Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-1
Muiderberg

Nienhuis Ruijskade 1

Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-0
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-1
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-2
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-3
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-4
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-5
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-6
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-7
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-8
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-9
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-10
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-11
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-12
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-13
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-14
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-15
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-16
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-17
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-18
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-19
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-20
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-21
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-22
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-23
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-24
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-25
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-26
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-27
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-28
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-29
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-30
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-31
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-32
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-33
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-34
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-35
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-36
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-37
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-38
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-39
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-40
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-41
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-42
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-43
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-44
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-45
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-46
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-47
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-48
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-49
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-50
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-51
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-52
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-53
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-54
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-55
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-56
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-57
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-58
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-59
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-60
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-61
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-62
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-63
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-64
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-65
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-66
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-67
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-68
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-69
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-70
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-71
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-72
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-73
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-74
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-75
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-76
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-77
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-78
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-79
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-80
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-81
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-2
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg foto-3
+82
Perceeloppervlakte
5.180 m²
Woonoppervlakte
317 m²
Inhoud
1.588 m³

Omschrijving

---ENGLISH TRANSLATION BELOW---

Villa Flevorama, een unieke parel aan zee

Bladeren die ruisen door de wind. Gekolder van een meeuw die overvliegt. Geroezemoes van mensen die in de verte over het Waterkeringpad wandelen. Stilte. Op deze plek, het hoogste punt van Muiderberg, schreef schrijver en dichter Gerard Reve een van zijn romans. Hij vond de rust en inspiratie in en rondom Flevorama: een rijksmonumentale villa, gelegen op een glooiend parkachtig perceel en met schitterende vergezichten over het IJmeer. Dit ‘witte huis aan zee’ kent een rijke geschiedenis en is klaar voor een volgend hoofdstuk met nieuwe verhalen.

We nemen u mee naar 1885. Het jaar waarin fabrikant Heinrich Ludwig Friedrich Rincker twee architecten de opdracht geeft voor de bouw van villa Flevorama. Ongeveer vijf jaar na de opdracht verrijst Flevorama – wat letterlijk ‘zicht op Flevo’ betekent – op de helling van de vroegere Zuiderzeekust. De stijl laat zich het beste omschrijven als eclectisch: een mix van verschillende (neo)bouwstijlen. Die stijl is niet meteen te ontdekken wanneer u het perceel betreedt in een seizoen waarin de bomen nog volop in het blad staan. De villa ligt verscholen achter een haag en hoge loofbomen. Hoe dichter u de villa nadert, des te meer typerende elementen in het oog springen. Te beginnen met de symmetrisch ingedeelde voorgevel met waar u ook kijkt mooie gepleisterde detailleringen. Van hoekpilasters en een cordonlijst tot kroon- en vensterlijsten. Echt opvallend is de tweede verdieping met de bewerkte schuingeplaatste balken en de lijst onder de dakgoot. Plus de sierlijke dakkapel met ruitvormige ramen, windveren en gepleisterde voorgevel. Door de aanwezigheid van een heg tegen de gevel, lijkt het deel links van de entree een apart bijgebouw. Schijn bedriegt. De in 1992 aangebouwde serre die deels achter de heg schuilgaat, brengt de villa met dit ‘bijgebouw’ in verbinding. Hier is de keuken ondergebracht, maar ook een ruimte die heel geschikt is voor bijvoorbeeld een praktijk aan huis. Onder andere vanwege de aparte entree.

Een woonkamer met zeeën van licht
Hoewel de oprijlaan doet vermoeden dat de groene deur de oorspronkelijke voordeur betreft, geldt ook hier: niets is wat het lijkt. Loop hier naar binnen en u staat meteen midden in de woonkamer. De pilaren creëren een soort geborgenheid: een zitgedeelte met een open haard als sfeermaker, een klassieke visgraat vloer en stijlvolle inbouwkasten die de ‘voordeur’ omlijsten. Stap voorbij de pilaren en het voelt alsof u buiten staat. De gevel, volledig bestaande uit raampartijen en openslaande deuren, brengt zeeën van licht en schitterende vergezichten over de tuin en het water. Stelt u zich hier Gerard Reve voor. Zittend aan zijn bureau met de tuindeuren open, terwijl een zachte bries haar weg naar binnen vindt. Hij legt de laatste hand aan zijn boek en laat zo nu en dan mijmerend een blik over voorbijgaande zeilboten gaan. Villa Flevorama was een inspirerende plek voor velen. Misschien plaatst u hier straks wel uw schildersezel voor een van de ramen en zet u de mooiste wolkenluchten op het doek.

Deze serre gaat mee met alle seizoenen
We nemen u mee terug naar de voordeur. De oorspronkelijke welteverstaan. Deze bevindt zich in de hal, aan de kant van het IJmeer. Via de hal betreedt u de later aangebouwde serre, op de plattegrond omschreven als eetkamer. Hier ontbijten, lunchen of dineren geeft u het gevoel dat u buiten zit. Neem de tijd om de details op u in te laten werken. Van de terugkerende pilaren en de donkere hardstenen vloer tot de ruitvormige bovenramen en de mooie balkenconstructie boven u. Zet alle openslaande deuren open voor verkoeling op een warme zomerdag. Of geniet van de behaaglijke warmte van de kachel op een gure herfstdag.

De keuken: warm en een gevoel van nostalgie
Terwijl u, uw familie of gasten zich amuseren in de eetkamer, leent de aangrenzende keuken zich uitstekend voor avonden vol kookplezier. De ruimte voelt behaaglijk, warm en roept een gevoel van nostalgie op. De frisgroene kleur, de rustieke tegelvloer en de witjes boven de gootsteen dragen daar aan bij. Alsof we een boerderijkeuken zijn binnengelopen. Centraal in dit vertrek is het kookschiereiland met natuurstenen blad. Met daar tegenover een groot gasfornuis met ingebouwde oven. Schenk ook in deze ruimte aandacht aan de details. De sierlijke, uitstekende plafonlijst met daarboven houten lambrisering. Of het rustieke servieskastje boven het aanrecht. ‘It’s all in the details’. Dat geldt ook voor de aangrenzende praktijk-/hobbyruimte, die veel overeenkomsten heeft met de eetkamer in de serre. Van de ruitvormige bovenramen en de bijzondere balkenconstructie tegen het plafond tot de pilaren en hetzelfde adembenemende uitzicht. In tegenstelling tot de eetkamer is hier gekozen voor een warme, klassieke visgraat vloer. Een heerlijke plek om te werken, te schrijven, schilderen of de voorbijvarende zeilboten gade te slaan.

Masterbedroom met een waanzinnig uitzicht
Villa Flevorama heeft in totaal vijf slaapkamers en dat maakt het bijvoorbeeld een ideaal familiehuis. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer. De masterbedroom heeft twee openslaande deuren naar het dakterras. Geniet ook hier van het waanzinnige uitzicht over de glooiende, parkachtige tuin en de vergezichten over het water. Beide slaapvertrekken zijn heerlijk licht, bieden meer dan genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed en hebben diezelfde warme visgraat vloer als beneden. De badkamer heeft een ligbad en een badmeubel met twee aparte wasbakken. Op de tweede verdieping zijn drie slaapkamers. Typerend voor deze vertrekken zijn de ruitvormige ramen en de speelse schuine wanden met hier en daar een zichtbare houten balk. Beide horend bij de dakkapellen die zo kenmerkend zijn voor villa Flevorama. Een villa waarover met gemak meerdere boeken te schrijven zijn, maar het beste ervaart u deze parel en haar unieke ligging zelf. Proef de sfeer en ontdek of u hier straks een nieuw hoofdstuk aan de rijke historie toevoegt.

Tot slot:

- Muiderberg ligt op iets meer dan twintig autominuten van het centrum van Amsterdam. Amsterdam Airport Schiphol is ongeveer een half uur rijden.
- Muiderberg is een dorp met volop voorzieningen. Van een supermarkt en twee basisscholen tot een huisartsenpraktijk met apotheek, een tandarts en meerdere fysiotherapiepraktijken.
- Hockey, voetbal, tennis, zeilen, paardrijden, kiten: het is allemaal vertegenwoordigd in Muiderberg.
- Station Weesp en station Almere Poort liggen ongeveer op tien minuten afstand.


---ENGLISH TRANSLATION---

Villa Flevorama, an unique pearl by the sea

Leaves rustle in the wind. Tormented by a seagull flying overhead. Buzz of people walking in the distance on the Waterkeringpad. Silence. At this spot, the highest point of Muiderberg, writer and poet Gerard Reve wrote one of his novels. He found peace and inspiration in and around Flevorama: a nationally listed villa, located on a sloping park-like plot and with magnificent views over the IJmeer. This 'white house by the sea' has a rich history and is ready for the next chapter with new stories.

We take you back to 1885. The year in which manufacturer Heinrich Ludwig Friedrich Rincker commissioned two architects for the construction of villa Flevorama. About five years after the commission, Flevorama – which literally means 'view of Flevo' – is rising on the slope of the former Zuiderzee coast. The style can best be described as eclectic: a mix of different (neo) building styles. This style is not immediately apparent when you enter the plot in a season when the trees are still in full leaf. The villa is hidden behind a hedge and tall deciduous trees. The closer you get to the villa, the more typical elements catch the eye. Starting with the symmetrically arranged facade with beautiful plastered details wherever you look. From corner pilasters and a cordon molding to crown and window mouldings. The second floor is really striking with its processed slanting beams and the frame under the eaves. Plus the graceful dormer window with diamond-shaped windows, wind springs and plastered facade. Due to the presence of a hedge against the facade, the part to the left of the entrance appears to be a separate outbuilding. Appearances are deceiving. The conservatory built in 1992, which is partly hidden behind the hedge, connects the villa with this 'outbuilding'. This part houses the kitchen and a second living room.

A living room with seas of light
Although the driveway suggests that the green door is the original front door, the same applies here: nothing is as it seems. Walk in here and you are immediately in the middle of the living room. The pillars create a kind of security: a seating area with a fireplace as atmosphere maker, a classic herringbone floor and stylish fitted wardrobes that frame the 'front door'. Step past the pillars and it will feel like you are standing outside. The facade, consisting entirely of windows and French doors, brings seas of light and beautiful views over the garden and the water. Imagine Gerard Reve here. Sitting at his desk with the French doors open, while a gentle breeze finds its way in. He is putting the finishing touches to his book and every now and then, musing, glances over passing sailboats. Villa Flevorama was an inspiring place for many. Perhaps you will soon place your easel in front of one of the windows here and put the most beautiful cloudy skies on the canvas.

This greenhouse goes with all seasons
We'll take you back to the front door. The original that is. This is located in the hall, on the side of the IJmeer. Through the hall you enter the conservatory, which was added later, described as a dining room on the floor plan. Having breakfast, lunch or dinner here gives you the feeling that you are sitting outside. Take the time to let the details sink in. From the recurring pillars and the dark hard stone floor to the diamond-shaped upper windows and the beautiful beam construction above you. Open all patio doors to cool off on a hot summer day. Or enjoy the cozy warmth of the stove on a bleak autumn day.

The kitchen: warm and a sense of nostalgia
While you, your family or guests are enjoying themselves in the dining room, the adjoining kitchen is perfect for evenings of cooking fun. The space feels cosy, warm and evokes a feeling of nostalgia. The fresh green colour, the rustic tiled floor and the whites above the sink contribute to this. It was like walking into a farmhouse kitchen. Central to this room is the cooking peninsula with natural stone top. Opposite it is a large gas stove with built-in oven. Also in this room, pay attention to the details. The graceful, protruding ceiling molding surmounted by wood paneling. Or the rustic china cabinet above the counter. "It's all in the details." This also applies to the adjacent second living room, which has many similarities with the dining room in the conservatory. From the diamond-shaped upper windows and the special beam construction against the ceiling to the pillars and the same breathtaking view. In contrast to the dining room, a warm, classic herringbone floor has been chosen here. A wonderful place to work, write, paint or watch the sailing boats pass by.

Master bedroom with an amazing view
Villa Flevorama has a total of five bedrooms, making it an ideal family home, for example. On the first floor are two bedrooms and a bathroom. The master bedroom has two patio doors to the roof terrace. Here too, enjoy the amazing view over the sloping, park-like garden and the views over the water. Both bedrooms are wonderfully light, offer more than enough space for a double bed and have the same warm herringbone floor as downstairs. The bathroom has a bath and a vanity unit with two separate sinks. On the second floor are three bedrooms. Typical of these rooms are the diamond-shaped windows and the playful sloping walls with an exposed wooden beam here and there. Both belong to the dormer windows that are so characteristic of villa Flevorama. A villa about which several books could easily be written, but the best you can experience this pearl and its unique location. Taste the atmosphere and discover whether you will soon be adding a new chapter to the rich history here.

Finally:

- Muiderberg is just over twenty minutes by car from the center of Amsterdam. Amsterdam Airport Schiphol is about half an hour away.
- Muiderberg is a village with plenty of amenities. From a supermarket and two primary schools to a general practice with a pharmacy, a dentist and several physiotherapy practices.
- Hockey, football, tennis, sailing, horseback riding, kiting: it is all represented in Muiderberg.
- Weesp station and Almere Poort station are about ten minutes away.
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 8.250.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
12899

Bouw

Type
Villa, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890
Onderhoud
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Bijzonderheden
Monument

Oppervlakten en inhoud

Wonen
317 m²
Perceel
5.180 m²
Overig
101 m²
Inhoud
1.588 m³

Indeling

Kamers
10
Slaapkamers
5
Badkamers
2
Verdiepingen
4

Energie

Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Ketel
(Combi-ketel)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Tuin rondom
Schuur
Vrijstaand steen

Objectkenmerken

• Rookkanaal

Locatie

Nienhuis Ruijskade 1, 1399 GR Muiderberg

• Aan rustige weg
• waterfront
• Aan het water
• Vrij uitzicht

Meer lezen
Minder lezen

Documenten

Plattegronden

Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-0
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-1
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-2
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-3
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-4
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-5
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-6
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-7
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-8
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-9
Nienhuis Ruijskade 1, Muiderberg plattegrond-10

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Nienhuis Ruijskade 1

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72

Carla van den Brink Makelaars
Account aanmaken
Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland. Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine