Succesvol verkocht!
Succesvol verkocht!

Bovenkade 11

Verkocht
Perceeloppervlakte
844 m²
Woonoppervlakte
292 m²
Inhoud
1.679 m³
Bovenkade 11 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

In het prachtige vestingstadje Willemstad, nabij de historische haven staat deze markante, in uitstekende staat verkerende stellingmolen, die in 1734 in opdracht van de Nassause Domeinraad is gebouwd. D’Orangemolen beschikt over hoogwaardig afgewerkte leefruimten waarbij veel aandacht is besteed aan het behoud van authentieke details.

De stellingmolen is in de loop der jaren uitstekend onderhouden en biedt veel privacy in de geheel omsloten tuin, bestaande uit een sfeervolle binnenplaats met veranda, een prachtige zijtuin en een terras. Het perceel is deels omsloten door hekwerk, deel door een buxushaag. Aan de zuidzijde grenst de tuin aan de stadswal met een wandelroute naar de binnenhaven. Parkeren kan op eigen terrein.

Indeling begane grond:
Entree, hal met veel oude uniek details, toilet met wandcloset, toegang tot riante schitterende luxe woonkeuken met diverse inbouwapparatuur en fornuis. Vanuit de keuken heb je een prachtig uitzicht over de haven. Sfeervolle, zeer lichte zitkamer (acht meter doorsnee, ruim vier meter hoog) in de voet van de molen met sfeervolle open haardpartij, balkenplafond en stijlvolle eikenhouten trap naar de eerste verdieping. De zitkamer biedt tevens toegang tot de 'heerenkamer' die toegang biedt tot de wijnkamer/kelder. Twee openslaande getoogde tuindeuren geven toegang tot de omsloten privétuin.

Eerste verdieping:
Via de authentieke trap is de overloop bereikbaar die toegang geeft tot de masterbedroom met badkamer met inloopdouche, sauna en toilet. De overloop geeft ook toegang tot de tweede en derde slaapkamer en tweede badkamer met ligbad, wastafel en toilet en houten trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping bevindt zich de molenaarsruimte met toegang tot het stellingdek en de volgende verdiepingen met de maalzolder, steenzolder en kapzolder.

Willemstad:
Willemstad is een vestingstad met een historische binnenhaven die omgeven is door historische gebouwen (het Mauritshuis en het Arsenaal), gezellige cafés en uitstekende restaurants. Het pittoreske dorp leent zich perfect voor een leuk (zomer)dagje uit. Willemstad is uitstekend bereikbaar vanuit Rotterdam, Breda en Antwerpen, mede door haar gunstige ligging langs de snelwegen A29 en A58.
Meer lezen
Minder lezen
Succesvol verkocht!
Bovenkade 11 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken