Krekelberg 5, Melick foto-1
Melick

Krekelberg 5

Krekelberg 5, Melick foto-0
Krekelberg 5, Melick foto-1
Krekelberg 5, Melick foto-2
Krekelberg 5, Melick foto-3
Krekelberg 5, Melick foto-4
Krekelberg 5, Melick foto-5
Krekelberg 5, Melick foto-6
Krekelberg 5, Melick foto-7
Krekelberg 5, Melick foto-8
Krekelberg 5, Melick foto-9
Krekelberg 5, Melick foto-10
Krekelberg 5, Melick foto-11
Krekelberg 5, Melick foto-12
Krekelberg 5, Melick foto-13
Krekelberg 5, Melick foto-14
Krekelberg 5, Melick foto-15
Krekelberg 5, Melick foto-16
Krekelberg 5, Melick foto-17
Krekelberg 5, Melick foto-18
Krekelberg 5, Melick foto-19
Krekelberg 5, Melick foto-20
Krekelberg 5, Melick foto-21
Krekelberg 5, Melick foto-22
Krekelberg 5, Melick foto-23
Krekelberg 5, Melick foto-24
Krekelberg 5, Melick foto-25
Krekelberg 5, Melick foto-26
Krekelberg 5, Melick foto-27
Krekelberg 5, Melick foto-28
Krekelberg 5, Melick foto-29
Krekelberg 5, Melick foto-30
Krekelberg 5, Melick foto-31
Krekelberg 5, Melick foto-32
Krekelberg 5, Melick foto-33
Krekelberg 5, Melick foto-34
Krekelberg 5, Melick foto-35
Krekelberg 5, Melick foto-36
Krekelberg 5, Melick foto-37
Krekelberg 5, Melick foto-38
Krekelberg 5, Melick foto-39
Krekelberg 5, Melick foto-40
Krekelberg 5, Melick foto-41
Krekelberg 5, Melick foto-42
Krekelberg 5, Melick foto-43
Krekelberg 5, Melick foto-44
Krekelberg 5, Melick foto-45
Krekelberg 5, Melick foto-2
Krekelberg 5, Melick foto-3
+46
Perceeloppervlakte
710 m²
Woonoppervlakte
207 m²
Inhoud
914 m³

Omschrijving

In 1997 kochten de huidige eigenaren dit rietgedekte landhuis aan. Direct na aankoop volgde een rigoureuze verbouwing waarbij onder meer de woonkamer aan de achterzijde werd uitgebreid, een nieuwe keuken en badkamer werden geïnstalleerd een jaar later een vrijstaande garage verrees in dezelfde bouwstijl als het landhuis en eveneens werd voorzien van een rieten kap. Het landhuis is omringd door een fraai aangelegde tuin waarbij de achtertuin een hoge mate van privacy kent dankzij dichte en strakgesnoeide, hoge hagen op de erfgrenzen. De ligging in Melick is centraal, met een basisschool, sporthal
en winkelcentrum op korte (loop)afstand; Roercollege Schöndeln is slechts enkele fietsminuten verwijderd. Het bouwjaar is 1978 (met complete modernisering vanaf 1997), de inhoud bedraagt 914 m3 en de perceeloppervlakte meet 710 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
In de lange voorgevel is overdekt toegang tot de ontvangsthal (11,4 m2). Deze heeft een vloerafwerking van Frans eiken in drie verschillende breedtes en loopt drempelloos door in zowel de woonkamer met aanliggende eetkamer als in de op de voorzijde georiënteerde werkkamer/bibliotheek. De wanden van
de hal zijn afgewerkt in strak stucwerk tot de vide op de eerste verdieping en aan een zijde in schoonmetselwerk. In deze laatste biedt een boogdoorgang toegang tot een tussenhal (2,3 m2) waar zich aan de ene zijde een garderobe bevindt met de meterkast achter deuren, aan de andere zijde het gastentoilet met wand- en vloertegels (Portazul) en een inrichting met vrijhangend toilet (Keramag) en fonteintje van Sphinx.

Werkkamer/bibliotheek
Deze tussenhal leidt naar een werkkamer/bibliotheek (19,6 m2) die aan twee zijden is voorzien van een maatwerkkast in Engelse stijl. De beide andere wanden zijn tot plafondhoogte afgewerkt met in kleurtint corresponderende houten panelen die de Engelse landhuisstijl in hoge mate benadrukken. Het plafond is gestuukt in halfronde ribben en naast convectorputten zorgt een op biobrandstof gestookte openhaard in een klassiek houten omkadering voor een sfeerverhogend element.

L-vormige living
Aan de achterzijde van de ontvangsthal is toegang tot een L-vormige living (44,5 m2) waar de vloer van Frans eikenhout in drie breedtes drempelloos in doorloopt en waarvan het plafond eenzelfde afwerking heeft van gestuukte, halfronde ribben. Dankzij de diverse raampartijen rondom kent deze ruimte een hoge mate van daglichttoetreding. Het zitgedeelte dat op de voorzijde is georiënteerd is gecentreerd rond een gashaard van Kalfire in een zandstenen schouw.

Eetkamer
Een tussenmuur, met open doorgangen aan weerszijden, scheidt het zitgedeelte van het eetkamerdeel. Dit laatste (21,9 m2) is aan de zijde van de achtertuin voorzien van een uitbouw die ten tijde van de vernieuwing van het rieten dak is gerealiseerd en waar in een brede wand met raampartijen twee openslaande tuindeuren toegang bieden tot het achterterras en -tuin. Het plafond kent een strakke stucafwerking en is voorzien van ingebouwde en richtbare halogeenspots. Twee wanden zijn afgewerkt in een bij de stijl van het huis passende ‘stucco antico’ wandbekleding in een matte goudkleur.

Woonkeuken
Vanuit de eetkamer is toegang tot de woonkeuken (17,0 m2). Deze heeft een inrichting in Engelse stijl in L-opstelling met onder- en bovenkastjes met beige lakfronten en deurgrepen in historische stijl. De achterwand en het werkblad zijn afgewerkt met kleinformaat keramische tegeltjes waarbij het werkblad plaats biedt aan een tweedelige keramische spoelbak met historisch uitgevoerde armatuur. Tot de inbouwapparatuur (Neff) behoren een elektrische 4-pits kookplaat met wasemkap en elektrische oven, alsmede een koelkast. De afwasmachine (Siemens) is enkele jaren geleden vernieuwd. In deze keuken keert het ribbenplafond van de living terug en met openslaande tuindeuren is toegang tot het achterterras en de achtertuin.

VERDIEPING // Drie slaapkamers
Een open eikenhouten trap leidt vanuit de ontvangsthal naar een overloop (19,3 m2) met vide op de verdieping. De overloop is gestoffeerd, voorzien van een vierdeurs kastenwand, en biedt drempelloos toegang tot drie, eveneens gestoffeerde slaapkamers. Twee ervan (met 18,3 m2 en 19,6 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) bevinden zich respectievelijk aan de linker- en rechterzijde van het huis en beschikken beide over maatwerkkastenwanden die van vloer tot plafond reiken. De derde slaapkamer (11,5 m2) is gesitueerd aan de achterzijde waar zij met een vierdelige raampartij in een dakkapel in de rieten kap uitzicht heeft op de achtertuin.

Badkamer
De luxueus uitgevoerde badkamer (15,4 m2) is georiënteerd op voorzijde en beschikt over een vierdelige raampartij in een dakkapel die eveneens gooiend in de rieten kap is verwerkt. De inrichting bestaat uit een tweepersoons ligbad in tegelomranding met een groot natuurstenen plateau aan de bovenzijde, een inloopdouche met regendouchekop, kranen en accessoires van Lefroy en Brooks en twee kolomwastafels met Engelse armaturen naar historisch model. De badkamer is voorzien van mechanische ventilatie en de elektrische vloerverwarming is programmeerbaar. In het plafond bevinden zich zeven ingebouwde halogeenspots die voor de juiste sfeerverlichting zorgen. Het tweede toilet bevindt zich op de overloop en heeft vrijhangend sanitair (Keramag) identiek aan dat van het gastentoilet op de begane grond.

KELDER // Drie kelderruimtes
In de keuken is met een deur toegang tot een houten trap die naar de keldervertrekken leidt. De vloeren van de kelders zijn afgewerkt met keramische tegels en de plafonds met rustiek houten delen. De eerste kelder (14,0 m2) betreft een voorraadkelder met opbergmogelijkheden tegen de wand. In de tweede kelder (12,8 m2) bevindt zich een meerpersoonssauna en zijn de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger) ondergebracht op een gebruiksvriendelijke verhoging. De derde kelder (11,3 m2) biedt plaats aan de HR-combiketel (Nefit Ecomline Excellent) met bijbehorende module voor de heteluchtverwarming, alsmede aan een elektrische boiler (Nefit).

GARAGE
De vrijstaande garage (21,9 m2) is gerealiseerd in 1998 in dezelfde steensoort (en met hetzelfde voegwerk) als de hoofdbouw. Tijdens de bouw is de garage voorzien van een rieten kap; in 2008 behoefde deze bij de vervanging van de rieten kap van het woongedeelte niet te worden vernieuwd. De garage heeft een vloeistofdichte vloer, beschikt over een metalen spoelbak en heeft daglichttoetreding dankzij twee raampartijen aan de zijde van de achtertuin. De tweevleugelige houten poort aan de voorzijde is elektrisch bedienbaar en voorzien van afstandsbediening. In de garage is met een vlizotrap
toegang tot een bergzolder (21,9 m2) onder de rieten kap (zonder stahoogte boven de 1.50-meterlijn).

TUIN
In de voortuin leidt een tuinpad van kleinformaat, meerkleurige baksteentjes naar de overdekte entreepartij. Aan de linker- en rechterzijde van dit tuinpad zijn vierkante borders uitgespaard op een ondergrond van kiezelsteen. De borders bieden plaats aan drie strakgesnoeide hoogstamboompjes en zijn omzoomd met buxushaagjes die perken met lavendel omsluiten. Een prominente plaats wordt aan de linkerzijde ingenomen door een hoge en volgroeide spar. De achtertuin beschikt ook over een sproei installatie. Aan de rechterzijde sluit het tuinpad aan op de oprit die naar de garage leidt. De oprit is op eenzelfde wijze afgewerkt als het tuinpad en kan plaats bieden aan de stalling van meerdere auto’s op eigen terrein.

Vanuit de eetkamer en keuken is toegang tot de achtertuin die een hoge mate van privacy kent dankzij een dichte en hoge haag op de erfgrenzen. Aan de woningzijde bevindt zich een groot terras dat overgaat in een tweede terras dat aansluit op een gazonstrook met borders. Achter de garage is ruimte voor stalling van de grijze en groene container en via een pad met afsluitbaar hekwerk is bij de rechtererfgrens toegang tot de oprit aan de voorzijde.

ALGEMEEN
- In oorsprong daterend van 1978, geheel gemoderniseerd en voorzien van een nieuwe rieten kap in 2008 en een nieuw gebouwde, vrijstaande garage in 1998, eveneens met rieten kap;
- Het landhuis heeft dak- en muurisolatie en dubbel glas en beschikt over het definitieve energielabel C (geldig tot 13 februari 2025);
- Ruime L-vormige living met openhaardpartij en open doorgangen naar een eetkamer met tuindeuren naar het terras en de privacyrijke achtertuin;
- Woonkeuken met tuindeuren naar het terras en voorzien van de gebruikelijke inbouwapparatuur;
- Separate werkkamer/bibliotheek met maatwerk boekenkasten en houten wandafwerking;
- 3 slaapkamers en een luxe ingerichte badkamer op de eerste verdieping die via de ontvangsthal met vide bereikbaar is;
- Een uit drie ruimtes bestaande kelderverdieping waarvan er één plaats biedt aan een meerpersoons sauna;
- Privacyrijke achtertuin die door een professioneel hoveniersbedrijf is onderhouden;
- Op korte en veilige loopafstand van een basisschool; Roercollege Schöndeln ligt op slechts enkele fietsminuten afstand;
- Aan de rand van deze woonwijk bevindt zich een sporthal met diverse mogelijkheden, de kern van Melick beschikt over een eigen winkelcentrum;
- Zowel Roermond met zijn voorzieningenaanbod als natuurgebied De Meinweg zijn vanaf deze locatie per auto in korte tijd bereikbaar;
- Doorgeschakelde alarm installatie (inbraak- en brand) in de gehele woning.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 750.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
13927

Bouw

Type
Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1978
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Wonen
207 m²
Perceel
710 m²
Overig
40 m²
Inhoud
914 m³

Indeling

Kamers
6
Slaapkamers
3
Badkamers
1
Verdiepingen
2

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, Dubbel glas, Muurisolatie
Warm water
C.V.-ketel, Elektrische boiler eigendom
Verwarming
C.V.-ketel, Hete lucht verwarming, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk
Ketel
Nefit Econline Excellent (2008, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Achtertuin
Noord, 336 m², 2400×1400cm

Garage

Soort garage
Vrijstaand steen
Capaciteit
1
Voorzieningen
Met elektrische deur, Met vliering, Voorzien van elektra, Voorzien van water

Objectkenmerken

• Alarminstallatie
• Dakraam
• Mechanische ventilatie
• Rookkanaal
• TV-Kabel

Locatie

Krekelberg 5, 6074 DP Melick

• Aan rustige weg
• In woonwijk

Meer lezen
Minder lezen

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Krekelberg 5

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533

Van Cromvoirt Makelaars
Account aanmaken
Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland. Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine