Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-1
Bergen op Zoom

Stationsstraat 7

Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-0
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-1
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-2
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-3
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-4
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-5
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-6
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-7
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-8
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-9
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-10
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-11
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-12
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-13
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-14
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-15
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-16
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-17
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-18
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-19
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-20
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-21
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-22
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-23
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-24
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-25
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-26
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-27
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-28
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-29
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-30
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-31
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-32
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-33
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-34
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-35
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-36
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-37
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-38
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-39
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-40
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-41
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-42
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-43
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-44
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-45
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-46
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-47
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-48
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-49
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-50
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-51
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-52
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-2
Stationsstraat 7, Bergen op Zoom foto-3
+53
Perceeloppervlakte
205 m²
Woonoppervlakte
245 m²
Inhoud
1.233 m³

Omschrijving

Uniek Rijksmonument op een toplocatie

Welkom bij deze buitengewone kans om eigenaar te worden van dit prachtige Rijksmonument in de befaamde Stationsstraat, gelegen in het historische hart van Bergen op Zoom. Dit herenhuis, in zijn onberispelijke staat met originele details en zélfs energielabel A, biedt een harmonieuze mix van historische charme en moderne verfijning.

De Stationsstraat staat bekend om haar prachtige rij van Rijksmonumenten, en nummer 7 is zonder twijfel een hoogtepunt. Gebouwd door architect C.P. Van Genk in 1897 in Neorenaissance stijl en zorgvuldig bewaard in de originele staat. Elke hoek van dit huis vertelt een verhaal uit het verleden. Het erfgoed van dit huis komt tot leven in zijn ongerepte elementen: van de elegante ornamenten plafonds tot de met zorg bewaarde gebrandschilderde glas-in-loodramen, die zorgen voor een zacht spel van licht en kleur door de kamers. Het huis biedt volop ruimte en functionaliteit. De afwerking is van ongeëvenaarde kwaliteit en elk detail is zorgvuldig afgestemd op een leven van luxe en comfort gecombineerd met een zeer laag energieverbruik.

De locatie van deze woning in het centrum van Bergen op Zoom is niets minder dan ideaal. Met het bruisende stadscentrum, het station en de snelle verbinding naar de Randstad binnen handbereik, biedt deze plek het beste van beide werelden.

Hal en voorportaal
Na het zien van de karakteristieke gevel, de imposante dubbele voordeur en het opgaan van de vier arduinen traptreden is het geduldig wachten in het voorportaal bijna ondoenlijk. Neem in de statige hal zeker de tijd om de binnenkomst op u in te laten werken. Van het Noors leistenen vloer tot het fraaie sierlijke plafond hoog boven u. In de lange hal valt ons oog op de imposante trap.

Voor- en achterkamer met sierlijke hoge plafonds
In de voorkamer laten we onze blik gaan over de elementen die deze kamer karakter geven. Van het visgraat parket en de sierlijke raam- en deurlijsten tot het hoge plafond met volledig gerestaureerde ornamenten en lijsten. En natuurlijk de typerende lamellen radiator en een marmeren schouw met open haard. Open de ensuite schuifdeuren en ontdek in de achterkamer dezelfde fraaie elementen. Anders dan in de voorkamer omlijst de marmeren schouw hier een houtkachel. En terwijl deze fijn is op koele(re) avonden is de grote schuifpui naar de achtertuin een pluspunt op warme dagen.

Leefkeuken met zes meter lang granieten werkblad
Zet één voet in de leefkeuken en ervaar een gevoel van ruimtelijkheid, door de afmetingen, hoog plafond én de raampartijen. Net als in de achterkamer is hier direct contact met de tuin. Het voelt echter nog meer als buiten, omdat het weelderige groen hier meer binnen handbereik is. De keuken heeft een rechte opstelling en is rijkelijk uitgerust. Wie hier kookt, komt niets tekort. Er is een 4-pits inductiekookplaat, een granieten werkblad van maar liefst zes meter lang met daaronder 18 lades, een vaatwasser en een kastenwand met stoomoven, combi-oven, een koel-vriescombinatie. Het afzuigsysteem is fraai weggewerkt in de muur. De aanwezige Quooker (Flex en Cube) zorgt voor extra kookgemak in de vorm van kokend, bruisend en gekoeld water. De koperen radiator is letterlijk een ‘blikvanger’, een sfeermaker, net als de dimbare, stripverlichting die in het plafond is geïntegreerd.

Tussenverdieping met badkamer en eerste verdieping met drie (slaap)kamers
De nog originele trap met statige houten baluster is een parel. Met één hand subtiel glijdend over de oorspronkelijke leuning, komen we eerst bij de tussenverdieping. Hier is een badkamer gerealiseerd met een hele grote inloopdouche, een toilet en een wastafel. Sfeer en ruimtelijkheid beschrijven dit vertrek in een notendop. Een ruimte waar modern en klassiek tevens hand in hand gaan. Leuke weetjes: de ruimte verwarmen gebeurt hier door middel van wandverwarming en de inloopdouche is voorzien van een warmteterugwinsysteem. Negen treden hoger bereiken we de eerste verdieping waar een aantal dingen meteen in het oog springen. Bijvoorbeeld het hoge, sierlijke plafond en de massieve houten vloer. En ook de originele deuren met messing deurbeslag in een brons antieke kleur. Van de drie (slaap)kamers ligt de ‘ouderslaapkamer’ aan de achterzijde van het huis. Kenmerkend voor deze kamer is het uitzicht op de tuin, de aanwezige houtkachel en de twee diepe vaste kasten. Kijk ook hier eens naar het plafond. Sierlijsten en ornamenten vervelen nooit. De andere twee (slaap)kamers kijken uit over de Stationsstraat. Typerend en sfeer verhogend in de grootste kamer zijn de vaste kastenwand met dokters-vitrine en de houtkachel. De naastgelegen kamer is in gebruik als kantoor, heeft openslaande deuren met gebrandschilderd
glas-in-lood die toegang geven tot een balkon.

Tweede verdieping met drie slaapkamers en tweede badkamer
Aangekomen op de tweede verdieping komt het daglicht ons tegemoet. Twee dakramen op de overloop zorgen voor een prettige hoeveelheid extra daglicht. De plafonds op deze verdieping hebben ook hun karakteristieke hoogte.
Elke kamer – drie slaapkamers in totaal – heeft bovendien iets speels. Van een schuin dak tot een dakkapel en zichtbare houten balken. Op deze verdieping vinden we naast de drie slaapvertrekken ook een tweede badkamer en een inloopkast. De badkamer heeft een inloopdouche, een toilet en een wastafel met daarboven een spiegel met verwarming. De badkamer heeft vloerverwarming en ook deze inloopdouche is voorzien van een warmteterugwinsysteem waarbij een warmtewisselaar warmte haalt uit het wegstromend douchewater en dat gebruikt wordt om koud leidingwater voor te verwarmen.

Multifunctionele kelder
De kelder is bereikbaar via de hal met een vaste trap. Deze is groot en uiteraard naar wens in te delen en te gebruiken. Bijvoorbeeld als fitnessruimte, wijnkelder, werkplaats, atelier of het opbergen van spullen. De ruimte is voorzien van een keukenblok met kastruimte en een spoelbak. De twee aanwezige roosters en dubbele ramen zorgen voor ventilatie.

Grote stadstuin met veel privacy
Privacy is één van de sleutelwoorden van deze royale, op het noorden gelegen stadstuin. De originele hoge steens tuinmuren van ruim 2 meter hoog die het terras aan huis flankeren en het weelderige groen aan de achterzijde van de tuin, dragen daar aan bij. De tuin bestaat uit twee delen: een ‘strak’ terras aan huis en een zitgedeelte midden in het weelderige groen. Exclusief in deze stadstuin komen elk jaar in de winter, dagelijks tientallen puttertjes foerageren. Het is een groene oase van rust in hartje Bergen op Zoom.

Algemeen:
- De woning is voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie en daarmee volledig geïsoleerd;
- Deze woning heeft massief houten verdiepingsvloeren en houten kozijnen met dubbele beglazing;
- De begane grond is voorzien van een visgraat parketvloer en een vloerafwerking met Noors leistenen (originele vloeren);
- De keuken heeft vloerverwarming;
- Wandverwarming is aangebracht in de achterkamer en in de eerste badkamer;
- De tweede badkamer heeft vloer- en spiegelverwarming;
- Er is glasvezel aanwezig;
- De woning is gemoderniseerd, maar overal zijn nog authentieke elementen terug te vinden. Dit maakt de woning erg
bijzonder;
- De woning is zeer energiezuinig met 6 onafhankelijk van elkaar werkende digitale klokthermostaten;
- Deze woning ligt in het centrum van Bergen op Zoom met alle voorzieningen binnen handbereik;
- Uitvalswegen van- en naar Bergen op Zoom zijn in de nabijheid;
- De woning is een rijksmonument gebouwd in 1897;
- Parkeren met vergunningen voor 2 voertuigen;
- De woning is bouwkundig gekeurd, het rapport is op te vragen bij ons op kantoor.

Wonen in Bergen op Zoom:
In Bergen op Zoom zijn dagelijkse benodigdheden zoals scholen en winkels altijd dichtbij. Het efficiënte openbaar vervoer, samen met de stadsgeschiedenis, verrijkt de leefomgeving. Gelegen nabij prachtige natuurreservaten, nodigt de stad uit tot het verkennen van groene omgevingen. De geschiedenis van Bergen op Zoom is diep verweven met zijn cultureel erfgoed en strategische betekenis. Ooit een belangrijke vestingstad, draagt de architectuur en het stadsbeeld nog steeds sporen van die tijd. De stad heeft zich ontwikkeld tot een moderne gemeenschap met een historische charme die voelbaar is in de straten en gebouwen. Naast zijn rijke verleden biedt Bergen op Zoom mogelijkheden voor recreatie en ontspanning, met natuurlijke landschappen die uitnodigen tot wandelingen en buitenactiviteiten. De aanwezigheid van een eigen jachthaven voegt een waterdimensie toe aan het stadsleven, met toegang tot waterwegen die leiden naar nabijgelegen steden en gebieden. Kortom, Bergen op Zoom belichaamt een harmonieuze combinatie van geschiedenis, voorzieningen en natuurlijke pracht.

Verkoopvoorwaarden:
Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het is bij de verkoper niet bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt, het eventuele risico hiervan gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 125 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat u ziet is wat u koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas na ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Dit wil zeggen dat er pas sprake is van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt tevens niet gezien als een rechtsgeldige overeenkomst.

Waarborgsom of bankgarantie
Omdat Agnes Tomesen Makelaardij is aangesloten bij de NVM wordt gebruik gemaakt van de modelkoopovereenkomst zoals deze is vastgesteld door de NVM, VBO, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopakte wordt door ons standaard opgenomen dat er een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom gesteld dient te worden.

Verkoopdocumentatie
Deze documentatie is met zorg door ons samengesteld, echter voor de juistheid van de verstrekte informatie zijn wij in de regel in grote mate afhankelijk van derden en derhalve aanvaarden de verkoper en wij geen aansprakelijkheid.


Tot slot:
Wij vinden het fijn dat u de moeite neemt om de informatie van deze woning door te nemen. Als u de woning wilt bezichtigen, kan dat natuurlijk. Dan laten wij u de woning zien zoals deze op dit moment is ingericht en ingedeeld. We leiden u rond in de bestaande situatie, maar misschien heeft u andere ideeën. Daar luisteren we graag naar. We leggen uit wat u met de ruimtes en de indeling kunt doen om er een nieuwe bestemming aan te geven die u past. Met beperkte middelen kunt u veel bereiken. Tijdens de bezichtiging maken we dat graag duidelijk.

Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact met ons op. Dat kan per e-mail of telefonisch. We zijn u graag van dienst!
Meer lezen
Minder lezen
Agnes Tomesen
Uw qualis-makelaar
Agnes Tomesen
Agnes Tomesen Makelaardij
Bredaseweg 53
4872 LA Etten-Leur
076-526 99 73
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.095.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
14279

Bouw

Type
Herenhuis, Tussenwoning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1897
Onderhoud
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Bijzonderheden
Monumentaal pand

Oppervlakten en inhoud

Wonen
245 m²
Perceel
205 m²
Overig
67 m²
Inhoud
1.233 m³

Indeling

Kamers
8
Slaapkamers
6
Badkamers
2
Verdiepingen
4

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, Dubbel glas, Muurisolatie, Vloerisolatie
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Muurverwarming, Vloerverwarming gedeeltelijk
Ketel
(Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
Noord, 108 m², 660×1630cm

Objectkenmerken

• Natuurlijke ventilatie

Locatie

Stationsstraat 7, 4611 CA Bergen op Zoom

• In centrum

Meer lezen
Minder lezen

Video

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Stationsstraat 7

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Agnes Tomesen
Uw qualis-makelaar
Agnes Tomesen
Agnes Tomesen Makelaardij
Bredaseweg 53
4872 LA Etten-Leur
076-526 99 73

Agnes Tomesen Makelaardij
Account aanmaken
Bekijk stil aanbod

Maak een Qualis account aan en bekijk het grootste 'geheime aanbod' van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine