Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-1
Oudenbosch

Ste Bernaertsstraat 17

€ 765.000 k.k.
Verkocht
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-0
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-1
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-2
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-3
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-4
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-5
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-6
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-7
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-8
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-9
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-10
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-11
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-12
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-13
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-14
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-15
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-16
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-17
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-18
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-19
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-20
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-21
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-22
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-23
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-24
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-25
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-26
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-27
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-28
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-29
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-30
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-31
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-32
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-33
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-34
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-35
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-36
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-37
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-38
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-39
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-40
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-41
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-42
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-43
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-44
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-45
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-46
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-47
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-48
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-49
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-50
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-51
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-52
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-53
Verkocht
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-2
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-3
+54
Perceeloppervlakte
770 m²
Woonoppervlakte
232 m²
Inhoud
954 m³
Ste Bernaertsstraat 17 is succesvol verkocht door Agnes Tomesen Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Ontdek de betovering van deze prachtige jaren 30 villa!

Dit authentiek rijksmonument uit 1925, gelegen aan de Ste Bernaertsstraat in Oudenbosch. Deze unieke villa ligt in het pittoreske Koepelstadje, op slechts 20 km rijden van Breda en 45 minuten van Rotterdam of Antwerpen. In dit huis vol historie en charme kunt u genieten van de rust van het dorp, terwijl u toch dicht bij de bruisende steden in de omgeving bent. De meeste faciliteiten van het dorp zijn op loopafstand bereikbaar, zoals het station, de scholen, diverse winkels en de sport- en recreatievoorzieningen. De villa is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School en ontworpen door de gerenommeerde architect Jacques Hurks en bevat nog vele originele elementen. Zij heeft vier ruime slaapkamers, een tuin met een vrijstaande garage. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Aan de voorzijde van het huis is duidelijk te zien waarom Hurks ook wel bekend stond als ‘een meester in baksteen’. Een knap staaltje verspringend metselwerk geeft de gevel diepte. Dat de architect zich liet inspireren door vriend en kunstenaar Piet Mondriaan is ook in een oogopslag te zien. Kijk eens naar het glas in lood en de vlakverdeling van de raampartijen… Een echt zichtbare handtekening van de architect was overigens het gebruik van drie of vier horizontale strepen; de buitenzijde telt er heel wat. Niet alleen buiten, maar ook binnen zien we de hand van Hurks terug. Het zwarte en bruine waarmee hij veel werkte, komt in dit huis echter alleen in de voorhal terug. Hier in de vorm van authentieke betegelde lambrisering en een tegelvloer. Een vloer die zo fraai is betegeld, dat het van een afstand net tapijt lijkt.

Woon- en eetkamer met glas in lood en ensuite-deuren
De ruime hal na de voorhal geeft toegang tot de werkkamer, de woonkamer, de eetkamer, de keuken en de trapopgang naar de eerste verdieping. Fraai is de beschilderde muurlamp links van de deur. De woonkamer betreden we als eerste. Vanwege het binnenvallende daglicht en de veelkleurige glas-in-loodlichten heeft de erker een aanzuigend effect. Zittend in de woonkamer is er uitzicht op de Ste Bernaertsstraat, maar toch genieten bewoners hier van veel privacy. De grote, groene voortuin zorgt namelijk voor een prettige afstand tot de straat. De woonkamer heeft meer wat noemenswaardig is. Van het hoge plafond met sierlijke lijsten en de eiken visgraat parketvloer tot de met natuursteen omlijstte gashaard en ensuite-deuren met glas in lood. Laatstgenoemde deuren scheiden de woonkamer van de eetkamer. Ook deze exemplaren hebben geometrisch glas in lood en worden, aan de zijde van de woonkamer, geflankeerd door kasten met glas-in-loodstroken. Met daaraan vast kleine vitrinekastjes met laddervensters in de deurtjes (de drie kenmerkende horizontale streepjes van Hurks). De eetkamer heeft dezelfde fraaie karakteristieken als in de woonkamer.

Ruime landelijke keuken met bijkeuken en kelder
Terug in de hal openen we de deur naar de ruime keuken. Het is alsof we een boerderijkeuken binnenwandelen. Het granieten werkblad, de gootsteen, de witjes en de schouw boven het grote losstaande gasfornuis dragen bij aan dat gevoel. Zo ook de servieskast (met werkbladruimte) tegenover deze opstelling. Het uitgesproken rood kleurt mooi bij het glas in lood boven het keukenraam. Met een andere kleur voor de panelen en nieuwe grepen is hier in een handomdraai overigens een andere sfeer gecreëerd. De keukenopstelling voorziet in een boel bergruimte. Wie meer wenst, bergt extra spullen of proviand op in de kelderkast. Een lange eettafel vormt momenteel een visuele scheiding tussen de keuken en de bijkeuken. In de bijkeuken is een kleinere keukenopstelling gemaakt. Uitgevoerd in dezelfde stijl. Met hier een deur naar buiten fungeert de bijkeuken eventueel ook als ‘doorloopruimte’. Voordat we de trap naar boven nemen, nemen we een kijkje in de werkkamer aan de voorkant van het huis. Wie hier werkt of studeert, vangt door het erkerraam zo nu en dan een glimp op van de basiliek.

Eerste verdieping met drie slaapkamers en ruimte badkamer
Omdat Hurks in interieurs veel met zwart en bruin werkte, loste hij het ‘lichtgebrek’ op met hoge ramen in de trapportalen en met lampen die de typische jaren dertig-sfeer ademen. Zoals gezegd in dit huis geen donker interieur, maar wel die typische jaren dertig-lamp in de hal én een groot ladderraam met glas in lood dat de trap verlicht. De trap zelf is ook een blikvanger. Hurks’ trappen schijnen gelijkenissen te hebben met de kerkbanken uit de kerken die hij heeft ontworpen. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, een badkamer en een vaste kast gerealiseerd. Elke slaapkamer heeft iets unieks. Zo heeft de slaapkamer aan de voorzijde een vaste kast, een schouw en openslaande deuren naar het balkon. De slaapkamer aan de achterzijde heeft prachtig uitzicht op de tuin en slaapkamer drie heeft uitzicht op de basiliek. De badkamer is uitgevoerd in een kleur die terugkomt in het glas in lood boven het raam. De huidige opstelling – met ligbad, douche, wastafel, toilet en bidet – laat goed zien wat qua ruimte allemaal mogelijk is.

Zolder met dakkapel en multifunctionele kantoorruimte
De zolder, bereikbaar via een afgesloten vaste trap op de overloop, bestaat uit een voorzolder en een slaapkamer/kantoorruimte. De voorzolder heeft een dakkapel, een vaste kastenwand, een wastafel (met warm en koud water) en aansluitingen voor de wasapparatuur. Dit is ook de opstelplaats voor de cv-ketel. Zowel van de voorzolder als van de kantoorruimte zijn slaapkamers te maken. Achter het luik boven de deur van de kantoorruimte zijn nog extra spullen op te bergen.

Diepe achtertuin met vijver en meerdere terrassen
De achtertuin van zo’n 35 meter diep is toch wel hét cadeautje van deze woning. Open de deuren in de eetkamer ervaar de tuin met alle zintuigen. Omgeven door volwassen bomen, borders met beplanting en hoge bosschages genieten bewoners hier in alle rust en privacy.
Met aan één zijde de basiliek die boven het bosschage uitreikt: een schilderachtig tafereel. In deze tuin is de koelte op te zoeken onder de bomen of de overkapping aan huis. Of geniet van warme zonnestralen op bijvoorbeeld en ligbed op het gazon. Voor kinderen een waar speel paradijs.
Ook bij de garage verderop in de tuin is een terras gemaakt. Deze garage, met ruimte voor één auto is geïsoleerd en voorzien van elektra en heeft openslaande deuren. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een atelier.

Algemeen:
• De begane grond is bijna volledig voorzien van een houten vloerafwerking, m.u.v. de keuken en de bijkeuken;
• De keuken en bijkeuken hebben een leistenen vloerafwerking;
• De eerste verdieping heeft een houten vloerafwerking;
• De woning is volledig voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing. Er zijn enkele voorzetramen;
• De gehele woning is voorzien van glas in lood;
• Er is vloer- en muurisolatie en deels dakisolatie
• De woning is bouwkundig gekeurd, het rapport is op te vragen bij ons op kantoor.

Verkoopvoorwaarden:
Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het is bij de verkoper niet bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt, het eventuele risico hiervan gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 95 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat u ziet is wat u koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas na ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Dit wil zeggen dat er pas sprake is van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt tevens niet gezien als een rechtsgeldige overeenkomst.

Waarborgsom of bankgarantie
Omdat Agnes Tomesen Makelaardij is aangesloten bij de NVM wordt gebruik gemaakt van de modelkoopovereenkomst zoals deze is vastgesteld door de NVM, VBO, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopakte wordt door ons standaard opgenomen dat er een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom gesteld dient te worden.

Verkoopdocumentatie
Deze documentatie is met zorg door ons samengesteld, echter voor de juistheid van de verstrekte informatie zijn wij in de regel in grote mate afhankelijk van derden en derhalve aanvaarden de verkoper en wij geen aansprakelijkheid.


Tot slot:
Wij vinden het fijn dat u de moeite neemt om de informatie van deze woning door te nemen. Als u de woning wilt bezichtigen, kan dat natuurlijk. Dan laten wij u de woning zien zoals deze op dit moment is ingericht en ingedeeld. We leiden u rond in de bestaande situatie, maar misschien heeft u andere ideeën. Daar luisteren we graag naar. We leggen uit wat u met de ruimtes en de indeling kunt doen om er een nieuwe bestemming aan te geven die u past. Met beperkte middelen kunt u veel bereiken. Tijdens de bezichtiging maken we dat graag duidelijk.

Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact met ons op. Dat kan per e-mail of telefonisch. We zijn u graag van dienst!
Meer lezen
Minder lezen
Agnes Tomesen
Uw qualis-makelaar
Agnes Tomesen
Agnes Tomesen Makelaardij
Bredaseweg 53
4872 LA Etten-Leur
076-526 99 73
Contact met de makelaar
Ste Bernaertsstraat 17, Oudenbosch foto-1
Ste Bernaertsstraat 17 is succesvol verkocht door Agnes Tomesen Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken