Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-1
Amsterdam

Konijnenstraat 16 B

€ 2.600.000 k.k.
Verkocht
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-0
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-1
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-2
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-3
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-4
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-5
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-6
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-7
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-8
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-9
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-10
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-11
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-12
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-13
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-14
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-15
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-16
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-17
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-18
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-19
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-20
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-21
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-22
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-23
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-24
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-25
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-26
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-27
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-28
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-29
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-30
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-31
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-32
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-33
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-34
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-35
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-36
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-37
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-38
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-39
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-40
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-41
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-42
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-43
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-44
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-45
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-46
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-47
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-48
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-49
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-50
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-51
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-52
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-53
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-54
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-55
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-56
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-57
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-58
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-59
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-60
Verkocht
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-2
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-3
+61
Aantal kamers
6
Woonoppervlakte
308 m²
Inhoud
1.000 m³
Konijnenstraat 16 B is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

In het zeer bijzondere voormalig kloostercomplex “De Voorzienigheid” met zijn rijke historie, is dit unieke woonhuis van maar liefst 308 m2 gelegen. Dit prachtige appartement is in 2017 onder architectuur verbouwd naar de wensen van de eigenaar die in zijn atelier aan huis zijn kunstenaars beroep kon uitoefenen. De basis van de woning is robuust en modern en afgewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen conform deze tijd, echter de excentrieke details in de woning geven dit huis juist de sfeer die het zowel uniek als spectaculair maakt. De draagconstructiepalen zijn omhuld met gebeeldhouwde totempalen uit West-Papoea en de hoogte van de vide wordt nog meer benadrukt door de 5 meter hoge totempaal die prachtig uitkomt in het daglicht van de grote raampartijen.

De huidige esthetische afwerking is zeer basic en zal naar hedendaags comfort moeten worden omgezet. Dat betekent dat de woning klaar is voor een esthetische verbouwing waarbij er een zeer efficiënte indeling gemaakt kan worden op de eerste verdieping die naar eigen smaak en wens is af te werken. Tevens is er de mogelijkheid om de zolderetage te vergroten waardoor er meer vierkante meters zullen ontstaan. De bijgevoegde Artist Impressions geven een zeer goed beeld van de mogelijkheden van de woning.
Naast het feit dat de bovenverdiepingen esthetisch moeten worden afgewerkt heeft de woning nu al het wenselijke comfort te bieden. Zo is er de beschikking over een inpandige parkeergarage met plek voor 2 auto’s, is er een plateaulift naar de eerste verdieping aanwezig, een brede en zonnige tuin op het zuidoosten (circa 76 m2), vernieuwde fundering in 2017, vernieuwde leidingen en elektra, goed geïsoleerd, eigen grond en er zijn thans al een hybride warmtepomp en zonnepanelen aanwezig.

Indeling:
De woning is gelegen op de begane grond, eerste verdieping en zolderetage en kent de volgende indeling:

Begane grond:
Entree, moderne vestibule, hal, binnenkomst in de zeer ruime en lichte woonkamer met vide aan de tuinzijde, die door de hoge raampartijen zorgt voor bijzonder veel lichtinval. De moderne open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een quooker en combi magnetron. Naast de keuken bevindt zich een kamer die zich perfect leent als bijkeuken of als werkkamer. De prachtige kozijnen naar de tuin benadrukken nogmaals de plafondhoogte van 3 meter in de ruimte. De tuin is gelegen op het zuidoosten en heeft een heerlijke ochtend/- begin middag zon die prachtig de woonkamer in schijnt. Vanuit de woonkamer is er een doorgang naar de garage waar met gemak 2 kleine auto’s kunnen worden geparkeerd, of een wat grotere auto in combinatie met een biro of een bakfiets. De garage heeft een directe ingang vanuit de straat. Naar de 1ste verdieping komen kan door middel van de wenteltrap in de eetkamer die uitkomt in de slaapkamer aan de voorzijde, of door middel van de moderne eiken houten trap aan de achterzijde van de woning, of de ernaast gelegen plateaulift die uitkomt op de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Met de achtergelegen trap komt men uit op de overloop met raampartijen, Yoga ruimte met ernaast gelegen zeer ruime atelierruimte met een nokhoogte van 5.46 meter. Deze is voorzien van 2 grote dakramen waardoor er eventueel gedacht kan worden aan het creëren van nog een zolderetage erboven. Aan de kant van de vide die uitkijkt op de tuin is de inloopkast gelegen met ernaast de badkamer die voorzien is van douche, dubbele wastafel en een toilet. Aan de voorzijde is de tweede zeer ruime slaapkamer gelegen die in verbinding staat met de eetkamer door middel van de wenteltrap. Trap naar de zolderetage:

Zolderetage:
Trap naar zolderkamer met een nokhoogte van 293m. Met twee bergruimtes. Eventueel kan met een aantal aanpassingen hier nog een extra ruimte worden gemaakt van 25 m2.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De vereniging van eigenaren wordt professioneel beheerd en functioneert naar behoren. De servicekosten bedragen circa €176,- per maand.

LOCATIE:
Deze mooie woning is gelegen in een zeer geliefde straat in de gezellige en zeer bekende Jordaan. Deze buurt staat bekend om zijn levendigheid, maar vooral ook gezelligheid en natuurlijk de vele volkshelden die hier vandaan komen. De Jordaan biedt tal van diverse koffiezaakjes, lunchrooms, winkels en boetiekjes. Ook zijn hier veel bekende restaurants te vinden, zoals onder andere Toscanini en restaurant Daalder. En voor de echte oudhollandse cafés zijn ‘cafe Nol’ en ‘cafe Lowietje’ op enkele minuten fietsafstand. Dichterbij is café Van Puffelen te vinden. Elke zaterdag is er de Lindenmarkt met een breed scala aan aanbod en doordeweeks kunt u bij de winkels hier terecht die zorgen voor het echte Jordanese buurtgevoel. De bekende Amsterdamse grachten zijn letterlijk aan het einde van de straat en het bruisende centrum van Amsterdam is op loopafstand. Het centraal station met diverse uitvalswegen is op enkele minuten fietsafstand.

BIJZONDERHEDEN:
- Uniek geheel woonhuis met ruime achtertuin op het zuidoosten.
- Conform NEN2580 bedraagt de woonoppervlakte 308,38 m2.
- Conform NEN2580 bedraagt de oppervlakte van de tuin circa 75,4 m2.
- De woning is in 1952 gebouwd.
- Gelegen op eigen grond.
- Kadastraal bekend Gemeente Amsterdam sectie E nummer 9837 index 145
- Het betreft een Rijksmonument.
- Het geheel beschikt over vier goed formaat kamers, maar kan met enkele aanpassingen naar 6 kamers en twee badkamers worden uitgebreid waarbij er ook nog eens circa 25 m2 extra woonoppervlakte kan worden gerealiseerd.
- De basis van de woning is zeer hoogwaardig afgewerkt, de woning is in 2017 voorzien van een nieuwe fundering, nieuwe kozijnen, nieuw dak, nieuwe leidingen en elektra en een hybride warmtepomp.
- Voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp met cv ketel ondersteuning, zeer energiezuinig dus.
- Zeer centraal gelegen ten opzichte van vele winkelstraten en musea.

OPLEVERING
De oplevering zal in overleg plaatsvinden.
De Voorzienigheid geschiedenis
De congregatie 'De arme Zusters van het Goddelijke Kind' werd in 1852 gesticht, en dreef in de Jordaan een tehuis voor verwaarloosde meisjes tot 12 jaar onder de naam gesticht De Voorzienigheid. Ook bekend als de stichting van de heilige Hiëronymus en Aemilianus.
Oprichter was pastoor Petrus Hesseveld. In 1858 begonnen de zusters een hostiebakkerij, die zou uitgroeien tot een fabriek die elke week 600.000 hosties bakte en in 1958 het eeuwfeest vierde.
Het complex van de Voorzienigheid omvatte ook scholen en weeshuizen, en besloeg in de eerste helft van de 20e eeuw een groot deel van het blok tussen Lauriergracht, Konijnenstraat en Elandsstraat. Ook het pand dat nu het legendarische huisnummer 37 heeft hoorde er toe: daar was een kweekschool voor onderwijzeressen.
In 1991 verhuisden de laatste zusters naar Heemstede.
Het complex heeft een ingewikkelde bouwgeschiedenis, met diverse verbouwingen en uitbreidingen. Verschillende katholieke architecten hebben meegebouwd: Bleys, Duncker en Joling.

English translation:

In the very special former monastery complex "The Providence" with its rich history, is located this unique residence of no less than 308 m2. This beautiful apartment was architecturally remodeled in 2017 to the wishes of the owner who could practice his artistic profession in his home studio. The base of the house is robust and modern and finished with high-quality materials in accordance with our time, however, the eccentric details in the house give this house just the atmosphere that makes it both unique and spectacular. The support structure poles are sheathed with carved totem poles from West Papua, and the height of the loft is further emphasized by the 5-meter-high totem pole that stands out beautifully in the daylight from the large windows.
The current aesthetic finish is very basic and will have to be converted to contemporary comfort. This means that the house is ready for an aesthetic renovation where a very efficient layout can be made on the second floor that can be finished to your own taste and desire. There is also the possibility to enlarge the attic floor which will create more square meters. The attached Artist Impressions give a very good idea of the possibilities of the house.
Besides the fact that the upper floors must be finished aesthetically, the house already has the desirable comforts to offer. For example, there is access to an indoor parking garage with space for 2 cars, there is a platform elevator to the second floor available, a wide and sunny garden facing southeast (approximately 76 m2), renewed foundation in 2017, renewed plumbing and electricity, well insulated, own land and there are currently already a hybrid heat pump and solar panels present.

Layout:
The house is located on the first floor, second floor and attic floor and has the following layout:

First floor:
Entrance, modern vestibule, hallway, entry into the very spacious and bright living room with loft on the garden side, which through the high windows ensures particularly bright. The modern open kitchen is equipped with various appliances, including a quooker and combi microwave. Next to the kitchen is a room that lends itself perfectly as a pantry or study. The beautiful windows to the garden again emphasize the ceiling height of 3 meters in the room. The garden is located on the southeast and has a lovely morning/early afternoon sun that shines beautifully into the living room. From the living room there is a passage to the garage where with ease 2 small cars can be parked, or a somewhat larger car combined with a biro or a cargo bike. The garage has a direct entrance from the street. Getting to the 1st floor can be done by using the spiral staircase in the dining room that leads to the front bedroom, or by using the modern oak wooden staircase at the back of the house, or the adjacent plateau elevator that leads to the second floor.

Second floor:
With the rear staircase one arrives at the landing with windows, Yoga room with adjacent very spacious studio space with a ridge height of 5.46 meters. This is equipped with 2 large skylights so there may be thought of creating an attic floor above. On the side of the loft overlooking the garden is the walk-in closet located with adjacent bathroom equipped with shower, double sink and a toilet. At the front is located the second very spacious bedroom connected to the dining room by the spiral staircase. Stairs to the attic floor:

Attic floor:
Stairs to attic room with a ridge height of 293m. With two storage rooms. Possibly, with some modifications, an additional room of 25 m2 can be made here.

OWNERS ASSOCIATION
The owners association is professionally managed and functions properly. The service costs are approximately €176 per month.

LOCATION:
This beautiful house is located in a very popular street in the cozy and very famous Jordaan. This neighborhood is known for its liveliness, but especially cosiness and of course the many folk heroes who come from here. The Jordaan offers many different coffee shops, lunchrooms, stores and boutiques. There are also many well-known restaurants here, such as Toscanini and restaurant Daalder, among others. And for the real old Dutch cafes, "cafe Nol" and "cafe Lowietje" are just a few minutes away by bike. Closer by is café Van Puffelen. Every Saturday there is the Lindenmarkt with a wide range of offerings and during the week you can visit the stores here that provide the real Jordanian neighborhood feeling. The famous Amsterdam canals are literally at the end of the street and the bustling center of Amsterdam is within walking distance. The central station with various arterial roads is a few minutes by bike.

PARTICULARS:
- Unique whole house with spacious backyard facing southeast.
- According to NEN2580, the living area is 308.38 m2.
- According to NEN2580, the area of the garden is approximately 75.4 m2.
- The house was built in 1952.
- Located on private land.
- Land registry Municipality of Amsterdam section E number 9837 index 145
- It is a national monument.
- The property has four good sized rooms, but with some adjustments to 6 rooms and two bathrooms can be expanded to approximately 25 m2 extra living space can be realized.
- The base of the house is finished to a very high standard, the house was provided with a new foundation, new window frames, new roof, new plumbing and electrics and a hybrid heat pump in 2017.
- Equipped with solar panels and a heat pump with boiler support, so very energy efficient. - Very centrally located to many shopping streets and museums.

DELIVERY
The delivery will take place in consultation.
History of Providence
The congregation 'The Poor Sisters of the Divine Child' was founded in 1852, and ran a home for neglected girls up to the age of 12 in the Jordaan under the name founded De Voorzienigheid. Also known as the foundation of St. Jerome and Aemilian.
Founder was pastor Petrus Hesseveld. In 1858, the sisters started a wafer bakery, which would grow into a factory that baked 600,000 wafers every week and celebrated its centenary in 1958.
The Providence complex also included schools and orphanages, and in the first half of the 20th century occupied much of the block between Lauriergracht, Konijnenstraat and Elandsstraat. It also included the building that now has the legendary house number 37: there was a teacher's training school there.
In 1991, the last sisters moved to Heemstede.
The complex has a complicated building history, with various conversions and extensions. Several Catholic architects helped build it: Bleys, Duncker and Joling.
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar
Konijnenstraat 16 B, Amsterdam foto-1
Konijnenstraat 16 B is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken