Winnen | 4-gangen all-in sterrenlunch!

Winnen | 4-gangen all-in sterrenlunch!

Winnen | 4-gangen all-in sterrenlunch!

Fred Mustert maakte naam met sublieme creatieve gerechten en kookt al jaren op sterrenniveau. Eind 2022 verhuisde hij zijn tweesterrenrestaurant 'Fred' van het Rotterdamse Kralingen naar de grote huidige centrumlocatie aan de Boompjes langs de Maas. Druk verkeer op de weg en de Maas. Veel wandelaars die nieuwgierig langs de enorme pui lopen. Aan de achterkant de pittoreske Wijnhaven. Binnen eet je als voorheen om je vingers bij af te likken.

Maak nu kans op een all-in 4-gangen lunch voor twee personen bij Fred! (onderaan deze pagina). 


Gasten blij maken

Deze toplocatie past perfect bij het zakelijke karakter van Rotterdam. De ruimte is slim ingedeeld. Er staan relatief weinig tafels met voldoende tussenruimte voor privacy, we zien veel eigentijds toegepast hout, er is een unieke 'kaaswinkel', een minstens even fraaie en goed geklimatiseerde wijnopslag en een aansprekende combinatie van opvallende kunst en grote boeketten. Uit de speakers klinkt loungemuziek en de bediening komt vriendelijk en hartelijk over. Het past helemaal bij de ambities van Mustert en zijn twintigkoppige team. Naar ons gevoel zou dit ook een driesterrenzaak kunnen zijn. Als we Fred goed inschatten is dat streven er zeker, maar hij vindt het minstens zo belangrijk dat het bedrijf gezond is, dat er leuke medewerkers werken, dat men zich thuisvoelt, er ruimte voor vernieuwing blijft, de gasten waar voor hun besteding krijgen én dat zij terugkomen. "Wij willen echt elke dag beter worden. Als dat op enig moment leidt tot een nog hogere klassering zou dat een mooie beloning zijn voor ieders inspanningen hier. Maar gebeurt dat niet, dan blijft het een voorrecht om dagelijks gasten helemaal blij te kunnen maken." Mooi uitgangspunt!

Slim

Achter elke sterke man staat een minstens even sterke vrouw. Dat zagen we bij andere bezoeken aan toprestaurants en ook hier is dat het geval. De vrouw van Fred, Mirjam, is mede-eigenaar, had vroeger een aantal kledingzaken maar besloot om zich, voordat de verhuizing plaatsvond, helemaal op het restaurant te gaan richten. Zij 'doet' de administratie en zorgt ook voor de 'female touch'. Slim, want Fred is vriendelijk en opgewekt maar komt niet echt over als het type chef dat enthousiast de gasten langsgaat en ook zo voor een topervaring zorgt. Hij staat het liefst achter de potten en pannen. De warmte en gastvrijheid komt van Mirjam en van haar collega's en Fred zorgt ervoor dat elk gerecht iedere dag weer de hoogste verwachtingen overtreft. Hij is overigens wel een type dat de handen uit de mouwen weet te steken. Zoek op Youtube maar eens de video 'The Making of FRED@Boompjes41' en zie 'm bezemen!

Fred & Mirjam Mustert


Zwaar

"Vergis je niet", zegt Mustert, "ik heb hier een prachtige zaak, maar dit is echt topsport. Ik sta elke dag een uur of veertien onder hoogspanning te werken en dat is zwaar. Ik ben geen chef die alleen toezicht houdt, ik werk keihard mee. Wij hebben zo'n twintig medewerkers voor vijftig couverts. Alleen zo kunnen we elke gast optimaal van dienst zijn. Een menu Inspiration kost € 189,-, een wijn-arrangement tussen de € 89,- en € 250,- en voor een driegangen lunchmenu ben je zonder wijn € 89,- kwijt. Dat zijn serieuze bedragen, maar deze prijzen zijn nodig om de mooiste ingrediënten te kunnen inkopen en serveren. Dus de beste coquilles, truffel uit de Périgord, enzovoorts. Daarmee maken we gerechten die er prachtig uitzien maar waarvan ook de smaak je bijblijft. Dankzij al die medewerkers kunnen we iedereen de gewenste aandacht geven. Dat past bij dit niveau, maar ook omdat de kennis op eet- en wijngebied zich de laatste jaren zo snel ontwikkelt kunnen we echt nooit verslappen."

 

Pakken

Fred vervolgt: "Je ziet trouwens wel een verschuiving in de soort gasten. Jaren geleden kookte ik in La Vilette, ook hier in Rotterdam, en dan zag je bij de lunch en ook bij het diner vooral mannen in pak. Die aten zakelijk. Nu zien we hier veel jongere gasten én oudere stellen die het goed hebben, hier zes gangen komen lunchen en eind van de middag helemaal tevreden naar huis gaan. Weet je, wij verkopen niet alleen de mooiste en lekkerste gerechten en wijn, wij verkopen een beléving en veel herinneringen. We leven in een tijd waarin iedereen gerechten op Instagram plaatst en reviews schrijft. Ik sta in voor het vakmanschap en de inzet van elke medewerker en voor de kwaliteit van mijn keuken. Als we heel incidenteel eens een mindere review lezen doet dat even pijn, maar we analyseren alles en we worden er weer beter van. Dat moet ook, want onze gasten hebben de allerhoogste verwachtingen en die moeten we dus elke dag overtreffen. Dat hoort bij een zaak van deze allure."

Luxueus

Fred Mustert komt uit een ondernemersgezin. Hij wéét wat het is om hard te werken. "Ik wilde al vroeg kok worden, maar wel een heel goede kok! Wij gingen vroeger thuis wel uit eten, vaak middenklasse zaken en twee keer per jaar luxueus. Dat vond ik echt geweldig. Ik heb onder andere twaalf jaar bij een goede zaak gewerkt en veel geleerd, toen kwam La Vilette dat elke dag met de lunch en 's avonds helemaal vol zat en vervolgens heb ik de stap gezet naar een eigen restaurant met mijn naam. Zoiets bereik je alleen met heel hard werken en je nek durven uitsteken. Zo druk als destijds bij La Vilette zal het niet gauw meer worden. Uiteindelijk is de doelgroep waar wij ons op richten tamelijk klein. In de weekenden zitten wij altijd helemaal vol, dan is het niet zo makkelijk om een tafeltje te boeken. Door de week is er vaak nog wel plaats. Als je een paar weken tevoren reserveert, lukt dat wel." Hij vervolgt: "We zitten hier nu een jaar en ik mag wel zeggen dat Fred 'hot' is in Rotterdam. Dus we trekken voor de lunch of het diner ook flink wat jongere gasten. Die hebben ofwel een goede baan of ze hebben ervoor gespaard om hier te komen eten. Aan ons dan de taak om hen in de watten te leggen en als gast vast te houden."

Is dit Freds eindstation, zo vragen we hem? "Ik denk het wel', antwoordt hij, "dit was een grote open kale ruimte, dus het werd een mega-investering. We wilden deze stap zetten om verder te groeien en dat is gelukt. De zaak heeft nu internationale allure en we worden ook door de internationale gasten in Rotterdam en omgeving steeds beter gevonden. Dus we hebben alle mogelijkheden om hier verder te groeien. Daar ben ik nog wel even druk mee."

 

Nieuwe generatie

Dat leidt tot de vraag of zich al een nieuwe Mustert-generatie in de coulissen warmloopt. Fred lacht en zegt dan: 'Wij hebben twee kinderen van 15 en 17 die nu met heel andere zaken bezig zijn. Ik ga ze niet pushen, want dit is lichamelijk en geestelijk een zwaar vak. Willen ze in de zaak, dan is dat geweldig; willen ze het niet dan is het ook goed. Mensen beseffen echt niet wat er allemaal bij komt kijken om zo'n zaak op dit niveau succesvol te houden. Je bent er echt altijd mee bezig, ook thuis nog, en dat moet ook je omgeving kunnen accepteren. Maar het is tegelijkertijd een geweldig vak; ik heb geen seconde spijt van de keus die ik destijds maakte.'

En hup, dan gaat Fred Mustert de keuken weer in. Mooie zaak, lekker eten, goed gekozen wijnen en veel aandacht voor details. Prima adres!

 

WIN: ALL-INN LUNCH BIJ STERRENRESTAURANT FRED (actie beëindigd)

Ervaar de sublieme smaken bij **Restaurant Fred in Rotterdam! Maak nu kans op een 4-gangen lunch voor twee personen t.w.v. € 430,-* door onderstaand formulier in te vullen. We gebruiken uw contactgegevens alleen om u te informeren over uw gewonnen prijs. Deze actie loopt t/m 4 april 2024. *De prijs is te verzilveren vóór 28 juli 2024 op een maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Niet gewonnen en toch genieten van een heerlijk diner? Reserveer eenvoudig een tafel bij Fred.

Restaurant Fred

 

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine