Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-1
Roermond

Maria Teuwenstraat 19

€ 500.000 k.k.
Verkocht
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-0
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-1
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-2
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-3
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-4
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-5
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-6
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-7
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-8
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-9
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-10
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-11
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-12
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-13
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-14
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-15
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-16
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-17
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-18
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-19
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-20
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-21
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-22
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-23
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-24
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-25
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-26
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-27
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-28
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-29
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-30
Verkocht
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-2
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-3
+31
Aantal kamers
2
Woonoppervlakte
115 m²
Inhoud
414 m³
Maria Teuwenstraat 19 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Aan de stadzijde van de Kapellerlaan, op de locatie waar zich in vroeger dagen een vermaard Roermonds harmonielokaal bevond, is een kwart eeuw geleden het appartementencomplex ‘Residentie De Harmonie’ verrezen. De entree ervan ligt aan de Maria Teuwenstraat, een nieuw geformeerde zijstraat die aansluit op de Kapellerlaan en in naamgeving een eerbetoon is aan deze Roermondse verzetsheldin uit de Tweede Wereldoorlog.

Het appartementencomplex herbergt slechts acht luxe appartementen waarvan huisnummer 19 het penthouse betreft. Het bestaat uit twee woonlagen en heeft een groot balkon aan de zijde van de Kapellerlaan met een ongekend vrij uitzicht op de historische herenhuizen aan de overzijde en uitzicht in alle seizoenen op de mooie zonsondergang.

De ligging is nabij het centrum van Roermond en behoeft feitelijk geen nader betoog: alle voorzieningen, van de winkelpromenades tot de markt en restaurants bevinden zich op loopafstand. Het bouwjaar is 1998 en de woonoppervlakte bedraagt 115 m2.

Tijdens de afbraak van het voormalige harmonielokaal zijn de volgroeide bomen op deze locatie zorgvuldig intact gebleven en harmonieus in de nieuwe opzet geïntegreerd. Het appartementengebouw heeft een gemeenschappelijke entree op de begane grond waar zich de individuele brievenbussen bevinden en overdekt en beveiligd toegang is via een videofoonverbinding. Een trap- en liftpartij voert naar de in totaal vier woonlagen; het penthouse met huisnummer 19 bevindt zich op het vierde en bovenste woonniveau en bestrijkt twee verdiepingen.

Ontvangsthal
Vanuit een gestoffeerd licht voorportaal is vanuit de lift toegang tot een ontvangsthal (9,7 m2) die een vloerafwerking heeft van Belgische hardsteen. Bij binnenkomst bevindt zich aan de rechterzijde de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen die zijn voorzien van slimme meters.

De natuurstenen vloer loopt drempelloos door in het gastentoilet (2,7 m2) dat zich aan de rechterzijde ‘om de hoek’ bevindt. Het heeft keramische wandtegels tot plafondhoogte en een inrichting met vrijhangend sanitair (Villeroy & Boch) en een designwandfonteintje van Sphinx.

U-vormige living
Een deur met glazen panelen opent vanuit de ontvangsthal naar de U-vormige living (totaal 53,9 m2) met een hardhouten vloerafwerking van Merbau. Bij binnenkomst is aan de linkerzijde een open doorgang gecreëerd naar de voormalige slaap-/studeerkamer. Deze beschikt over een ingebouwde kastenwand waarvan het middendeel driedelig is uitgevoerd met hardhouten omkaderingen en matglazen raampartijen. Deze ruimte heeft een airconditioningsunit (Toshiba) met koel- en verwarmingsmogelijkheden voor dit gehele woonniveau. In het plafond zijn zeven halogeenspots ingebouwd en er is toegang tot een eigen balkon (3,0 m2), waar de zon opkomt. Het gehele appartement is bijzonder licht en de living beschikt over elektrisch bedienbare screens (nieuw) waarmee het
binnenvallend zonlicht kan worden gereguleerd en zijn de deur- en raampartijen voorzien van uittrekbare horren. Tegen de wand, die het zitgedeelte scheidt van deze voormalige slaapkamer, is een sfeerverhogende gashaard van Dru geplaatst.

Dakterras
Ernaast bevindt zich een Frans balkon met doorvalbeveiliging en ter hoogte van het eetkamergedeelte, met voldoende plaats voor een meerpersoons eettafel, is met openslaande deuren toegang tot het dakterras. Het dakterras (25,7 m2) heeft een vloerafwerking van hardhout en biedt een magnifiek uitzicht op de Kapellerlaan en de aan de overzijde gelegen herenhuizen uit het einde van de negentiende eeuw. Het is een locatie die gedurende de dag volop van binnenvallend zonlicht geniet. Boven het terras bevindt zich een elektrisch bedienbaar zonnescherm dat recentelijk is voorzien van een nieuw doek. Het beschikt eveneens over een windvanger waardoor het automatisch inrolt bij teveel wind.

Halfopen keuken & Bijkeuken
Vanuit het eetkamergedeelte loopt de hardhouten Merbau-vloer drempelloos door in de halfopen keuken (10 m2). Deze heeft een tweezijdige inrichting van Bulthaup met bovenkasten met essenhouten fronten en onderkasten in een middelgrijze kleurstelling. Het linkergedeelte heeft een L-vormig kunststoffen werkblad met eetbar en biedt plaats aan een 6-pits rvsgaskookplaat (Atag) met rvs-wasemkap (Bosch). Aan de overzijde is een spoelgedeelte met zeepdispenser ondergebracht en zijn van Neff een afwasmachine en een koelkast. Tevens bevindt zich erboven een combimagnetron (2021) op ooghoogte. De achterliggende bijkeuken (4,1 m2) heeft een keramische tegelvloer en herbergt de witgoedaansluitingen waar ruimte is voor een extra koel/vrieskant, de HR-combiketel (Bosch, 2010) en de techniek van de WtW-installatie.

TWEEDE WOONLAAG MET SLAAP- EN BADKAMER
Vanuit de ontvangsthal leidt een gestoffeerde trap, met ruimte om traplift te maken/laten installeren, naar een overloop (4,4 m2) op de tweede woonlaag. Zowel de overloop als de slaapkamer hebben eenzelfde vloerafwerking van een drempelloos doorlopend Merbau hardhouten vloer als in de living en keuken is toegepast.

Slaapkamer
De slaapkamer (met 33 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) bevindt zich aan de linkerzijde.Deze slaapkamer kent een bijzondere opzet en afwerking en heeft aan twee zijden dakkapellen die op halfronde wijze in de kapconstructie zijn geïntegreerd en waarvan de raampartijen deels kunnen worden geopend. Zij bieden aan de ene zijde een magnifiek uitzicht op de omliggende historische bebouwing van de Kapellerlaan en aan de andere zijde richting het Meinweggebied. Bijzonder detail van deze ruimte zijn de beide op maat ontworpen ruime kasten met spiegelfronten aan weerszijden van de toegangspartij. Ze hebben uittrekbare delen en hun spiegelfronten accentueren de ruimtelijkheid. De slaapkamer beschikt over airconditioning (Toshiba) die deze verdieping kan koelen alsmede een deel van de onderliggende ontvangsthal.

Badkamer
De badkamer (6,4 m2) ligt aan de rechterzijde van de overloop en heeft een vloerafwerking van middelgrijze keramische tegels (40/40) en een wandafwerking van keramische tegels met geaderd
dessin. Tot de maatwerkinrichting behoren een douchecabine met thermostaatkraan, een met blankgelakt hardhout omkleed ligbad alsmede een vrijstaand wastafelmeubel van eenzelfde blankgelakt
hardhout dat plaats biedt aan een ronde rvswaskom met eengreeps mengkraan en een onderkast met geborsteld aluminium front. De inrichting wordt gecompleteerd door een designwandradiator, een vrijhangend tweede toilet in een nisuitsparing (Villeroy & Boch) en zeven ingebouwde halogeenplafondspots.

BERGING
Op de begane grond bevinden zich de bergingen van de appartementen. De berging (circa 5,0 m2) van huisnummer 19 heeft een vloerafwerking van keramische tegels en is voorzien van elektriciteit. Een wateraansluiting bevindt zich in de voorliggende, gemeenschappelijke verbindingshal. Het is de eerste berging bij de deur naar buiten. Handig met name voor evt. fietsen.

ALGEMEEN
- Penthouse in Résidence De Harmonie, gelegen aan de rustige Maria Teuwenstraat, een zijweg aan de stadszijde van de statige Kapellerlaan;
- Het penthouse is instapklaar en bestaat uit twee woonlagen, heeft aan 3 zijden vrij uitzicht met aan de voorzijde uitzicht op historische herenhuizen;
- Grote U-vormige living met hardhouten Merbau vloer;
- Halfopen keuken (Bulthaup) die is voorzien van inbouwapparatuur en aansluitend een praktische bijkeuken;
- Hoofdslaapkamer op de tweede woonlaag met Merbau hardhouten vloer en geïntegreerde dakkapellen die uitzicht bieden in diverse richtingen;
- Luxe uitgevoerde badkamer op deze tweede woonlaag met ligbad, douchecabine en tweede toilet;
- Tot het penthouse behoort een eigen, vaste parkeerplaats die zich recht tegenover de centrale entree bevindt;
- Résidence De Harmonie is rolstoeltoegankelijk en de lift is dusdanig ruim van formaat dat transport van een verrijdbaar bed eveneens tot de mogelijkheden behoort;
- De binnenstad van Roermond met haar promenades, restaurants en het NS-station is vanaf deze locatie uitstekend te voet bereikbaar;
- De hoogwaardige afwerking is door een binnenhuisarchitect vormgegeven.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Maria Teuwenstraat 19, Roermond foto-1
Maria Teuwenstraat 19 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken