Succesvol verkocht!
Succesvol verkocht!

Fazantenbosweg 12

Verkocht
Woonoppervlakte
173 m²
Inhoud
534 m³
Fazantenbosweg 12 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Op schitterende locatie, op eigen grond gelegen organische bosvilla

Midden in het bos staat deze organisch gevormde villa. Dit bijzondere bouwwerk is gemaakt van "schone" materialen.
Een ontwerp dat vanuit een levensfilosofie van de huidige eigenaar is ontstaan; met het gebruik van natuurlijke, eerlijke materialen een eenvoudige bungalow verbouwen tot een energiezuinige woning, passend in zijn natuurlijke omgeving.

Nabij de uiterwaarden van de Vecht ligt dit bijzondere huis, gebouwd tegen een heuvel, waardoor de woning letterlijk omarmd wordt door de natuur. Vanzelfsprekend met zeer veel privacy en rust. De weg naar de woning door het bos is het laatste deel dan ook onverhard.

Met het gebruik van materialen is rekening gehouden met energiebesparing, milieubesparing en duurzaamheid. Het huis heeft allerlei doordachte ecologische, ergonomische en energiezuinige bijzonderheden. Zo is leem gebruikt voor de muren, bamboe gebruikt voor de woonkamervloer en keukenblad, vloerverwarming met daaronder isolerende Argexkorrels, waarmee ook de spouwruimte is gevuld. Natuurstenen vloeren en Iroko hardhout voor de kozijnen, walnoothout in lijnolie en de hoofdbadkamer in Tadelakt, Marokkaans origineel stucwerk. Op het met vetplanten begroeide dak liggen zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening via de zonneboiler. 

De entree is via het overdekte terras. Een aangelegde Douglas vloer, gemaakt van de boom uit de tuin, voorziet hier in een heerlijke loungeruimte met een grote stenen bakoven, geschikt voor het bakken van broden en pizza's. In het houten huisje met overdekt terras is een sauna om echt te relaxen.

Bij binnenkomst in de woning proeft men direct de sfeer, een warme uitstraling, veel licht en uitzicht.
Naast de gezellige woonkamer met ingebouwde houthaard in de lemen muur, die ook in de woonkeuken zichtbaar is, is er een royale keuken met extra blad en inbouwapparatuur, een inbouwkast voor wasmachine, droger en CV installatie. De lemen wanden zijn verwarmd alsook de vloer in de keuken.
Tevens is er op de begane grond een slaapkamer met eigen badkamer.
 
Op de bovenverdieping liggen 3 royale slaapkamers met 2 badkamers en een open vertrek dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Deze ruimte is heerlijk licht en heeft aan meerdere zijden zicht op de tuin. De hoofdslaapkamer heeft een badkamer en suite met inloopdouche, toilet en luxe wastafel.

 

Meer lezen
Minder lezen
Succesvol verkocht!
Fazantenbosweg 12 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken