Porsche 911 Coupé Quintessenza

Porsche 911 Coupé Quintessenza

Porsche 911 Coupé Quintessenza

Een elektrische Olive Green Porsche 911 Coupé Quintessenza? Jazeker, u leest het goed, elektrisch! Deze klassieke sportwagen uit begin jaren ’70 kreeg een complete, toekomstbestendige, interne make-over. Voor Qualis Magazine mochten we er even mee op pad.

In de werkplaats van Voitures Extravert op de Automotive Campus in Helmond wordt de laatste hand gelegd aan een Irish Green Porsche 911 Targa Quintessenza uit begin jaren '70, besteld door een dame uit Manhattan in New York. Zij koos voor ruim vier ton een kleine targa die níet doet wat liefhebbers verwachten, namelijk lawaai maken. Maar zij rijdt straks wel uitermate stijlvol en dankzij climate control, stuurbekrachting en een veel betere gewichtsverdeling stukken prettiger en veiliger dan in een 'gewone' 911. Geen zware koppeling, geen angst voor slippertjes. De auto is bovendien sneller, maakt nauwelijks geluid en produceert geen uitlaatgassen. Hij heeft ook voldoende actieradius en hij kan snelladen!

Interessant alternatief voor een Ferrari of een superdikke AMG

Is hij al dat geld waard? Wel, een 911 was nooit goedkoop en deze is helemaal naar jouw wensen handgebouwd en beter dan een nieuwe. Uiterlijk blijft het de perfect gerestaureerde klassieke sportwagen zoals je 'm wilt. Dat alleen kost al veel geld. Bovendien is hij dagelijks inzetbaar en volledig toekomstbestendig. Dat maakt 'm tot een interessant alternatief voor bijvoorbeeld een Ferrari of een superdikke AMG. Iedereen vindt 'm leuk, ook thuis. Dus het antwoord is ja. Na de eerste tien is er zojuist gestart met een volgende 'batch'. Intussen wordt er nagedacht over een tweede model. Want Voitures Extravert van Martijn van Dijk en Jurgen Moerman is ambitieus en wil groeien.

 

Stijlvol

Weinig andere klassieke auto's spreken zowel mannen als vrouwen zo aan als een klassieke Porsche 911, zeker in een echte jaren '70 kleur. Hij is compact, laag, stijlvol en uitermate sportief, maar ook aaibaar en niet zo brutaal en 'in your face' als het huidige veel grotere model. Of als auto's van merken als Ferrari, Lamborghini en Aston Martin. 

 

Lees verder

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine