Trumpertsteeg 2, Weert foto-1
Weert

Trumpertsteeg 2

€ 650.000 k.k.
Verkocht
Trumpertsteeg 2, Weert foto-0
Trumpertsteeg 2, Weert foto-1
Trumpertsteeg 2, Weert foto-2
Trumpertsteeg 2, Weert foto-3
Trumpertsteeg 2, Weert foto-4
Trumpertsteeg 2, Weert foto-5
Trumpertsteeg 2, Weert foto-6
Trumpertsteeg 2, Weert foto-7
Trumpertsteeg 2, Weert foto-8
Trumpertsteeg 2, Weert foto-9
Trumpertsteeg 2, Weert foto-10
Trumpertsteeg 2, Weert foto-11
Trumpertsteeg 2, Weert foto-12
Trumpertsteeg 2, Weert foto-13
Trumpertsteeg 2, Weert foto-14
Trumpertsteeg 2, Weert foto-15
Trumpertsteeg 2, Weert foto-16
Trumpertsteeg 2, Weert foto-17
Trumpertsteeg 2, Weert foto-18
Trumpertsteeg 2, Weert foto-19
Trumpertsteeg 2, Weert foto-20
Trumpertsteeg 2, Weert foto-21
Trumpertsteeg 2, Weert foto-22
Trumpertsteeg 2, Weert foto-23
Trumpertsteeg 2, Weert foto-24
Trumpertsteeg 2, Weert foto-25
Trumpertsteeg 2, Weert foto-26
Trumpertsteeg 2, Weert foto-27
Trumpertsteeg 2, Weert foto-28
Trumpertsteeg 2, Weert foto-29
Trumpertsteeg 2, Weert foto-30
Trumpertsteeg 2, Weert foto-31
Trumpertsteeg 2, Weert foto-32
Trumpertsteeg 2, Weert foto-33
Trumpertsteeg 2, Weert foto-34
Trumpertsteeg 2, Weert foto-35
Trumpertsteeg 2, Weert foto-36
Trumpertsteeg 2, Weert foto-37
Trumpertsteeg 2, Weert foto-38
Trumpertsteeg 2, Weert foto-39
Trumpertsteeg 2, Weert foto-40
Trumpertsteeg 2, Weert foto-41
Trumpertsteeg 2, Weert foto-42
Trumpertsteeg 2, Weert foto-43
Trumpertsteeg 2, Weert foto-44
Trumpertsteeg 2, Weert foto-45
Trumpertsteeg 2, Weert foto-46
Trumpertsteeg 2, Weert foto-47
Trumpertsteeg 2, Weert foto-48
Trumpertsteeg 2, Weert foto-49
Trumpertsteeg 2, Weert foto-50
Trumpertsteeg 2, Weert foto-51
Trumpertsteeg 2, Weert foto-52
Trumpertsteeg 2, Weert foto-53
Trumpertsteeg 2, Weert foto-54
Trumpertsteeg 2, Weert foto-55
Trumpertsteeg 2, Weert foto-56
Trumpertsteeg 2, Weert foto-57
Trumpertsteeg 2, Weert foto-58
Trumpertsteeg 2, Weert foto-59
Trumpertsteeg 2, Weert foto-60
Trumpertsteeg 2, Weert foto-61
Trumpertsteeg 2, Weert foto-62
Trumpertsteeg 2, Weert foto-63
Trumpertsteeg 2, Weert foto-64
Trumpertsteeg 2, Weert foto-65
Trumpertsteeg 2, Weert foto-66
Trumpertsteeg 2, Weert foto-67
Trumpertsteeg 2, Weert foto-68
Trumpertsteeg 2, Weert foto-69
Trumpertsteeg 2, Weert foto-70
Trumpertsteeg 2, Weert foto-71
Trumpertsteeg 2, Weert foto-72
Trumpertsteeg 2, Weert foto-73
Trumpertsteeg 2, Weert foto-74
Trumpertsteeg 2, Weert foto-75
Trumpertsteeg 2, Weert foto-76
Trumpertsteeg 2, Weert foto-77
Trumpertsteeg 2, Weert foto-78
Trumpertsteeg 2, Weert foto-79
Trumpertsteeg 2, Weert foto-80
Verkocht
Trumpertsteeg 2, Weert foto-2
Trumpertsteeg 2, Weert foto-3
+81
Perceeloppervlakte
3.300 m²
Woonoppervlakte
399 m²
Inhoud
1.730 m³
Trumpertsteeg 2 is succesvol verkocht door Dwars Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Woonboerderij op riant perceel.

Op een unieke plek in het buitengebied van Weert op vijf autominuten van het centrum van Weert, op loopafstand van de wijk Leuken, ligt deze sfeervolle Limburgs-Kempische woonboerderij. Met een grote kunstwerkplaats/atelier aan de boerderij via een hal met douche en vrij liggende bijgebouwen op een prachtig perceel van maar liefst 3300 m2. 

Deze levensloopbestendige boerderij is met oog voor behoud van authentieke historische elementen gerestaureerd en beschikt over alle moderne faciliteiten. De boerderij is omgeven door een veel privacy biedende tuin, met monumentale bomen en fruitbomen, moestuin en een grote variatie in beplanting. In de tuin zijn verrassende hoekjes, terrasjes, leuke klinkerpaadjes, een vijver en mogelijkheden tot intieme zitplekken. Vele vogels, vlinders, insecten en zoogdieren bezoeken dit paradijsje. 
Werken aan huis, het houden van kleinvee en zelfs een paard behoren tot de mogelijkheden. Er is voldoende ruimte om nog naar eigen inzicht aan te passen. Het atelier heeft een aparte elektriciteitsmeter en c.v. ketel, vloerverwarming, een toilet en een douche. In de tuin bevindt zich een eigen waterput met beregeninginstallatie. 

Alle gelijkvloerse ruimtes zijn bereikbaar via een centraal gelegen gang die voorzien is van ingebouwde ledverlichting. Alle binnendeuren zijn naar voorbeeld van de oorspronkelijke gemaakt in grenenhout. In het woongedeelte zijn geen drempels. Dubbele bewoning voor mantelzorg is mogelijk. Een B&B kan ook gerealiseerd worden. De langs de hele boerderij beklinkerde oprit is versierd met elementen van maaskeien. Een praktische grote open carport/schuur biedt plaats aan camper/caravan en auto. Deze parel tussen akkers en boomgaarden ligt aan een half verharde weg en biedt compleet beleven van seizoenen, volledige privacy, rust en ruimte.

Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen. De wijk Leuken beschikt over een basisschool, kinderopvang, een winkelcentrum en op een paar honderd meter verwijderd, ligt een sportcentrum. Er is een bloeiend verenigingsleven. Voorgezet onderwijs bevindt zich op korte fietsafstand.Indeling boerderij:

Woonkamer
De grote heldere woonkamer met massief eiken visgraat parketvloer krijgt sfeervol lichtinval door boogramen. Een stijlvolle authentieke openhaard, de eikenhouten balken en het houten plafond geven een prettig karakter. Er is plaats voor een grote familie eettafel en zithoeken. Een aangename temperatuur is gewaarborgd door regelbare roosters voor warme lucht en een separate airco console. De dikke muren in combinatie met de isolatie en de airco houden warmte binnen en geven koelte in de zomer. Ventilatieroostertjes in de ramen en een open te zetten raam zorgen voor buitenlucht.

Keuken
De ruime zitkeuken is te bereiken via de achterdeur of via de centrale gang.
De hoekopstelling met bovenkastjes in de keuken biedt veel bergruimte. Het Italiaans marmeren aanrechtblad met dubbele spoelbak, een 5 pits gasstel met een afzuigkap in combinatie met een magnetron en koelkast maakt koken tot een plezier. Tussen woonkamer en keuken bevindt zich een raampje dat kan dienen als doorgeefluik en vormt contact met de woonkamer. Het grote panoramaraam met een Noors marmeren vensterbank geeft een prachtig beeld op de tuin. Er ligt een makkelijk te onderhouden giet grindvloer.

Badkamer
Geheel betegelde ruime badkamer met inloopdouche met regen- en massage douche-sproeier, bidet en een meubel met twee wastafels. Naast de ledverlichting komt er daglicht binnen door een sfeervol stalraampje dat opengezet kan worden. Er is een ingebouwde ventilator die tegelijkertijd met de verlichting werkt.

Toilet
Geheel betegelde toiletruimte met hangend toilet en fonteintje met onderkastje. Automatische ventilatie.

Slaapkamer 1
De ruime slaapkamer is uitgevoerd met parketvloer, waarop momenteel laminaatparket ligt met daaronder isolatie. Er is een houtenplafond met balken. Drie raampjes laten daglicht binnen en kunnen worden opengezet, zodat extra geventileerd kan worden.

Slaapkamer 2
Deze slaapkamer heeft een beuken mozaïek parketvloer. De badkamer en suite met ligbad, in hoogte verstelbare wastafel en toilet geven extra comfort. Er is op de slaapkamer een toilettafel met glazen waskom. 
De deur naar buiten geeft tevens daglicht. Een prachtige eiken balk en houten plafond maken deze slaapkamer tot een sfeervol geheel. Ook de badkamer heeft een apart ventilatierooster en een deur naar buiten.

Slaapkamer 3
Een slaapkamer met aansluitmogelijkheden voor een wastafel. In een nis zit een raampje met twee raamvleugels voor daglicht. De vloer heeft beuken parket met daarop laminaat. Ook hier is een balkenplafond.

Waskeuken
In dit ruime vertrek zijn de aansluitingen voor wasmachine en droger.
Er staat een nauwelijks gebruikte infraroodsauna. Er is een buitendeur en een raampje dat kan worden opengezet. Het plafond bestaat uit balken met daartussen gyprocplaten.

Verwarmingsruimte
In de betegelde ruimte staat de verwarmingsketel. Dit vertrek is groot genoeg voor enkele(voorraad-) kasten en de diepvriescombinatie. Ook is er een open muurkast. Via een deur is de kelder te bereiken en de beging/ inpandige schuur.

Kelder
De grote droge voorraadkelder heeft een goede stahoogte en dient als voorraad/ wijnkelder l x b x h 560ccm x 285 cm x 190 cm. Er ledverlichting en een stopcontact aanwezig. 

Schuur/berging inpandig
Deze grote ruimte heeft een met gyproc afgewerkt plafond. Er zijn nieuwe muren gemetseld met diverse stopcontacten en er zijn lichtpunten. De leidingen zijn nog niet allemaal verbonden met de meterkast. Een grote eiken balk is in het zicht. Via de trap is een 26 meter lange bergzolder toegankelijk.
Een dubbele deur geeft toegang tot een vertrek dat nu in gebruik is als magazijn. De dubbele openslaande eiken deur met dubbele beglazing komt uit op de oprit. Buiten is de schuur nog af te sluiten met een dubbele schuurpoort.

Multifunctioneel vertrek
Via de grote schuur/ berging en via de tussendeur naar de hal van het atelier is dit vertrek bereikbaar, dat momenteel dienst doet als magazijn voor het atelier. In deze ruimte bevinden zich alle aansluitingen om er een keuken van te maken of badkamer.

Open karrenschuur/carport 
Is via de oprit bereikbaar en biedt plaats aan twee auto’s of camper/ caravan.
Deze carport heeft een mooi gepotdekselde gevel met een groot boograam met glas- lood. Boven In de gevel zit een raampje, dat opengezet kan worden. Ook is er een bergzolder boven de open schuur. In de binnengevel zit een mooi rond venster.

Bergzolder
Over de hele lengte van de boerderij is een enorme bergzolder. Op deze zolder is een zolderkamer gemaakt met een dakraam en aan een kant een rond venster in de gevel.
In de voorgevel is nog een klein raam.

Atelier
In 1999/2000 is het atelier gebouwd van ongeveer 72 m2. Het ligt een meter diep in de grond. Via een hellingbaan en trappen is het toegankelijk. Door grote raampartijen valt er licht naar binnen. De verdieping beslaat de helft van het gebouw. 
De vloerverwarming en een radiator werken op een aparte centrale verwarmingsketel. Die levert ook het warm water voor een aanrecht. Alle lampen hebben ledverlichting. Via een binnentrap kom je in een hal met gasmeter en meter voor elektriciteit met krachtstroom.

In de hal bevindt zich een toilet en een douche met een vaste wastafel. Via de hal met toilet en douche kun je naar buiten, naar de carport en naar de woonboerderij. De ramen in de hal hebben raamvleugels en een bovenlicht. De watermeter voor woonboerderij en atelier bevindt zich in het atelier. Rondom het atelier ligt een drainage met watervoorraadkoffers. Het regenwater van de trappen en het verlaagde terras wordt afgevoerd d.m.v. permanent aangesloten dompelpomp. Dit gebouw is voor veel doeleinden geschikt.

Bijgebouwen
De bijgebouwen zijn samen ongeveer 100m2, bestaan uit een houten schuur met sandwichplaten dak. Daaraan vast staat een uit betonplaten gebouwde stal met pannendak en een metalen berging met schuifdeuren. Deze ruimtes kunnen een renovatie gebruiken.

Tuinoven
Vrij gelegen in de tuin begroeid met klimop. Geschikt voor open haard maar ook geschikt te maken voor BBQ of pizzaoven.
 
Historie van het gebouw
De oorspronkelijke Limburgs Kempische langgevel boerderij stamt van voor 1800. Ze ligt op een horst (verhoging) in het landschap dat van oorsprong heide was met aan de randen vennen. Er was voor de verbouwing in 1976 een potstal voor koeien aanwezig naast de woonkamer, 4 varkensstallen en een inpandige schuur voor 12 koeien. Onder het huis is een gierkelder gebouwd met een tongewelf. Verder was er een inpandige paardenstal. Tussen de varkenstallen was een houten toilet. De zogenaamde kakdoos. Drie meter vanaf de achterdeur lag in vroeger jaren een waterput, die met de hand was gegraven. In 1929 is de woning aan de noordzijde uitgebreid. Vandaar het langere dak dan de zuidzijde. De eiken spanten zijn in 1929 gedeeltelijk vernieuwd met eiken balken uit een pand uit de Langstraat in Weert, dat door brand was vernield. Het dak steunde op eiken balken, ronde bospalen en is gedekt met oud Vlaamse pannen met strooien pannenpoppen. De plafonds van planken rustten op balken. In de vroegere woonkamer bevonden zich in 1973 nog de resten van een open haard, die een hefboom bezat, waaraan de ketel hing voor het verwarmen van veevoer. Met deze draaiboom werd het voer door een luik naar de naast de voorkamer gelegen stallen gebracht. Het huidige raam tussen kamer en keuken is oorspronkelijk het raam van een opkamer, waaronder een kelder lag met een pekelput. Die werd gebruikt voor het pekelen van vlees. De staldeuren en de schuurpoort zijn vernieuwd in 1976. De gierkelder is een tongewelf uit 1929. Het kleine afdak aan de zuidzijde was voor de melkbussen en daarna tot 1980 als extra hondenhok in gebruik. Alle ramen van de woonkamer waren van binnen naar buiten te openen door middel van twee vleugelramen en een bovenlicht. In de huidige woonkamer is een open haard gemetseld met stenen uit een burchthoeve uit de buurt van Verviers ( België ). De haard is een replica van de vroegere open haard. In sommige stenen zitten duimafdrukken van mensen die honderden jaren geleden deze stenen hebben gemaakt. De hardstenen plavuizen in de haard komen uit de St. Jobskapel van Leuken uit 1625. In de zijkant zit een mergelsteen met drie madeliefjes, die symbool staan voor het gezin. De gevelsteen is in 1975 geplaatst. De letters PH staan voor de namen Peggy en Hub, de namen van de toenmalige eigenaren.
Meer lezen
Minder lezen
Maarten van Laer
Uw qualis-makelaar
Maarten van Laer
Dwars Makelaars
Emmasingel 5
6001 BA Weert
0495-537 599
Contact met de makelaar
Trumpertsteeg 2, Weert foto-1
Trumpertsteeg 2 is succesvol verkocht door Dwars Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken