Beeselseweg 48, Swalmen foto-1
Swalmen

Beeselseweg 48

€ 985.000 k.k.
Verkocht
Beeselseweg 48, Swalmen foto-0
Beeselseweg 48, Swalmen foto-1
Beeselseweg 48, Swalmen foto-2
Beeselseweg 48, Swalmen foto-3
Beeselseweg 48, Swalmen foto-4
Beeselseweg 48, Swalmen foto-5
Beeselseweg 48, Swalmen foto-6
Beeselseweg 48, Swalmen foto-7
Beeselseweg 48, Swalmen foto-8
Beeselseweg 48, Swalmen foto-9
Beeselseweg 48, Swalmen foto-10
Beeselseweg 48, Swalmen foto-11
Beeselseweg 48, Swalmen foto-12
Beeselseweg 48, Swalmen foto-13
Beeselseweg 48, Swalmen foto-14
Beeselseweg 48, Swalmen foto-15
Beeselseweg 48, Swalmen foto-16
Beeselseweg 48, Swalmen foto-17
Beeselseweg 48, Swalmen foto-18
Beeselseweg 48, Swalmen foto-19
Beeselseweg 48, Swalmen foto-20
Beeselseweg 48, Swalmen foto-21
Beeselseweg 48, Swalmen foto-22
Beeselseweg 48, Swalmen foto-23
Beeselseweg 48, Swalmen foto-24
Beeselseweg 48, Swalmen foto-25
Beeselseweg 48, Swalmen foto-26
Beeselseweg 48, Swalmen foto-27
Beeselseweg 48, Swalmen foto-28
Beeselseweg 48, Swalmen foto-29
Beeselseweg 48, Swalmen foto-30
Beeselseweg 48, Swalmen foto-31
Beeselseweg 48, Swalmen foto-32
Beeselseweg 48, Swalmen foto-33
Beeselseweg 48, Swalmen foto-34
Beeselseweg 48, Swalmen foto-35
Beeselseweg 48, Swalmen foto-36
Beeselseweg 48, Swalmen foto-37
Beeselseweg 48, Swalmen foto-38
Beeselseweg 48, Swalmen foto-39
Beeselseweg 48, Swalmen foto-40
Beeselseweg 48, Swalmen foto-41
Beeselseweg 48, Swalmen foto-42
Beeselseweg 48, Swalmen foto-43
Beeselseweg 48, Swalmen foto-44
Beeselseweg 48, Swalmen foto-45
Verkocht
Beeselseweg 48, Swalmen foto-2
Beeselseweg 48, Swalmen foto-3
+46
Perceeloppervlakte
1,1 ha
Woonoppervlakte
171 m²
Inhoud
729 m³
Beeselseweg 48 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Aan de rand van Swalmen (Roermond-Noord) bevindt zich het vrijstaande landhuis ‘Hoverbos’ in Engelse bouwstijl dat in oorsprong dateert van 1953. De afgelopen jaren is het object volledig gerenoveerd en onder meer voorzien van een nieuwe keuken- en badkamerinrichting die volledig bij de authentieke uitstraling passen.

De rieten dakbedekking is in de zomer van 2023 compleet vernieuwd en geïsoleerd en tot het object behoren tevens een buitenzwembad met separate saunaruimte die een hoge mate van privacy kennen. Een groot – en eveneens geheel gerenoveerd – vrijstaand gebouw in de achtertuin met aparte ruimte biedt talloze mogelijkheden voor de beoefening van uiteenlopende hobby’s, zoals onder meer de stalling van voer- of vaartuigen. Het perceel grenst aan een landweg met aan de overzijde een ruim 0,7 hectare grote weide die diverse toepassingsmogelijkheden kent, waaronder het houden van paarden.

De ligging in het buitengebied is niettemin centraal en op korte wandelafstand van het NS-station. Roermond, met zijn uitgebreide aanbod van voorzieningen, ligt slechts tien autominuten verwijderd, evenals de oprit naar autosnelweg A73. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1953 (met complete renovatie in voorbije jaren), de inhoud bedraagt 729 m3 en de totale perceeloppervlakte meet 11.357 m2.

Ontvangsthal
In het midden van de voorgevel is overdekt toegang tot de ontvangsthal (7,2 m2) met originele tegelvloer. Aan de rechterzijde bevindt zich de meterkast met slimme meters en glasvezelverbinding, de gasmeter is in een muurkast aan de overzijde geplaatst, de watermeter in de kelder. Aan de buitengevel, rechts naast de voordeur, is een aansluitpunt voor het opladen van een elektrische auto.

Woonkamer
Vanuit de ontvangsthal is onder een boogdoorgang aan de rechterzijde toegang tot een verbindingshal (1,5 m2) die naar de L-vormige woonkamer (30,5 m2) leidt. Deze heeft een vloerafwerking van twee centimeter dik Jotoba-parket en biedt aan de voorzijde, bij de zithoek, plaats aan een inbouwhouthaard met tegeltableau dat de twaalf sterrenbeelden representeert. Drie raampartijen bieden uitzicht op de voor-, zij- en achtertuin. Het achterste gedeelte betreft een eetkamerdeel waar openslaande tuindeuren toegang bieden tot een serre met rieten kapconstructie.

Woonkeuken
De huidige keuken (18,9 m2) is ontstaan door de samenvoeging van twee voormalige ruimtes en heeft een nieuwe maatwerkinrichting gekregen die in harmonie is met de bouwperiode van het huis. De L-vormige opstelling heeft boven-en onderkasten en een terrazzo-werkblad dat speciaal op maat is vervaardigd. Tot de (inbouw)apparatuur behoren een afwasmachine (Bosch), een vrijstaande koelkast (Smeg) en een 4-pits gasfornuis met wokbrander en elektrische oven (Boretti). De zwart-witte tegelvloer van witte marmer en Belgische hardsteen komt in kleiner tegelformaat terug in wanden van de nis waarin het fornuis is geplaatst. Aan de achterzijde bevindt zich een eetgedeelte tegen een wand met nieuw uitgevoerde lambrisering.

Kantoorruimte
Vanuit de ontvangsthal is aan de linkerzijde onder een boogdoorgang toegang tot een verbindingshal (2,8 m2) met drie glas-in-loodraampartijen in de voorgevel. Aan een tussenhal (1,7 m2) bevindt zich het in originele staat verkerende toilet met fonteintje en is toegang tot een kantoorruimte (16,4 m2) die multifunctionele toepassingen kent. De vloer is afgewerkt met geluiddempende, hoogwaardige kunststof in een dessin van whitewash eiken. Bijzonder detail in deze ruimte is het rondvormig gestuukte hoge plafond.

Bijkeuken
Tussen de kantoorruimte en de keuken bevindt zich een bijkeuken (6,2 m2) waar de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger) aan het zicht zijn onttrokken door een handmatig te bedienen rolluik van een muurkast (1,8 m2). De vloer is identiek afgewerkt als die van de keuken en met een tuindeur is toegang tot het achterterras.

KELDER
Twee kelderruimtes
Vanuit de bijkeuken is toegang tot twee kelderruimtes. De eerste (10,1 m2) is ideaal geschikt voor opslag van wijn en voorraden, de tweede (12,8 m2) biedt plaats aan de HR-combiketel (Nefit 9010 Aquapower plus, 2021) en de watermeter. In deze ruimte is tevens een waterontharder (Aquacell) geplaatst.

Serre
De serre (8,5 m2) heeft een rode keramische tegelvloer en één zijwand die tot de dakconstructie is voorzien van raampartijen voor een windvrij verblijf. Aan de achterzijde is onder wijnranken toegang tot een terraspartij met ruimte voor plaatsing van een meerpersoons tuintafel. Het terras staat in verbinding met de twee treden lager gelegen achtertuin met gazon en wandelpaden.

VERDIEPING
4 Slaapkamers
Vanuit de hal leidt een gerestaureerde en blankgelakte, hardhouten trap met tussenoverloop naar de eerste verdieping. Hier sluit de overloop (4,5 m2) aan op een portaal (2,8 m2) met toegang tot vier slaapkamers. Drie slaapkamers (van 16,7 m2, 13,4 m2 en 7,8 m2) zijn indertijd door de architect bewust op de achterzijde georiënteerd; de vierde slaapkamer (13,0 m2) heeft een maatwerk kastenwand en uitzicht op de rechterzijtuin. Twee slaapkamers beschikken over een vaste wastafel waarvan er één in een nisruimte is geplaatst. De grootste, de ‘hoofdslaapkamer’, heeft toegang
tot een langgerekt balkon (5,2 m2) met uitzicht op de achtertuin.

Op deze verdieping zijn de originele, getoogde deuren (met halfronde bovenzijde) tijdens de renovatie zorgvuldig intact gelaten. Bijzonder detail is de constructie van de raampartijen met vleugels die op een ingenieuze ‘tochtvrij’ zijn geconstrueerd.

Badkamer
De badkamer (5,1 m2) met vloerverwarming is in 2020 volledig nieuw ingericht en heeft een wandwerking van grootformaat keramische platen in marmerdessin die niet van de natuurlijke variant te onderscheiden zijn. De inrichting bestaat uit een Japans toilet (Geberit) met sproei- en föhnfunctie. De overige inrichting bestaat uit een vrijhangend wastafelmeubel met tweepersoons keramische waskom en een inloopdouche met thermostaatkraan en regendouchekop. Vanuit deze badkamer ligt de hoofdslaapkamer ‘en suite’ twee treden hoger.

TUIN
De voortuin heeft aan de rechterzijde een groot gazon waarop enkele historische (fruit)bomen staan. Dit gedeelte is van de centraal gelegen voortuin gescheiden door een strakgesnoeide haagbeuk die tevens de voorste en linkererfgrens markeert. De voortuin heeft een groot gazon waar een brede kiezeloprit aan de rechterzijde naar de entreepartij leidt om vervolgens aan de linkerzijde weer terug te keren naar de voorzijde. Voor bezoekende gasten biedt deze oprit volop mogelijkheden voor het parkeren van meerdere auto’s op eigen terrein. De achtertuin heeft een grote variëteit van volgroeide borders en boomsoorten en kent een hoge mate van privacy.

Sauna met buitenzwembad
Aan de linkerzijde van het perceel leidt de kiezeloprit naar een gebouwtje dat aan de voorzijde plaats biedt aan een berging (11,3 m2) voor de stalling van fietsen. In het volledig geïsoleerde achterste deel is een meerpersoonssauna (4,8 m2) ondergebracht. De inrichting is vervaardigd uit een speciale houtsoort met zijdezachte oppervlaktestructuur die de zitpositie veraangenaamt tijdens
saunagangen. Er direct naast bevindt zich in de tuin een solarverwarmde buitendouche bij het buitenzwembad. Het zwembad heeft organisch ronde vormen (circa 7.00 x 4.00 meter) bij een diepte van ongeveer 1.50 meter.

Multifunctioneel gebouw
Een meanderend lopend tuinpad leidt vanaf het zwembad naar de achterzijde van de tuin. Hier staat een volledig gerenoveerd gebouw met gevlinderde betonvloer en een met sandwichpanelen geïsoleerd dak met nieuwe dakpannen. Het huisvest een garage (108,9 m2) die ideaal geschikt is voor ruimte-eisende hobby’s, zoals bijvoorbeeld de winterstalling van een boot (met het oog op de nabijgelegen Maasplassen en jachthaven). Onderdeel van dit schuurgebouw zijn tevens een werkplaats (21,8 m2), een originele en gerestaureerde paardenstal (13,1 m2) met geïsoleerde watertoevoer en authentieke bakstenen vloer, alsmede een toiletje aan de achterzijde bij de uitloop met betonnen vloer (de ‘paddock’).

Weides en tuinhuis
Gescheiden door een zandweg bevindt zich aan de rechterzijde een tweede deel van het perceel. Het meet 7.221 m2 en bestaat uit drie gedeelten: een (paarden)wei aan de voorzijde, gevolgd door een middendeel met hoogstamappel- en - kersenbomen van verschillende rassen dat in samenwerking met IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) is gerealiseerd en waarbij een klein ‘bosje’ is aangeplant voor de beschutting van fauna. Het derde gedeelte ligt aan de achterzijde waar een gemaaid voetpad tussen natuurlijke vegetatie naar een volledig gerenoveerd/herbouwd stenen tuinhuis (27,6 m2) leidt. Het is ideaal geschikt als gastenverblijf of hobbyruimte en heeft in de huidige opzet de functie van bibliotheek.

ALGEMEEN
- Vrijstaand rietgedekt landhuis dat in oorsprong dateert van 1953;
- Volledig gerenoveerd met zorgvuldig behoud van sfeerbepalende, authentieke elementen;
- Nieuwe rieten kapconstructie (in zomer 2023 vervangen en geïsoleerd);
- Vernieuwde inrichting van de keuken en badkamer in passende stijl;
- Privacyrijke achtertuin met buitenzwembad en terrassen;
- Multifunctioneel vrijstaand bijgebouw (gerenoveerd) in de achtertuin met geïsoleerde dakconstructie en gerenoveerde paardenstal aan de achterzijde;
- Volledig herbouwd tuinhuis met vrij uitzicht op het naastgelegen deel van het perceel;
- Vanaf deze locatie zijn de stad Roermond, met een compleet aanbod van winkel- en horecavoorzieningen, alsmede de oprit naar de A73 met aansluiting op de A2, binnen enkele autominuten bereikbaar.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Beeselseweg 48, Swalmen foto-1
Beeselseweg 48 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken