Parklaan 46, Roermond foto-1
Roermond

Parklaan 46

€ 679.000 k.k.
Verkocht
Parklaan 46, Roermond foto-0
Parklaan 46, Roermond foto-1
Parklaan 46, Roermond foto-2
Parklaan 46, Roermond foto-3
Parklaan 46, Roermond foto-4
Parklaan 46, Roermond foto-5
Parklaan 46, Roermond foto-6
Parklaan 46, Roermond foto-7
Parklaan 46, Roermond foto-8
Parklaan 46, Roermond foto-9
Parklaan 46, Roermond foto-10
Parklaan 46, Roermond foto-11
Parklaan 46, Roermond foto-12
Parklaan 46, Roermond foto-13
Parklaan 46, Roermond foto-14
Parklaan 46, Roermond foto-15
Parklaan 46, Roermond foto-16
Parklaan 46, Roermond foto-17
Parklaan 46, Roermond foto-18
Parklaan 46, Roermond foto-19
Parklaan 46, Roermond foto-20
Parklaan 46, Roermond foto-21
Parklaan 46, Roermond foto-22
Parklaan 46, Roermond foto-23
Parklaan 46, Roermond foto-24
Parklaan 46, Roermond foto-25
Parklaan 46, Roermond foto-26
Parklaan 46, Roermond foto-27
Parklaan 46, Roermond foto-28
Parklaan 46, Roermond foto-29
Parklaan 46, Roermond foto-30
Parklaan 46, Roermond foto-31
Parklaan 46, Roermond foto-32
Parklaan 46, Roermond foto-33
Parklaan 46, Roermond foto-34
Parklaan 46, Roermond foto-35
Parklaan 46, Roermond foto-36
Parklaan 46, Roermond foto-37
Parklaan 46, Roermond foto-38
Parklaan 46, Roermond foto-39
Parklaan 46, Roermond foto-40
Parklaan 46, Roermond foto-41
Parklaan 46, Roermond foto-42
Parklaan 46, Roermond foto-43
Parklaan 46, Roermond foto-44
Parklaan 46, Roermond foto-45
Parklaan 46, Roermond foto-46
Parklaan 46, Roermond foto-47
Parklaan 46, Roermond foto-48
Verkocht
Parklaan 46, Roermond foto-2
Parklaan 46, Roermond foto-3
+49
Perceeloppervlakte
534 m²
Woonoppervlakte
357 m²
Inhoud
1.408 m³
Parklaan 46 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

NIEUW: nu met evt. extra perceel tuin!
Er bestaat nu de mogelijkheid om de oorspronkelijke achtertuin (onlangs bestemd als bouwperceel) van 381 m² bij
te kopen (Het totaal perceel bedraagt dan 915 m².), zodat het perceel ontsloten wordt door aan de voorzijde de Parklaan en aan de achterzijde de
Muggenbroekerlaan met fraai uitzicht over Het Roerdal.Vraagprijs voor dit perceel grond bedraagt € 135.000,- k.k. (zie ingetekende Kadastrale kaart)

Aan de Parklaan ligt dit vrijstaande herenhuis dat in oorsprong dateert van 1776. Aan het eind van de jaren twintig van de vorige eeuw kwam het in eigendom van een gerenommeerde kunstenaar om zorg te kunnen dragen voor de uitvoering van de beeldengroepen in het tegenovergelegen Kruiswegpark. Daartoe maakte het pand een ingrijpende aanpassing door; het dak werd verhoogd met een Franse kap en de entreepartij werd naar buiten verlegd en uitgevoerd in Franse kalksteen. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1776 (met verbouwingen in 1927/1928, 1984-1986 en in 2000 en 2010/2015), de inhoud bedraagt 1.408 m3 en de perceeloppervlakte meet 534 m2.

VOORSTE GEDEELTE – TWEE WOONLAGEN
Begane grond // Ontvangsthal
In de lange zijgevel biedt een entreepartij van Franse kalksteen in stijl van de Amsterdamse School toegang tot de ontvangsthal (16,1 m2). Deze heeft een vloerafwerking van wit marmer en meerkleurige glas-in-lood vensters aan weerszijden van de voordeur; ze zijn aan de binnenzijde voorzien van thermopane voorzetramen om het authentieke karakter van de entree aan de buitenzijde niet te verstoren. In de hal bevindt zich de meterkast met aansluitingen van gas en elektra en de glasvezelverbinding; de watermeter is in de kelder geplaatst.

Gesplitste slaapkamer
Vanuit de ontvangsthal is aan de linkerzijde toegang tot een op de voorzijde georiënteerde (slaap)kamer die met een verdiepingshoge wand is gescheiden in een voorste (17,5 m2) en achterste gedeelte (10,7 m2).

Woonkeuken
Vanuit de ontvangsthal is er een ingang naar een woonkamer (16,7 m2) en keuken. De keuken (29,8 m2) heeft een inrichting naar eigen ontwerp van de eigenaar en een vloerafwerking van wit marmer. De opstelling is aan twee zijden en herbergt een 6-pits gaskookplaat (Siemens) met wasemkap (Bosch) met geïntegreerde halogeenverlichting, een heteluchtoven (Bosch), een koelkast met separate vrieskast (Liebherr) en een afwasmachine (Beko). Het eetkamergedeelte ligt aan de opritzijde en heeft een vloerafwerking van massief kastanjehout uit de Franse Dordogne.

Woonkamer
Aan de voorzijde staat de keuken in open verbinding met genoemde woonkamer (16,7 m2) met gestoffeerde vloer en een schouwpartij die plaats biedt aan een gietijzeren houtkachel van Jøtul.

Verbindingshal met toegang tot kelder
Aan de achterzijde van de keuken leidt een deur naar een verbindingshal (4,0 m2). In de vloer biedt een luik toegang tot een uit twee delen (32,2 m2) bestaande kelderruimte met tongewelf waarvan het oudste deel stamt uit het oorspronkelijke bouwjaar en zich de watermeter bevindt. Via de verbindingshal is tevens toegang tot een aan de linkerzijgevel aangebouwde berging (9,7 m2) met
tuindeur aan zowel de voor- als achterzijde. Vanuit de verbindingshal is tevens toegang tot een badkamer (3,2 m2) met douche, vaste wastafel en toilet en zijn de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger) ondergebracht.

Eerste verdieping voorzijde
Drie (slaap-)werkkamers
Vanuit de centrale ontvangsthal leidt een trappartij naar een gestoffeerde overloop (5,9 m2) met toegang tot drie (slaap)kamers. Twee (van 28,0 m2 en 25,4 m2) liggen respectievelijk aan de voor- en achterzijde van de overloop. De derde (11,5 m2) bevindt zich in het midden, boven de ontvangsthal. Deze drie slaap-/werkkamers zijn momenteel in gebruik voor onderwijsdoeleinden met een onderverdeling in een bespreekkamer en twee werkkamers. De grootste werkkamer heeft volop daglichttoetreding dankzij twee grootformaat Velux-dakvensters met geïntegreerde rolhorren. Alle ruimtes zijn voorzien van mechanische ventilatie waarvan de techniek zich op zolder bevindt.

Keuken/pantry
Aan de overzijde van de bespreekkamer ligt een keuken/pantry (13,1 m2) met een opstelling met boven- en onderkasten aan één zijde en een kunststoffen werkblad met rvs-spoelbak. Achter een scherm bevindt zich de HR- verwarmingsketel (Nefit).

Badkamer
Vanuit de kamer van 25,4 m2 is rechtstreeks toegang tot een met Portugese tegels afgewerkte badkamer (7,8 m2) die een inrichting heeft met een kunststoffen ligbad, keramische wastafel, vrijhangend toilet en fonteintje. Een designwandradiator completeert deze inrichting. In een muurkast is de HR-combiketel (Bosch) ondergebracht voor dit specifieke gedeelte.

Zolder
Op de overloop is met een houten vouwtrap toegang tot een beschoten zolderverdieping (met 15,4 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). De vloer is geïsoleerd waardoor de onderliggende slaap-/werkkamers plafondisolatie hebben. In deze ruimte bevindt zich de warmtepomp (Buderus), de omvormer (Steca) van de zonnepanelen, de techniek van de mechanische ventilatie alsmede die van een warmtewisselaar die verwarmde lucht van ruimten hergebruikt.

Badkamer
Vanuit de kamer van 25,4 m2 is rechtstreeks toegang tot een met Portugese tegels afgewerkte badkamer (7,8 m2) die een inrichting heeft met een kunststoffen ligbad, keramische wastafel, vrijhangend toilet en fonteintje. Een designwandradiator completeert deze inrichting. In een muurkast is de HR-combiketel (Bosch) ondergebracht voor dit specifieke gedeelte.

Zolder
Op de overloop is met een houten vouwtrap toegang tot een beschoten zolderverdieping (met 15,4 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). De vloer is geïsoleerd waardoor de onderliggende slaap-/werkkamers plafondisolatie hebben. In deze ruimte bevindt zich de warmtepomp (Buderus), de omvormer (Steca) van de zonnepanelen, de techniek van de mechanische ventilatie alsmede die van een warmtewisselaar die verwarmde lucht van ruimten hergebruikt.

Woonkamer
Aan de achterzijde is vanuit de tweede entreehal toegang tot een gestoffeerde woonkamer (26,3 m2) die met openslaande tuindeuren in een brede pui in verbinding staat met het achterterras en de -tuin. Opvallende details zijn het deels in glas uitgevoerde plafond aan de tuinzijde - zodat er extra daglicht kan binnenvallen - en de geornamenteerde schouw van Franse kalksteen.

ACHTERSTE GEDEELTE – DRIE WOONLAGEN
In het midden van de jaren ’80 van de vorige eeuw verloor het achterste gedeelte zijn oorspronkelijke atelierfunctie en werd het tijdens de verbouwing opnieuw ingedeeld. Dit gedeelte werd nagenoeg een meter diep uitgegraven zodat er drie woonlagen ontstonden die aan de achterzijde met één doorlopende raampartij uitzicht hebben op de achtertuin.

Begane grond // Tweede entreehal
Vanaf de opritzijde leidt een trap naar beneden naar de tweede entreehal (17,4 m2). Deze heeft een vloerafwerking van marmer dat tevens is gebruikt voor de trap die aan de achterzijde naar een portaal leidt dat weer in verbinding staat met de hoger gelegen keuken/eetkamer.

Eerste verdieping
Twee slaapkamers
Vanuit de tweede entreehal leidt een trap naar een overloop (4,3 m2) die toegang biedt tot een slaapkamer (9,9 m2) die met een brede en verdiepingshoge raampartij uitziet op de rechterzijtuin. De tweede slaap-/werkkamer (27.7 m2) heeft vaste boekenkasten tegen drie wanden en eveneens een brede en verdiepingshoge raampartij met uitzicht op de zijtuin. Vanuit deze kamer geeft een tweede verdiepingshoge raampartij tevens uitzicht op de achtertuin. De vloer vóór deze raampartij is voorzien van beloopbare glazen panelen met een doorkijk naar de woonkamer op de begane grond.

Tweede verdieping
Berging/slaapkamer en badkamer
De overloop (2,8 m2) op deze tweede verdieping biedt toegang tot een berging/slaapkamer met 7,5 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn en een grootformaat Velux-dakvenster met geïntegreerde rolhor. De naastgelegen badkamer (3,5 m2) heeft een marmeren vloer en witte wandtegels tot plafondhoogte. De inrichting bestaat uit een douche boven een kleinformaat ligbad, een vaste wastafel en een toilet.

Hoofdslaapkamer
De gestoffeerde hoofdslaapkamer (22,8 m2) heeft zicht tot in de nok van het geïsoleerde dak en met een grote raampartij tot vloerniveau uitzicht op de achtertuin en het Roerdal. Aan één zijde bevindt zich over de volle breedte van de kamer een 4-delige kledingkast met 10 witgelakte louvredeurtjes.

TUIN
De voortuin is met een strakgesnoeide taxushaag afgescheiden van de straatzijde en aan de rechterzijde leidt een brede oprit, met stallingsmogelijkheid voor
meerdere auto’s op eigen terrein, naar een tuinpoort die toegang biedt tot de achtertuin. Deze privacyrijke achtertuin heeft een inrichting met een gazonstrook, verhoogde borders met gemetselde omrandingen, diverse terrassen in een combinatie van bak- en natuursteen, en een hoofdterras aan de woningzijde met pergola. Op de erfgrens met het achterliggende perceel staat een begroeid hekwerk.

NIEUW: nu met evt. extra perceel tuin!
Er bestaat nu de mogelijkheid het hierboven genoemde achterliggende perceel (onlangs bestemd als bouwperceel) van 381 m2 bij te kopen, zodat het perceel ontsloten wordt door aan de voorzijde de Parklaan en aan de achterzijde de Muggenbroekerlaan met fraai uitzicht over Het Roerdal.

ALGEMEEN
- Vrijstaand herenhuis dat in oorsprong dateert van 1776 toen het als boerderij werd gebouwd;
- In 1927 in eigendom gekomen van een vooraanstaande Roermondse kunstenaarsfamilie die het ingrijpend verbouwde om het de functie van atelier te geven;
- In 1984/85 volgde een tweede verbouwing waarbij het achterste gedeelte de functie van atelier verloor en werd voorzien van een eigen ingang en drie woonlagen; verdere verbouwingen vonden plaats in 2000 (dak en goten) en in 2010/2015 (voorste gedeelte);
- Dankzij de beide entreepartijen is het object ideaal geschikt voor de combinatie van wonen en werken (kantoor/ praktijk) aan huis;
- Ligging op korte (loop)afstand van de binnenstad van Roermond, een basisschool (synergieschool Alfonsus) en middelbaar onderwijs (Roercollege Schöndeln);
- De wijk ‘Kapel in ’t Zand’ - gelegen aan rivier de Roer met het Kruiswegpark als groene long - is een verjongende wijk met veel gezinnen met schoolgaande kinderen;
- Vanaf deze locatie is de oprit naar de A73, met aansluiting op de A2, binnen enkele autominuten bereikbaar.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Parklaan 46, Roermond foto-1
Parklaan 46 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken