Test Range Rover P530 First Edition

Test Range Rover P530 First Edition

Test Range Rover P530 First Edition

Eigenlijk is het zonde. De New Range Rover die we hier tonen is, zoals het een Land Rover betaamt, een snelle en ultra luxueuze topauto die ook de slechtste terrein-omstandigheden aan kan. Je kunt er onwaarschijnlijke hellingen mee bedwingen en over paden met smerige scherpe rotsblokken en diepe kuilen klauteren. Ook voor het trekken van twee paarden of een stevig schip haalt deze grote SUV zijn gestroomlijnde neus niet op. Maar de praktijk zal zijn dat er boodschappen mee worden gedaan door jeugdige blonde dames en dat ook overige bestuurders de auto zelden voor iets anders zullen gebruiken dan voor ritten over glad asfalt en door drukke agglomeraties. Dat de auto alles kán is voldoende...

 

Indrukwekkend

Je kiest een New Range Rover om z’n uitstraling, imago, sublieme comfort, vele verwennerijen en ... de wetenschap dat deze auto alle concurrenten de baas is en hen ook qua prijs verslaat. Want de gereden uitvoering kost weliswaar ruim 250.000 euro maar dan nog heeft hij feitelijk geen concurrentie. Geen van de anderen is zo statig, fijnbesnaard en indrukwekkend. En wil je minder geld uitgeven: hij is er ook als 440 pk sterke plug-in vanaf € 138.000,-. De buren zullen het verschil niet zien. De combinatie met een achttraps automaat, permanente vierwielaandrijving, vierwielbesturing en luchtvering maakt het een sportwagen, limousine en terreinbeul in één. Een sportwagen overigens alleen qua prestaties (0-100 km/u in 4,6 sec, top 250 km/u), want met een lengte van 5.05 meter, een breedte met spiegels van ruim 2.20 meter en dat enorme gewicht laat je het wel uit je hoofd om ermee te gaan ‘hoeken’.  

 

Alternatief

Je kunt bij deze enorme SUV (met een lage Cw van 0.30 overigens opzienbarend goed gestroomlijnd) kiezen uit zeven motoren, drie versies en vijf uitvoeringen plus speciaal voor jou gebouwde SV-uitvoeringen. Daarnaast is er de iets minder statige, meer compacte New Range Rover Sport vanaf € 105.000,-. Die heeft hetzelfde onderstel en ook daarin rijd je dus als een vorst. Maar wens je het mooiste en beste, dan ga je voor een uitvoering zoals wij die reden, een Range Rover P530 Limited Edition met 530 pk V8 en werkelijk alle denkbare voorzieningen.

 

Lees verder

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine