Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-1
Zwiggelte

Zevenhoeksweg 14

€ 850.000 k.k.
Verkocht
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-0
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-1
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-2
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-3
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-4
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-5
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-6
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-7
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-8
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-9
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-10
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-11
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-12
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-13
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-14
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-15
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-16
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-17
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-18
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-19
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-20
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-21
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-22
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-23
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-24
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-25
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-26
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-27
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-28
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-29
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-30
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-31
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-32
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-33
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-34
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-35
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-36
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-37
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-38
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-39
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-40
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-41
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-42
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-43
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-44
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-45
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-46
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-47
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-48
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-49
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-50
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-51
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-52
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-53
Verkocht
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-2
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-3
+54
Perceeloppervlakte
6.410 m²
Woonoppervlakte
308 m²
Inhoud
1.856 m³
Zevenhoeksweg 14 is succesvol verkocht door MJM Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Met een oorspronkelijk bouwjaar van ca. 1690 wellicht één van de oudste karaktervolle boerderijen van Zwiggelte. Met een authentieke uitstraling maar gelukkig niet meer in oorspronkelijke staat.

Door de eeuwen heen is vanwege het veranderende gebruik het nodige aangepast. Zo is in 1854 het voorhuis vergroot. In de recente historie is rond 1970 het voorhuis gerenoveerd en wederom iets vergroot. In 1993 is de boerderij door de aannemer respectvol met behoud van authentieke elementen verbouwd tot woonboerderij. In 1998 is de kapschuur geheel gerenoveerd. In 2009 is het voorhuis grotendeels gerenoveerd zonder aantasting van het karakter en sindsdien zijn er diverse grotere klussen met het oog op duurzaamheid geklaard in de woning. In 2018 is de woning gesplitst in een voor- en achterhuis, op een zodanige wijze dat dit probleemloos terug te draaien is en er een sfeervol woonhuis van formaat ontstaat. Dubbele bewoning behoort tot de mogelijkheden.

Er is afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de verduurzaming van de woonboerderij, waarbij aan isolatie, dubbel glas en zonnepanelen kan worden gedacht. Een energielabel B is het resultaat van deze vruchtbare inspanningen.

Recent is de rieten kap van de boerderij bijgewerkt.
De boerderij en bijgebouwen zijn volledig behandeld tegen hout etende insecten, met een garantie van 15 jaar!

De achterzijde van de boerderij (officieel het voorhuis) met het jaartal 1854 in de muurankers, het bouwjaar van de vergroting, kijkt uit over de achtertuin met aansluitend landerijen. Hier trekken de verschillende jaargetijden aan u voorbij en is ademloos genieten van het weidse uitzicht bijkans verslavend. De aanwezige vijver blijkt een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op de in de omgeving aanwezige fauna. Diverse gevederde buurtgenoten laven zich hier in alle rust aan de intrinsieke voordelen van een eigen plas. De mogelijkheid tot het houden van paarden is bijna een vanzelfsprekendheid.

De karakteristieke woonboerderij ligt met de achterbaander wat verder naar achter geplaatst in een overzichtelijk boerderijencomplex, waarbij de situering en onderlinge afstand voldoende is voor de gewenste privacy. De combinatie achter wonen met optimale vrijheid en toch binnen de dorpskern wonen is uniek te noemen.

De mogelijkheden met deze boerderij zijn schier onbeperkt. De boerderij leent zich voor grote gezinssamenstelling waarbij een ieder een eigen plek heeft, met nog meer dan voldoende ruimte om extra woonoppervlak te creëren, maar kan ook prima gebruikt worden voor dubbele bewoning. Praktijk aan huis is met de glasvezelverbinding probleemloos, maar de indeling van het bouwwerk leent zich ook naadloos voor het voeren van een B&B.

De bijgebouwen scheppen de mogelijkheid tot het houden van dieren, maar ook voor bijeenkomsten in de “stille kroeg”. De ruim aanwezige hoeveelheid grond (ca. 6400m²) maakt het leven van de te houden dieren tot een feest en de twintig in de weide geplaatste zonnepanelen zijn prima uit het zicht gehouden.

Het verzorgde voorerf, dat lijkt op een binnenplaats met de bebouwing van de buren als schilderachtige buitenrand, biedt meer dan voldoende ruimte voor parkeren en andere zaken die men zou willen ontplooien.

Indeling:
Voorhuis: entree in pompstraat, tevens bijkeuken met stookruimte (CV). Toegang tot slaapkamer in achterhuis. Doorgang naar de hal van het achterhuis en een doorgang naar de badkamer, momenteel toegewezen aan het achterhuis. Achterdeur naar buiten. Toegang tot de woonkeuken in ambachtelijke stijl en met klassiek boeren uitstraling. Vanuit hier is de woonkamer via een opvallende oude deels beglaasde dubbele deur bereikbaar. Houten vloer van extreem brede planken, balkenplafonds, pelletkachel voor de plaatselijke warmte en intimiteit, buitendeur naar terras en weids uitzicht over de (eigen) landerijen en toegang tot de studeerkamer (multifunctioneel). Vanuit de keuken is er ook toegang tot de hal met de officiële (bijna nooit gebruikte) voordeur, eenvoudige badkamer, toilet en slaapkamer.

Achterhuis: entree in multifunctionele achterhal / bijkeuken met wasmachine aansluitingen en CV opstelling. Toegang tot de majestueuze centrale hal met daaraan de woonkamer met open keuken, glazen baander en houten vloer. De gebintstaander is verworden tot een kunstwerk. Drie royale slaapkamers en een riante badkamer met bad, douche, toilet en wastafel in stijl completeren het aanbod.

Verdieping: vanuit de bijkeuken is de zolder bereikbaar, welke zich uitstrekt boven de wooneenheid boven het achterhuis. De ruimte boven het voorhuis is eenvoudig ook beloopbaar te maken en is reeds voorzien van dakramen. De potentie straalt je tegemoet.

Het lange bijgebouw waar de historie van af straalt herbergt een dierenverblijf (hondenhok), een berging, een recreatieruimte voor diverse doeleinden geschikt, een werkplaats, twee stallen en een grotere stal met vrije uitloop in zich.
De fraaie in stijl opgetrokken kapschuur, tenminste geschikt voor drie voertuigen beschikt over een oplaadpunt voor elektrisch rijden.

Het prachtige boerderijendorp Zwiggelte met een actieve gemeenschap ligt tussen Westerbork en Hooghalen. Assen is een autokwartiertje verderop. Beilen met het NS station en de A28 liggen op ca. 7 autominuten. Westerbork met al haar voorzieningen en horeca op 3 km afstand maakt de ligging van het dorp comfortabel.
Meer lezen
Minder lezen
Jacob Muller
Uw qualis-makelaar
Jacob Muller
MJM Makelaardij
Hoofdstraat 2
9431 AD Westerbork
0593-562 045
Contact met de makelaar
Zevenhoeksweg 14, Zwiggelte foto-1
Zevenhoeksweg 14 is succesvol verkocht door MJM Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken