Schilderen zonder zorgen

Schilderen zonder zorgen

Schilderen zonder zorgen

Het houtwerk van uw huis is toe aan een opknapbeurt. Maar zelf ontvetten, schuren, repareren en lakken? Daar heeft u geen tijd voor. U besteedt het liever uit. Zo kiest u de juiste schilder.

Google het woord 'schilder' en u krijgt een waslijst aan bedrijven. Het is nog knap lastig om er een uit te kiezen. Uw eigen netwerk kan u natuurlijk helpen bij uw zoektocht. Maar wat als niemand een goede tip heeft? Deze 5 tips helpen bij uw keuze:

 1.  Controleer of de schilder is aangesloten bij een branchevereniging zoals OnderhoudNL en het keurmerk OnderhoudNL Garantie mag dragen. Vraag ook naar recente klussen die zijn opgeleverd.
 2. Stem een vaste prijs af. Er zijn ook schilders die met richtprijzen en uurtarieven werken. Die zorgen voor onzekerheid: u weet vooraf niet wat u kwijt bent. Zoek daarom een schilder die met een vaste prijs werkt, waarbij de materiaal- en voorrijkosten zijn inbegrepen. Overigens geldt voor schilderwerk aan huizen ouder dan twee jaar een btw-tarief van 9 procent.
 3. Controleer de offerte op stelposten: deze posten zijn geschatte bedragen voor onderdelen van de klus. Laat ze eruit halen. U loopt het risico dat u na afloop een hogere prijs moet betalen.
 4. Vraag om een duidelijke werkomschrijving in de offerte: hoe uitgebreider de toelichting op de werkzaamheden, hoe minder kans op misverstanden. U kunt denken aan:
  1. Welke materialen, merken en verfsoorten (acryl of alkyd) gebruikt de schilder? Slaat hij of zij ze in of wordt er iets van u verwacht?
  2. Ontvet en schuurt hij of zij alle ondergronden? Voor een goede hechting van de verf is dit belangrijk.
  3. Herstelt de schilder ook kleine houtrotplekken en dicht-ie eerst openstaande naden of kieren? En hoe doet hij of zij dat?
 5. Bespreek de garantie op het schilderwerk. De meeste schilders bieden een termijn van twee jaar aan. Vraag ook wat in de garantie is opgenomen en hoe u aanspraak kunt maken op de garantie.

 

Wist u dat?

Schilderwerk een van de meest voorkomende en meest uitbestede klussen is? Uit een peiling onder leden van Eigenhuis.nl blijkt dat 65 procent de buitenkant van het huis laat schilderen door een vakman. De hoeveelheid tijd die het kost is een veelgenoemde reden om het uit te besteden. Ook vinden de leden dat een schilder een betere kwaliteit levert dan zijzelf.

 

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine