Succesvol verkocht!
Succesvol verkocht!

Keizersgracht 744

Verkocht
Woonoppervlakte
380 m²
Inhoud
1.200 m³
Keizersgracht 744 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

*English translation below*

Keizersgracht 744

Aan één van de mooiste grachten van Amsterdam, nabij de Amstel, op het rustige gedeelte tussen de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat, ligt dit mooie Rijksmonument van 380 m² met bijzonder diepe tuin op het zuiden en een idyllisch tuinhuis. Het pand dateert uit 1698, en kreeg rond ca. 1880 zijn definitieve uiterlijk met de rechte kroonlijst met vier consoles. Vermoedelijk is tijdens deze renovatie ook het tuinhuis gebouwd.

Dit bijzondere koopmanshuis heeft sinds zijn oprichting vele bewoners gekend. Eén bijzondere bewoner die de moeite waard is om te noemen is Cabaretier Wim Sonneveld die het huis bewoonde van oktober 1943 tot januari 1956.

Het huis is momenteel ingedeeld in een dubbel benedenhuis, een tussenlaag en een dubbel bovenhuis, maar leent zich uitstekend voor bewoning als één woonhuis.

Het dubbel benedenhuis en de tussenlaag bevinden zich in semi-casco staat en dienen aangepast te worden aan de eisen van de moderne tijd. Het dubbel bovenhuis is recent geheel gerenoveerd waarbij kosten nog moeite gespaard zijn in indeling en materiaalkeuze.

Indeling:

Entree op de begane grond, tochtportaal voorzien van marmeren lambrisering en een prachtige deur met geëtst raam. Het plafond en de wand van de gang zijn voorzien van ornamenten en een marmeren vloer van ca. 150 jaar oud. Het ruime en luie trappenhuis ligt aan de achterzijde van de gang. Door de grote geëtste ramen, op iedere verdieping, is het trappenhuis zeer licht.

De gang geeft toegang tot de kelder, de oorspronkelijke keuken met tussenkamer en de voorkamer. In deze charmante keuken bevinden zich nog sfeervolle authentieke kasten en keuken elementen. Vanuit de keuken is toegang naar het overdekte terras en de diepe (32 m), zonnige tuin, die tevens vanuit de gang bereikbaar is. De kamer aan de voorzijde heeft een interne trap naar de eerste verdieping. De royale kelder met CV installatie en boiler, is tevens uitermate geschikt als wijnkelder.

De grote tuin (ca. 169 m²) ligt prachtig op het zuiden waardoor er op ieder moment van de dag mogelijkheid is om van de zon te genieten. Achter in de tuin bevindt zich een zeer charmant tuinhuis met in het midden dubbele deuren, onder een hoge, rijk versierde top. Achter het tuinhuis ligt nog een praktische berging voor o.a. tuingereedschap.

Op de eerste verdieping ligt een mooie, brede kamer en suite met aan de achterzijde een serre. De plafonds in deze kamer zijn uitzonderlijk hoog. De achterkamer heeft een mooie, originele schouw en ook de en suite deuren en kasten zijn nog in originele staat. Aan de voorzijde kijkt deze kamer heerlijk uit over de Keizersgracht en de serre aan de achterzijde biedt mooi zicht op de groene binnentuin. De hoge gang op deze verdieping is rijkelijk voorzien van ornamenten. Het toilet aan de achterzijde heeft nog een prachtig oud fonteintje.

Op de tweede verdieping ligt, wederom, een prachtige kamer en suite. Ook in deze kamer zijn de mooie en suite kasten en deuren nog aanwezig en treft u in de voorkamer een originele schouw aan.

Aangekomen op de derde verdieping, ligt hier een prachtig verbouwd 2-laags appartement met dakterras. Bij de recente verbouwing zijn kosten nog moeite gespaard om een zeer sfeervol en luxe appartement te creëren.

De gang heeft een prachtige lambrisering en vloer van Mutina visgraat tegels in bruin grijze schakeringen. Direct naast de entree ligt een gastentoilet. Aan de achterzijde ligt de eerste, royale slaapkamer. Ook hier treffen we de Mutina visgraat tegels aan op de vloer. Zowel de authentieke inbouwkasten als de nieuwe kastenwand bieden veel opbergruimte voor kleding.

In de luxe badkamer treffen we een groot ligbad, inloopdouche met 2 rainshowers en bijbehorende handdouches aan. Het prachtige wastafelmeubel met twee natuurstenen wasbakken geeft deze badkamer extra sfeer. Alle kranen, inclusief het verwarmde handdoekenrek, zijn van het merk Vola en de hanglampen en het beslag zijn van Buster & Punch.

Aan de voorzijde ligt de tweede, stijlvolle slaapkamer. Ook deze slaapkamer kent ruime ingebouwde kastenwanden. Separaat toilet, een aparte ruimte voor wasmachine en droger en een extra berging onder de trap.

De prachtige glazen schuifdeur van Rimadasio geeft de mogelijkheid de slaapverdieping af te sluiten van de leefruimte op de vierde etage. Hier treft u één grote, hoge, open ruimte waar meteen de prachtige balken van de dakconstructie opvallen. Aan de voorzijde ligt een heel gezellig zitgedeelte met een bijzonder uitzicht over de grachtenpanden van de Keizersgracht. De gashaard zorgt voor extra sfeer. In het midden van de ruimte ligt een grote open keuken met eiland. De keuken heeft een bruin marmeren blad en omlijsting en is voorzien van alle wensbare inbouwapparatuur. Ook hier zorgt de gashaard op hoogte voor extra gezelligheid. Aan de achterzijde ligt het eetgedeelte met aansluitend toegang tot een leuk en zeer zonnig dakterras, op het zuiden. Deze verdieping is voorzien van een donkere, visgraat, eikenvloer en een airconditioning installatie.

Omgeving:
Het pand bevindt zich aan één van de mooiste grachten van Amsterdam op het gedeelte tussen de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat, nabij de Amstel en het Amstelveld. In de Utrechtsestraat is een grote diversiteit te vinden aan lokale winkels, traiteurs, trendy cafés en restaurants. Beroemd in Amsterdam zijn natuurlijk Patisserie Kuyt en slagerij de Leeuw.

Op loopafstand van de woning ligt o.a. het Koninklijk Theater Carré, de Hermitage en de Stopera.

De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. Op korte loopafstand, aan de Utrechtsestraat, bevindt zich de tramhalte voor lijn 4 en iets verderop, aan de Vijzelgracht, ligt de tramhalte voor lijn 24. Zowel het Centraal Station als de Pijp / Zuid is hierdoor binnen enkele minuten bereikbaar. Via diverse toegangswegen vanaf de Ring A10 is de woning met eigen vervoer goed te bereiken.

Bijzonderheden:
- Heel grachtenpand van 380 m² met veel mogelijkheden
- Diepe tuin op het zuiden met tuinhuis en dakterras
- 3e en 4e verdieping geheel luxe gerenoveerd in 2016
- Het pand is voorzien van een uitgebreid beveiligingssysteem incl. camera’s en alarminstallatie
- Intercomsysteem
- In 2020 dakgoten en riolering vernieuwd en nieuwe CV ketel geïnstalleerd
- Hydrofoor
- Waterontharder
- Ruime zolderberging en veel overige inpandige bergruimtes

*English text*

Keizersgracht 744

At one of the most beautiful canals in Amsterdam, near the Amstel, in the quiet area between the Reguliersgracht and the Utrechtsestraat, lies this beautiful listed monument of 380 m² with a particularly deep, south-facing, garden and an idyllic garden house. The building dates from 1698, and got its final appearance around 1880 with the straight cornice with four consoles. The garden house was probably also built during this renovation.

This special merchant's house has had many residents since its foundation. One special resident, worth mentioning, is Cabaret performer Wim Sonneveld who lived in the house from October 1943 to January 1956.

The house is currently divided into a ground floor duplex apartment, an intermediate floor and a double upper home, but is also ideal for habitation as one house.

The ground floor duplex apartment and the intermediate floor are in semi-shell condition and must be adapted to the requirements of the modern age. The double upper home has recently been completely renovated, with no expenses spared in layout and choice of materials.

Layout:
Entrance on the ground floor, enclosed porch with marble paneling and a beautiful door with etched window. The ceiling and wall of the corridor are decorated with ornaments and a marble floor of about 150 years old. The spacious and lazy staircase is at the rear of the hallway. The stairwell is very light due to the large etched windows on each floor.

The hallway gives access to the basement, the original kitchen with a middle room and the front room. In this charming kitchen there are still attractive authentic cabinets and kitchen elements. From the kitchen there is access to the covered terrace and the deep (32 m), sunny garden, which is also accessible from the hallway. The front room has an internal staircase to the first floor. The spacious cellar with central heating system and boiler is also ideal as a wine cellar.

The large garden (approx. 169 m²) has a beautiful south-facing position, which means that you can enjoy the sun at any time of the day. At the back of the garden is a very charming garden house with double doors in the middle, under a high, richly decorated top. Behind the garden house is a practical storage room for garden tools, among other things.

On the first floor is a beautiful, wide room en suite with a conservatory at the rear. The ceilings in this room are exceptionally high. The back room has a beautiful, original fireplace and the en suite doors and cupboards are still in their original condition. At the front, this room has a wonderful view over the Keizersgracht and the conservatory at the rear offers a beautiful view of the green courtyard. The high hall on this floor is richly decorated with ornaments. The toilet at the rear has a beautiful old washbasin.

On the second floor is, again, a beautiful en-suite room. Also in this room the beautiful en-suite cupboards and doors are still present and you will find an original fireplace in the front room.

Arriving on the third floor, there is a beautifully renovated 2-storey apartment with roof terrace. During the recent renovation, no effort has been spared to create a very attractive and luxurious apartment.

The hallway has a beautiful paneling and floor of Mutina herringbone tiles in brown gray tones. There is a guest toilet right next to the entrance. At the rear is the first, spacious, bedroom. Here too we find the Mutina herringbone tiles on the floor. Both the authentic built-in cupboards and the new cupboard wall offer plenty of storage space for clothes.

In the luxurious bathroom we find a large bath, walk-in shower with 2 rain showers and accompanying hand showers. The beautiful washbasin with two natural stone sinks gives this bathroom extra atmosphere. All taps, including the heated towel rail, are from the Vola brand and the pendant lights and fittings are from Buster & Punch.

The second, stylish bedroom is at the front. This bedroom also has spacious built-in closet walls. Separate toilet, a separate room for washing machine and dryer and an extra storage room under the stairs.

The beautiful glass sliding door from Rimadasio makes it possible to close off the bedroom floor from the living area on the fourth floor. Here you will find one large, high, open space where the beautiful beams of the roof construction immediately stand out. At the front is a very cozy sitting area with a special view at the canal houses of the Keizersgracht. The gas fireplace provides extra atmosphere. In the middle of the room is a large open kitchen with an island. The kitchen has a brown marble top and frame and is equipped with all desirable built-in appliances. Here too, the gas fireplace provides extra cosiness. At the rear is the dining area with subsequent access to a nice and very sunny roof terrace, facing south. This floor has a dark, herringbone, oak floor and an air conditioning installation.

Surroundings:
The property is located on one of the most beautiful canals in Amsterdam, between Reguliersgracht and Utrechtsestraat, near the Amstel and Amstelveld. A wide variety of local shops, caterers, trendy cafes and restaurants can be found in the Utrechtsestraat. Famous in Amsterdam are of course Patisserie Kuyt and butcher shop de Leeuw.

The Royal Theater Carré, the Hermitage and the Stopera are within walking distance of the house.

Accessibility by public transport is excellent. A short walk away, on the Utrechtsestraat, is the tram stop for line 4 and a little further, on the Vijzelgracht, is the tram stop for line 24. Both Central Station and the Pijp / Zuid can therefore be reached within a few minutes. The house is easily accessible by private transport via various access roads from the Ring A10.

Particularities:
- Canal house of 380 m² with many possibilities
- Deep south-facing garden with garden house and roof terrace
- 3rd and 4th floor completely renovated in 2016
- The building is equipped with an extensive security system including cameras and alarm system
- Intercom system
- In 2020 gutters and sewerage renewed and new central heating boiler installed
- Hydrophore installation
- Water softener
- Spacious attic storage and many other indoor storage spaces
Meer lezen
Minder lezen
Succesvol verkocht!
Keizersgracht 744 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken