Voor een zorgeloos aankoopproces is expertise vereist

Voor een zorgeloos aankoopproces is expertise vereist

Voor een zorgeloos aankoopproces is expertise vereist

Een woning kopen. Het lijkt zo makkelijk, maar schijn bedriegt. Er is veel geld mee gemoeid en voor de meesten geen jaarlijkse aangelegenheid. Daarbij gelden in het hogere prijssegment andere regels dan bij de aankoop van een gemiddelde tussenwoning. Wel zo fijn als u kunt vertrouwen op de expertise van uw makelaar. Qualis-makelaars Henk Honders en Markus van der Werf vertellen hoe zij hun klanten begeleiden bij een zorgeloze aankoop.

 

Henk Honders: "Een perceel met een agrarische bestemming is complex in de financiering en het gebruik ervan."


Honders/Alting makelaars in Oisterwijk

“Als makelaar in het zuiden van Nederland verkopen we veel landgoederen. Die trekken kopers aan, die de mooie herenhuizen en woonboerderijen op het perceel wel zien zitten. Ze staan er alleen niet bij stil dat het verkoopproces van deze huizen er anders aan toegaat. Het is onze taak om de kopers en hun adviseurs goed te begeleiden.

Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat landgoederen, die voldoen aan de Natuurschoonwet, fiscaal interessant zijn. Je betaalt namelijk geen overdrachtsbelasting en vaak ook geen schenk- en erfbelasting.
En wie een woonboerderij koopt met een agrarische bestemming, heeft meer te regelen. Een perceel met een agrarische bestemming is complex in de financiering en het gebruik ervan. Je kunt het stuk grond niet zomaar als een ‘extra grote tuin’ beschouwen.

Eén van onze klanten kwam er laatst ook achter dat dit soort huizen aardig wat regelwerk met zich meebrengt. We hadden van tevoren duidelijk gezegd dat het om een agrarische woonboerderij ging en de gevolgen daarvan. Toch liep hij later tegen financieringsproblemen aan. Door het bestemmingsplan te veranderen, hielpen we hem om de verkoop toch rond te krijgen.”

 

Markus van der Werf: "Bij een koop of verkoop in dit segment komt dan veel meer kijken dan bij een rijtjeshuis."


Lauwaars in Rotterdam

“Als makelaar ben je een spin in het web. Onze klanten in het hogere segment zijn vaak ondernemers, hebben vermogen en bezitten regelmatig meerdere huizen. Bij een koop of verkoop in dit segment komt dan veel meer kijken dan bij een rijtjeshuis. Die opgebouwde extra kennis en ervaring kunnen wij onze klanten bieden.

Onlangs hadden we een huis in de verkoop, dat eerder een ander kantoor niet verkocht kreeg. Binnen ons uitgebreide, landelijke netwerk kende ik een mogelijke koper van wie ik dacht dat hij interesse zou hebben. Mijn gevoel klopte, binnen twee weken was de woning verkocht. Toen begon de uitdaging. Hij lag in scheiding, die nog niet afgerond was. Bovendien is hij ondernemer. Het verkoopproces werd hierdoor ingewikkeld. We hebben hem geholpen om de juiste mensen in te schakelen. Zodat we uiteindelijk alle betrokkenen, zijn fiscalist en vermogensbeheerder, de advocaten van hemzelf en zijn ex, én de verkopende partij bij elkaar konden brengen. Dat maakt dit beroep ook zo mooi: het zoeken naar maatwerkoplossingen voor onze klanten.”

Meer over zorgeloos aankopen

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine