De toekomst van powerboating

De toekomst van powerboating

De toekomst van powerboating

Zwevend boven het water als een vogel, laat de Edorado 8S geen enkel spoor achter. Behalve een blijvende indruk. Want deze volledig elektrische hydrofoilmotorboot toont aan dat snelheid, comfort en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan. Zo wordt elke vaartocht een bijzondere belevenis.
 

Winactie

Wilt u dit zelf ervaren? Doe mee aan onze spectaculaire winactie onderaan deze pagina en maak kans op een demo-flight op de Edorado 8S!

 

Genieten van een duurzame toekomst

Het gesprek is halverwege als Godert van Hardenbroek zich wat nadrukkelijker voorover buigt op de crèmekleurige vegan leren achterbank van de Edorado 8S.  De voeten kruisen elkaar op de duurzame teaklook PVC-vloer van zijn nieuwste paradepaardje. Klaar om de vaartochten tijdens de zwoele zomermaanden naar een hoger niveau te tillen. Zodra het linkje naar het warmterecord van vorig jaar snel wordt gelegd, verschuift de glans in zijn ogen naar een serieuzere blik.


Godert van Hardenbroek, CEO van Edorado

"De mensen maken zich zorgen over het klimaat. Terecht. Maar simpelweg korter douchen is niet het antwoord. We willen juist meer en niet minder. Hoe kun je dan toch volop genieten van een duurzame toekomst? Het antwoord is dat we onze vleugels uitslaan met technologie. 'We are born to fly'," klinkt het gedreven uit de mond van de oprichter en CEO van Edorado, het Nederlandse bedrijf gespecialiseerd in emissievrije elektrische boten.


Vliegen over water

En vliegen, dat kun je wel aan de Edorado 8S overlaten. In tegenstelling tot traditionele powerboten, die voortdurend tegen de golven aan beuken, zweeft deze volledig elektrische motorboot geruisloos over het water als een sportvliegtuig. “Vergelijk het met het rijden in een elektrische auto, alleen hier combineer je de snelheid van een powerboat met de rust van zeilen”, spreekt Godert uit ervaring.

In de afgelopen jaren heeft de trend naar milieuvriendelijk vervoer zich gestaag ontwikkeld en de maritieme sector blijft hierin niet achter. Elektrische boten winnen snel aan populariteit bij watersportliefhebbers. Toch blijft de actieradius een uitdaging. Maar daar hebben ze bij de Edorado S8 wat op gevonden. Godert: “In onze initiële studies ontdekten we al snel dat een groter aantal batterijen geen significant verschil maakt in je actieradius. Waarmee dan wel? Door de weerstand te verminderen met geavanceerde hydrofoil-technologie.”Veilige snelheidsduivel

Hoe gaat dat concreet in zijn werk? Onder de boot bevinden zich automatisch inklapbare vleugels met dezelfde vorm als van een luchtvaartuig. “De vleugels tillen de boot in zijn geheel boven het water. Hierdoor verminder je de weerstand en verhoog je de snelheid,” legt Godert uit. Het resultaat is een soepele en efficiënte rit, met minimaal geluid en trillingen.

 

“Vergelijk het met het rijden in een elektrische auto”

Met een topsnelheid van 74 km/u bereikt de Edorado 8S een van de hoogste snelheden die mogelijk zijn voor elektrische boten. Achter de schermen, of beter gezegd, onder de waterspiegel, schuilt een innovatief veiligheidssysteem. “De hydrofoils klappen slim in als de boot plotseling een iets raakt. Zo landt de boot soepel na een botsing. ”


Krachtig lijnenspel

Natuurlijk wil het oog ook wat. De intrekbare hydrofoils zijn gehuld in een romp die volledig vervaardigd is van carbon met vloeiende lijnen en aerodynamische vormen. Ivo van Hulten heeft zijn jarenlange ervaring in de Duitse auto-industrie aangewend om een boot te creëren die futuristische kracht en gebruiksgemak combineert met een eigentijdse luxe uitstraling. De rondom lopende voorruit beschermt de inzittenden tegen opspattend water. Terwijl de rest van de cockpit zich opent naar het loungegedeelte aan de achterzijde en het intrekbare zwemplateau.

De vleugels tillen de boot in zijn geheel boven het water uit

Diep onder het oppervlak van de Edorado 8S schuilt er meer dan je op het eerste gezicht ziet. Elk detail aan de binnenkant is slim verstopt, perfect georganiseerd en doordacht ontworpen. Zonder zichtbare schroeven, kabels of bouten. Zelfs de stootkussens, ook wel bekend als fenders, zijn met opbergvakken tijdens het varen uit het zicht. Dat geldt ook voor de inklapbare bolders die tijdens het aanmeren eenvoudig uitgetrokken kunnen worden.


Intuïtieve bediening

Blikvanger is het grote scherm met stuur- en navigatieknoppen dat lijkt te zweven. Het touchscreen-dashboard met drie 15-inch schermen biedt prestatiegegevens en entertainmentopties.  "Wil je sportief door de bocht, of rustig cruisen met een glas champagne dat moeiteloos op je tafeltje blijft staan? Met de verschillende modi kun je het varen helemaal aanpassen aan wat jij wilt," vertelt Godert. Geïntegreerde sfeerverlichting, een Bluetooth-geluidssysteem met krachtige speakers en ingebouwde picknickset met wijnkoeler zijn slechts enkele van de premiumfuncties aan boord.

 

“Als kind was ik altijd al gefascineerd door snelheid en water”

Wil je voor anker gaan om lekker te zwemmen, dan is dat een fluitje van een cent. Dankzij een handig systeem klapt het anker als vanzelf uit. En alsof dat nog niet genoeg is, pronkt het schip met een elektrisch bedienbaar zwemplatform waarmee je onbezorgd geniet van je tijd op het water.


Shanghai

Godert heeft zelf ontelbare uren in de ontwikkelings- en testfases van de boot gestoken. “We hebben met het team de actieradius en snelheid getest om ervoor te zorgen dat het aan de hoogste normen voldoet.”

Daarnaast is de Edorado onder meer aan verschillende watertypes en weersomstandigheden onderworpen. Het heeft er onder meer voor gezorgd dat de boot was genomineerd voor de 'European Powerboat of the Year 2024 Award’ in de categorie voor elektrische boten.

Iets wat Godert acht jaar geleden nog niet kon bevroeden. Als inwoner van Shanghai kwam hij er in gesprek met zijn toenmalige mede-oprichter Giel Groothuis. Het idee om samen een duurzame speedboot te ontwikkelen sprak hem meteen aan. "Als kind was ik altijd al gefascineerd door snelheid en water. Ik ben praktisch opgegroeid op een zeilboot. Tijdens mijn tijd op de Design Academy werd ik geïnspireerd door de vraag hoe je een lekker leven kunt hebben met mooie dingen, terwijl je ook goed zorgt voor de wereld om ons heen in de toekomst. Ik ben een techno-optimist en ben ervan overtuigd dat we dit met technologie kunnen bereiken.”

 

OVER EDORADO

Edorado is een Nederlandse fabrikant van luxe hydrofoil-elektrische motorboten die zich toelegt op het creëren van hoogwaardige vaartuigen met uitzonderlijke prestaties, duurzaamheid en design. Meer informatie: www.edorado.com.

 

WIN | DEMO-FLIGHT OP DE EDORADO 8s

Bent u ook born to fly? En wilt u eens ervaren hoe het voelt om over het water te vliegen? Doe dan mee aan deze spectaculaire winactie. Vul onderstaand formulier in en maak kans op een demo-flight voor twee personen op de elektrische powerboot Edorado 8s!   

Deze actie loopt t/m 16 juni 2024. De prijs is in het derde kwartaal (juli-sept.) van 2024 te verzilveren op een nader overeen te komen datum. De demo vindt plaats vanaf Jachthaven Strijensas in Strijensas en duurt 25 minuten. We gebruiken uw contactgegevens alleen om u te informeren over uw gewonnen prijs.

WINNEN: DEMO-FLIGHT OP EDORADO 8S

Bedankt voor uw deelname. In week 25 ontvangt de winnaar per e-mail bericht over de gewonnen prijs.

Ok

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens (verplicht)
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine