Waterloostraat 184, Steyl foto-1
Steyl

Waterloostraat 184

€ 695.000 k.k.
Verkocht
Waterloostraat 184, Steyl foto-0
Waterloostraat 184, Steyl foto-1
Waterloostraat 184, Steyl foto-2
Waterloostraat 184, Steyl foto-3
Waterloostraat 184, Steyl foto-4
Waterloostraat 184, Steyl foto-5
Waterloostraat 184, Steyl foto-6
Waterloostraat 184, Steyl foto-7
Waterloostraat 184, Steyl foto-8
Waterloostraat 184, Steyl foto-9
Waterloostraat 184, Steyl foto-10
Waterloostraat 184, Steyl foto-11
Waterloostraat 184, Steyl foto-12
Waterloostraat 184, Steyl foto-13
Waterloostraat 184, Steyl foto-14
Waterloostraat 184, Steyl foto-15
Waterloostraat 184, Steyl foto-16
Waterloostraat 184, Steyl foto-17
Waterloostraat 184, Steyl foto-18
Waterloostraat 184, Steyl foto-19
Waterloostraat 184, Steyl foto-20
Waterloostraat 184, Steyl foto-21
Waterloostraat 184, Steyl foto-22
Waterloostraat 184, Steyl foto-23
Waterloostraat 184, Steyl foto-24
Waterloostraat 184, Steyl foto-25
Waterloostraat 184, Steyl foto-26
Waterloostraat 184, Steyl foto-27
Waterloostraat 184, Steyl foto-28
Waterloostraat 184, Steyl foto-29
Waterloostraat 184, Steyl foto-30
Waterloostraat 184, Steyl foto-31
Waterloostraat 184, Steyl foto-32
Waterloostraat 184, Steyl foto-33
Waterloostraat 184, Steyl foto-34
Waterloostraat 184, Steyl foto-35
Waterloostraat 184, Steyl foto-36
Waterloostraat 184, Steyl foto-37
Waterloostraat 184, Steyl foto-38
Waterloostraat 184, Steyl foto-39
Waterloostraat 184, Steyl foto-40
Waterloostraat 184, Steyl foto-41
Waterloostraat 184, Steyl foto-42
Verkocht
Waterloostraat 184, Steyl foto-2
Waterloostraat 184, Steyl foto-3
+43
Aantal kamers
5
Woonoppervlakte
169 m²
Inhoud
559 m³
Waterloostraat 184 is succesvol verkocht door Hauzer & Partners Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Wonen op een exclusief landgoed in een monumentaal kloosterappartement met een rijke historie gecombineerd met de luxe en comfort van nu? Het kan allemaal in dit prachtige en ruime appartement met balkon gelegen in voormalig klooster “Joseph Staete” op landgoed “Domein Moubis” aan de Maas in Steyl, nabij Venlo en Roermond. Winkel- en schoolvoorzieningen bevinden zich in de directe nabijheid. Chateau de Holtmuhle en diverse recreatie mogelijkheden bevinden zich op loopafstand. Uitstekende bereikbaarheid van Nederlandse en Duitse snelwegen en met 3 goed bereikbare vliegvelden op ca. 45 autominuten afstand! Dit appartement beschikt over een energielabel A.

Begane grond:
De algemene entree van het kloostergebouw is indrukwekkend, de mooie plafondhoogtes, historische bouwmaterialen en authentieke sfeer in dit mooi gerenoveerde klooster omarmen je steeds weer bij iedere binnenkomst. Er is een gesloten entree met videofoon, bedienbaar via een app. De onder architectuur vervaardigde glazen entree staat in een mooi contrast met het historische gebouw. Via de gangen waar vroeger de kloosterbewoners liepen bereik je de voordeur van het appartement. Zodra je de hal van dit appartement binnen gaat, wordt je blik meteen gevangen door de glazen vide die uitzicht biedt op de trap naar het souterrain, de plafondhoogte van ca. 4 meter is indrukwekkend. De ruime woonkamer heeft een prachtige sfeer door onder meer de plafondhoogte, dikke kloostermuren, eiken vloerdelen en hoge raampartijen die een mooie verbinding met het park maken. De gashaard zorgt voor extra sfeer en warmte. Er zijn openslaande deuren naar het balkon met zuid ligging. De glazen vide vormt ook hier weer een mooi contrast met de authentieke kloostersferen. Er is vanuit het appartement en balkon mooi en weids uitzicht over het park. De open keuken (2016) is voorzien van op maat gemaakte keukenmeubelen en een donker composiet aanrechtblad incl. apparatuur: inductie kookplaten incl. wok kookplaat, geïntegreerde Bora afzuiging, combi stoomoven, vaatwasser, koelkast, diepvries en Quooker. In de hal en gang bevindt zich de toiletruimte (2021) en een berging met HR Cv-ketel bouwjaar 2013 en energiebesparende WTW installatie. In de berging is een wasmachine- en drogeraansluiting aanwezig. De luxe badkamer is in 2021 geheel vernieuwd en is voorzien van een grote inloopdouche met regendouche, wastafel met meubel en toilet. Er zijn 2 slaapkamers via de gang bereikbaar. De slaapkamers zijn voorzien van ingebouwde kastenwanden. Ook hier ligt de mooie eiken vloer die in 2021 opnieuw behandeld is en op kleur is gebracht. Het gehele appartement is voorzien van comfortabele vloerverwarming. Bij dit appartement behoort een privé parkeerplaats.

Souterrain:
Het souterrain is vanuit het appartement gemakkelijk via een trap bereikbaar en is daardoor echt een goede multifunctionele gebruiksruimte. Er is natuurlijke lichtinval door de diverse ramen. Het souterrain is nu ingericht als een werkruimte en logeerkamer. Door de omvang en lichtinval zijn er veel alternatieve indelingen en gebruiksmogelijkheden, zo kunnen er bijvoorbeeld gemakkelijk 2 extra slaapkamers gerealiseerd worden. In het souterrain ligt vloerverwarming, een PVC parket vloer er is een wastafel alsmede witgoedaansluitingen aanwezig. De privé berging is zowel via het souterrain als zelfstandig vanuit de algemene kelder te bereiken.

Parkeren:
De woning beschikt over een vaste parkeerplaats met laadpaal.

Algemeen:
De entree tot het park:
Bij de ingang van het park is een stijlvolle elektrisch bedienbare toegangspoort met videofoon, bedienbaar via een app, voor het gehele landgoed. Zo blijft het domein exclusief voor de bewoners en hun gasten.

Klooster Joseph Staete:
“Joseph Staete” is een statig bouwwerk dat in 1901 in neogotische stijl werd opgetrokken en waarvan het exterieur onlangs geheel werd gerestaureerd. Het uitgangspunt bij de restauratie was om de oorspronkelijke en karakteristieke elementen te behouden zoals: sierlijke bogen, authentieke pilaren, mozaïekvloeren, ornamenten en fraaie glas-in-loodpartijen. De gehele restauratie is uitgevoerd onder toezicht van de Rijksmonumentenzorg. In deze voormalige kloosterkapel zijn 18 zeer luxe appartementen gerealiseerd.

Omgeving:
"Joseph Staete" is op het voormalige kloosterlandgoed Domein Moubis aan de Maas in Steyl en nabij uitvalswegen A67, A73 en de Duitse snelweg BAB 61 gelegen. Het landgoed is in totaal circa 6.5 hectare groot. Op het landgoed zijn zowel luxe 2-onder-1-kap woningen als fraaie villa’s en appartementen gerealiseerd. De restauratie van Villa Moubis is in voorbereiding.
Al met al een unieke volledig omsloten locatie, aan de ene zijde door de Maas en de Aalsbeekvallei met prachtige bomen, aan de andere kant door een muur. Bij de residentie is een stijlvolle elektrisch bedienbare toegangspoort voor het gehele landgoed. Ook voor een separate tweede uitgang is een elektrisch bedienbare poort gerealiseerd. Zo blijft het domein exclusief voor de bewoners en hun gasten.

Het park, waarin de woningen, appartementen, klooster, Villa Moubis en diverse kapelletjes liggen met zijn vele historische bomen, is eigendom van de bewoners. De Vereniging van Eigenaren voorzien in het onderhoud van het landgoed. Het vele groen op Domein Moubis heet van oudsher Waterloopark.

Bijzonderheden:
Bouwjaar 1901 (renovatie van het complex 2009, oplevering van dit appartement heeft plaatsgevonden in 2016). Gehele appartement is voorzien aluminium voorzet kozijnen met thermische beglazing en aan de buiten zijde zijn de originele houten kozijnen aanwezig die voorzien zijn van elektrisch te bedienen screens. De ramen in het souterrain zijn aan de binnenzijde voorzien van de originele houten luiken. Als resident van Joseph Staete wordt u ook mede-eigenaar Park Waterloo.

Maandelijkse VvE bijdrage is € 318,- per maand, de kosten voor het park bedragen € 90,- per maand (voorgenoemde kosten voorzien in reservering onderhoud, opstalverzekering, alle gemeenschappelijke kosten waaronder schoonmaak- en energiekosten gemeenschappelijke ruimtes en tuinonderhoud). Aanvaarding in overleg.

• Bouwjaar: 2009
• Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 169 m²
• Oppervlakte gebouw gebonden buitenruimte: ca. 11 m²
• Inhoud: ca. 559 m³
• Energielabel: A
• Servicekosten VvE: ca. € 318,- per maand
• Kosten voor het onderhoud van het park: ca. € 90,- per maand
Meer lezen
Minder lezen
Frank Blok
Uw qualis-makelaar
Frank Blok
Hauzer & Partners Makelaardij
Noorderpoort 11a
5916 PJ Venlo
077-3219100
Contact met de makelaar
Waterloostraat 184, Steyl foto-1
Waterloostraat 184 is succesvol verkocht door Hauzer & Partners Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken