Roroweg 18, Roermond foto-1
Roermond

Roroweg 18

€ 765.000 k.k.
Verkocht
Roroweg 18, Roermond foto-0
Roroweg 18, Roermond foto-1
Roroweg 18, Roermond foto-2
Roroweg 18, Roermond foto-3
Roroweg 18, Roermond foto-4
Roroweg 18, Roermond foto-5
Roroweg 18, Roermond foto-6
Roroweg 18, Roermond foto-7
Roroweg 18, Roermond foto-8
Roroweg 18, Roermond foto-9
Roroweg 18, Roermond foto-10
Roroweg 18, Roermond foto-11
Roroweg 18, Roermond foto-12
Roroweg 18, Roermond foto-13
Roroweg 18, Roermond foto-14
Roroweg 18, Roermond foto-15
Roroweg 18, Roermond foto-16
Roroweg 18, Roermond foto-17
Roroweg 18, Roermond foto-18
Roroweg 18, Roermond foto-19
Roroweg 18, Roermond foto-20
Roroweg 18, Roermond foto-21
Roroweg 18, Roermond foto-22
Roroweg 18, Roermond foto-23
Roroweg 18, Roermond foto-24
Roroweg 18, Roermond foto-25
Roroweg 18, Roermond foto-26
Roroweg 18, Roermond foto-27
Roroweg 18, Roermond foto-28
Roroweg 18, Roermond foto-29
Verkocht
Roroweg 18, Roermond foto-2
Roroweg 18, Roermond foto-3
+30
Perceeloppervlakte
1.120 m²
Woonoppervlakte
267 m²
Inhoud
1.113 m³
Roroweg 18 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Deze volledig geïsoleerde villa in ‘Villapark Mijnheerkes’ dateert in oorsprong van 1968 en is in de periode 2000-2001 verbouwd en vergroot met onder meer een glazen wintertuin die een schitterend uitzicht biedt op een beschermd natuurgebied aan de voorzijde. Met 18 zonnepanelen die mede de energie leveren voor een geavanceerde warmtepomp is de villa geheel voorbereid op een energiezuinige toekomst. Het stadshart van Roermond, winkelcentra en de autosnelweg A73 zijn in korte tijd bereikbaar en scholen in het basis- en voortgezet onderwijs liggen op korte
fietsafstand. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1968, met complete metamorfose in 2001, de inhoud is 1.113 m3 en de perceeloppervlakte bedraagt 1.120 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Via een glooiend oplopende oprit is aan de voorzijde via de carport (29,9 m2) overdekt toegang tot de ontvangsthal (10,7 m2) met raampartijen rondom. De hal heeft een vloerafwerking van Belgische hardsteen en biedt aan de achterzijde plaats aan een garderobegedeelte.

Inpandige garage
Aan deze achterzijde is toegang tot de inpandige en verwarmde garage (41,6 m2) met betonnen vloer die ruimte biedt voor de stalling van twee auto’s. De elektrisch bedienbare rolpoort (Hormann) beschikt over afstandsbediening en aan de achterzijde is daglichttoetreding via een hooggeplaatst raam waar zich tevens de grondwaterpomp bevindt. In de garage zijn de witgoedaansluitingen ondergebracht en is met een deur toegang tot drie bergingen (van 5,1 m2, 4,4 m2 en 2,3 m2) waarvan de linker thans als wijnkelder in gebruik is.

LINKERVLEUGEL - EERSTE WOONNIVEAU
De linkervleugel heeft in de periode 2001-2002 een complete metamorfose ondergaan. Aan de voorzijde is zeven meter naar de voorzijde een twee verdiepingen hoge aanbouw gerealiseerd met glazen gevelpartijen rondom. Het onderste deel biedt plaats aan een wintertuin, twee slaapkamers en twee badkamers. Het bovenste niveau telt naast een vide met kantoorruimte twee slaapkamers en een derde badkamer.

Wintertuin
De U-vormige wintertuin (36,1 m2) op het eerste niveau ligt drie treden hoger dan de centrale verbindingshal en heeft een vloerafwerking van Belgische hardsteen die is voorzien van vloerverwarming. Vanuit deze ruimte is een wijds uitzicht rondom op zowel de tuinpartijen als het voorliggende natuurgebied met rivier de Maas in de verte. Drie glazen wanden van deze wintertuin zijn uitgevoerd als schuifpui.

Twee slaapkamers
Vanuit de centrale verbindingshal is aan de linkerzijde toegang tot een gang (4,4 m2) van waaruit tevens toegang is tot een slaapkamer (14,0 m2) die met dubbele deuren in verbinding staat met de op de voorzijde georiënteerde wintertuin. Aan de achterzijde ligt een tweede slaapkamer (16,9 m2) die uitzicht heeft op zowel de achtertuin als inpandig op de serre-aanbouw.

Twee badkamers
Tussen beide slaapkamers in bevindt zich de oorspronkelijke en in ongeschonden staat verkerende badkamer (6,0 m2) met ligbad, vaste wastafel en toilet. Aan de voorzijde, direct toegankelijk vanuit de wintertuin, is in 2001 een nieuwe badkamer gerealiseerd die een wandafwerking heeft van mozaïektegeltjes, een natuurstenen vloer met vloerverwarming, open douche en vaste designwastafel.

LINKERVLEUGEL - TWEEDE WOONNIVEAU
Vanuit de wintertuin leidt een open trap met glazen doorvalbeveiliging naar een overloop/studeerkamer (9,0 m2) met vide op de verdieping en een fenomenaal blijvend vrij uitzicht op weilanden en de uiterwaarden van de Maas in de verte.

Twee slaapkamers
Een verbindingsgang achter deze overloop/studeerkamer biedt aan de linkerzijde toegang tot de derde slaapkamer (met 9,0 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn), aan de achterzijde tot de vierde slaapkamer (met 13,2 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Deze laatste heeft een ronde raampartij aan de tuinzijde en inpandig uitzicht op de serre-aanbouw aan de achterzijde.

Derde badkamer
Tussen beide slaapkamers in ligt de derde badkamer (met 4,6 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Deze bevindt zich exact boven de oorspronkelijke badkamer een etage lager. Zij heeft daglichttoetreding via een grootformaat Velux-dakvenster en een inrichting met een douchecabine, vaste wastafel en toilet. Onder de dakhelling is bergruimte gecreëerd achter schuifdeuren.

Technische ruimte/berging
Aan de andere zijde van de verbindingsgang bevindt zich een berging (met 8,8 m2 aan stahoogte boven de 1.50- meterlijn) waar in 2017 de technische installaties in zijn ondergebracht: de warmtepomp (hybride) en cv-ketel (Itho Daalderop Base Cube), de WtW-installatie (Itho Daalderop HP Cube) en de omvormer van de 18 zonnepanelen (Solar Edge, 2018). Via een deurtje is toegang tot een vliering/berging met verlichting.

RECHTERVLEUGEL – EERSTE WOONNIVEAU
Vanuit de ontvangsthal leidt een open trap met hardhouten tredes, rvs-leuningen en een hardglazen doorvalbeveiliging naar het woonniveau op de eerste verdieping. Boven aangekomen biedt een centrale verbindingshal (16,5 m2) aan de linkerzijde plaats aan de meterkast met uitgebreide groepen ten behoeve van de in 2017 vernieuwde keuken. Ernaast bevindt zich een L-vormige en eveneens vernieuwde toiletruimte met zachtgroene mozaïekwandtegels, een natuurstenen vloer en een inrichting met vrijhangend sanitair en wandfonteintje.

Z-vormige living
Vanuit de verbindingshal leiden aan de rechterzijde openslaande deuren naar de living (totaal 66,9 m2). De woonkamer heeft met een brede raampartij een blijvend vrij uitzicht op een natuurgebied aan de voorzijde en een sfeerverhogende gashaard in hoekopstelling. De vloer in dit oorspronkelijke deel is destijds afgewerkt met parket dat in ongeschonden staat verkeert. Aan de rechterzijde staat de woonkamer in verbinding met een in 1980 aangebouwd gedeelte dat de huidige eigenaar heeft voorzien van een brede schuifpui die naar een terras leidt met uitzicht op de lagergelegen voortuin. De vloer van dit gedeelte is afgewerkt met Noorse leisteen en een airconditioningunit (LG) kan zowel voor koeling als verwarming zorgdragen. In het geïsoleerde plafond zijn in totaal twaalf ledspots ingebouwd.

Keuken
De keuken (9,5 m2) bevindt zich aan de achterzijde en heeft in 2017 een nieuwe inrichting gekregen. De opstelling is tweezijdig, waarbij het achterste deel een L-vormige inrichting heeft met een zwart composieten werkblad die een 4-pits gaskookplaat met wasemkap herbergt (voor elektrisch koken reeds voorbereid) en een afwasmachine (Siemens). Aan de overzijde, eveneens met zwart composieten werkblad en inbouwspots onder de bovenkastjes, is een combimagnetron van Siemens ingebouwd.

Serre
Aan de achterzijde is vanuit de centrale verbindingshal toegang tot een serre (8,6 m2) met natuurstenen vloer, raampartijen aan drie zijden tot dakhoogte, en toegang tot een deels overdekt terras (4,7 m2) waar de keuken met een raampartij uitzicht op heeft. Hoog in aan de wand deze serre is de techniek van de mechanische ventilatie ondergebracht.

TUIN
De villa is omringd door een tuin met volgroeide borders en talrijke boomsoorten. De voortuin heeft een gazonstrook en verhoogde borders richting dewoningzijde. Via het rechtergedeelte is toegang tot het schaduwrijke terras met een prachtig uitzicht naar de voorkant van de woning, pergola, een hoge boom voor schaduwwerking ’s zomers, en groenblijvende bamboestruiken op de erfscheiding. In het midden leidt de bakstenen oprit naar de overdekte carport, garage en is eveneens overdekt toegang tot de ontvangsthal. De achtertuin is zowel via de linker- als rechterzijtuin bereikbaar en is ingericht met een gazonstrook, diverse boomsoorten (waaronder twee vruchtdragende vijgenbomen), verhoogde borders en kent evenals het terras bij de voortuin een hoge mate van privacy.

ALGEMEEN
- Villa op toplocatie in villapark ‘Mijnheerkes’ met een blijvend vrij uitzicht op een beschermd natuurgebied aan de voorzijde;
- Volledig geïsoleerd en voorzien van energielabel A (definitief en geldig tot 2032);
- ‘Energieneutraal’ dankzij 18 zonnepanelen die naast energielevering aan de warmtepomp tevens de airco-unit van elektriciteit voorzien die naast koeling tevens voor verwarming kan zorgdragen;
- Een in 2001-2002 architectonisch geïntegreerde ‘glazen wintertuin’ aan de voorzijde met vloerverwarming en een blijvend vrij uitzicht op een beschermd natuurgebied;
- In totaal 4 slaapkamers en 3 badkamers, verdeeld over twee verdiepingen;
- Grote carport met overdekte toegang tot de entree en tot de inpandige garage met stallingsmogelijkheid voor twee auto’s;
- Ligging op korte afstand van de binnenstad van Roermond, het Retailpark, het Designer Outlet Centre en verbindingswegen naar autosnelweg A73 met aansluiting op de A2.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Roroweg 18, Roermond foto-1
Roroweg 18 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken