Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-1
Oldeberkoop

Willinge Prinsstraat 4

€ 2.150.000 k.k.
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-0
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-1
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-2
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-3
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-4
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-5
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-6
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-7
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-8
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-9
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-10
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-11
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-12
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-13
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-14
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-15
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-16
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-17
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-18
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-19
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-20
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-21
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-22
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-23
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-24
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-25
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-26
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-27
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-28
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-29
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-30
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-31
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-32
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-33
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-34
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-35
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-36
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-37
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-38
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-39
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-40
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-41
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-42
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-43
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-44
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-45
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-46
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-47
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-48
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-49
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-50
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-51
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-52
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-2
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop foto-3
+53
Perceeloppervlakte
1,3 ha
Woonoppervlakte
588 m²
Inhoud
2.547 m³

Omschrijving

Dit landgoed, beter bekend als “Villa Vredewoud” kan u niet ontgaan wanneer u Olderberkoop inrijdt. Een van de mooiste rijksmonumenten van Zuidoost Friesland. Vredewoud is ontworpen door Architect M.O. Meek en siert sinds 1899 hier het straatbeeld. Het ontwerp van M.O. Meek is geroemd om zijn eclectische uitdossingen en art-nouveaux stijl. De parkachtige tuin en de diverse bijgebouwen complementeren het geheel.

Villa Vredewoud
Doordat ‘Villa Vredewoud” aangemerkt is als Rijksmonument zijn alle authentieke details bewaard gebleven. Glas-in-lood ramen, plafondschilderingen, ornamenten en authentiek tegelwerk zijn hier rijkelijk aanwezig. Daarnaast beschikken alle kamers over een airconditioning.

Begane grond
De dubbele voordeur geeft toegang tot het voorportaal en u zult hier versteld staan van zoveel rijke historie. De sfeer die u voelt bij binnenkomst zult u gedurende uw bezoek niet meer kwijtraken. Aan de hal grenzen (bijna) alle vertrekken, te beginnen met de voorkamer. Deze heerlijke lichte ruimte kijkt uit over het gazon aan de voorzijde en de glas-in-lood ramen in de serre zorgen voor een romantische lichtinval. In de inbouwkasten kunt u al uw boeken kwijt. Aan de andere zijde van de hal is de voormalige “herenkamer” gelegen met aansluitend een werkruimte. Donkere lambrisering, plafondschilderingen en de houtkachel brengen u weer terug in de vroegere jaren. De achterkamer met aansluitend een tuinkamer zorgen mede door de openslaande deuren dat u nauw in contact staat met de keurig verzorgde tuin. In de woonkeuken bereidt u de lekkerste maaltijden. De keuken kent een hoekopstelling en beschikt over alle benodigde inbouwapparatuur en een 8-pits gastoestel. Familie en vrienden zullen hier maar al te graag langskomen! De “blauwe kamer” kent veel opbergruimte en is een ideale plek voor een werkkamer. In de bijkeuken is plaats voor een (dubbele) witgoedopstelling en ook hier is veel opbergruimte. Daarnaast is er nog een aparte toiletruimte met authentieke tegeltjes en een badkamer met bad-douche combinatie en dubbele wastafel.

Buiten
Villa Vredewoud staat op een perceel van maar liefst 13335 m2en dat midden in het centrum van Oldeberkoop. Op steenworpafstand haalt u hier uw dagelijkse boodschappen. Het gehele terrein is omheind met een mooi hekwerk. De locatie kent vrije zichtlijnen en beschikt over een mooie afwisseling van gazon, bestrating en begroeiing. Heerlijke wandelingen in het ‘park’ maakt u hier in uw eigen tuin. Daarnaast zijn er 3 paddocks aanwezig waar uw paarden het erg fijn zullen hebben. Ook is er een kippenverblijf. Zorgen uw kippen binnenkort voor uw eitje bij het ontbijt?

Vliering en kelder
Met een vlizotrap is de ruime bergvliering te bereiken. De kelder is dé perfecte plek voor uw lekkerste wijnen. Ook realiseert u hier eenvoudig uw eigen sport- of hobby ruimte.

Eerste verdieping
De statige bordestrap, begeleidt door glas-in-lood ramen, brengt u op de overloop van de eerste verdieping. Net als alle ruimtes beneden zijn ook alle ruimtes hier van royaal formaat. De twee slaapkamers aan de voorzijde kijken vanuit de serre en het balkon magnifiek weg over de voortuin en de historische straat met meerdere rijksmonumenten. De master-bedroom is gelegen aan de achterzijde en openslaande deuren brengen u naar het dakterras. De badkamer-ensuite beschikt over een douche, dubbele wastafel en toilet. Via de walk-in-closet komt u op de vroegere turfzolder waar zich ook een trap naar beneden bevindt.

Tweede verdieping
Aan de overloop grenzen 3 ruim bemeten slaapkamers. Houten balken zorgen voor een fijne sfeer op deze verdieping. Eén van de kamers heeft toegang tot het balkon en de inbouwkasten zorgen voor veel praktische bergruimte. De badkamer is zeer compleet uitgerust met een whirlpool, douche, dubbele wastafel, urinoir en toilet.

Buiten
Villa Vredewoud staat op een perceel van maar liefst 13335 m² en dat midden in het centrum van Oldeberkoop. Op steenworpafstand haalt u hier uw dagelijkse boodschappen. Het gehele terrein is omheind met een mooi hekwerk. De locatie kent vrije zichtlijnen en beschikt over een mooie afwisseling van gazon, bestrating en begroeiing. Heerlijke wandelingen in het 'park' maakt u hier in uw eigen tuin. Daarnaast zijn er 3 paddocks aanwezig waar uw paarden het erg fijn zullen hebben. Ook is er een kippenverblijf. Zorgen uw kippen binnenkort voor uw eitje bij het ontbijt?


Bijgebouwen:

Koetshuis
Het voormalige Koetshuis is recent grondig gerenoveerd. Momenteel verblijven hier 4 Falabella’s (miniatuurpaardjes) die allen over een eigen stal beschikken en zich heerlijk kunnen uitleven in de 3paddocks op het erf. Ook is er een buitenbox en een inpandige box voor een (groot) paard. Daarnaast is er nog een aparte zadelruimte, een grote garage met zolderverdieping en een toilet. De grote garage bevindt zich aan de rechterzijde van het koetshuis. In deze garage zijn twee grote deuren waar voldoende ruimte is gecreëerd om een auto (en motoren) te parkeren.

Gasthuis
Het 4 persoons gasthuis was de voormalige tuinders woning van Villa Vredewoud en ademt de sfeer uit van een boshuisje omringt door de eeuwen oude bomen van het park. Door het gebruik van houten elementen en natuurlijke materialen een sfeer die als een warme jas om u heen valt. Het is voorzien van al het comfort die nodig is voor een heerlijk verblijf. De ruimte wordt verwarmd door vloerverwarming in combinatie met een heerlijke houtkachel. Er is een volledig ingerichte keuken met combi-oven, een vaatwasser en een badkamer met toilet en douche. Vanuit de openslaande deuren komt u op de royale veranda waar de zon misschien wel het beste plekje op deze locatie geeft, omringd door de parkachtige tuin. Een oase van rust en natuur en toch midden in het dorps centrum. Heerlijk ontspannen doet u in de houtgestookte hottub. (Op dit moment is de verhuurgraad van het guesthouse maar liefst 70% gedurende het hele jaar) Inventaris blijft in zijn geheel achter.

Hotel
Het voormalige hotel herbergt 12 slaapkamers en 11 badkamers en vraagt om een grondige renovatie. Wij zijn benieuwd wat u met deze accommodatie gaat doen!

Het park
Wat het rijksmonument Vredewoud omcirkelt, is het park van ruim 10.000m2. Deze tuin is uitstekend onderhouden en is daarom een plezier om doorheen te wandelen. Een plaatselijk kleurenspel wat zich het het hele jaar door blijft variëren. We laten ons elk seizoen weer verrassen wat het voor ons in petto heeft.


Oldeberkoop
Het dorp Oldeberkoop kent ca. 1570 inwoners en ligt globaal in het midden van de driehoek Heerenveen, Wolvega en Assen. In deze bosrijke omgeving is het heerlijk recreëren. Gelegen vlakbij Het Drents Friese Wold, de Weerribben en de Wieden. De twee beeldbepalende, monumentale panden van het dorp zijn ‘Vredewoud’ en ‘Lunia’. Het dorp valt op door haar goed bewaarde authenticiteit; niet voor niets is het gebied rondom de oude kerk (Bonifatiuskerk) een beschermd dorpsgezicht. De kerk is een markant beeld in het dorp en is opgetrokken in verschillende bouwstijlen. Villa Vredewoud is op een steenworp afstand van de Bonifatiuskerk gebouwd. Ook zijn er vele leuke activiteiten in Oldeberkoop. Ieder jaar wordt er een landelijk geroemde kunstroute georganiseerd: Open Stal. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers rondneuzen bij galerieën en ateliers, maar ook bij de vriendelijke en openhartige dorpelingen thuis. Kunstenaars uit het hele land exposeren in de verschillende huizen in het dorp.
Meer lezen
Minder lezen
Tycho Reimers
Uw qualis-makelaar
Tycho Reimers
Makelaardij Friesland
Van Kleffenslaan 6
8442 CW Heerenveen
0513-232 180
Contact met de makelaar

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 2.150.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
11679

Bouw

Type
Landgoed, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Monumentaal pand

Oppervlakten en inhoud

Wonen
588 m²
Perceel
1,3 ha
Overig
45 m²
Inhoud
2.547 m³

Indeling

Kamers
12
Slaapkamers
7
Badkamers
1
Verdiepingen
5

Energie

Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Houtkachel
Ketel
Nefit (2020, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom
Schuur
Vrijstaand steen

Garage

Soort garage
Vrijstaand steen

Locatie

Willinge Prinsstraat 4, 8421 PE Oldeberkoop

• Aan rustige weg
• In centrum
• Vrij uitzicht
• Open ligging

Meer lezen
Minder lezen

Plattegronden

Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-0
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-1
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-2
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-3
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-4
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-5
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-6
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-7
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-8
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-9
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-10
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-11
Willinge Prinsstraat 4, Oldeberkoop plattegrond-12

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Willinge Prinsstraat 4

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens (verplicht)
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Tycho Reimers
Uw qualis-makelaar
Tycho Reimers
Makelaardij Friesland
Van Kleffenslaan 6
8442 CW Heerenveen
0513-232 180

Makelaardij Friesland
Account aanmaken
Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland. Account aanmaken
Magazine
De laatste trends op het gebied van interieur, design, reizen en culinair genieten. Lees Qualis e-Magazine