Jesuitenstraat 7, Roermond foto-1
Roermond

Jesuitenstraat 7

€ 785.000 k.k.
Verkocht
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-0
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-1
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-2
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-3
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-4
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-5
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-6
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-7
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-8
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-9
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-10
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-11
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-12
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-13
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-14
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-15
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-16
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-17
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-18
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-19
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-20
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-21
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-22
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-23
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-24
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-25
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-26
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-27
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-28
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-29
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-30
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-31
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-32
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-33
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-34
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-35
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-36
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-37
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-38
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-39
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-40
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-41
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-42
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-43
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-44
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-45
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-46
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-47
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-48
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-49
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-50
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-51
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-52
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-53
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-54
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-55
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-56
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-57
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-58
Verkocht
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-2
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-3
+59
Perceeloppervlakte
554 m²
Woonoppervlakte
389 m²
Inhoud
2.059 m³
Jesuitenstraat 7 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Aan de Jesuitenstraat, in het historische centrum van Roermond, bevindt zich dit tussenliggende en brede herenhuis dat een rijke historie kent. In oorsprong had het Rijksmonument een zakelijke functie als bierbrouwerij, een activiteit die een eeuw geleden is gestopt en sindsdien fungeert het als statig woonhuis. Het vergulde monogram op het bordes aan de voorzijde draagt de initialen van Hendrik Seipgens, de vader van de vermaarde schrijver Emile Seipgens. Hij is in Roermond en omstreken met name bekend door zijn libretto uit de opera Schinderhannes die elke zeven jaar zingend
wordt uitgevoerd.

De ligging aan de statige Jesuitenstraat in het centrum Roermond heeft alle gemakken van binnenstedelijk wonen binnen handbereik. De straat sluit aan op het lommerrijke Munsterplein en vanuit de achtertuin kan een blik worden geworpen op het vergulde Christoffelbeeld dat de torenspits van de kathedraal siert.

Parkeerproblemen zijn er niet dankzij de inpandige garage die met een elektrisch bedienbare poort toegankelijk is. Het bouwjaar is 1818, de perceeloppervlakte meet 554 m2 en de inhoud bedraagt 2.059 m3.

BEGANE GROND
Voorhal
Dankzij het bordes met gietijzeren omranding is overdekt toegang tot de voorhal (8,5 m2) met een authentieke vloer van licht- en donkergrijze natuurstenen tegels. In een verdiepingsbrede en -hoge wand met raampartijen openen twee deuren naar de centrale ontvangsthal (26,9 m2) waar deze tegelvloer in doorloopt.

Ontvangsthal
Aan de linkerzijde is op twee plaatsen toegang tot de woonkamer en suite, aan de achterzijde tot een verbindingshal die naar de keuken leidt. In deze verbindingshal bevinden zich een betegeld gastentoilet met fonteintje, de meterkast met aansluitingen van de nutsvoorzieningen en is toegang tot de keldervertrekken.

Woonkamer
De woonkamer en suite heeft een hoofdvertrek (40,4 m2) aan de voorzijde waar drie raampartijen uitzicht bieden op de Jesuitenstraat. De vloer is afgewerkt met origineel en ongeschonden parket dat in visgraatmotief is gelegd met een sierrand rondom. In het plafond bevinden zich omlopende stuuklijsten en centraal rijkelijk gedecoreerde ornamenten die deels in een contrasterende kleur zijn afgewerkt, harmonieus afgestemd de donkergroene kleurstelling van de binnendeuren. Aan één wand bevindt zich een natuurstenen schouw met marmeren consoles aan weerzijden.

Zitkamer
Brede deuren leiden vanuit deze voorste kamer naar een kamer en suite (29,9 m2). Ook hier is het plafond uitgevoerd in geornamenteerd stucwerk, ditmaal in een meer strakke en classicistische variant met florale motieven. Het geldt eveneens voor de haardpartij die een strakke marmeren omlijsting heeft. Opmerkelijk in deze ruimte is de grote daglichttoetreding dankzij een brede lichtstraat aan de zijde van de tuin-/eetkamer waar zij in open verbinding mee staat.

Tuin-/eetkamer
De tuin-/eetkamer (23,5 m2) heeft openslaande deuren naar het achterterras en met een brede raampartij uitzicht op de achtertuin. Over de volle breedte is deze tuinkamer voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm dat is voorzien van een windvanger voor automatische bediening tijdens afwezigheid. De tuinkamer biedt volop ruimte voor plaatsing van een meerpersoons eettafel waarop rechtstreeks kan worden uitgeserveerd vanuit de naastgelegen keuken.

Keuken & Bijkeuken
De keuken (13,0 m2) heeft een inrichting uit 1982 in L-opstelling met boven- en onderkasten en een kunststoffen werkblad waarin een ronde rvs-spoelbak met eengreeps mengkraan is opgenomen. Tot de inbouwapparatuur behoren een 4-pits gaskookplaat met uittrekbare wasemkap (Itho) en elektrische oven (Zanussi), een koelkast (Liebherr) en een afwasmachine (Siemens). Praktische bergruimte is voorhanden in een diepe bergkast. De keuken biedt toegang tot een betegelde bijkeuken (6,6 m2) waar zich de witgoedaansluitingen en twee muurkasten bevinden en een tuindeur leidt
naar een overdekt gedeelte van het achterterras met kastenwand.

EERSTE VERDIEPING
4 Slaapkamers
Een originele houten trap met brede tredes leidt vanuit de ontvangsthal naar een grote overloop (16,9 m2) op de verdieping. Halverwege de trapopgang zorgt een meerkleurig glas-in-loodraam voor een kleurrijke lichtinval. Op deze etage bevinden zich vier slaapkamers waarvan er drie aan de voorzijde zijn gesitueerd en de vierde aan de achterzijde ligt, met zicht op de tuin. De slaapkamer aan de rechtervoorzijde (15 m2) heeft met openslaande deuren toegang tot een omheind balkon boven de entree met vergulde plaquette met de gestileerde initialen van toenmalig opdrachtgever Hendrik Seipgens. Ernaast bevindt zich een kleinere slaapkamer (9,9 m2) waar een gang (5,5 m2) leidt naar de slaapkamer aan de linkervoorzijde. Deze slaapkamer (26,0 m2) staat in verbinding met de vierde slaapkamer aan de achterzijde en beschikt over een natuurstenen schouw waarvan de achterwand van de stookplaat is bekleed met historische tegeltjes uit de 15e eeuw. De vierde slaapkamer (29,9 m2) ligt aan de achterzijde van de woning en beschikt tevens over een natuurstenen schouw met een achterwand van stookplaat, welke is bekleed met historische tegeltjes uit de 15e eeuw. Alle vloeren op deze verdieping zijn gestoffeerd en de plafonds zijn grotendeels geornamenteerd uitgevoerd.

Badkamer
De betegelde badkamer (5,1 m2) is gesitueerd aan de achterzijde en heeft een inrichting (1982) die bestaat uit een wastafel met mengkraan in een ombouw, een ligbad dat is voorzien van een douchescherm en een tweede toilet.

TWEEDE VERDIEPING EN ZOLDER
De vaste trap leidt voorts naar een overloop (4,6 m2) op de tweede verdieping van waaruit toegang is tot een slaapkamer (9,2 m2) met ingebouwde muurkast en een grote bergzolder (met 88,8 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) met houten vloer en zicht op de eikenhouten kapconstructie en de vloer van massief eikenhout van de bovengelegen zolderetage (met 63,6 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) die met een houten trap bereikbaar is. Op deze zolder, boven de badkamer op de eerste verdieping, is een badgeiser van Vaillant (2009) geplaatst.

KELDER
Twee kelders en aparte wijnkelder
Een gebeitste houten trap leidt vanuit de verbindingshal bij de keuken naar de keldervertrekken. De eerste kelderruimte (39,4 m2) heeft een hoog tongewelf en staat in verbinding met een tweede kelderruimte (69,0 m2) die op eenzelfde wijze is geconstrueerd. In deze laatste is de HR-combiketel opgesteld (Nefit, 2016). Vanuit de eerste kelderruimte leidt een gemetseld trapje omhoog naar een wijnkelder (7,9 m2) met aan weerzijden nissen voor de opslag van wijnflessen onder constante temperatuur.

GARAGE
Aan de linkervoorzijde van de gevel bevindt zich een garage (voor 1 auto) met betonnen vloer die is voorzien van verlichting en een elektrische rolpoort (Crawford) met afstandsbediening.

TUIN
De privacyrijke achtertuin is in het verleden onder architectuur aangelegd en heeft een gevarieerde inrichting die met strakgesnoeide buxushaagjes zijn gescheiden. Aan de woningzijde bevindt zich een breed terras met elektrisch bedienbaar zonnescherm; de tuin loopt zelf glooiend omhoog waar zich bij de gerestaureerde muur op de achterste erfgrens een ronde, met balken omzoomde, zitkuil bevindt. Kenmerkend voor deze achtertuin is de grote stilte die er heerst, midden in de stad, en de zoninval gedurende de gehele dag. In avonduren zorgen design-verlichtingsarmaturen voor een feeërieke sfeer.

ALGEMEEN
- Historisch tussenliggend stadspand uit 1818 met brede voorgevel met consolefries en diepe, privacyrijke achtertuin;
- Geboortehuis van de vermaarde Roermondse schrijver Emile Seipgens waar een natuurstenen plaquette in de voorgevel naar verwijst;
- Grote, uit drie geschakelde ruimtes bestaande woonkamer met volop inval van daglicht en rijk geornamenteerde stuukplafonds;
- Vier slaapkamers op de eerste verdieping, eveneens met geornamenteerde stuukplafonds, waarvan er twee beschikken over natuurstenen schouwen met intacte, 15e-eeuwse tegelachterwanden;
- Grote zolderverdieping met vijfde slaapkamer en een ongeschonden eikenhouten kapconstructie;
- Twee ruim bemeten kelderruimtes met hoge tongewelven en een separate wijnkelder;
- Diepe en zonnige achtertuin waar rust en stilte in belangrijke mate de sfeer bepalen;
- Het Roermondse promenadegebied met winkelstraten en pleinen ligt letterlijk ‘om de hoek’;
- Geen binnenstedelijke parkeerproblematiek dankzij de eigen, inpandige garage.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Jesuitenstraat 7, Roermond foto-1
Jesuitenstraat 7 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken