Noordzijde 66, Bodegraven foto-1
Bodegraven

Noordzijde 66

€ 2.490.000 k.k.
Noordzijde 66, Bodegraven foto-0
Noordzijde 66, Bodegraven foto-1
Noordzijde 66, Bodegraven foto-2
Noordzijde 66, Bodegraven foto-3
Noordzijde 66, Bodegraven foto-4
Noordzijde 66, Bodegraven foto-5
Noordzijde 66, Bodegraven foto-6
Noordzijde 66, Bodegraven foto-7
Noordzijde 66, Bodegraven foto-8
Noordzijde 66, Bodegraven foto-9
Noordzijde 66, Bodegraven foto-10
Noordzijde 66, Bodegraven foto-11
Noordzijde 66, Bodegraven foto-12
Noordzijde 66, Bodegraven foto-13
Noordzijde 66, Bodegraven foto-14
Noordzijde 66, Bodegraven foto-15
Noordzijde 66, Bodegraven foto-16
Noordzijde 66, Bodegraven foto-17
Noordzijde 66, Bodegraven foto-18
Noordzijde 66, Bodegraven foto-19
Noordzijde 66, Bodegraven foto-20
Noordzijde 66, Bodegraven foto-21
Noordzijde 66, Bodegraven foto-22
Noordzijde 66, Bodegraven foto-23
Noordzijde 66, Bodegraven foto-24
Noordzijde 66, Bodegraven foto-25
Noordzijde 66, Bodegraven foto-26
Noordzijde 66, Bodegraven foto-27
Noordzijde 66, Bodegraven foto-28
Noordzijde 66, Bodegraven foto-29
Noordzijde 66, Bodegraven foto-30
Noordzijde 66, Bodegraven foto-31
Noordzijde 66, Bodegraven foto-32
Noordzijde 66, Bodegraven foto-33
Noordzijde 66, Bodegraven foto-34
Noordzijde 66, Bodegraven foto-35
Noordzijde 66, Bodegraven foto-36
Noordzijde 66, Bodegraven foto-37
Noordzijde 66, Bodegraven foto-38
Noordzijde 66, Bodegraven foto-39
Noordzijde 66, Bodegraven foto-40
Noordzijde 66, Bodegraven foto-41
Noordzijde 66, Bodegraven foto-42
Noordzijde 66, Bodegraven foto-43
Noordzijde 66, Bodegraven foto-44
Noordzijde 66, Bodegraven foto-45
Noordzijde 66, Bodegraven foto-46
Noordzijde 66, Bodegraven foto-47
Noordzijde 66, Bodegraven foto-48
Noordzijde 66, Bodegraven foto-49
Noordzijde 66, Bodegraven foto-50
Noordzijde 66, Bodegraven foto-51
Noordzijde 66, Bodegraven foto-52
Noordzijde 66, Bodegraven foto-53
Noordzijde 66, Bodegraven foto-54
Noordzijde 66, Bodegraven foto-55
Noordzijde 66, Bodegraven foto-56
Noordzijde 66, Bodegraven foto-57
Noordzijde 66, Bodegraven foto-58
Noordzijde 66, Bodegraven foto-59
Noordzijde 66, Bodegraven foto-60
Noordzijde 66, Bodegraven foto-61
Noordzijde 66, Bodegraven foto-62
Noordzijde 66, Bodegraven foto-63
Noordzijde 66, Bodegraven foto-64
Noordzijde 66, Bodegraven foto-65
Noordzijde 66, Bodegraven foto-66
Noordzijde 66, Bodegraven foto-67
Noordzijde 66, Bodegraven foto-68
Noordzijde 66, Bodegraven foto-69
Noordzijde 66, Bodegraven foto-70
Noordzijde 66, Bodegraven foto-71
Noordzijde 66, Bodegraven foto-72
Noordzijde 66, Bodegraven foto-73
Noordzijde 66, Bodegraven foto-74
Noordzijde 66, Bodegraven foto-75
Noordzijde 66, Bodegraven foto-76
Noordzijde 66, Bodegraven foto-2
Noordzijde 66, Bodegraven foto-3
+77
Perceeloppervlakte
4.762 m²
Woonoppervlakte
680 m²
Inhoud
2.688 m³

Omschrijving

Dit fraaie en stijlvolle Landhuis genaamd ‘Groot Rhodus’ is enerzijds een weerspiegeling van de prachtige en statige architectuur kenmerkend voor het rijke patriciërsleven uit de tweede helft van de 18e eeuw en anderzijds een groot eigentijds familiehuis met vele mogelijkheden.

Groots opgezet en gelegen op een perceel van 4.762m² is dit de plek waar u volop kunt genieten rust, privacy en ruimte. De sfeer van het geheel balanceert tussen statig en landelijk waarbij de diverse in loop der jaren vakkundig uitgevoerde moderniseringen en verbouwingen er voor hebben gezorgd dat het huis is meegegaan met zijn tijd en waarbij gelukkig ook de vele originele details zijn behouden. Het resultaat is dat er nu een modern familiehuis staat met veel comfort en een eigen hedendaags karakter dat je bij binnenkomst omarmd en waardoor je jezelf als bewoner gelijk geborgen en 'thuis' voelt. Zo zorgt 'Groot Rhodus' ervoor dat er nog vele toekomstige generaties van haar kunnen gaan genieten.

Dat het landhuis veel groter is dan het lijkt komt doordat het is opgebouwd uit een 'voorhuis' (de statige patriciërswoning uit 1835) en een 'achterhuis' (de landelijke woonboerderij uit 1901). Deze twee van oorsprong afzonderlijke gebouwen zijn aan elkaar vastgebouwd en intern verbonden. Zodoende is er één zeer grote woning ontstaan maar die overigens nog steeds afzonderlijk door twee families bewoond kunnen worden of zoals nu ook gewoon door één familie. Aan ruimte heb je hier dus niet snel gebrek.

In dit landhuis kun je niet alleen fantastisch wonen maar door de enorme ruimte is er ook meer dan genoeg gelegenheid om het wonen te combineren met werken in een inspirerende omgeving. Of je nu behoefte hebt aan een kantoor, praktijk, showroom, atelier, galerie, B&B of een plek voor een inwonende ouder of kind het is hier allemaal geen enkel probleem.

Dit bijzondere object ligt uitermate centraal ten opzichte van de grote steden in de Randstad. Het centrum van de steden Den Haag, Utrecht en Rotterdam liggen namelijk allemaal op slechts 30 minuten rijden. Bodegraven heeft een charmant centrum met diverse winkels en restaurants. Ook sport, onderwijs, natuur en cultuur zijn aanwezig waardoor deze plek in het Groene Hart alles biedt wat u zoekt.

INDELING
BEGANE GROND VOORHUIS
Aan de linkerzijde van de centrale gang ligt de meer dan 13 meter diepe woonkamer en aan de rechterzijde liggen twee twee en-suite kamers. In een hal aan het einde van de gang bevindt zich de toiletruimte en de prachtige trap naar de eerste verdieping. Ook gaat er daar een trap naar de koele wijn- en provisiekelder. Overal in het landhuis ziet u links en rechts de vele toegepaste details en prachtige materialen zoals houten vloeren, de originele paneeldeuren, schouwen en hoge balkenplafonds.

EERSTE VERDIEPING VOORHUIS
Via de statige trap komt u op de overloop van de eerste verdieping. Hier is de indeling deels identiek aan de begane grond. De lange overloop staat in verbinding met vier ruime slaapkamers, waarvan één met openslaande deuren naar het balkon. Ook hier trekken de grote ramen met raamluiken, hoge plafonds, vaste kasten en paneeldeuren de aandacht.
De aan de achterzijde gelegen hoofdslaapkamer beschikt over een eigen badkamer met een ligbad, inloopdouche, toilet en een dubbele wastafel. Op de overloop bevinden zich naast de vier slaapkamers nog een tweede badkamer, separate toiletruimte en een wasruimte.

TWEEDE VERDIEPING VOORHUIS
Deze verdieping is opgedeeld in een ruime overloop met twee grote slaapkamers en een berging. Deze kamers zijn momenteel in gebruik als logeerkamer en fitnessruimte.

INDELING
BEGANE GROND ACHTERHUIS
Vanuit de achterste hal in het voorhuis, waar zich ook een extra entree bevindt, loopt u door naar de grote woonkeuken die feitelijk al in het achterhuis is gelegen. Deze gezellige woonkeuken met een mooie AGA-cooker fungeert eigenlijk als een extra huiskamer voor vrienden en familie en is daarmee het centrale middelpunt waarmee het voorhuis is verbonden met het achterhuis.
Grenzend aan de woonkeuken ligt een praktische werkkeuken en een berging.

Vanuit de woonkeuken loop je door naar twee achter elkaar gelegen woonkamers. De bewoners noemen dit zelf de winter- en de zomerliving. Maar what's in a name, beide woonkamers zijn namelijk zowel in de winter als de zomer zeer comfortabel en volop in gebruik. Dat komt misschien ook wel door het prachtige uitzicht op de tuin, de gezellige haarden en de fraaie eiken plankenvloeren. Overigens staan de tuindeuren in de zomer hier ook meestal wijd open en leeft men praktisch de hele zomer heerlijk buiten in de tuin en onder het grote overdekte terras of het bladerdak van de moeraseiken.
Verder beschikt het achterhuis nog over een hal met een eigen zij-entree, toiletruimte, garderobe en de trap naar de eerste verdieping.

EERSTE VERDIEPING ACHTERHUIS
De eerste verdieping van het achterhuis is nu nog niet ingedeeld en bestaat grotendeels uit een grote open zolder. Wel ligt er al een grote slaapkamer en een bergruimte. Door de grootte is deze ruimte vrij makkelijk in te delen, met als mogelijkheden een extra guesthouse, kamers voor bed & breakfast of een andere zakelijke invulling.

BIJGEBOUWEN
Naast het voorhuis en het achterhuis staan er verdeeld over het perceel nog drie bijgebouwen:
-een gezellig zomer tuinhuis met een groot overdekt terras, ideaal voor zomerse BBQ's of tuinfeestjes met vrienden en familie;
-een grote hooischuur die momenteel fungeert als berging en hobbyruimte en waar ook het tuingereedschap zijn plekje heeft;
-een oude hooiberg die is omgebouwd tot een flinke garage maar die ook goed gebruikt kan worden als atelier.

PERCEEL
Leuk is dat de fraai aangelegde en goed onderhouden tuin aan vier zijden wordt omringd door water zodat u feitelijk op een eilandje woont. De diepe achtertuin heeft een parkachtige uitstraling. Zo zijn er meerdere terrassen om samen met familie of vrienden of gewoon alleen met een boek en een goed glas wijn van deze bijzondere plek te genieten.

MONUMENT & HISTORIE
Landhuis ‘Groot Rhodus’, is oorspronkelijk gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw. Ook zijn vele originele elementen aan de binnen- en buitenzijde gelukkig behouden gebleven waaronder de deuromlijsting, hardstenen stoep met stoeppalen en de zo kenmerkende vensters, sommige nog met luiken, met haar twaalf-ruitsramen.

In de voorkamers op de begane grond bevinden zich nog een aantal sfeervolle schouwen met schoorsteenboezems voorzien van pilasters en prachtige profileringen. De monumentale lange rechte gang achter de statige voordeur heeft nog haar originele marmeren vloer en loopt helemaal door tot de deur naar de tuin in de achtergevel. Zo verdeelt de gang het voorhuis in een linker- en een rechterhelft waarbij het plafond van de gang is versierd met een houten betimmering in een ruit- en siermotief. De trap tussen naar de verdieping dateert uit het begin van de 20e eeuw en is voorzien van snijwerk en decoratie in de stijl van Jugendstil.

Binnen de cultuurhistorische waarde in het bestemmingsplan, is de mogelijkheid opgenomen om een verzoek te doen van splitsing van de woning in twee zelfstandige eenheden. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Leuk om te vermelden is dat in de 19e eeuw de bekende kunstschilder, tekenaar en aquarellist François Pieter ter Meulen hier nog heeft gewoond. Deze schilder wordt in enkele brieven van Vincent van Gogh genoemd waarbij deze zijn bewondering voor enkele van zijn schilderijen met schapen geeft. De prachtige omgeving waar Landhuis ‘Groot Rhodus’ staat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de inspiratie die op zijn schilderijen zichtbaar is.

Beide woningen op dit perceel worden afzonderlijk aangeboden maar zijn ook als één geheel te koop. De splitsing en de levering van beide woningen worden pas gerealiseerd na verkoop van beide woningen.
Meer lezen
Minder lezen
Henk Honders
Uw qualis-makelaar
Henk Honders
Honders/Alting Makelaars
De Lind 18
5061 HW Oisterwijk
085-3301060
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 2.490.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
14277

Bouw

Type
Landhuis, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1835
Onderhoud
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Bijzonderheden
Monumentaal pand

Oppervlakten en inhoud

Wonen
680 m²
Perceel
4.762 m²
Overig
26 m²
Inhoud
2.688 m³

Indeling

Kamers
16
Slaapkamers
7
Badkamers
2
Verdiepingen
5

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dubbel glas, Muurisolatie, Vloerisolatie
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Ketel
Nefit en Excellent (2006, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Tuin rondom
Schuur
Vrijstaand steen
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra, Voorzien van water

Garage

Soort garage
Vrijstaand steen
Capaciteit
1
Voorzieningen
Voorzien van elektra, Voorzien van water

Objectkenmerken

• Mechanische ventilatie
• Rookkanaal

Locatie

Noordzijde 66, 2411 RC Bodegraven

• Beschutte ligging
• Vrij uitzicht

Meer lezen
Minder lezen

Plattegronden

Noordzijde 66, Bodegraven plattegrond-0
Noordzijde 66, Bodegraven plattegrond-1
Noordzijde 66, Bodegraven plattegrond-2
Noordzijde 66, Bodegraven plattegrond-3
Noordzijde 66, Bodegraven plattegrond-4
Noordzijde 66, Bodegraven plattegrond-5
Noordzijde 66, Bodegraven plattegrond-6
Noordzijde 66, Bodegraven plattegrond-7
Noordzijde 66, Bodegraven plattegrond-8

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Noordzijde 66

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Henk Honders
Uw qualis-makelaar
Henk Honders
Honders/Alting Makelaars
De Lind 18
5061 HW Oisterwijk
085-3301060

Honders/Alting Makelaars
Account aanmaken
Bekijk stil aanbod

Maak een Qualis account aan en bekijk het grootste 'geheime aanbod' van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine