Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-1
Ellecom

Zutphensestraatweg 28

Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-0
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-1
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-2
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-3
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-4
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-5
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-6
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-7
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-8
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-9
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-10
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-11
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-12
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-13
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-14
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-15
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-16
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-17
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-18
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-19
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-20
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-21
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-22
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-23
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-24
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-25
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-26
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-27
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-28
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-29
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-30
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-31
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-32
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-33
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-34
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-35
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-36
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-37
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-38
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-39
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-40
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-41
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-42
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-43
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-44
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-45
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-46
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-47
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-2
Zutphensestraatweg 28, Ellecom foto-3
+48
Perceeloppervlakte
1.651 m²
Woonoppervlakte
391 m²
Inhoud
1.781 m³

Omschrijving

VILLA ‘SOPHIAHAVE'

Verscholen in het groen onder de kroon van een imposante rode beuk ontwaart u deze MONUMENTALE VILLA met garage op een besloten parkachtig domein van 1.652 m². Het statige huis met een stijlvol interieur is recent gerestaureerd in de stijl van weleer. Een voornaam huis dat destijds gesticht is door één van de notabelen van het dorp. De villa is onder regie van Harmonische Architectuur, architect Egbert Hoogenberk, met precisie en liefde gerestaureerd in 2000/2001 en voorzien van modern comfort en techniek terwijl er nimmer op historie en stijl is ingeboet. Met behulp van de gerenommeerde binnenhuisarchitect Will Lenaers is een geraffineerde mix van luxe, sfeer en authenticiteit gecreëerd. De boekenkasten die op maat gemaakt zijn, de wanden met linnenbehang en de Aga-cooker die geschikt is gemaakt om in de zomer elektrisch te koken, alles is ingezet op het behouden van het karakter van dit historische huis met een rijk verleden. De hoogst kwalitatieve materialen zijn toegepast zoals bijvoorbeeld sanitair van Philippe Starck die een moderne twist geeft aan het klassieke interieur. Het betreft feitelijk een ‘nieuwbouwhuis in een oud jasje’. Wilt u verder verduurzamen op het reeds goed geïsoleerde huis dan is de stap naar zonnepanelen en het installeren van een warmtepomp makkelijk te maken. Ook de infrastructuur qua elektra, leidingen, alarm en intercom zijn ‘state of the art’.
Het huis dat door de huidige bewoners jarenlang als gezinshuis en werken is gebruikt wordt nu een ‘maatje te groot’ en het wordt tijd om het goed rentmeesterschap door te geven aan een nieuwe eigenaar. Dit heerlijke gezinshuis biedt een zee van ruimte en licht, en tegelijkertijd omarmt het je met de menselijke proporties van de verschillende kamers. Het imposante trappenhuis biedt toegang tot de eerste en tweede verdieping met in totaal 7 slaap-/werkkamers en twee moderne badkamers. De tweede verdieping zou als een zelfstandig appartement gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld een gastenverblijf of het huisvesten van een au-pair.
De zonnige, sfeervolle, parkachtige tuin is passend bij de villa en heeft prachtige oude bomen en onder de monumentale rode beuk ligt een gazonpartij omzoomd door romantische bloemenborders. Er zijn verschillende plekken om op elk moment van de dag van de zon te kunnen genieten. In combinatie met de veranda aan het huis gebouwd, kunt u de tuin ervaren in alle seizoenen. Het schilderachtige Ellecom ligt aan de voet van de Veluwezoom en de Posbank, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, onderdeel van Arcadië, een reeks van historische landgoederen verdeeld over de Veluwezoom. Voor boodschappen gaat u naar het nabij gelegen Dieren of Velp. Ook zijn er verschillende golfbanen in de directe omgeving. Grenzend aan Arnhem en aan de rand van de Veluwe, dichtbij kasteel Middachten, met de vele fiets- en wandelroutes, is de omgeving een groene oase tot aan de uiterwaarden van de IJssel met een gezellige jachthaven.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1901. Grondige renovatie en restauratie in 2000/2001 waarbij een compleet nieuwe infra-structuur is aangelegd met o.a. een alarm-, interne communicatie en brandveiligheidsysteem.
Bouwwijze: begane grond deels spouwmuren met schuifdeuren en steensmuren die gedeeltelijk aan de binnenzijde zijn geïsoleerd. Dakbedekking (2019) door middel van leien.
Isolatie: nagenoeg volledig geïsoleerd. De benedenverdieping is voorzien van dubbel glas.
Woonoppervlakte: ca. 391 m².
Inhoud: ca. 1.781 m³.
Perceel grootte: 1.651 m².
Energielabel: gemeentelijk monument, geen label beschikbaar.

INDELING

Parterre
Middels de statige voordeur wordt u ontvangen in een ruime ontvangsthal. De vloer en de lambriseringen zijn voorzien van originele cararra marmeren platen. De hal biedt zicht op het trappenhuis met bordes en glas-in-loodraam partijen. Toilet. Vanuit de hal heeft u toegang tot de (wijn)kelder.
Doorloop naar de leeskamer en woonkamer ensuite aan de voorzijde van het huis. Wat een sfeervolle ruimte! De hoge plafonds met ornamenten, de met linnen behangen wanden, de statige antieke marmeren schouw (‘t Achterhuis), de serre met isolatie/veiligheidsglas deuren en de vloer gelegd met terracotta tegels, alles ademt sfeer en historie. Ook de originele parketvloeren en de op maat gemaakte boekenkasten en vensterbanken zijn karakteristiek.
Aan de achterzijde een eetkamer met ornamenten plafond, zwartmarmeren schouw en eveneens een eikenhouten parketvloer. Schuifdeur naar de veranda die gebouwd is over de gehele breedte van de villa met een heerlijk ruim terras op het bordes en zicht over de schilderachtige tuin.
De woonkeuken is handgemaakt in een klassieke landhuisstijl. Het aanrecht is afgewerkt met Belgisch hardsteen en voorzien van inbouwapparatuur. Gezellig is de ruimte en suite waar de eettafel is gesitueerd. Markant en sfeervol is de hoge servieskast. De AGA- cooker, deels elektrisch, is een stijlvol element in de ruimte. Deur naar de veranda aan de achterzijde van het huis. Een kleine hal geeft toegang tot het ruime toilet en aan de andere zijde de provisie-/wijnkelder.
Kortom een heerlijk familiehuis met warmte, sfeer en comfort door de vele mogelijkheden die de woning biedt.

1e Verdieping
Bordestrap met prachtige glas-in-lood raampartij en toegang tot een grote brede overloop. Op deze verdieping een overloop met vaste kast, 4 ruime slaapkamers die in gebruik zijn als werkkamers, logeerkamer en als ouderslaapkamer. Een kamer is voorzien van een ornamenten plafond en alle kamers hebben vaste kasten. Moderne en luxe badkamer met ligbad, inloopdouche, wandcloset, bidet en twee wastafels (design Philippe Starck). Een 2e badkamer met stoom-/douchecabine, badmeubel met waskom, kasten (met wasmachine en droger) en een wandcloset.
Bordestrap naar de 2e verdieping.

2e Verdieping
Overloop met dakkapel. 5e en 6e Slaapkamer. Grote multifunctionele ruimte met een Velux balkonvenster en meerdere dakramen. U zou hier een zelfstandig appartement kunnen realiseren of deze ruimte als atelier gebruiken. Technische ruimte met CV-opstelling en een toilet.

BIJGEBOUWEN

- Veranda, opgetrokken in steen en hout (2000/2001). Dakbedekking door middel van een zinken roevendak.
- Garage, opgetrokken in hout en voorzien van een houtkachel. Dakbedekking door middel van dakpannen. Voorzien van elektrisch bedienbare garagedeuren. Parkeergelegenheid voor 1 auto.
- Tuinhuis, opgetrokken in hout.

AANVULLEND

- Verwarming en warmwatervoorziening middels een Remeha Qunta Ace 65 Kw (verwarming) en een Remeha Tzerra ace cw5 (warmtapwater) 2023.
- De villa staat geregistreerd als gemeentelijk monument.
- Er is een eigen waterbron met pomp en twee aansluitpunten ten behoeve van de voor- en achtertuin.
- Toegang tot het perceel middels een elektrisch bedienbare toegangspoort met intercom.
- De villa heeft een interne intercom om te communiceren.
- De villa is via een GPS systeem en dubbele sloten op alle deuren beveiligd volgens de zwaarste eisen voor particulieren.
- Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein voor meerdere auto’s.

HISTORIE

De villa is in 1901 gebouwd naar het ontwerp van architect G.J. Uiterwijk te Dieren in opdracht van de dames M.E. en H.F. Winkel. Veelal is de villa bewoond geweest door de notabelen in de omgeving zoals onder andere Mr. Floris Gerrit, baron Van Imhoff.

FAVORIETE ADRESJES IN DE OMGEVING

Restaurant: in het dorp en de nabije omgeving zijn restaurants en terrassen zoals bijvoorbeeld in Rhederoord.
Favoriete B&B: Kasteel Middachten heeft een eigen B&B.

WAAROM HEEFT VERKOPER HIER MET ZOVEEL PLEZIER GEWOOND?
“Bij de eerste bezichtiging van de woning in 2000, die toen nog niet gerestaureerd was, waren we meteen onder de indruk. Met name de maatvoering van ons huis, de veranda (2000/2001) en de tuin is fantastisch. Wij hebben hier jarenlang enorm genoten met onze kinderen en later met de kinderen en kleinkinderen. Nu is het huis voor ons te groot geworden en we gaan verhuizen naar een appartement aan zee, dicht bij de kinderen en kleinkinderen”.
Meer lezen
Minder lezen
Ben Spitman
Uw qualis-makelaar
Ben Spitman
Spitman Makelaars
Sonsbeekweg 12
6814 BA Arnhem
026-445 25 00
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.395.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
14556

Bouw

Type
Villa, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901
Onderhoud
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Bijzonderheden
Monument

Oppervlakten en inhoud

Wonen
391 m²
Perceel
1.651 m²
Overig
36 m²
Inhoud
1.781 m³

Indeling

Kamers
10
Slaapkamers
7
Badkamers
2
Verdiepingen
4

Energie

Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Muurisolatie, Vloerisolatie
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Open haard
Ketel
(Combi-ketel)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Tuin rondom

Garage

Soort garage
Vrijstaand hout
Capaciteit
1
Voorzieningen
Met elektrische deur

Objectkenmerken

• Alarminstallatie
• Dakraam
• Stoomcabine

Locatie

Zutphensestraatweg 28, 6955 AH Ellecom

Meer lezen
Minder lezen

Plattegronden

Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-0
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-1
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-2
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-3
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-4
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-5
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-6
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-7
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-8
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-9
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-10
Zutphensestraatweg 28, Ellecom plattegrond-11

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Zutphensestraatweg 28

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Ben Spitman
Uw qualis-makelaar
Ben Spitman
Spitman Makelaars
Sonsbeekweg 12
6814 BA Arnhem
026-445 25 00

Spitman Makelaars
Account aanmaken
Bekijk stil aanbod

Maak een Qualis account aan en bekijk het grootste 'geheime aanbod' van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine