Kortenaerstraat 7, Enschede foto-1
Enschede

Kortenaerstraat 7

Kortenaerstraat 7, Enschede foto-0
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-1
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-2
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-3
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-4
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-5
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-6
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-7
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-8
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-9
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-10
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-11
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-12
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-13
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-14
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-15
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-16
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-17
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-18
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-19
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-20
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-21
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-22
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-23
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-24
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-25
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-26
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-27
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-28
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-29
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-30
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-31
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-32
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-33
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-34
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-35
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-36
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-37
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-38
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-39
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-40
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-41
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-42
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-43
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-44
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-45
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-46
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-47
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-48
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-49
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-50
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-51
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-52
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-53
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-54
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-55
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-56
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-57
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-58
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-59
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-60
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-61
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-62
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-63
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-64
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-65
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-66
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-67
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-68
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-69
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-70
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-71
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-2
Kortenaerstraat 7, Enschede foto-3
+72
Perceeloppervlakte
1.182 m²
Woonoppervlakte
340 m²
Inhoud
1.506 m³

Omschrijving

Dit is wonen in een prachtige en unieke stadsvilla met veel allure en originele details uit 1930: historie komt hier tot leven. De villa heeft een idyllische tuin aan de achterzijde met een parkachtige aanblik door het vele groen.

Deze unieke en statige stadsvilla is werkelijk fenomenaal. Je stapt hier binnen en je wordt overvallen door de karakteristieke '30 jaren-sfeer door onder meer de hoge plafonds, het volume, de vele aanwezige authentieke stijlkenmerken, waaronder de grote en vele glas-in-lood raampartijen. En dan is deze villa ook nog eens gelegen op een prachtige centrale locatie aan één van de meest gewilde en geliefde straten van Enschede: de Kortenaerstraat. En dit alles op loopafstand van alle winkels, (culturele) voorzieningen (800 meter), horecagelegenheden, CS (600 meter) en het MST ziekenhuis (700 meter).

Wat is de kracht van deze imposante villa? Volume, vrijstaand wonen, karakter, charme en statig: dit kenmerkt onder meer deze fraaie villa uit 1930. Dit is met recht een heel fraai woonhuis met veel uitstraling en cachet en met een idyllische achtertuin. De woning heeft door het volume heel veel leefruimte/woonoppervlak. De woning heeft een zeer ruime woonkamer en deze is opgedeeld in verschillende ruimtes: een eetkamer, zitkamer en serre/TV-kamer. Daarnaast is er een werkkamer op de begane grond. Er zijn maar liefst 4 slaapkamers van een prima formaat op de 1e verdieping, waarvan 2 met wastafel en 1 met extra douche en op de 2e verdieping kunnen nog diverse (slaap)kamers gerealiseerd worden: dit is echt een meerwaarde van deze woning!

Door de vele raampartijen is er veel lichtinval. De lay-out van de woning is heel prettig, alle vertrekken zijn royaal van opzet, alles is praktisch ingedeeld én de badkamer bevindt zich reeds op de 1e verdieping. Daarnaast is er de brede idyllische tuin aan de achterzijde waar je volop van je privacy kunt genieten! Het riante perceel van maar liefst 1.182 m² biedt een parkachtige aanblik. De tuin is heerlijk besloten en heeft een zonnige ligging op het westen met volop privacy door de aanwezige beplanting. Ook aan de voorzijde is er sprake van veel vrijheid door de diepe groene voortuin en ligging aan een breed opgezette straat. Wat wens je nog meer?

Er zijn nog vele fraaie originele details aanwezig, zoals de imposante royale hal met de vide, marmeren wand- en vloertegels in de entree, het prachtige houten trappenhuis met tussenbordes, de diverse glas-in-lood raampartijen van Bogtman (Haarlem) in onder meer de hal, toilet en garderoberuimte, originele wand- en vloertegels in de toiletruimte op de begane grond, de originele visgraat parketvloer, de marmeren vensterbanken, de open haard van Ringlever (Rotterdam), de dienstbodenbel voor het vroeger aanwezige personeel, het wijnrek en de aardappelkist in de kelder. Kortom: teveel om op te noemen …

De woning heeft een fraai uiterlijk door onder meer het brede dakoverstek, de dakconstructie, de ramen met roedeverdeling en niet te vergeten de hoogte van het pand. Dit geeft de woning extra veel cachet! En de markiezen maken het plaatje af.

Er is parkeergelegenheid op eigen terrein voor meerdere auto's middels de oprit en er is een aangebouwde en inpandig bereikbare garage.

Wij als makelaar zijn erg onder de indruk van dit fraaie en fijne woonhuis en wij hopen: JIJ OOK! Deze villa is nu eenmaal een opvallende verschijning in het straatbeeld. Met een mooie markante uitstraling en evengoed alle ruimte & rust om de villa heen om je hier heerlijk thuis te voelen. Vallen hier jouw woon- en droomwensen samen? Plan hier dan nu een bezichtiging!

Locatie
Gelegen aan de geliefde Kortenaerstraat op loopafstand van CS en het gezellige stadscentrum met vele winkels, cafeetjes/restaurantjes en culturele voorzieningen. Basisschool de Prinseschool ligt om de hoek evenals het Saxion voor het middelbare onderwijs. Diverse sportfaciliteiten, zoals voetbal, tennis en hockey liggen in de directe omgeving evenals scholen én de mooie stadsparken Het Volkspark en het Van Heekpark voor een wandeling of hardlooprondje.

Indeling
- De kelder heeft deels gediend als wijnkelder, opslag voor kolen en aardappelopslag, maar wordt nu als voorraadruimte benut voor provisie en wijn.
- De begane grond heeft een prachtige vestibule als entree en een mooie royale, statige hal met fantastisch trappenhuis met tussenbordes. De garderoberuimte heeft een spiegel, die is omlijst met de oude lampen. De kapstok uit 1930 is destijds op maat gemaakt. En daarnaast zijn er diverse glas-in-lood raampartijen. Er is een kantoorruimte aan de voorzijde met het oude postvak en een inbouwkast. De royale woonkamer heeft onder meer een boekenkast, dubbele tuindeuren en de originele open haard van Ringlever is nog in tact gebleven. Zie je je hier al zitten bij het knisperende haardvuur? De woonkamer is opgedeeld in een fijne zitkamer, TV-kamer/serre en een eetkamer (voorzien van gas openhaard) met ruimte voor veel (tafel)gasten. De dubbele deuren gaan vanuit de hal naar de toiletruimte, kelder en keuken. De keuken is voorzien van een granieten aanrechtblad, originele tegels en diverse inbouwapparatuur. Via de voormalige dienstbodeningang kom je via de bijkeuken uit op de 17 meter lange oprit (voor 3 auto’s). Het voormalige “meidentoilet” in de bijkeuken doet nu dienst als douche. Er is een doorgang naar de broeikas met de bediening voor de beregeningsinstallatie voor de tuin. Er is van hieruit een inpandige doorgang naar de ruime garage met vaste kasten en dubbele deur naar de oprit.
- De prachtige tuin is in opdracht aangelegd door Mien Ruys met de vijverpartij uit 1930, het gazon met de borders en beplanting en de bestrating/terrassen.
- De statige trapopgang met tussenbordes leidt je naar de 1e verdieping naar de overloop met vide. Vanaf deze vide kun je de fraaie hal beneden goed overzien. De 1e verdieping bestaat uit de overloop, royale badkamer met marmeren vloer met vloerverwarming, douche-/stoomcabine, dubbele wastafel en wandtoilet. Er bevinden zich op deze verdieping maar liefst 4 zeer royale slaapkamers, waarvan één toegang geeft tot het balkon. Vanuit de master bedroom is er een directe doorgang naar de badkamer.
- De 2e verdieping bestaat uit een enorme ruimte welke nog op verschillende manieren ingedeeld kan worden. De hoogte van deze ruimte is immens! Op deze verdieping bevinden zich nu de voormalige dienstbodenkamer, de sauna en oude kasten. De fraaie dakconstructie is nog volledig in het zicht.

Bijzonderheden:
- Qua onderhoud is alles goed bijgehouden, zowel de woning als de omringende tuin
- De tuin is voorzien van een sproei-installatie
- Op de begane grond zijn de ramen gedeeltelijk voorzien van voorzetramen
- De vloer is recent geïsoleerd met Tonzon vloerisolatie (2023)
- De mooie markiezen aan de buitenzijde zijn recent -gedeeltelijk- voorzien van nieuw doek (2023)
- Verwarming middels CV-ketel (1997/1998, eigendom)
- Warm water in de keuken middels een gasgeiser in de bijkeuken en een elektrische boiler voor de warmwatervoorziening op de 1e verdieping.

Bouwjaar: 1930
Perceel: 1.182 m²
Woonoppervlakte: 340 m²
Inhoud wonen: 1.506 m³
Aanvaarding: in overleg
Energielabel: G (geldig tot 26-10-2033)
Waarborgsom/bankgarantie: is bij koop vereist en bedraagt 10% van de koopsom.
In de koopovereenkomst worden de volgende clausules opgenomen: asbest- en ouderdomsclausule
Partijen zijn pas gebonden niet eerder dan dat er een schriftelijke koopovereenkomst is getekend door partijen (schriftelijkheidsvereiste).

Interesse in dit huis? Schakel uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Hij of zij komt op voor uw belangen als koper en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Meer lezen
Minder lezen
Vera Welker
Uw qualis-makelaar
Vera Welker
Vera Welker Makelaars
Lasondersingel 135
7514 BR Enschede
053-7601111
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.385.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
14304

Bouw

Type
Villa, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Wonen
340 m²
Perceel
1.182 m²
Overig
80 m²
Inhoud
1.506 m³

Indeling

Kamers
9
Slaapkamers
5
Badkamers
1
Verdiepingen
4

Energie

Energielabel
G
Isolatie
Vloerisolatie
Warm water
Elektrische boiler eigendom, Gasboiler eigendom, Geiser eigendom
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Remeha (1997, Eigendom)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Achtertuin
West, 600 m², 2000×3000cm

Garage

Soort garage
Aangebouwd steen
Capaciteit
1
Voorzieningen
Voorzien van elektra

Objectkenmerken

• Alarminstallatie
• Buitenzonwering
• Rookkanaal

Locatie

Kortenaerstraat 7, 7513 AC Enschede

• Aan rustige weg
• Beschutte ligging
• In woonwijk

Meer lezen
Minder lezen

Plattegronden

Kortenaerstraat 7, Enschede plattegrond-0
Kortenaerstraat 7, Enschede plattegrond-1
Kortenaerstraat 7, Enschede plattegrond-2
Kortenaerstraat 7, Enschede plattegrond-3

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Kortenaerstraat 7

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Vera Welker
Uw qualis-makelaar
Vera Welker
Vera Welker Makelaars
Lasondersingel 135
7514 BR Enschede
053-7601111

Vera Welker Makelaars
Account aanmaken
Bekijk stil aanbod

Maak een Qualis account aan en bekijk het grootste 'geheime aanbod' van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine