Zo vindt u de juiste makelaar

Zo vindt u de juiste makelaar

Zo vindt u de juiste makelaar

Heeft u verkoopplannen? De volgende stap is het vinden van een makelaar. U wilt natuurlijk het beste resultaat, dus ook de beste makelaar. Maar hoe vindt u deze? Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het advies om meerdere partijen uit te nodigen. Probeer erachter te komen wat de meerwaarde van iedere makelaar is.

 

Bereik de juiste doelgroep

Een goede makelaar doet veel meer voor u dan een bord in de tuin zetten en uw woning op funda plaatsen. Welke middelen en marketingtechnieken heeft uw makelaar tot zijn beschikking om te komen tot de beste verkoopstrategie?

Latente kopers
Potentiële kopers van duurdere woningen blijken lang niet altijd actief op zoek te zijn naar een nieuw onderkomen. Op funda komt deze groep uw woning niet tegen. Een goede makelaar weet ook deze mensen te bereiken en tot actie te verleiden.

Lokaal, regionaal, nationaal en internationaal
Mogelijke kopers van een woning in het hogere prijssegment kunnen overal vandaan komen. Zij zijn veel minder regiogebonden. Een goede makelaar heeft de tools in handen om uw woning niet alleen in uw eigen stad of dorp onder de aandacht te brengen, maar ook regionaal, nationaal en zelfs internationaal!

 

Kennis en expertise

Heeft de makelaar ervaring met het verkopen van duurdere woningen en kennis van dit marktsegment? Voor deze woningen gelden andere regels dan voor een gemiddelde tussenwoning. Ook op financieel, juridisch en fiscaal vlak liggen de zaken vaak complexer. Van een goede makelaar mag u deze specifieke kennis en advies op niveau verwachten. Informeer er dus naar.

 

Locatie, prijs of kwaliteit?

Heeft u diverse makelaarskantoren met elkaar vergeleken en komt de makelaar bij u om de hoek er als beste uit? Natuurlijk kan dit voorkomen. Maar laat de locatie van een makelaarskantoor niet te bepalend zijn voor uw uiteindelijke keuze. Kies de partij die de meeste kwaliteit biedt, ook al is die iets verder weg.

Hetzelfde geldt voor de prijs. Verkies kwaliteit boven kosten. De voordeligste partij is meestal niet in staat te komen tot een optimaal verkoopresultaat.

 

Stille verkoop

Niet iedereen wil van de daken schreeuwen dat zijn of haar woning te koop staat.  Als u in alle rust en met volledige privacy uw woning wilt verkopen, biedt stille verkoop uitkomst. Geen bord in de tuin en geen vermelding op funda, betekent niet dat het helemaal stil blijft. Een goede makelaar besteedt net zoveel aandacht aan de verkoop van uw woning als bij een reguliere verkoop. Mogelijk beschikt hij of zij over een gigantische database met zoekers vanuit het hele land en andere media en middelen om uw woning heel gericht aan de juiste potentiële kopers te presenteren. Informeer eens naar de mogelijkheden van deze kansrijke verkoopstrategie.

 

Vertrouwen en persoonlijke klik

Natuurlijk speelt ook de persoonlijke klik een belangrijke rol. Wederzijds vertrouwen is een belangrijke basis voor een goede samenwerking.

Bent u benieuwd naar wat Qualis u te bieden heeft? U bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine