De Sporck 15, Roermond foto-1
Roermond

De Sporck 15

€ 845.000 k.k.
Verkocht
De Sporck 15, Roermond foto-0
De Sporck 15, Roermond foto-1
De Sporck 15, Roermond foto-2
De Sporck 15, Roermond foto-3
De Sporck 15, Roermond foto-4
De Sporck 15, Roermond foto-5
De Sporck 15, Roermond foto-6
De Sporck 15, Roermond foto-7
De Sporck 15, Roermond foto-8
De Sporck 15, Roermond foto-9
De Sporck 15, Roermond foto-10
De Sporck 15, Roermond foto-11
De Sporck 15, Roermond foto-12
De Sporck 15, Roermond foto-13
De Sporck 15, Roermond foto-14
De Sporck 15, Roermond foto-15
De Sporck 15, Roermond foto-16
De Sporck 15, Roermond foto-17
De Sporck 15, Roermond foto-18
De Sporck 15, Roermond foto-19
De Sporck 15, Roermond foto-20
De Sporck 15, Roermond foto-21
De Sporck 15, Roermond foto-22
De Sporck 15, Roermond foto-23
De Sporck 15, Roermond foto-24
De Sporck 15, Roermond foto-25
De Sporck 15, Roermond foto-26
De Sporck 15, Roermond foto-27
De Sporck 15, Roermond foto-28
De Sporck 15, Roermond foto-29
De Sporck 15, Roermond foto-30
De Sporck 15, Roermond foto-31
De Sporck 15, Roermond foto-32
De Sporck 15, Roermond foto-33
De Sporck 15, Roermond foto-34
Verkocht
De Sporck 15, Roermond foto-2
De Sporck 15, Roermond foto-3
+35
Perceeloppervlakte
930 m²
Woonoppervlakte
254 m²
Inhoud
941 m³
De Sporck 15 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

In villapark ‘De Wijher’ ligt deze vrijstaande villa waar de architect, en vervolgens de tuinarchitect, tot een sublieme symbiose zijn gekomen van ‘binnen’ en ‘buiten’. Het object is optimaal afgestemd op binnenvallend daglicht en omringd door een tuin waarin zichtassen een verlengstuk vormen. Met een maximale beleving van de binnenruimtes en de tuin waardoor in- en exterieur op welhaast natuurlijke wijze in elkaar overvloeien.

Het volledige geïsoleerde object (energielabel B) voldoet aan hoogstaande hedendaagse woonnormen met zonnepanelen, vloerverwarming, HR-combiketel en een warmtepomp. Bijzondere kenmerken zijn zonder twijfel de onder architectuur aangelegde badkamer en tuin met een natuurlijke zwemvijver met kristalhelder water.

Villapark De Wijher heeft een basisschool op loopafstand en middelbare scholen en sportvoorzieningen op korte (fiets)afstand. Het bouwjaar is 1998, de uitbreiding dateert van 2008, de inhoud bedraagt 941 m3 en het perceeloppervlak meet 910 m2.

BEGANE GROND
In het midden van de voorgevel is overdekt toegang tot de ontvangsthal (9,6 m2). Deze heeft een vloerafwerking van natuurstenen tegels ‘Noir d’église’ (60/60) en biedt aan de linkerzijde plaats aan de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen, gevolgd door een garderobegedeelte. Aan de overzijde, twee treden hoger gelegen, bevindt zich het gastentoilet met vrijhangend sanitair en designwandfonteintje van Clou. De wanden zijn afgewerkt met metrotegels en de vloer met dezelfde natuursteen als in de hal is toegepast. Aan het einde van de hal bevindt zich een praktische berg-/trapkast.

L-vormige living
Vanuit de ontvangsthal bieden openslaande deuren, die zijn voorzien van handgemaakte glas-in-lood raampartijen, toegang tot een L-vormige living (51,7 m2). De vloer is afgewerkt met eiken parket met een ingelegde zwarte bies rondom en voorzien van een whitewash finish. De voorzijde biedt plaats aan een zitgedeelte, aan de achterzijde bevindt zich een tegen een in contrasterend zwart afgewerkte wand een sfeerverhogende inzetgashaard van Dru. Aan de linkerzijde van deze wand bieden openslaande tuindeuren toegang tot het achterterras – met een schitterend zicht op de achtertuin en de zwemvijver. In een erkeruitbouw in de zijgevel is zicht op een zonneterras en volgroeide kronkelhazelaar.

Woonkeuken
De woonkeuken (37,7 m2) heeft dezelfde natuurstenen vloerafwerking als de ontvangsthal en een designinrichting met twee gecombineerde modellen van Bulthaup. Deze bestaat uit een centraal geplaatst kookeiland met drie ingebouwde tweepits inductiekookplaten (Bora) en een in het plafond geïntegreerde wasemkap (Gutmann). Tegen de rechtermuur bevindt zich een werkblad met kastruimte en verzonken rvs-spoelbak en Quooker-kraan en is de afwasmachine (Miele) in onderbouw geplaatst. Aan de overzijde van het kookeiland biedt een kast, met deuren die geheel opengevouwen kunnen worden, op visueel fraaie wijze plaats aan keukenbenodigdheden. In een separaat kastgedeelte, aan de zijde van de achtertuin, zijn van Gaggenau een stoomoven en een heteluchtoven ingebouwd en bevindt zich een 7-persoons eettafel die geïntegreerd deel uitmaakt van het kookeiland. Met een tuindeur, en drie vouwbare harmonicadeuren, is er ook vanuit de keuken toegang tot de terrassen en de achtertuin.

Aanbouw met badkamer en relaxruimte
De aanbouw is gerealiseerd in 2008 en heeft, evenals de hoofdbouw, buitenmuren die zijn uitgevoerd in zogeheten ‘Waals verband’, hetgeen inhoudt dat de bakstenen per laag afwisselend met hun lange en korte zijde het gevelbeeld ritmisch bepalen. Het is op een dusdanig professionele wijze uitgevoerd dat de overgang met de oorspronkelijke hoofdbouw niet zichtbaar is.

Organisch golvend sanitair gedeelte
In de badkamer (41,2 m2) wordt de sanitaire inrichting door een lange, golvende wand aan directe inkijk onttrokken. Om het ontstaan van functioneel van elkaar gescheiden ruimtes te voorkomen staan de eerste drie aan de achterzijde met een smalle ‘lichtsluis’ visueel met elkaar in verbinding. Ook in de badkamer is de vloer afgewerkt met de natuurstenen tegels ‘Noir d’église en ditmaal voorzien van vloerverwarming. De eerste ruimte bij binnenkomst biedt plaats aan een keramische design-wasschaal (Villeroy & Boch) op een onderstel dat aan de achterzijde doorloopt naar een nisruimte voor badkamerbenodigdheden. De derde ruimte betreft een inloopdouche met regendouchekop, de vierde een toiletruimte met matglazen deur en vrijhangend sanitair (Clou). Achter de toiletruimte bevindt zich een 4-persoons sauna die eveneens is voorzien van infrarood-verwarming. Achter dit saunagedeelte, aan het zicht onttrokken, is een verwarmd zit-/liggedeelte gecreëerd met ingelegde kiezelsteentjes en een ligcomfort in de vorm van een chaise-longue.

Tuinkamer/zitkamer
Aan het einde van het sanitaire gedeelte is toegang tot een tuinkamer/zitkamer (15,3 m2) waar openslaande tuindeuren in een halfronde pui met raampartijen leiden naar een hardhouten vlonderterras bij de zwemvijver. De ruimte biedt multifunctionele toepassingsmogelijkheden, onder meer als slaapkamer of atelier aan huis.

Garage/berging
Vanuit de keuken is toegang tot een garage/berging (14,3 m2) die is voorzien van een tweevleugelige houten poort en eenzelfde vloerafwerking heeft als de hal en keuken (met vloerverwarming). De garage biedt plaats aan de binnen-unit van de warmtepomp en een additionele boiler voor de naastgelegen badkamer.

VERDIEPING
U-vormige overloop
Vanuit de hal leidt een trap met in oudroze gelakte tredes naar een U-vormige overloop (11,9 m2) op de verdieping. Vanaf de begane grond loopt een fotowand met florale schildering van een oude meester Jan Davidsz, ononderbroken naast de trap door op een wand op de overloop én op de deuren van het toilet en de badkamer. De vloer van de overloop is afgewerkt met eiken parket in een visgraatlegpatroon en loopt drempelloos door in de vier slaapkamers.

Vier slaapkamers
Twee slaapkamers (met 6,3 m2 en 8,7 m2) bevinden zich aan de linker- en rechtervoorzijde. De beide andere (met 13,9 m2 en 12,8 m2) aan de linker- en rechterachterzijde. De drie grootste slaapkamers zijn voorzien van airconditioning (Daikin) en alle vier hebben zij raampartijen met geïntegreerde en uitneembare horren. Alle slaapkamers beschikken over bergruimte onder de dakhelling waarbij de hoofdslaapkamer (8,7 m2) de beschikking heeft over een 7-deurs ingebouwde kastenwand met glazen paneeldeuren.

Designbadkamer
Voor de inrichting van de badkamer (7,8 m2) is een binnenhuisarchitect ingeschakeld hetgeen resulteerde in een arbeidsintensieve, matte afwerking van de gestuukte wanden. De vloer is gelegd in een zwarte keramische tegel (90/90) en voorzien van vloerverwarming. De inrichting bestaat uit een open, drempelloze inloopdouche met verzonken afvoer en twee zwart keramische designwaskommen op een vrijhangend houten onderstel. De waskommen worden geflankeerd door twee designspiegels (Emco) met ingebouwde verlichting. Het tweede toilet heeft eenzelfde inrichting als het gastentoilet op de begane grond en bevindt zich naast de badkamer op de overloop.

Waskamer/berging
Tussen beide slaapkamers aan de voorzijde is toegang tot een berging (3,6 m2). Op praktische wijze zijn hier de wasmachine en -droger op verhogingen geplaatst en is een tafel gecreëerd voor het opvouwen van wasgoed. In deze ruimte bevinden zich tevens de HR-combiketel (Nefit) en omvormer van de 20 zonnepanelen (Solar Edge).

TUIN
De omliggende tuin is door een tuinarchitect ontworpen en vormt één harmonieus geheel met de architectuur van de villa. Zij kent een rijke schakering van veelal bloemdragende planten die het gehele jaar, ook in winterse perioden, voor een kleurrijke omgeving zorgen.

Achtertuin met zwemvijver en zonneterrassen
Karakteristiek voor de geheel volgroeide achtertuin is zonder twijfel de volledige privacy die je er kunt genieten, zonder ook maar enige storende inkijk. Een centrale plaats wordt hier ingenomen door een natuurlijke zwemvijver die is voorzien van geïntegreerde plantenbakken en vier inspuiters. In een muurtje aan de achterzijde van de zwemvijver zijn twee rvs watervalletjes gecreeërd als decoratie.

Vanuit de woonkamer is toegang tot breed in baksteen gelegd terras dat aansluit op de zwemvijver en geflankeerd wordt door een zonneterras. Vanuit zowel de keuken als de tuinkamer/zitkamer is eveneens toegang tot terrassen die hier zijn uitgevoerd in hardhout dat ook wordt toegepast voor steigers in jachthavens. Zij sluiten aan op kiezelpaden en volgroeide borders.

Aan de rechterachterzijde van de tuin, vóór de geheel met volwassen bomen en struiken begroeide geluidswal, bevindt zich tuinberging (8,8 m2) met aan de
voorzijde een overdekt terras (13,0 m2) met hardhouten vloer die doorloopt tot een zonneterras bij de vijverpartij. Aan de voorzijde, naast de rechterzijgevel, bevindt zich bij de erkeruitbouw een volgend zonneterras dat wordt geflankeerd door lavendelborders. Door de ideale ligging kan gedurende de gehele dag worden gekozen voor een zonnig of juist schaduwrijk plekje in deze tuin.


Naast de bloeiende planten heeft de tuin ook diverse vruchtdragende bomen, waaronder een wilde pruim en een vijgenboom. Deze laatste benadrukt met een knipoog de classificatie ‘Hof van Eden’ die zonder twijfel van toepassing is.

ALGEMEEN
- Verkeersluwe ligging in villapark ‘De Wijher’;
- Levensloopbestendig dankzij een als slaapkamer aan te merken tuinkamer op de begane grond en naastgelegen badkamervoorzieningen met sauna;
- 4 slaapkamers en design-hoofdbadkamer op de verdieping;
- Voorzien van vloerverwarming (aanbouw 2008), warmtepomp en 20 zonnepanelen;
- Volledig geïsoleerd en voorzien van energielabel B (definitief) met plaatsing van vijf extra zonnenpanelen wordt het energielabel verhoogd naar energielabel A;
- Onder architectuur aangelegde, privacyrijke achtertuin met natuurlijke zwemvijver en diverse zonneterrassen;
- Villapark ‘De Wijher’ is vernoemd naar een historische hoeve waar de omliggende vijverpartij een ideale bestemming vormt voor een wandelroute;
- Scholen en winkelvoorzieningen zijn op korte (fiets)afstand aanwezig; het Retailpark en de oprit naar de A73 (en aansluitend de A2) zijn binnen enkele autominuten bereikbaar.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
De Sporck 15, Roermond foto-1
De Sporck 15 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken