Winnen: Sterrenlunch!

Winnen: Sterrenlunch!

Winnen: Sterrenlunch!

't Nonnetje op de schilderachtige Vischmarkt in Harderwijk is al sinds 1972 een restaurant. Ruim vijfentwintig jaar geleden, in februari 1998, werd Robert-Jan Nijland er de zevende eigenaar. Eerst alleen van het bedrijf, daarna ook van het pand. Hij was ambitieus en verwierf met zijn derde chef al in 2004 een Michelin-ster. Maar beide verdwenen ook weer. Toen Nijland hoorde dat SHV Meesterkok Michel van der Kroft restaurant De Kersentuin in Amsterdam ging verlaten, sloeg hij toe. Michel dook in Harderwijk achter de potten en pannen en in 2009 was de eerste Michelin-ster terug, in 2014 gevolgd door de tweede.

Robert-Jan en Michel zijn een ijzersterk team, ondersteund door dertien toegewijde mannen en vrouwen in de keuken en in de bediening. Begin dit jaar werd het interieur van het monumentale visserhuisje volledig gerenoveerd. Wat niet veranderde zijn de gastvrijheid en kookkunst. 


Kleurrijke gerechten 

Meesterkok, Michel van der Kroft. Zelden ontmoetten we zo'n rap pratende, enthousiaste chef. Hij is nu 17 jaar in dienst bij 't Nonnetje en kan zich zonder ondernemersrisico's volledig op de keuken concentreren. Daar kookt hij klassiek met een Portugese inslag. Z'n vrouw is namelijk Portugees, hij komt er graag en kookt er dan ook. Vandaar. Voor Michel geen schuimpjes, smeerseltjes, fusion en ander modernistisch gedoe, maar herkenbare en kleurrijke gerechten die met groot raffinement worden opgediend en die inderdaad, zoals Michelin dat aangeeft, een omweg waard zijn. Hij vertelt er met passie over. Mede daardoor telt het restaurant veel gasten die geregeld terugkomen om er te genieten van prachtige spijzen, dito dranken en... van de verhalen van Michel. 
 

Onderscheidend

"Wat ons óók uniek maakt", vertelt Robert-Jan Nijland, "is de aandacht die wij aan onze gasten geven. Weet je: lekker eten kun je op méér plekken, maar erg lekker eten en drinken én heel goed verzorgd worden, maakt een bezoek aan 't Nonnetje tot iets unieks. Een gast wil zich graag gezien én gehoord voelen. Iedereen hier streeft er dan ook permanent naar om foutloze service te bieden. Ook dat maakt ons onderscheidend." 


Eigentijds en stijlvol

't Nonnetje oogt aan de buitenkant klein maar door de zwart-witte kleurstelling en de verzorgde uitstraling wel zeer eigentijds en stijlvol. Kom je binnen, dan zie je een roze aardetint, een slim gebruik van de ruimteen goede stoelen, mooie tafels, bijzondere wanden en een uniek plafond. Hier is serieus geïnvesteerd, dit is duidelijk niet zomaar een restaurant; hier word je in de watten gelegd. Goede servetten, mooie glazen, fraai mat servies, zorgvuldig opgemaakte borden, geweldige wijnen en een brigade die alles ziet, passen daarbij.


Drie sterren?

Hoewel het restaurant dus al geruime tijd twee sterren heeft, vraagt vrijwel iedereen 'willen jullie er geen drie?' Chef Michel van der Kroft daarover: "Twee sterren behouden legt al een hele druk op ons. Maar dat is prima; je hebt druk nodig om goed te blijven presteren en scherp te blijven. Drie sterren zijn voorbehouden aan een zeer beperkt aantal restaurants wereldwijd. Michelin is de enige die oordeelt. Wij blijven gewoon ons uiterste best doen om één van de twintig Nederlandse tweesterrenzaken te blijven en om elke avond onze gasten te verrassen. Dáár gaat het uiteindelijk om."
 

Winnen: Sterrenlunch bij **Restaurant 't Nonnetje! (Deze actie is afgelopen)

Ervaar de sublieme smaken en technische garnituren van **Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk. Maak nu kans op een sterrenlunch voor twee personen in juli of augustus 2023* door onderstaand formulier in te vullen. We gebruiken uw contactgegevens alleen om u te informeren over uw gewonnen prijs. Deze actie loopt tot 25 juni 2023.
Niet gewonnen? Reserveren doet u eenvoudig via 't Nonnetje

*Naar keuze

 

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine