Dorpsstraat 6, Garminge foto-1
Garminge

Dorpsstraat 6

€ 845.000 k.k.
Verkocht
Dorpsstraat 6, Garminge foto-0
Dorpsstraat 6, Garminge foto-1
Dorpsstraat 6, Garminge foto-2
Dorpsstraat 6, Garminge foto-3
Dorpsstraat 6, Garminge foto-4
Dorpsstraat 6, Garminge foto-5
Dorpsstraat 6, Garminge foto-6
Dorpsstraat 6, Garminge foto-7
Dorpsstraat 6, Garminge foto-8
Dorpsstraat 6, Garminge foto-9
Dorpsstraat 6, Garminge foto-10
Dorpsstraat 6, Garminge foto-11
Dorpsstraat 6, Garminge foto-12
Dorpsstraat 6, Garminge foto-13
Dorpsstraat 6, Garminge foto-14
Dorpsstraat 6, Garminge foto-15
Dorpsstraat 6, Garminge foto-16
Dorpsstraat 6, Garminge foto-17
Dorpsstraat 6, Garminge foto-18
Dorpsstraat 6, Garminge foto-19
Dorpsstraat 6, Garminge foto-20
Dorpsstraat 6, Garminge foto-21
Dorpsstraat 6, Garminge foto-22
Dorpsstraat 6, Garminge foto-23
Dorpsstraat 6, Garminge foto-24
Dorpsstraat 6, Garminge foto-25
Dorpsstraat 6, Garminge foto-26
Dorpsstraat 6, Garminge foto-27
Dorpsstraat 6, Garminge foto-28
Dorpsstraat 6, Garminge foto-29
Dorpsstraat 6, Garminge foto-30
Dorpsstraat 6, Garminge foto-31
Dorpsstraat 6, Garminge foto-32
Dorpsstraat 6, Garminge foto-33
Dorpsstraat 6, Garminge foto-34
Dorpsstraat 6, Garminge foto-35
Dorpsstraat 6, Garminge foto-36
Dorpsstraat 6, Garminge foto-37
Dorpsstraat 6, Garminge foto-38
Dorpsstraat 6, Garminge foto-39
Dorpsstraat 6, Garminge foto-40
Dorpsstraat 6, Garminge foto-41
Dorpsstraat 6, Garminge foto-42
Dorpsstraat 6, Garminge foto-43
Dorpsstraat 6, Garminge foto-44
Dorpsstraat 6, Garminge foto-45
Dorpsstraat 6, Garminge foto-46
Dorpsstraat 6, Garminge foto-47
Verkocht
Dorpsstraat 6, Garminge foto-2
Dorpsstraat 6, Garminge foto-3
+48
Perceeloppervlakte
1.830 m²
Woonoppervlakte
309 m²
Inhoud
1.358 m³
Dorpsstraat 6 is succesvol verkocht door MJM Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Unieke woonboerderij in rustig Drents dorpje, met alle denkbare voorzieningen in de nabije omgeving.

De woonboerderij is in 1992 geheel herbouwd op de fundamenten van de door blikseminslag geheel verwoeste oorspronkelijke boerderij van ca. 1850.
Dank zij de achtergrond van de eigenaren (beiden ontwerpers) is de herbouw ter hand genomen met als doel het uiterlijk van de boerderij terug te brengen, hetgeen uitstekend gelukt is, maar het innerlijk van de boerderij op te bouwen met nieuwe bouw-inzichten en gebruikmakend van hoge kwaliteit materialen en zoekend naar de comfortmaatstaven van het huidige tijdsgewricht.

Garminge is een esdorp met ca. 105 inwoners, ligt nabij in en uitvalswegen, onder “de rook” van het gezellige dorp Westerbork, alwaar zich alle voorzieningen bevinden. De sfeer is die van een typisch Drents boerderijdorp, en de onvermijdelijke nieuwbouw past mooi in de sfeer. De natuur is altijd dichtbij, bossen, heide, zandverstuivingen en watertjes zijn allen binnen handbereik. Het naoberschap is aanwezig, maar nooit te dichtbij.

De huidige indeling van de boerderij maakt het geschikt voor meerdere invullingen en er zijn meerdere bestemmingsmogelijkheden aan het complex toegekend.
- Het voorhuis van de boerderij beschikt over een woonbestemming en heeft het huisnummer 6.
- Het achterhuis heeft additioneel een winkel/galerie bestemming en heeft huisnummer 6A.
- Het bijgebouw kan worden ingezet met logies-bestemming als bed & breakfast met huisnummer 6L1.

De sfeer is warm, ruim en opgeruimd. Het materiaalgebruik is eerlijk en soms exotisch zonder zich daarmee op te dringen. De constructies zijn goed overdacht, doorgerekend en hebben zich onderhand meer dan bewezen. Het huis is heel persoonlijk en tegelijk zeer toegankelijk.

De ‘muren’ in het achterhuis die de garage afbakenen zijn feitelijk systeemwanden (niet dragend) en deze zijn betrekkelijk snel te verwijderen. Dan creëer je een mooie grote ruimte die weer naar eigen inzicht in te delen is!
Het achterhuis is derhalve ook zeer geschikt om een wooneenheid in te maken.

Het bijgebouw stamt ongeveer uit de zelfde tijd, en heeft dienstgedaan als uitvalsbasis voor de wederopbouw. Daarom is het eveneens opgebouwd en ingericht als woonhuis, met de daarbij behorende kenmerken. Sfeervol, efficiënt en comfortabel.

In de fraai vormgegeven tuin met eigen bron treffen we een fraaie waterpartij aan, een unieke kas, van uitzonderlijk ontwerp en tevens een “bakhuisje” waarin een keramiekoven was ondergebracht. Diverse terrassen nodigen uit om van de verdiende rust te genieten en op te gaan in de omringende natuur.

Indeling: Entree in de zijgevel. Hal met toilet, toegang tot de woonkeuken met Aga cooker, twee eetkamers, buitendeur naar terras, toegang tot de bijkeuken met benodigde aansluitingsmogelijkheden. Via de suitedeuren is de woonkamer met open haard toegankelijk, die op haar beurt weer toegang biedt tot een ruimte die nu dient als slaapkamer, maar even zo goed een studeerkamer rol kan vervullen.
Vanuit de eerste eetkamer is tevens de badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet en dubbele wastafel beschikbaar. Hiermee is een levensloop bestendige bewoning een feit.
Vanuit de bijkeuken is het achterhuis bereikbaar, alwaar zich een U vormig atelier ontspint dat om de inpandige garage is gedrapeerd. Aan de achterzijde bevindt zich momenteel een werkplaats met buitendeur, die even zo goed een andere invulling toestaat. In het midden dus de ruime garage met baanderdeuren in de achtergevel. De overgebleven achterhoek is ingevuld met een portaal met buitendeur, die in het verleden toegang bood tot de galerie.

De open trap in de eerste eetkamer leidt naar de overloop van verdieping die zich over het gehele bouwwerk uitstrekt. Boven het achterhuis is een enorme werkkamer gecreëerd, die in makelaarstermen multifunctioneel inzetbaar is. Aan de voorzijde boven het voorhuis zij een drietal slaapkamers gecreëerd die elk hun eigen speelse karakter hebben, en waarvan er twee zelfs over een laddertje beschikken om de nokruimte te benutten. De voorzieningen worden gecompleteerd met een toiletruimte met wastafel.

Het bijgebouw beschik over een woonkamer met open keuken zonder kooktoestel, een badkamer met douche, toilet en wastafel en ten slotte een slaapzolder. Het bijgebouw herbergt ook nog een berging. Het dak van dit bouwwerk is onlangs voor een belangrijk deel voorzien van nieuw riet.

De kas is van een uitzonderlijk (eigen) ontwerp, en ook hier geldt weer: multifunctioneel inzetbaar. Het “bakhuisje” is veel conservatiever van ontwerp en bouwmethode en brengt daarmee onvermijdelijk de sfeer van vervlogen tijden tot leven.

Helaas is er hier maar een van, en kunnen we hier maar één koper gelukkig mee maken.
Meer lezen
Minder lezen
Jacob Muller
Uw qualis-makelaar
Jacob Muller
MJM Makelaardij
Hoofdstraat 2
9431 AD Westerbork
0593-562 045
Contact met de makelaar
Dorpsstraat 6, Garminge foto-1
Dorpsstraat 6 is succesvol verkocht door MJM Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken