Winnen | sessie met designer/architect Eric Kant!

Winnen | sessie met designer/architect Eric Kant!

Winnen | sessie met designer/architect Eric Kant!

"Die magische ochtend in een Afrikaans natuurpark staat nog in mijn geheugen gegrift. Toen ik de rits van mijn tent opende, zag ik verse olifantenvoetsporen in het zand. 'Wauw, dit is te bijzonder om zomaar voorbij te laten gaan. Hier moet ik iets mee doen,' dacht ik."
Enige tijd later zou het zomaar kunnen gebeuren dat een van zijn opdrachtgevers zijn verse fruit niet meer aantreft in een alledaagse fruitschaal, maar in een van de drie minutieus, uitgefreesde 'voetstappen' op zijn op maat gemaakte natuurstenen keukenblad.

Het is interior designer/architect Eric Kant op zijn best. De wereld net even vanuit een andere bril bekijken. Door bestaande elementen op een vernieuwende manier met elkaar te verbinden, wat leidt tot unieke ideeën. "Ondanks de overvloed aan informatie in de wereld, schuilt de kunst in het lezen tussen de regels. Door jezelf even op een andere plek te bevinden, openen zich nieuwe inzichten.”

* Wilt u een sessie winnen met Eric Kant? Vul dan uw gegevens in, onderaan deze pagina *
 

Keurslijf

Met 57 jaar op de teller heeft de ervaren ontwerper zijn sporen verdiend in high-end interieur en exterieur. Gestart als interieurontwerper, heeft hij zijn focus uitgebreid naar het creëren van totaalconcepten voor huis en tuin. "Je merkt steeds vaker dat het leven binnen en buiten in elkaar overvloeit. Integraal ontwerpen betekent dat je je volledig kunt focussen op hoe mensen leven of zouden willen leven," constateert Eric, tevens een bekend gezicht van het tv-programma Design Secrets.

"Veel interieurarchitecten maken prachtige dingen, maar als klant beland je soms in het keurslijf van een designer die zijn kunstje herhaalt. Wij starten telkens weer vanaf nul. Natuurlijk hebben we onze eigen smaak en voorkeur, maar die wordt in eerste instantie naar de achtergrond gedrukt. Op basis van de persoonlijke levensstijl van onze klanten creëren we een ontwerp dat echt bij hen past", spreekt Eric met passie over zijn vak.


Eric Kant

Aan de tekentafel

Hij illustreert dit met het ontwerpen van een huis voor een havenondernemer, die regelmatig in de vroege of late uurtjes thuiskomt. 

"We personaliseren elk huis tot in de kleinste details, van indeling tot comfort en technologie. Denk aan subtiele oriëntatieverlichting waardoor hij 's ochtends onopvallend naar de badkamer kan gaan. Ook hebben we de looproute geoptimaliseerd, zodat hij via een extra deur in de dressing direct naar de gang kan lopen zonder zijn partner te storen."

De brainstormsessies met de klant aan de andere kant van de tafel gaan nog steevast met pen en papier. Bedoel je dit? Bedoel je dat? Met enkele doeltreffende penstreken vertaalt hij de gedachtenspinsels van de klant naar visuele ideeën, als een ware straattekenaar. "Ik schets veel, op bijzondere plekken tijdens mijn reizen, in mijn serre, in het vliegtuig."


“Levenservaring is zo belangrijk in dit vak”

Hij vervolgt: “In de opleiding leren we dat het een heel technisch analytisch proces is. Van als je die stap maakt, dan komt er dat uit. Maar dat is de grootste onzin die er is. Het werkt meer intuïtief. Het gaat om het intermenselijke verhaal. Een zoektocht waarbij je door ervaring en de juiste interactie met de klant samen op het doel afgaat. Hoewel we voorstellen uitwerken in fotorealistische 3D-modellen, is mijn doel niet om mooie beelden te maken, maar om klanten te helpen weloverwogen beslissingen te nemen voor hun droomhuis."Knisperend haardvuur

De klant wordt op zijn wenken bediend met drie ontwerpen, een basis-, gemiddeld- en bovengemiddeld niveau. "Dit leidt tot die interactie met de klant, waarbij we samen kijken naar mogelijke aanpassingen. De ene keer wat eenvoudiger, de andere keer wat complexer. Een proces waar ik echt van kan genieten. Vaak weten mensen niet precies wat ze willen. Vooral bij ruime woningen ontstaat snel de neiging om extra functies toe te voegen. Voor je het weet heb je drie woonkamers en twee keukens. De kunst zit 'm volgens Eric in het aanpakken van menselijke verhoudingen en het creëren van ruimtes met elk een unieke functie.

Lees het hele interview

 

WINNEN: brainstormsessie met Eric Kant én het koffietafelboek ‘ERIC KANT: World of Interiors’  (ACTIE BEËINDIGD)

Bouw- of verbouwplannen en kunt u wel wat hulp gebruiken? Vul onderstaand formulier in en maak kans op een brainstormsessie met Eric Kant + zijn boek 'World of Interiors’ t.w.v. € 510,-! Al 30 jaar actief in de wereld van architectuur, interieur en outdoor living; van gehele luxe villa’s voor het high-end segment tot wellness faciliteiten. Eye catching, maar vooral leefbaar en praktisch. Designs met een flinke dosis passie, afgestemd op uw persoonlijke lifestyle. 

Deze actie loopt t/m 28 april 2024 en de prijs is te verzilveren vóór 1 mei 2025. We gebruiken uw contactgegevens alleen om u te informeren over uw gewonnen prijs.

 

 

 

 

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine