Tilburgseweg 21, Goirle foto-1
Goirle

Tilburgseweg 21

€ 950.000 k.k.
Verkocht
Tilburgseweg 21, Goirle foto-0
Tilburgseweg 21, Goirle foto-1
Tilburgseweg 21, Goirle foto-2
Tilburgseweg 21, Goirle foto-3
Tilburgseweg 21, Goirle foto-4
Tilburgseweg 21, Goirle foto-5
Tilburgseweg 21, Goirle foto-6
Tilburgseweg 21, Goirle foto-7
Tilburgseweg 21, Goirle foto-8
Tilburgseweg 21, Goirle foto-9
Tilburgseweg 21, Goirle foto-10
Tilburgseweg 21, Goirle foto-11
Tilburgseweg 21, Goirle foto-12
Tilburgseweg 21, Goirle foto-13
Tilburgseweg 21, Goirle foto-14
Tilburgseweg 21, Goirle foto-15
Tilburgseweg 21, Goirle foto-16
Tilburgseweg 21, Goirle foto-17
Tilburgseweg 21, Goirle foto-18
Tilburgseweg 21, Goirle foto-19
Tilburgseweg 21, Goirle foto-20
Tilburgseweg 21, Goirle foto-21
Tilburgseweg 21, Goirle foto-22
Tilburgseweg 21, Goirle foto-23
Tilburgseweg 21, Goirle foto-24
Tilburgseweg 21, Goirle foto-25
Tilburgseweg 21, Goirle foto-26
Tilburgseweg 21, Goirle foto-27
Tilburgseweg 21, Goirle foto-28
Tilburgseweg 21, Goirle foto-29
Tilburgseweg 21, Goirle foto-30
Tilburgseweg 21, Goirle foto-31
Tilburgseweg 21, Goirle foto-32
Verkocht
Tilburgseweg 21, Goirle foto-2
Tilburgseweg 21, Goirle foto-3
+33
Perceeloppervlakte
829 m²
Woonoppervlakte
338 m²
Inhoud
1.225 m³
Tilburgseweg 21 is succesvol verkocht door Appels Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Comfortabel herenhuis in Goirle met royale tuin

Ieder huis is op eigen wijze comfortabel. Voor dit herenhuis aan de Tilburgseweg in Goirle komt dat in de vorm van ruimte, privacy, de mogelijkheden wat bestemming betreft en de ligging. Van dertien kamers en een royale, volledig omsloten tuin tot een praktijk aan huis en gelegen in het centrum van Goirle.

Een karakteristiek huis, prominent gelegen in hartje Goirle. Het zou een typisch kenmerk kunnen zijn van een woning waar vier generaties huisartsen vanaf de jaren dertig praktijk hebben gehouden. Een huis met een rijke geschiedenis dat door de jaren heen behoorlijk getransformeerd is. Een saillant detail is dat dit exemplaar in 1897 uit slechts één verdieping bestond. Bij een verbouwing in 1934 kreeg de dokterswoning een tweede verdieping, en een nieuwe kap. In de kleine aanbouw was destijds een huisapotheek gevestigd. In 1937 werden het herenhuis en het naastgelegen huis van elkaar gescheiden. Deze waren namelijk lange tijd met elkaar verbonden. Architect Paul Bromberg maakte een jaar later plannen voor een nieuwe ingrijpende verbouwing van het huis. Hierbij werd onder andere de linker voordeur vervangen door een raam.

Multifunctionele ruimtes voor praktijk aan huis
Al die jaren bevond de spreekkamer van de huisarts zich links van de voordeur en was de wachtkamer aan de rechterzijde. Bij binnenkomst zijn dit ook de ruimtes waarmee we als eerste kennismaken. Het zijn nu multifunctionele ruimtes. De ene met toilet en de ander met een bijkeuken en een achterdeur naar de tuin. Gelegen aan de voorzijde van het huis en met een duidelijke scheiding van de andere woonvertrekken, lenen de ruimtes zich nog steeds uitstekend voor een praktijk aan huis. Al zijn dit ook ideale speelkamers, studeerkamers en/of hobbyruimtes.

Een royale (wijn) kelder en comfortabele woonkamers
De trap is de blikvanger in de hal en volgt de ronding van de muur. Het is een kenmerkend element van het huis, dat in meerdere ruimtes terug komt. De hal heeft een garderobe nis en geeft toegang tot het toilet, de kelder, de woonkeuken en de woonkamers. Voordat we het woongedeelte ontdekken, betreden we de grote kelder (stahoog). Deze bestaat uit meerdere (opberg)ruimtes en heeft stenen nissen voor het bewaren van wijnen. Een deel van de kelder was vroeger kolenkelder. Dat is nog duidelijk te zien. De eerste woonkamer is een ruimte waar de huidige bewoners binnen het liefste vertoeven. Het is in alle opzichten een comfortabele kamer. Koel in de zomer en in de winter in no-time warm. Een fijne plek om neer te strijken voor een ontspannen tv-avondje. Op warmere zomeravonden kan dat overigens prima met de schuifdeur open. Want deze is voorzien van een hor en houdt ongedierte buiten.

De sfeer in de tweede woonkamer (met vloerverwarming) is ook prettig. De grote raampartij en de schuifpui laten maximaal daglicht binnen. Het zorgt, samen met de hoge plafonds, voor ruimtelijkheid en een mooie verbinding met de onder architectuur ontworpen tuin. Een tuin die vanuit elke hoek in de kamer vanuit een ander perspectief te ervaren is. De gashaard is een aangename sfeermaker. Nagenieten van een herfstige of winterse maaltijd aan een lange eettafel maakt het nog een tikkeltje comfortabeler. Ontbijten of lunchen zal in de praktijk misschien meer in de woonkeuken gedaan worden. Wat hier als eerste opvalt? De ruimtelijkheid door de hoogte en de lichtstraat, de terugkerende ronding in de muur en de hoeveelheid opbergruimte. Het vertrek is in 2022 volledig aangepast. Tijdens de metamorfose is het kookeiland toegevoegd en is een Quooker-kraan geïnstalleerd. De afzuigkap is geïntegreerd in de elektrische kookplaat en het duurzame Corian-keukenblad is bij de renovatie behouden.

Tweede verdieping met zeven slaapkamers en twee badkamers
Onderweg naar de eerste verdieping komt halverwege een bundel licht ons tegemoet. Schijnend door het grote glas-in-loodraam van één van de slaapkamers aan de voorzijde van het huis. Op deze etage zijn zeven kamers en twee ruime moderne badkamers met vloerverwarming gerealiseerd. Elke kamer heeft eigen karakteristieken. Van inbouwkasten en de typische ronding tot de aanwezigheid van wastafels en horren voor de ramen met dubbele beglazing. Met daarboven het authentieke glas in lood (met achterzetramen voor isolatie). Vanuit de grootste slaapkamer is één van de badkamers bereikbaar. Een exemplaar met douche, ligbad, een dubbele wastafel, toilet en sauna (infrarood met saunakachel). Badkamer twee heeft een inloopdouche, een wastafel, een toilet en staat in verbinding met twee slaapkamers.

Via een vaste trap op de overloop bereiken we de zolder. Een verrassend grote ruimte met legio mogelijkheden. Van het creëren van twee of drie extra slaapkamers tot het realiseren van een fitnessruimte, speelkamers, atelier of extra opbergruimte.

Onder architectuur ontworpen tuin met meerdere terrassen
Dat de tuin onder architectuur is ontworpen, is in een oogopslag te zien. Tuinarchitect Riëtte Rops creëerde mooie zichtlijnen, werkte met diepte, contrast en voegde een vijver toe. Ook realiseerde Rops meerdere terrassen, zodat bewoners op elk moment van een zonnige dag kunnen kiezen of zij genieten van de zon of de schaduw. De achtertuin is niet alleen stijlvol, maar ook erg rustig en vol privacy. De hoge muur van het naastgelegen ‘Bolk-Antique Arms & Armour’ draagt daar aan bij. De vroegere ramen van dit pand zijn aan de binnenzijde dichtgemetseld en vanbuiten voorzien van plaatwerk. Zo is privacy maximaal gewaarborgd. De meer dan tachtig jaar oude magnolia is nog altijd het pronkstuk van de tuin. Met als hoogtepunt de sprookjesachtige wit-roze bloemen die zich in de bloeiperiode in volle glorie laten zien. Ook het Bronkhorst-buitenverblijf is een blikvanger. Prettig met een tuin van dit formaat is de aanwezigheid van een beregeningsinstallatie (met elektrische pomp en waterput). Deze is ondergebracht in de dubbele carport. Een meterslange oprit ligt in het verlengde van de autoluifel en biedt volop parkeergelegenheid op eigen terrein.

Tot slot goed om te weten dat:
- Vrijwel alle ramen zijn voorzien van horren;
- Aan de achtergevel op de begane grond een elektrisch zonnescherm is geïnstalleerd;
- Het huis in 2020 professioneel is geschilderd;
- Het huis is voorzien van dubbele beglazing;
- Het huis midden in het centrum van Goirle ligt;
- Alle voorzieningen op twee minuten wandelen liggen;
- Het dorp is omgeven door natuurgebieden. Het bos is op vijf minuten lopen van het huis;
- Het centrum van Tilburg binnen vijftien minuten fietsen te bereiken is;
- Het huis gunstig ligt ten opzichte van de A58; de snelweg is snel bereikbaar.
Meer lezen
Minder lezen
Floor Appels
Uw qualis-makelaar
Floor Appels
Appels Makelaardij
Tilburgseweg 88
5051 AJ Goirle
013-534 91 15
Contact met de makelaar
Tilburgseweg 21, Goirle foto-1
Tilburgseweg 21 is succesvol verkocht door Appels Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken