
Een voormalig slagerspand in het stadje Ravenstein, nabij Oss en Nijmegen, de locatie van *restaurant Versaen. Trek makkelijke schoenen aan als u hier gaat eten; het stadje Ravenstein is ook leuk voor een wandeling. Drie generaties slagers waren er vroeger op Marktstraat 19 gevestigd; allereerst slagerij Versaan, zo bleek uit de 'eerste steen' uit 1902 die bij de renovatie tevoorschijn kwam. De wijnkelder onder de begane grond (je loopt over de glazen toegang bij het binnengaan) is zelfs eeuwenoud. Het restaurant heeft nu vijf jaar een ster. Dat belette chef-kok/eigenaar Hans Derks niet om de menu's vorig jaar serieus goedkoper te maken. Waar vind je dat nog? In zijn restaurant moet je lekker kunnen eten en drinken voor een redelijk betaalbare prijs. Klinkt goed, toch?!
WINNEN| all-in 6-gangen lunch
Wilt u de delicatesses van Versaen zelf proberen? Doe dan mee aan onze winactie (onderaan deze pagina) en maak kans op een geheel verzorgde all-in 6-gangen lunch voor twee personen met champagne en bijpassende wijnen.
Michelinster
Hans Derks is een ander soort chef dan je vaak tegenkomt. Zeker, hij is kalend, getatoeëerd en heeft een tweedagenbaardje. Dat kom je vaker tegen. Maar zijn vrouw ontmoette hij niet in een ander restaurant en ze werkt ook niet mee in de zaak maar is HR-adviseur bij het Radboudumc in Nijmegen. Tijdens de gedwongen corona-sluiting stopte daardoor niet het hele inkomen en de HR-ervaring helpt ook bij het kiezen van goede mensen. “Zij is echt de stille kracht op de achtergrond”, zegt Derks. Kapsones zijn er evenmin; hij loopt ook gewoon in de bediening mee. Derks zoekt versterking van zijn team, maar veel jongeren van nu willen niet meer in de horeca werken: dat is ze te druk en stressvol.... “Wij zijn hier nu tien jaar actief en sinds 2020 hebben we een Michelinster. Die is ons echt overkomen. Maar sinds we 'm hebben wil ik die ster wel behouden. En ik wil leuke gasten van alle leeftijden ontvangen, die enthousiast terugkeren. Dat zorgt voor continuïteit en daar gaan we hier voor!”
Chef-kok/eigenaar Hans Derks
Uitstraling
Hans Derks werkte in sterrenzaken, stapte over naar een hotel-restaurant en toen hij het koken echt begon te missen, begon hij samen met een bevriende relatie een eigen zaak. Het pand in Ravenstein dat ze wilden huren, bleek een bouwval en alles moest worden vernieuwd. “Het stond hier al tien jaar leeg en er was zestig jaar geen onderhoud gedaan. De eigenaar betaalde de casco-renovatie, wij de rest. Dat was kostbaar maar leverde wel een mooie zaak op.” Versaen zit in een charmante straat, heeft geen erg kostbare uitstraling maar je ziet er toch aan af dat je hier een paar lekkere uren kunt beleven. Derks: “Ik wilde een restaurant op een goed niveau waar je betaalbaar eet en... waar je graag terugkomt. Een goed huiskamer-restaurant feitelijk.” Sinds 2019 is hij alleen eigenaar. Eerder al, in 2018, kreeg Versaen enkele keren bezoek van Michelin-inspecteurs, en in 2019 opnieuw. Eind dat jaar werden die bezoeken omgezet in een ster. “Ik was eerlijk gezegd niet helemaal verrast, maar het was natuurlijk geweldig. Buiten de geboorte van mijn dochter was dit een van de mooiste momenten in mijn leven. Maar zo'n ster brengt ook veel met zich mee. Want als je hem eenmaal hebt wil je 'm behouden. Je moet dus elke dag opnieuw presteren. Maar in alle eerlijkheid: als je dit vak echt leuk vindt, kan dat.” Lees verder
Winnen
Vul onderstaand formulier in voor 4 augustus 2025 en maak kans op een all-in 6-gangen lunch voor twee personen bij sterrenrestaurant Versaen in Ravenstein t.w.v. € 425,-.
Ingevulde gegevens worden alleen gebruikt om de winnaar te informeren.
WIN | 6-GANGEN LUNCH
Journal
With Qualis you opt for an optimal sales result.
Selling your houseLiving extra-ordinarily. Discover our exclusive listings.
Buying a houseSales advice without any obligation? Meet your Qualis real estate agent.
Sales adviceTake a look at the largest ‘secret’ listings of the Netherlands.
Make an account
interior & lifestyle!