Qualis viert 20-jarig jubileum

Qualis viert 20-jarig jubileum

Qualis viert 20-jarig jubileum

Van uitgever naar hét vastgoedmarketingbedrijf voor makelaars in het hogere segment

Qualis viert op 1 maart 2023 zijn 20-jarig jubileum! In deze periode transformeerden we van uitgever naar marketingbedrijf voor de makelaardij in het hogere segment. Hoe we onze positie als marktleider binnen dit segment afgelopen decennia verder hebben kunnen verstevigen? “Innoveren en inspelen op technologische veranderingen”.  

 

Onderscheidend vermogen

Emile van der Veen, directeur van Qualis: “De woningmarkt ziet er tegenwoordig compleet anders uit dan toen we startten, in 2003. Kijk alleen al naar het aantal miljoenenwoningen in Nederland. Pakweg twintig jaar geleden waren dat er 35.000, in 2021 al zo’n 150.000. In 2022 werden maar liefst 6.700 woningen (NVM) verkocht met een transactieprijs van meer dan 1 miljoen euro. Ook het aantal makelaars in Nederland groeide in de loop der jaren naar ongeveer 16.000. Onderscheidend vermogen is steeds belangrijker om koploper te blijven in het hogere segment van de woningmarkt.”

 

Optimaal verkoopresultaat

Qualis maakt het verschil door zijn 50 aangesloten makelaarskantoren, verspreid door heel Nederland, unieke marketingtools te bieden. “Hierdoor zijn Qualis-makelaars in staat woningen te presenteren aan de grootst mogelijke doelgroep van potentiële kopers, in binnen- en buitenland. Actieve zoekers, maar ook latente kopers worden bereikt. Voor consumenten resulteert dit in optimale verkoopresultaten. Succesvol makelen gaat veel verder dan een bord in de tuin en een advertentie op funda. Klanten kiezen bewust voor onze meerwaarde. Niet verwonderlijk dus dat een tiental Qualis-makelaars al vanaf het begin bij Qualis is aangesloten”, aldus Emile.

 

High-end service

Naast de inzet van doeltreffende marketingstrategieën, beschikken Qualis-makelaars over kennis en kunde binnen het hogere marktsegment. “Bij Qualis aangesloten makelaarskantoren hebben stuk voor stuk een sterke positie en leveren high-end service. Een bewezen trackrecord qua aan- en verkopen en de klant kan rekenen op advies op niveau, bijvoorbeeld op financieel, juridisch of fiscaal vlak. Bij exclusievere woningen liggen de zaken vaak complexer dan bij een gemiddelde tussenwoning.”

 

Innoveren

Technologische ontwikkelingen maakten een groot aantal innovaties mogelijk. “Begin 21ste eeuw lag onze focus voornamelijk op het uitgeven van magazines. De verschuiving naar steeds meer online tools, is een logische. Binnen de digitale mogelijkheden is het vooral veel testen om te vinden wat goed werkt. Middels data zien we waar onze klanten het best mee geholpen zijn. Aan onze core business is de afgelopen jaren niets veranderd, die is nog steeds het slim verbinden van verkopers en kopers van exclusieve woningen. Beide groepen weten ons steeds beter te vinden door de inzet van onder andere online advertising, landelijke radio en dagbladen.

 

Toekomst

Ook in de komende twintig jaar zal Qualis mee blijven veranderen met de markt en zijn kansen grijpen. Emile: “Met de huidige woningmarkt zullen makelaars meer dan ooit worden afgerekend op wat ze te bieden hebben. Dat biedt ons nieuwe kansen!”

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine