Ontdek dé meest exclusieve woonlocaties in Nederland

Ontdek dé meest exclusieve woonlocaties in Nederland

Ontdek dé meest exclusieve woonlocaties in Nederland

Nederland telt tegenwoordig bijna 200 duizend miljoenenwoningen, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Calcasa. Welke Nederlandse gemeenten, buurten en straten schitteren met luxe vastgoed? Bekijk de meest exclusieve plekken in ons land.

 

1. Amsterdam: de onbetwiste koning van miljoenenwoningen

Amsterdam, onze bruisende hoofdstad, staat aan de top als het gaat om miljoenenwoningen. Meer dan 20.000 woningen in Amsterdam hebben een waarde van een miljoen euro of meer. Den Haag volgt trots met bijna 11.000 miljoenenwoningen, terwijl Rotterdam, Utrecht en Gooise Meren elk meer dan 5.000 van deze prachtige woningen herbergen.

 

2. Bloemendaal en Laren: gemeenten met procentueel de meeste miljoenenwoningen

Bloemendaal is de gemeente die procentueel de meeste miljoenenwoningen herbergt. Maar liefst 54% van de woningen heeft hier een waarde boven het miljoen. Laren volgt in dit opzicht op de voet. Hier is minimaal de helft van de woningen een miljoenenwoning. Blaricum, Wassenaar en Heemstede volgen op gepaste afstand, met ongeveer 42% van hun woningen in het exclusieve segment.
 

3. Statenkwartier in Den Haag: wijk met de meeste miljoenenwoningen

Het Statenkwartier in Den Haag is dé wijk met miljoenenwoningen. Hier treft u meer dan 1.400 van deze prachtige huizen aan. Wat opvalt, is dat de gemiddelde vierkante meterprijs hier relatief laag is in vergelijking met andere buurten met miljoenenwoningen, namelijk € 5.900. Naast miljoenenwoningen staan in Het Statenkwartier ook huizen met een lagere waarde, wat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt op € 875.000 brengt. De Heemsteedse Dreef in Heemstede heeft meer dan 1.350 miljoenenwoningen, terwijl de Vogelwijk in Den Haag, Blaricum-Dorp in Blaricum en Kralingen Oost in Rotterdam allemaal meer dan 1.000 miljoenenwoningen hebben. De gemiddelde vierkante meterprijs en woningprijs in Blaricum-Dorp liggen aanzienlijk hoger dan die in Het Statenkwartier, namelijk respectievelijk € 8.600 en € 1,65 miljoen.

 

4. Konijnenlaan in Wassenaar: straat met de hoogste gemiddelde woningwaarde

De lijst van de duurste straten in Nederland wordt gedomineerd door Wassenaar, met de Konijnenlaan als onbetwiste nummer één. Hier is een gemiddelde woning maar liefst € 3,3 miljoen waard. De Torenlaan in Blaricum en de Bloemcamplaan in Wassenaar maken de top 3 compleet, met respectievelijk € 2,5 miljoen en € 2,2 miljoen als gemiddelde woningwaarde. 

 

5. Keizersgracht in Amsterdam: straat met de meeste miljoenenwoningen

In Amsterdam telt de Keizersgracht bijna 600 miljoenenwoningen, wat de straat tot de grootste in zijn soort maakt. Opvallend is dat de gehele top 5 van duurste straten in Nederland wordt ingenomen door Amsterdamse straten, waaronder de Prinsengracht, Valeriusstraat, Herengracht en de Johannes Verhulststraat.

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine