De 4 grootste voordelen van stille verkoop

De 4 grootste voordelen van stille verkoop

De 4 grootste voordelen van stille verkoop

Heeft u wel eens nagedacht over het verkopen van uw huis zonder een advertentie op Funda of een verkoopbord in de tuin? In het hogere segment van de woningmarkt is dit een veelgebruikte methode. We leggen u graag uit wat de voordelen zijn van deze verkoopstrategie.
 

1. Exclusiviteit

Stille verkoop biedt u de kans uw woning exclusief aan te bieden aan een geselecteerd en welgesteld publiek. Dit zorgt voor een niveau van exclusiviteit dat u met traditionele verkoopmethoden niet snel zult bereiken. Voor kopers betekent dit een unieke kans op toegang tot bijzondere eigendommen die niet breed op de markt beschikbaar zijn, wat gunstig kan zijn voor mogelijke biedingen. 

2. Courantheid peilen

Een ander voordeel van stille verkoop is dat het een goede manier is om te peilen hoe courant uw woning is, zonder de mogelijke negatieve effecten van een openbare verkoop. Het biedt een veilige omgeving om interesse te meten in het aantal potentieel geïnteresseerden alsook om de maximale hoogte van de vraagprijs te kunnen toetsen.

3. Controle over het verkoopproces

Als verkoper behoudt u volledige controle over het verkoopproces. Dit betekent dat bezichtigingen veelal beperkt blijven tot serieus geïnteresseerde kopers, wat vooral prettig is als u geen haast heeft met verkopen en specifieke voorwaarden aan de verkoop wilt verbinden (bijvoorbeeld een opleverdatum die nog ver in de toekomst ligt).

4. Privacy

Eén van de grootste en bekende voordelen van stille verkoop is de mate van discretie. Uw privacy blijft gewaarborgd, zonder de hectiek en aandacht die een traditionele verkoop met zich meebrengt.


Stille verkoop via Qualis

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning op een discrete manier? Qualis kan u hierbij uitstekend begeleiden.

Bij stille verkoop besteden we net zoveel aandacht aan u en uw woning als bij een reguliere verkoop. We gebruiken alle beschikbare middelen om uw woning succesvol te verkopen, afgestemd op uw persoonlijke wensen.

We presenteren uw woning binnen het grootste 'geheime' aanbod van Nederland op onze website Qualis.nl en aan ons uitgebreide zoekersbestand van 50 Qualis-makelaarskantoren. Indien gewenst, breiden we dat uit met aanvullende media en middelen, gericht op zowel de Nederlandse als de internationale markt.


Overstap naar reguliere verkoop

Voldoet stille verkoop niet aan de verwachtingen? Dan is een overstap naar de reguliere verkoopmarkt altijd mogelijk, zonder nadelige gevolgen voor de verkooptijd of -strategie. Stille verkoop is een kansrijke strategie die we graag nader aan u toelichten.

Bent u geïnteresseerd in stille verkoop en wilt u meer informatie? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.

 

Meer stille verkoop

 

 

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine