Winnen | een 7-gangen sterrendiner!

Winnen | een 7-gangen sterrendiner!

Winnen | een 7-gangen sterrendiner!

In het hart van Zuidlaren aan een prachtige brink met eeuwenoude eiken, bevindt zich de sfeervolle Saksische boerderij waarin sterrenrestaurant De Vlindertuin is gevestigd. Het restaurant van echtpaar Jilt & Froukje Cazemier. Maak kennis met een topzaak met de nuchterheid waar noordelingen om bekend staan, gekoppeld aan kwaliteit, eigenzinnigheid en veel gastvrijheid. Oordeel zelf en reserveer vast een tafeltje, of win een diner voor twee (onderaan deze pagina)!

 

Geen recepten

Chef en eigenaar, Jilt Cazemier, is een pure autodidact. Hij kookt vanuit zijn hart, heeft geen recepten en weet smaken zo te combineren dat dit restaurant eigenlijk meer Michelinsterren verdient, dan die ene die zij in 2008 ontvingen. “Ik kook op gevoel, heb niets met recepten die je strikt moet volgen. Want bijvoorbeeld de groenten die je gebruikt veranderen ook steeds van smaak. Dus kook ik op smaken. Het leuke daarvan is dat gerechten elke dag een beetje anders kunnen zijn, en dat trekt en bindt gasten."


Jilt & Froukje Cazemier

Inspiratie

Lekker eten is een duidelijke hobby van het echtpaar, dus in vakanties en dergelijke worden andere restaurants bezocht. "Natuurlijk doen we daarbij wel inspiratie op", vertelt Jilt, "maar ik ga niets kopiëren. Er komen hier wel mensen solliciteren die bij befaamde zaken hebben gewerkt en die een map vol recepten bij zich hebben. Dat is mooi, maar ik kan er niets mee. Als je weet wat lekker is en wat je lekker vindt, en je méér kunt dan een ei bakken, heb je geen recepten nodig."

 

Signature

Dat chef Jilt buiten de gebaande paden treedt, blijkt ook uit het volgende. Hij vertelt: “Michelin heeft een mooie website gemaakt over de sterrenrestaurants en hun gerechten. Ik kreeg ook de vraag om een 'signature' gerecht te maken en dat daar dan te laten zien. Maar weet je, ik heb gezegd dat dat onmogelijk is, omdat ik mijn beste gerecht nog moet maken. Dat is ook echt zo. Je bent nooit uitgeleerd, je wordt als kok steeds beter en ik wil onze gasten steeds opnieuw verrassen. Dus dat signature gerecht is er gewoon nog niet." Anders gezegd: wat anderen doen moeten zij weten, Jilt Cazemier doet het op zíjn manier. Voor het team van De Vlindertuin geldt hetzelfde. Het is er gezellig en je voelt je er welkom. Dat maakt het letterlijk en figuurlijk tot een heerlijk en aanbevolen adres.
 

Excelleren

Oh, en hoe zat het nou met die vlinders waarnaar het restaurant is vernoemd? Jilt grijnst en antwoordt: "Ik zeg altijd dat mijn gasten hier de vlinders zijn. Ze zijn kleurrijk, komen binnen, hebben het leuk, eten lekker, fladderen weer weg en bevruchten ons met de wil om te excelleren.”

 

WIN: DINER BIJ STERRENRESTAURANT DE VLINDERTUIN (ACTIE BEЁINDIGD)

Ervaar de sublieme smaken en technische garnituren van *Restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren. Maak nu kans op een 7-gangen diner voor twee personen t.w.v. € 390,-* door onderstaand formulier in te vullen. We gebruiken uw contactgegevens alleen om u te informeren over uw gewonnen prijs. Deze actie loopt tot 2 januari 2024. *Dag naar keuze (woe t/m zat) in januari of februari 2024.

Niet gewonnen en toch genieten van een heerlijk diner? Reserveer eenvoudig een tafel bij De Vlindertuin. 

De Vlindertuin

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine