Hanikerweg 52, Lomm foto-1
Lomm

Hanikerweg 52

Hanikerweg 52, Lomm foto-0
Hanikerweg 52, Lomm foto-1
Hanikerweg 52, Lomm foto-2
Hanikerweg 52, Lomm foto-3
Hanikerweg 52, Lomm foto-4
Hanikerweg 52, Lomm foto-5
Hanikerweg 52, Lomm foto-6
Hanikerweg 52, Lomm foto-7
Hanikerweg 52, Lomm foto-8
Hanikerweg 52, Lomm foto-9
Hanikerweg 52, Lomm foto-10
Hanikerweg 52, Lomm foto-11
Hanikerweg 52, Lomm foto-12
Hanikerweg 52, Lomm foto-13
Hanikerweg 52, Lomm foto-14
Hanikerweg 52, Lomm foto-15
Hanikerweg 52, Lomm foto-16
Hanikerweg 52, Lomm foto-17
Hanikerweg 52, Lomm foto-18
Hanikerweg 52, Lomm foto-19
Hanikerweg 52, Lomm foto-20
Hanikerweg 52, Lomm foto-21
Hanikerweg 52, Lomm foto-22
Hanikerweg 52, Lomm foto-23
Hanikerweg 52, Lomm foto-24
Hanikerweg 52, Lomm foto-25
Hanikerweg 52, Lomm foto-26
Hanikerweg 52, Lomm foto-27
Hanikerweg 52, Lomm foto-28
Hanikerweg 52, Lomm foto-29
Hanikerweg 52, Lomm foto-30
Hanikerweg 52, Lomm foto-31
Hanikerweg 52, Lomm foto-32
Hanikerweg 52, Lomm foto-33
Hanikerweg 52, Lomm foto-34
Hanikerweg 52, Lomm foto-35
Hanikerweg 52, Lomm foto-36
Hanikerweg 52, Lomm foto-37
Hanikerweg 52, Lomm foto-38
Hanikerweg 52, Lomm foto-39
Hanikerweg 52, Lomm foto-40
Hanikerweg 52, Lomm foto-41
Hanikerweg 52, Lomm foto-42
Hanikerweg 52, Lomm foto-43
Hanikerweg 52, Lomm foto-44
Hanikerweg 52, Lomm foto-45
Hanikerweg 52, Lomm foto-46
Hanikerweg 52, Lomm foto-47
Hanikerweg 52, Lomm foto-48
Hanikerweg 52, Lomm foto-49
Hanikerweg 52, Lomm foto-50
Hanikerweg 52, Lomm foto-51
Hanikerweg 52, Lomm foto-52
Hanikerweg 52, Lomm foto-53
Hanikerweg 52, Lomm foto-54
Hanikerweg 52, Lomm foto-55
Hanikerweg 52, Lomm foto-56
Hanikerweg 52, Lomm foto-57
Hanikerweg 52, Lomm foto-58
Hanikerweg 52, Lomm foto-59
Hanikerweg 52, Lomm foto-60
Hanikerweg 52, Lomm foto-61
Hanikerweg 52, Lomm foto-62
Hanikerweg 52, Lomm foto-63
Hanikerweg 52, Lomm foto-64
Hanikerweg 52, Lomm foto-65
Hanikerweg 52, Lomm foto-66
Hanikerweg 52, Lomm foto-67
Hanikerweg 52, Lomm foto-68
Onder bod
Hanikerweg 52, Lomm foto-2
Hanikerweg 52, Lomm foto-3
+69
Perceeloppervlakte
18,0 ha
Woonoppervlakte
298 m²
Inhoud
1.223 m³

Omschrijving

Hier midden in de natuur op uw eigen landgoed ervaart u de ultieme rust en ruimte in optima forma zoals Nederland nog maar zelden kent.

In het buitengebied tussen Arcen, Venlo en het Duitse Straelen kunt u de nieuwe eigenaar worden van het Landgoed Exterveld. Met een oppervlakte van ruim 18 hectare is dit NSW-landgoed een plek om iedere dag thuis te komen en optimaal te genieten of een plek van waaruit u comfortabel thuis kunt werken. Naast uw landhuis beschikt u over een eigen bos, uitgestrekte landerijen, en twee sfeervolle maar zeer functionele bijgebouwen. Dat alles maakt dit object niet alleen uniek in de regio maar ook in heel Nederland.

Het landhuis, gebouwd in 1992 onder architectuur van de Bossche school - die bekend staat om haar eenvoud en haar evenwichtige maatverhoudingen -, is over haar volle breedte van meer dan 23 meter volledig op de tuin en het uitzicht georiënteerd. Op dit landgoed vindt u meer dan genoeg ruimte voor uzelf, uw familie, uw zakenrelaties, en al uw gasten.

Het landgoed heeft een gunstige ligging ten opzichte van Eindhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en de regio Duisburg/Düsseldorf. U bent in 10 minuten op de snelwegen A67 en A73. Het centrum van Venlo ligt op een kwartier rijden. Velden en Arcen bevinden zich op een afstand van ca 5 kilometer. De dorpskern van Lomm op slechts 2,5 kilometer.
Maar vanuit deze plek kunt u ook lange wandelingen of fietstochten maken door het aaneengesloten gebied van het Limburgs Landschap, naar het gezellige Straelen in Duitsland (de Duitse grens ligt op 2 kilometer afstand) of naar de kasteeltuinen in Arcen.

INDELING

BEGANE GROND
Het landhuis staat enigszins verlegen verscholen achter het groen. Echter zodra u in de hal staat, ziet u de prachtige materialen in warme kleuren die zorgen voor een unieke sfeer. Het trappenhuis verbindt de begane grond met de wijn-/provisiekelder en met de slaapverdieping.
De woonkamer met haar grote ramen en openslaande tuindeuren is gesitueerd op de zuidkant van het landhuis. Dit zorgt niet alleen voor veel lichtinval maar ook voor een schitterend uitzicht op het landgoed, en aan de andere zijden op de rijk bloeiende binnentuin met haar grote borders en vijver. De centrale houtkachel (er is natuurlijk hout genoeg op het landgoed) en de robuuste houten vloer zijn hier de sfeermakers.
De naastgelegen eetkamer biedt eveneens een prachtig uitzicht op de tuin en de daarachter gelegen velden waar hazen graag spelen en roofvogels jagen. De eetkamer staat in directe verbinding met de woonkeuken en die is op haar beurt weer in verbonden met een praktische bijkeuken/wasruimte. Vanuit deze ruimte is het overdekte terras in de tuin en de dubbele inpandige garage te bereiken.

Hoewel het landhuis van binnen zeer sfeervol is zult u als het weer het maar even toelaat de verleiding niet kunnen weerstaan om van een van de prachtige terrassen in de tuin gebruik te maken om zodoende volop te kunnen genieten van deze bevoorrechte plek. In de zomer leeft u hier eigenlijk voornamelijk buiten en in de winter schaart u zich na een heerlijke boswandeling rondom de gezellig brandende houtkachel.
In de avondschemering kunt u bos- en kerkuilen horen roepen, soms huppelt er een ree of sjokt er een das door de tuin.

EERSTE VERDIEPING
Op de eerste verdieping bevinden zich vier ruime kamers. Drie hiervan zijn in gebruik als slaapkamer, maar zijn net als de grote vierde kamer uitstekend geschikt als comfortabele werkruimte. De grote badkamer grenst aan de slaapkamer en is voorzien van een inloopdouche, twee wastafels en een toilet.
Vanuit deze slaapkamer hebt u, als u ’s ochtends de gordijnen opentrekt, meteen een prachtig uitzicht over de weiden waar u in de zomer over wuivend gras en in de winter over de berijpte velden kijkt.
De tweede badkamer is voorzien van een douche en een wastafel. Verder zijn er op deze verdieping een aparte toiletruimte en twee ruime bergingen.

BIJGEBOUWEN
Aan de overzijde van de weg, die met uitzondering voor toeristische fietsers doodloopt in het natuurgebied staan twee sfeervolle en multifunctionele bijgebouwen, waarvan het grootste in 2020 is gerenoveerd.
Dit grote bijgebouw heeft een vloeroppervlakte van bijna 230 m², waarvan ruim 170 m² als open schuur wordt gebruikt voor houtopslag en de stalling een tractor. Het tweede deel is een bijna 10 meter brede dichte schuur.
In dit gebouw brengt een stelletje kerkuilen de dag door om tegen het donker op jacht te gaan. Het tweede bijgebouw is verdeeld in een garage en een grote houtopslag.

EXTERIEUR
Rondom het landhuis ligt een mooi aangelegde siertuin met rijkbloeiende borders en vijvers, die is ontworpen en aangelegd door de tuinarchitecte Mien Ruys. Er zijn diverse terrassen met elk een eigen sfeer en uitzicht, waar u zich afhankelijk uw stemming of het weer kunt terugtrekken. Hoge hagen en een oude muur bieden veel beschutting, door de vrije ligging is privacy hier vanzelfsprekend.

De tuin loopt over in een boomgaard met appel- en pruimenbomen en bessenstruiken, een uitgelezen plek om een grote moestuin aan te leggen.
En of u zich nu terugtrekt met een drankje, een boek of met vrienden onder het overdekte terras, de pergola of het schaduwrijke terras onder de bomen, overal geniet u hier van het fabelachtige uitzicht over uw eigen landgoed. Waar u ook zit, u realiseert zich dat dit een unieke en bevoorrechte plek is die in Nederland zeer zeldzaam is.

BIJZONDERHEDEN
- De open schuur aan de overzijde van de straat is in 2020 gerenoveerd;
- Het woonhuis is voorzien van dak-, gevel- en vloerisolatie;
- Het buitenschilderwerk is in 2015 gedaan;
- Verwarming via een HR-ketel met deels vloerverwarming op de begane grond;
- Landgoed Exterveld is momenteel aangemerkt als landgoed als bedoeld in de Natuurschoonwet 1928 (NSW) en is (deels) opengesteld voor publiek. Informatie over de fiscale voordelen van de NSW status van het landgoed vindt u op de website van de rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo) onder het onderwerp Natuurschoonwet. Een NSW-landgoed is een mooi en bijzonder maar ook een niet alledaags bezit. We adviseren u bij de aankoop uw eigen makelaar en/of rentmeester in te schakelen.
- Energielabel C.


DUITSE VERSIE
Hier, mitten in der Natur auf Ihrem eigenen Landgut, erleben Sie die ultimative Ruhe in optima forma, wie sie die Niederlande selten kennen.

Auf dem Land zwischen Arcen, Venlo und Straelen in Deutschland können Sie der neue Eigentümer von Landgut Exterveld werden. Mit einer Fläche von über 18 Hektar ist dieses NSW-Landgut ein Ort, an dem Sie jeden Tag nach Hause kommen und in vollen Zügen genießen können. Neben Ihrem Landhaus verfügen Sie über einen eigenen Wald, ausgedehntes Ackerland, ein wunderschönes Moor und zwei stimmungsvolle, aber sehr funktionelle Nebengebäude. All dies macht diese Immobilie nicht nur in der Region, sondern auch in den gesamten Niederlanden einzigartig. Das 1992 erbaute Landhaus ist über seine gesamte Breite von mehr als 23 Metern vollständig auf den Garten und die Aussicht ausgerichtet. Auf diesem Anwesen finden Sie mehr als genug Platz für sich, Ihre Familie und alle Ihre Gäste.

Auch wenn die offizielle Adresse Hanikerweg lautet, befindet sich das Landgut selbst am Lomveldweg. In weniger als 2 Kilometern Entfernung befindet sich die Grenze zu Deutschland und das Dorfzentrum von Lomm ist nur 2,5 Kilometer entfernt. Über die N271 sind Venlo, die Autobahn A67, Arcen und Heijen/Gennep leicht zu erreichen. Die Siedlung liegt verkehrsgünstig zu Eindhoven, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Nijmegen und der Region Duisburg/Düsseldorf.

LAYOUT

ERDGESCHOSS
Das Landhaus ist etwas schüchtern hinter dem Grün versteckt. Sobald man jedoch in der Halle steht, sieht man die schönen Materialien in warmen Farben, die eine einzigartige Atmosphäre schaffen. Die Treppe verbindet das Erdgeschoss mit dem Wein-/Vorratskeller und mit dem Schlafzimmergeschoss.
Das Wohnzimmer mit seinen großen Fenstern und Flügeltüren befindet sich auf der Südseite des Hauses. Dies sorgt nicht nur für viel Licht, sondern auch für einen herrlichen Blick auf das Anwesen und auf der anderen Seite auf den reich blühenden Hofgarten mit seinen großen Beeten und dem Teich. Der zentrale Holzofen (Holz gibt es natürlich reichlich auf dem Gut) und der robuste Holzboden sind hier die Stimmungsmacher.
Das angrenzende Esszimmer bietet ebenfalls einen schönen Blick auf den Garten und die Felder dahinter, wo Hasen gerne spielen und Raubvögel jagen. Das Esszimmer ist direkt mit der Wohnküche verbunden, die ihrerseits mit einer praktischen Speisekammer/Waschküche verbunden ist. Von diesem Raum aus gelangt man auf die überdachte Gartenterrasse und in die Doppelgarage.

Obwohl das Innere des Hauses sehr gemütlich ist, werden Sie bei schönem Wetter der Versuchung nicht widerstehen können, eine der schönen Gartenterrassen zu nutzen, um diesen privilegierten Ort voll zu genießen. Im Sommer leben Sie hier hauptsächlich im Freien und im Winter, nach einem schönen Spaziergang im Wald, versammeln Sie sich um den gemütlichen Holzofen.
In der Abenddämmerung hört man Wald- und Schleiereulen rufen und manchmal stapft ein Reh oder ein Dachs durch den Garten.

ERSTES OBERGESCHOSS
Im ersten Stock gibt es vier geräumige Zimmer. Drei davon werden als Schlafzimmer genutzt, eignen sich aber, wie auch das große vierte Zimmer, hervorragend als komfortabler Arbeitsplatz. Das große Badezimmer grenzt an das Schlafzimmer und verfügt über eine begehbare Dusche, zwei Waschbecken und eine Toilette.
Wenn Sie morgens die Vorhänge öffnen, haben Sie von diesem Schlafzimmer aus sofort einen schönen Blick auf die Wiesen, wo Sie im Sommer auf wogendes Gras und im Winter auf vereiste Felder blicken.
Das zweite Badezimmer hat eine Dusche und ein Waschbecken. Außerdem gibt es auf dieser Etage einen separaten Toilettenraum und zwei geräumige Abstellräume.

ANHÄNGE
Auf der anderen Seite der Straße, die mit Ausnahme der touristischen Radfahrer im Naturschutzgebiet endet, befinden sich zwei attraktive und multifunktionale Nebengebäude, von denen das größte im Jahr 2020 renoviert wurde.
Dieses große Nebengebäude hat eine Grundfläche von fast 230 m², von denen über 170 m² als offene Scheune für die Lagerung von Holz und die Unterbringung eines Traktors genutzt werden. Der zweite Teil ist eine fast 10 Meter breite geschlossene Scheune.
In diesem Gebäude verbringt ein Schleiereulenpaar den Tag und jagt bei Dunkelheit. Das zweite Nebengebäude ist in eine Garage und ein großes Holzlager unterteilt.

AUSSENBEREICH
Rund um das Herrenhaus befindet sich ein wunderschön angelegter Ziergarten mit reich blühenden Rabatten und Teichen, der von dem Gartenarchitekten Mien Ruys entworfen und angelegt wurde. Es gibt mehrere Terrassen, jede mit ihrer eigenen Atmosphäre und Aussicht, auf die man sich je nach Stimmung oder Wetterlage zurückziehen kann. Hohe Hecken und eine alte Mauer bieten reichlich Schutz, und durch die abgeschiedene Lage ist die Privatsphäre gewährleistet.

Der Garten geht in einen Obstgarten mit Apfel- und Pflaumenbäumen und Beerensträuchern über, ein idealer Ort, um einen großen Gemüsegarten anzulegen.
Und ob Sie sich mit einem Getränk, einem Buch oder mit Freunden unter der überdachten Terrasse, der Pergola oder der schattigen Terrasse unter den Bäumen zurückziehen, überall genießen Sie die herrliche Aussicht auf Ihr eigenes Anwesen. Wo auch immer Sie sitzen, Sie werden feststellen, dass dies ein einzigartiger und privilegierter Ort ist, der in den Niederlanden sehr selten ist.

DETAILS
- Die offene Scheune auf der anderen Straßenseite wurde im Jahr 2020 renoviert;
- Das Haus hat eine Dach-, Wand- und Bodenisolierung;
- Der Außenanstrich wurde 2015 durchgeführt;
- Heizung über einen hocheffizienten Heizkessel mit teilweiser Fußbodenheizung im Erdgeschoss;
- Das Anwesen Exterveld ist derzeit als Anwesen im Sinne des Naturschutzgesetzes von 1928 (NSW) gekennzeichnet und ist (teilweise) für die Öffentlichkeit zugänglich. Informationen über die steuerlichen Vorteile des NSW-Status des Anwesens finden Sie auf der Website des Dienstes für Unternehmertum in den Niederlanden (rvo) unter dem Thema Naturschutzgesetz. Ein NSW-Anwesen ist ein schönes und besonderes, aber auch kein alltägliches Eigentum. Wir empfehlen Ihnen, bei einem Kauf Ihren eigenen Makler und/oder Verwalter hinzuzuziehen.
- Energieausweis C.
- .
Meer lezen
Minder lezen
Henk Honders
Uw qualis-makelaar
Henk Honders
Honders/Alting Makelaars
De Lind 18
5061 HW Oisterwijk
085-3301060
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.500.000 k.k.
Status
Onder bod
Oplevering
In overleg
Objectcode
14266

Bouw

Type
Landgoed, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1992
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Wonen
298 m²
Perceel
18,0 ha
Overig
53 m²
Inhoud
1.223 m³

Indeling

Kamers
6
Slaapkamers
4
Badkamers
1
Verdiepingen
3

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, Dubbel glas, Muurisolatie, Vloerisolatie
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Ketel
(Combi-ketel)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Tuin rondom
Schuur
Aangebouwd steen
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra

Garage

Soort garage
Aangebouwd steen
Capaciteit
2
Voorzieningen
Voorzien van elektra

Objectkenmerken

• Natuurlijke ventilatie
• Rookkanaal

Locatie

Hanikerweg 52, 5943 NB Lomm

• Aan bosrand
• Aan rustige weg
• Beschutte ligging
• Buiten bebouwde kom
• Vrij uitzicht

Meer lezen
Minder lezen

Plattegronden

Hanikerweg 52, Lomm plattegrond-0
Hanikerweg 52, Lomm plattegrond-1
Hanikerweg 52, Lomm plattegrond-2
Hanikerweg 52, Lomm plattegrond-3
Hanikerweg 52, Lomm plattegrond-4

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Hanikerweg 52

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Henk Honders
Uw qualis-makelaar
Henk Honders
Honders/Alting Makelaars
De Lind 18
5061 HW Oisterwijk
085-3301060

Honders/Alting Makelaars
Account aanmaken
Bekijk stil aanbod

Maak een Qualis account aan en bekijk het grootste 'geheime aanbod' van Nederland.

Account aanmaken