Bredaseweg 510, Tilburg foto-1
Tilburg

Bredaseweg 510

Bredaseweg 510, Tilburg foto-0
Bredaseweg 510, Tilburg foto-1
Bredaseweg 510, Tilburg foto-2
Bredaseweg 510, Tilburg foto-3
Bredaseweg 510, Tilburg foto-4
Bredaseweg 510, Tilburg foto-5
Bredaseweg 510, Tilburg foto-6
Bredaseweg 510, Tilburg foto-7
Bredaseweg 510, Tilburg foto-8
Bredaseweg 510, Tilburg foto-9
Bredaseweg 510, Tilburg foto-10
Bredaseweg 510, Tilburg foto-11
Bredaseweg 510, Tilburg foto-12
Bredaseweg 510, Tilburg foto-13
Bredaseweg 510, Tilburg foto-14
Bredaseweg 510, Tilburg foto-15
Bredaseweg 510, Tilburg foto-16
Bredaseweg 510, Tilburg foto-17
Bredaseweg 510, Tilburg foto-18
Bredaseweg 510, Tilburg foto-19
Bredaseweg 510, Tilburg foto-20
Bredaseweg 510, Tilburg foto-21
Bredaseweg 510, Tilburg foto-22
Bredaseweg 510, Tilburg foto-23
Bredaseweg 510, Tilburg foto-24
Bredaseweg 510, Tilburg foto-25
Bredaseweg 510, Tilburg foto-26
Bredaseweg 510, Tilburg foto-27
Bredaseweg 510, Tilburg foto-28
Bredaseweg 510, Tilburg foto-29
Bredaseweg 510, Tilburg foto-30
Bredaseweg 510, Tilburg foto-31
Bredaseweg 510, Tilburg foto-32
Bredaseweg 510, Tilburg foto-33
Bredaseweg 510, Tilburg foto-34
Bredaseweg 510, Tilburg foto-35
Bredaseweg 510, Tilburg foto-36
Bredaseweg 510, Tilburg foto-37
Bredaseweg 510, Tilburg foto-38
Bredaseweg 510, Tilburg foto-39
Bredaseweg 510, Tilburg foto-40
Bredaseweg 510, Tilburg foto-41
Bredaseweg 510, Tilburg foto-42
Bredaseweg 510, Tilburg foto-43
Bredaseweg 510, Tilburg foto-44
Bredaseweg 510, Tilburg foto-45
Bredaseweg 510, Tilburg foto-46
Bredaseweg 510, Tilburg foto-47
Bredaseweg 510, Tilburg foto-48
Bredaseweg 510, Tilburg foto-49
Bredaseweg 510, Tilburg foto-50
Bredaseweg 510, Tilburg foto-51
Bredaseweg 510, Tilburg foto-52
Bredaseweg 510, Tilburg foto-53
Bredaseweg 510, Tilburg foto-54
Bredaseweg 510, Tilburg foto-55
Bredaseweg 510, Tilburg foto-56
Bredaseweg 510, Tilburg foto-57
Bredaseweg 510, Tilburg foto-58
Bredaseweg 510, Tilburg foto-59
Bredaseweg 510, Tilburg foto-2
Bredaseweg 510, Tilburg foto-3
+60
Perceeloppervlakte
9,5 ha
Woonoppervlakte
335 m²
Inhoud
1.230 m³

Omschrijving

Landgoed Pineta: Vrijheid als een way of living... De prijs is nader overeen te komen met de verkoper.

For the English version press link below:
http://www.landgoederen-tilburg.nl/en/home-en/

Uitstekend onderhouden en goed bereikbaar particulier landgoed met bungalow en bouwblok op een van de mooiste plekken van Tilburg.

Algemeen
Ligging
Pineta ligt schitterend op een AA-locatie aan de verbindingsweg Tilburg - Breda. Met zijn circa 9.5 ha. is dit het grootste landgoed in de landgoederenzone van de gemeente Tilburg, een uniek bezit voor de happy few.

Status
Pineta is op basis van de Natuurschoonwet 1928 gerangschikt als NSW-landgoed met grote fiscale voordelen. Zie ook de website http://www.landgoederen-tilburg.nl.

Outdoor living
Het landgoed biedt een unieke woonomgeving voor mensen met feeling voor het buitenleven. Het is een belevenis en een voorrecht om in deze gezonde omgeving te mogen leven, in de natuur die dit landgoed biedt, met prachtige flora, fauna, ruimte en complete privacy. U leeft hier midden in de natuur en geniet tegelijkertijd van de gemakken van de aangrenzende stad.

BUNGALOW
Op het landgoed ligt een grote drempelloze bungalow. Deze is ook voor dubbele bewoning uitstekend geschikt. De bungalow is gebouwd in 1989 en heeft een inhoud van ca. 1.230 m³.

Oprijlaan
Bij het brede en hoge smeedijzeren hek gaat u de oprijlaan op. Deze leidt u na zo´n 100 meter naar de bungalow aan de parkzijde van het landgoed. Eerst ziet u rechts de houten carport; links -bij de majestueuze linde en Hollandse eik- ligt de bungalow. Buitenleven: één met de natuur.
De moderne, grote bungalow, ontworpen door architect Van Hees en gebouwd in 1989, is drempelloos gebouwd met overal aangenaam licht. Omringd door tuin en bos, bieden de kamers met de grote raampartijen overal uitzicht op de groene buitenruimte. De woning is zó gebouwd dat je je één voelt met de natuur. Kenmerkend zijn daarbij de aangenaam royale, vierkante vertrekken en hoge plafonds. Het geheel ademt in alle opzichten vrijheid.
De woning heeft een ideale plek op het perceel. Het is een absoluut voorrecht in deze unieke sfeer te kunnen leven.

ALGEMENE INFORMATIE
– De bungalow is voorzien van hardhouten kozijnen en dubbele beglazing.
– De woning is in 2023 voorzien van een nieuw alarmsysteem.
– In 2013 zijn er twee nieuwe Nefit HR-combiketels geplaatst.

Bouwjaar: ca. 1989
Inhoud: ca. 1.230 m³
Woonoppervlakte: ca. 320 m²
Perceeloppervlakte: ca. 94.665 m²
Verwarming: middels 2 cv ketels
Warmwater: middels 2 cv ketels
Isolatie: Volledig geïsoleerd.

INDELING

Entree
De entree heeft een unieke sfeer en een sierlijke uitstraling. De traptreden zijn belegd met marmermozaïek en de mahoniehouten voordeur is voorzien van uitbundig houtsnijwerk. De entree heeft extra ventilatiedeuren. De overstek geeft de toegang tot de woning een beschut karakter.

Hal – Toilet
De gastvrije hal heeft links en rechts van de voordeur hoge ramen. Deze zorgen voor een aangename lichtinval. Op de vloer ligt marmer. De muren zijn voorzien van stuukwerk. Rechts in de hal is een toogmuur naar een nis, met aan de ene zijde een wastafel en aan de andere zijde de toiletruimte; op de vloer ligt marmer en de muren van de sanitaire ruimte zijn betegeld tot het plafond.

Living 1
Dubbele teakhouten toegangsdeuren vanuit de hal geven toegang tot living 1. Dit vertrek heeft, evenals living 2, een houten vloer van massief afzelia en een schouw met houtkachel. De diepe boekenkasten aan weerszijden van de haard worden geflankeerd door houten sierranden uit India. Het plafond is voorzien van een sierlijst. Aan weerszijden van deze woonkamer zorgen de ramen – van vloer tot plafond – voor veel daglicht. Daarbij biedt de schuifpui toegang tot het terras, waar het aangrenzende gazon wordt omzoomd door een rand van groen. Links in de woonkamer: een erker met zicht op de voorzijde van het landgoed, waar zich een open plek in het parkachtige deel van het landgoed bevindt. Een plaatje waar de seizoenen zorgen voor een wisselend kleurenpalet en waar u de natuur intens kunt beleven. Via een doorgang met wederom dubbele teakhouten deuren komt u in de naastgelegen woonkamer: living 2. Beide livings lenen zich uitstekend voor grote ontvangsten ter gelegenheid van huiskamerconcerten, diners, recepties, etc. De hoge draaikiep-ramen in deze – alsook in andere vertrekken- zijn vervaardigd van hardhout.

Keuken
De keuken bereikt u eveneens via de grote hal; links is de toegangsdeur tot de woonkeuken. Met zijn hoekopstelling, royale werkblad en vele kastjes biedt hij veel opberg- en werkruimte. Er is alle ruimte voor een eettafel. Het hoekraam biedt volop zicht op de tuin. Door zijn vorm en maatvoering laat het vertrek zich makkelijk inrichten. Gang met zicht op het terras. Rechts van de grote hal bij de entree ligt een gang. Hier geeft een serie van vijf ramen zicht op het terras en de tuin. Rechts van de gang ligt de bijkeuken. De bijkeuken is een praktische extra werkruimte met een diepe werkkast. Vloer en muren zijn voorzien van tegelwerk.

Kelder 1
Vanuit de bijkeuken is er een hardhouten trap naar de ruime en droge eerste kelder op ruime stahoogte. Hierin is de nieuwe HR-combiketel (Nefit 2013) geplaatst. Schapruimte maakt opslag van voorraad of andere materialen mogelijk. Een raam zorgt voor natuurlijke beluchting.

Slaapkamer 1 en 2 – badkamer 1
Via het tweede deel van de gang – met lichtkoepel- komt u bij slaapkamer 1, slaapkamer 2 en badkamer 1. Slaapkamer 1 heeft aan twee zijden hoge ramen. Op de vloer een licht beuken parket. Via de schuifpui kijkt u op een binnentuin. Slaapkamer 1 heeft een toegangsdeur naar badkamer 1. Badkamer 1 heeft een ligbad en aparte douche, een wastafel en toilet. Ook hier biedt een draaikiep-raam zicht op de groene buitenruimte. Ook slaapkamer 2 heeft hoge ramen – hier aan de zuidwestkant- op de vloer een licht beuken parket.

Living 2
De tweede woonkamer – grenzend aan living 1- is eveneens voorzien van een schouw met een houtkachel, hoge ramen, plafond met sierrand, een hardhouten afzelia vloer en glad afgewerkte muren. Het daglicht door de ruime beglazing aan de voor-, achter- en zijzijde en het directe contact met de omringende natuur spreken boekdelen. Als u doorloopt komt u in de tweede hal, met aangrenzend: de study, daarnaast de badkamer, en eveneens aangrenzend: 2 slaapkamers.

Hal 2
Deze gezellige en lichte hal is naar wens als separate entree te gebruiken. Het vertrek heeft een keramische vloer en aan de westzijde een glazen pui. Een lichtkoepel zorgt voor extra daglicht. De voorzieningen voor een te realiseren extra toiletruimte zijn reeds aanwezig.

Study
Het vertrek dat momenteel als study in gebruik is, is voorzien van keukenaansluitingen. Naar wens is hier de tweede keuken te maken. Op de vloer van dit vertrek ligt beuken parket.

Badkamer 2
Aan de rechterzijde van de hal bevindt zich de badkamer. Deze tweede badkamer heeft een ligbad en een aparte douche, 2 wastafels en een toilet. Het praktische draaikiep-raam biedt zicht op het groen.

Slaapkamer 3 en 4
In de slaapkamers 3 en 4, die u bereikt via de 2e hal, ligt parket. Ook hier zorgen 2 draaikiep-ramen voor contact met de buitenruimte.

Kelder 2
Via de hal – en een meranti trap- komt u in de ruime en droge kelder die u ruime stahoogte biedt. Het is een praktische kelder die is voorzien van natuurlijke beluchting. Diverse schappen bieden u opslagruimte. In de kelder bevindt zich de nieuwe HR-combiketel (Nefit, 2013).

Terras
Het terras dat bij de woonkamers ligt, heeft een beschutte ligging. Het uitzicht is er prachtig in alle jaargetijden. Het terras heeft een gezellige buitenhaard. Door een strook met gevarieerde beplanting met daarachter de parkachtige 'binnentuin' in het grotere kader van het groene boscomplex, is hier een intieme maar gelijker tijd ruimtelijke sfeer gecreëerd. Een plek waar het bijzonder aangenaam toeven is.

Mogelijkheid voor tweede entree
Aan de terraszijde bij het ‘tweede deel’ van de bungalow zou naar wens een extra entree te maken zijn, met een extra oprit.

Entree tot landgoed Pineta
– Tussen twee hoge penanten met sierlantaarns, bevindt zich een fraaie smeedijzeren poort; deze markeert de toegang tot de prachtige oprijlaan, in het seizoen geflankeerd door een wit laken van lelietjes van dalen, met rechts een bosrand. In het parkachtige voorste deel van het landgoed bevinden zich vele bomen waaronder een centraal geplaatste beuk, een acacia en volgroeide wallen rododendrons. In het open veld is ook een vlaggenmast geplaatst.
– Ook de achterzijde van het perceel – de kant van de Gilzerbaan - biedt toegang tot het landgoed.
– Carport: de oprijlaan heeft ter hoogte van het woonhuis een houten carport.
– Bron en beregeningssysteem: Het terrein heeft een eigen bron en is voor een deel voorzien van een beregeningssysteem – met slangen en sprinklers. Het werkt op een zuigperspomp.
– Houtopslag: Op het terrein is een grote houtopslag aanwezig. Het eigen bos levert meer dan voldoende hout voor stoken op hout als verwarmingsbron.
– Speelweide: Op de plek van het voormalige boswachtershuis en de voormalige moestuin, is nu een open plek in het bos. Bijvoorbeeld heerlijk als speelweide.
– Kas – Stenen schuur - Ren: Vlakbij deze plek is een laantje met frambozenstruiken, appel- en kersenboompjes; hier ligt ook een glazen tuinkas, met daarachter een binnenplaats met een stenen schuur van ongeveer 4 x 4 meter en een dubbele deur. Hiernaast ligt een kippenren.

Vitaal bos
– U treft op het landgoed een enorm vitaal bos aan met slingerende lanen en paden.
– Aan het fantastisch goed onderhouden landgoed zijn in de laatste decennia veel bomen toegevoegd.

Bestemmingsplan
Het goed bereikbare landgoed maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan Buitengebied Landgoederenzone Bredaseweg. Enkelbestemming Natuur – Landgoed. Op het perceel zijn twee bouwvlakken aanwezig. Op het bouwblok (ter plaatse van de voormalige boswachterswoning) mag een extra volume van circa 500 m³ worden gebouwd.

Bekijk ook de artist impressions na de fotoreportage of op http://www.landgoederen-tilburg.nl/nl/artist-impressions/ ! Deze visuals geven een juiste visie van de mogelijkheden op dit riante perceel.
Meer lezen
Minder lezen
Stefany Delgado Alonso
Uw qualis-makelaar
Stefany Delgado Alonso
Kolpa van der Hoek Makelaars
Straatweg 94
3051 BL Rotterdam
010-4226144
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Op aanvraag
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
13546

Bouw

Type
Landgoed, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1989
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Wonen
335 m²
Perceel
9,5 ha
Inhoud
1.230 m³

Indeling

Kamers
7
Slaapkamers
5
Badkamers
2
Verdiepingen
2

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Volledig geisoleerd
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Open haard
Ketel
Nefit HR (2013, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Tuin rondom

Garage

Soort garage
Carport

Objectkenmerken

• Alarminstallatie
• Natuurlijke ventilatie
• Rookkanaal
• Schuifpui

Locatie

Bredaseweg 510, 5036 NB Tilburg

• Aan bosrand
• Beschutte ligging
• In bosrijke omgeving
• Landelijk gelegen

Meer lezen
Minder lezen

Video

Plattegronden

Bredaseweg 510, Tilburg plattegrond-0

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Bredaseweg 510

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Stefany Delgado Alonso
Uw qualis-makelaar
Stefany Delgado Alonso
Kolpa van der Hoek Makelaars
Straatweg 94
3051 BL Rotterdam
010-4226144

Kolpa van der Hoek Makelaars
Account aanmaken
Bekijk stil aanbod

Maak een Qualis account aan en bekijk het grootste 'geheime aanbod' van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine