Succesvol verkocht!
Succesvol verkocht!

Veenland 13

Verkocht
Perceeloppervlakte
1.145 m²
Woonoppervlakte
208 m²
Inhoud
702 m³
Veenland 13 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Prachtige stadse villa in typische Engelse landhuisstijl met de uitstraling van weleer, met de sfeer van toen en het moderne comfort van nu. Met een vrijstaande garage/berging/overkapping, gelegen op een ruime kavel van 1.145 m2, omsloten door groen en verborgen in de wijk het Himsterhout. Het object is onder architectuur in 2002 gebouwd, in een symmetrische vorm.

De Wijk het Himsterhout is een relatief jonge wijk, opgebouwd rond de eeuwwisseling. Het is er groen met bospercelen en kindvriendelijk. De winkels, supermarkten en basisscholen met kinderopvang zijn in de aangrenzende wijken. De bossen van Beetsterzwaag, Golfcourse Lauswolt, jachthaven De Drait zijn op de fiets en al wandelend dichtbij. Er is een goede ontsluiting naar de snelwegen richting Groningen, Drenthe, Leeuwarden en de Randstad.

Mooie, centraal gelegen entree, overdekt met het balkon daarboven. Centrale hal met fraaie en stijlvolle trapopgang en met graniet op de vloer. Toilet met fontein. Doorloop naar de ruime bijkeuken met kastenwand en plaats voor wasmachine en -droger. Woonkeuken met een keuken unit in landelijke stijl, in een U-opstelling en met alle wenselijke inbouwapparatuur. Ook hier graniet op de vloer. Grenzend aan de keuken is een tussenportaal/achterentree, rechtstreeks naar de tuin. De verbinding met de living is met dubbele openslaande glazen deuren, heerlijk om even apart te zitten of juist de ruimtes te vergroten en bij elkaar te betrekken. De living is bijzonder, door het contact met de tuin, in de halve ronding met drie keer openslaande deuren naar buiten. Opvallend is de massieve houten vloer, en natuurlijk de paneeldeuren met glas in lood, de mooie omlijsting langs de plafonds. Centraal in de ruimte is een rookkanaal. Er is alle ruimte voor een grote zithoek, een eetkamerdeel en ook een zitje apart. Los van dit alles is er beneden ook een ruime werkkamer of slaapkamer, die via de bijkeuken te bereiken is maar dat zou ook via de living te realiseren zijn.

Eerste verdieping:
Centrale verkeersruimte met opvallende balustrade en paneeldeuren, en met een deur naar het balkon aan de voorzijde. Op de verdieping is een separaat toilet. Gang en slaapruimtes zijn voorzien van laminaatvloer. De badkamer is zondermeer riant, met een groot bad, douchecabine en een dubbele keramiek wastafel met badkamermeubel en kolomkasten, spiegel met licht en stopcontact. Fraai betegeld in een crèmetint. Er zijn drie slaapkamers op de eerste verdieping. De grootste slaapkamer heeft een kastenwand met schuifdeuren. Er zijn tuindeuren met plissé hordeuren naar het grote balkon van ca. 20m2. Dan zijn er nog twee slaapkamers waarvan één met een deur naar hetzelfde grote balkon die op het westen is gelegen. met een vaste trap naar de 2e verdieping.

Tweede verdieping:
Grote verkeersruimte en ruimte voor de techniek een aparte ruimte en twee slaapkamers die momenteel zijn samengevoegd tot één. Op het dak 4 dakkapellen! 

De tuin:
is in stijl en harmonie met het huis. Met bestrating, terrassen en paden. Het geheel loopt vloeiend in elkaar over en klopt helemaal. De tuin is verder besloten en is gelegen op het zuiden en westen, altijd zon! Er is een prieel, een glazen tuinkoepel die kan meedraaien met de zon en uit de wind en een picnictafel. De tuin is deels omzoomd door een "tunnel of love" een laantje in de vorm van een groene corridor, een tunnel met openingen naar de tuin. Echt fantastisch mooi.

Het bijgebouw:
is in drie delen: een grote garage met een elektrisch bedienbare deur en met een aparte ruimte voor de fietsen of hobby. Het achterste deel is een half open overkapping afsluitbaar met raamzeil, gericht op het westen met daarin een 4-persoons Jacuzzi met verschillende massagekracht standen, van Nederlands fabricaat. De zolder met een lengte van 14 meter is bereikbaar via een vlizotrap. Tevens is er een metalen berging en een kweekkas.

Details:
- Inpandig fraaie details. Goed onderhouden.
- Luxe vloeren van hout en graniet.
- Airconditioning in de woonkamer.
- Volledig zelfvoorzienend van stroom middels de 26 zonnepanelen en 2 omvormers.
- CV ketel 2015, deels vloerverwarming. De woning is voorzien van een dubbele warmteterugwin unit.
- Duplex waterontharder rookmelders, Co melders en een alarminstallatie.
- Verzwaarde elektriciteitsaansluiting 3 x 25 ampère.
- In diverse ruimtes zijn vaste horren aangebracht.
- Gecertificeerd hang- en sluitwerk.
- Laadstation voor elektrische auto.
- Hardhouten schuttingen en -deur.
- Grote besloten kavel en gericht op de zon.
- Opvallend mooie gebakken en dikke gevelsteen.
- Geglazuurde pannen en koperen gootwerk.

Meer lezen
Minder lezen
Succesvol verkocht!
Veenland 13 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken