7 voordelen van een aankoopmakelaar

7 voordelen van een aankoopmakelaar

7 voordelen van een aankoopmakelaar

Heeft u uw oog laten vallen op uw droomwoning óf lijkt de zoektocht hier naartoe eindeloos te duren? Dan is dit hét moment om een deskundige aankoopmakelaar in te schakelen. We leggen u graag uit waarom.

Een woning kopen is voor de meeste mensen geen dagelijks aangelegenheid. De keuze voor een nieuw ‘thuis’ is vaak een emotionele beslissing waarmee veel geld gemoeid is. Waar doet u goed aan en wat is reëel in deze huidige markt? Een deskundige partner aan uw zijde is wel zo prettig. Iemand die úw belangen behartigt en u zorgeloos, jarenlang laat genieten van uw droomaankoop.

 

Wat doet een Qualis aankoopmakelaar voor u?
 

1. Qualis-makelaars weten exclusieve objecten op waarde te schatten.
 

We weten wat een woning écht waard is. Voor u kan dit een enorme kostenbesparing betekenen. Gezien we dagelijks werkzaam zijn binnen het hogere segment, kennen we de regionale woningmarkt op ons duimpje en weten wat er te koop is, maar met name: wat er op de markt gaat komen! Zo ook de woningen in stille verkoop in uw gewenste woonregio.

2. Qualis-makelaars vergezellen u tijdens bezichtigingen, stellen de juiste vragen en voorzien u van deskundig advies.


Bijvoorbeeld over de bouwkwaliteit van de woning. Ook gaan we de bestemmingsplannen in de omgeving na. Uitkomsten hiervan kunnen gevolgen hebben voor de toekomstige waardeontwikkeling van de woning. Niemand wil voor ongewenste verrassingen komen te staan.

3. Qualis-makelaars adviseren u op het gebied van verduurzaming van de woning.


De geraamde kosten kunnen van invloed kunnen zijn op een eventueel bod.

4. Qualis-makelaars adviseren u ook op financieel, juridisch en fiscaal vlak.


Bij een exclusieve woning liggen de zaken vaak complexer dan bij een gemiddelde tussenwoning. Goed advies voorkomt eventuele teleurstellingen achteraf op één van deze aspecten.

5. Qualis-makelaars vormen gezamenlijk een landelijk netwerk van specialisten.
 

Heeft u interesse om naar de andere kant van het land te verhuizen, dan komt u eenvoudig in contact met de Qualis-makelaar aldaar. Wel zo makkelijk en betrouwbaar!

6. Qualis-makelaars onderhandelen namens u om tot de allerbeste koopsom en voorwaarden te komen.


In heel nauw overleg met u, onderhandelen wij met de verkopend makelaar. Niet alleen over het bod, maar ook over de details in de koopakte zoals aanvaardingstermijn en overname van roerende zaken. Precies zoals u het wenst.

7. Qualis-makelaars staan u van A tot Z bij.
 

Na de controle op de stukken van de notaris (akte van levering), begeleiden we u bij de inspectie van de woning voorafgaand aan de overdracht.

 

Drie vragen aan Qualis-makelaar Tycho Reimers van Makelaardij Friesland
 

1. Tycho, vertel eens. Voor wie is een aankoopmakelaar geschikt?

“Eigenlijk voor iedereen. Of je nou van buiten de regio komt of een nieuwe woning in de buurt zoekt. Een aankoopmakelaar weet meer van de markt dan wanneer een klant zelf op pad gaat. Vooral in de huidige markt is dat erg gunstig. Er is weer meer onderhandelingsruimte dan een jaar geleden. Niemand wil toch te veel betalen.”

2. Wat hebben huizenzoekers aan een aankoopmakelaar?

“Het eerste voordeel en – in mijn ogen – de belangrijkste: wij kopen een huis voor de juiste prijs. Bij de aankoop van een huis spelen emoties een grote rol. Kopers zonder kennis van de markt betalen vaak te veel. Ze kopen een huis van 1,5 miljoen voor de vraagprijs. Als wij het doen, lukt het ook voor 1,3 miljoen. We hebben inzicht in de waarde van een woning en we bieden realistisch.
Maar er is meer. We weten welke huizen in de stille verkoop staan. We kijken of er een bouwtechnische keuring of een asbestcheck nodig is. Ook checken we de bestemmingsplannen in de buurt en adviseren we over de verduurzaming van een woning. Tegenwoordig een veelbesproken onderwerp waar maar weinig mensen zelfstandig hun weg in vinden. In het gehele aankoopproces pakken we de adviserende rol, ook op juridisch gebied.

Onze klanten hebben in een aankoopproces écht de eerste keuze. We zitten met vier kantoren in Friesland en we zijn één van de weinige makelaars in het hogere segment. We zien en horen alles.”

3. Hoe kies je een goede aankoopmakelaar?

“Het belangrijkste is dat er een persoonlijke klik is. Beide partijen moeten samen op zoek willen gaan. Samen, ja. Het is niet zo dat de aankoopmakelaar alles doet. Het is een wisselwerking. Mensen moeten zich ook niet blindstaren op de kosten. Een aankoopmakelaar is een goede investering. Woningzoekers halen deze kosten er makkelijk uit. Over het algemeen besparen kopers flink op het aankoopbedrag dat ze hadden betaald zonder hulp van een aankoopmakelaar.”

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de aankoopmakelaar? Vraag vrijblijvend een gesprek aan met de Qualis-makelaar bij u in de buurt.

Vrijblijvend gesprek 

 

 

 

 

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine