Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-1
Zuidlaren

Ekkelkamp 2

€ 750.000 k.k.
Verkocht
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-0
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-1
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-2
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-3
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-4
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-5
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-6
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-7
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-8
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-9
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-10
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-11
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-12
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-13
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-14
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-15
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-16
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-17
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-18
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-19
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-20
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-21
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-22
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-23
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-24
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-25
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-26
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-27
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-28
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-29
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-30
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-31
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-32
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-33
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-34
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-35
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-36
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-37
Verkocht
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-2
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-3
+38
Perceeloppervlakte
8.800 m²
Woonoppervlakte
300 m²
Inhoud
1.195 m³
Ekkelkamp 2 is succesvol verkocht door MJM Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Update 28-06-2022:
Gesprekken met de gemeente hebben geleid tot nieuwe mogelijkheden.
Wat mag er:
• 1. Nieuwbouw achter + behoud/nieuwbouw op de plaats van de huidige boerderij
of
• 2. Bestaande boerderij renoveren
of
• 3. Bestaande boerderij slopen en op het stuk wat woonbestemming heeft een nieuwe woning bouwen (eisen in overeenstemming met bestemmingsplan, welstand, etc.)

Optie 3 is nieuw. Er geldt alleen een instandhoudingsplicht van de bestaande boerderij voor optie 1. Anders mag de boerderij eraf om vervangen te worden door een comfortabele woning naar eigen inzicht te ontwerpen met een bebouwd oppervlakte van 238 m2.(formaat huidige boerderij), het bestemmingsplan voorziet echter in de mogelijkheid 300 m2 te bebouwen, dit is afhankelijk van het bouwplan wat ingediend wordt bij de gemeente.

U N I E K E K A N S; Woonboerderij/bouwkavel voor een schuurwoning op 8.800 m2 met vrij uitzicht over het coulisselandschap en Hunzedal op loopafstand van het centrum van Zuidlaren

Op een fantastische locatie direct tegenover het Villapark van woonwijk De Kazerne wordt deze woonboerderij uit 1915 te koop aangeboden met een perceel van 8.800 m2.

Voor deze locatie is door gemeente Tynaarlo toestemming verkregen om in het bouwvlak links achter de boerderij een zeer grote schuurwoning te bouwen. Hierdoor kan er gewoond worden in het coulisselandschap en met blijvend vrij uitzicht op het achter gelegen Hunzedal. Heel veel potentie dus voor buitenwonen met het comfort van nu, met authentieke en landelijke sfeer alsmede legio gebruiksmogelijkheden, gelet op de vele m2 die op een eigentijdse manier met wonen, werken en/of hobby’s ingevuld kan worden. Dit alles op loopafstand van het centrum van Zuidlaren met al haar voorzieningen.

De kavel bestaat uit een deel van ca. 1300 m2 waar een woonbestemming op ligt en de rest bestaat uit weiland en een klein stuk struweel. Het struweel ligt aan de kant van de Nieuwe Dijk en geeft naast een veilige woonplek voor fazanten, hazen, egels, vogels en af en toe reeën, voor al heel veel privacy op de zij- en achterkant van het stuk met de woonbestemming. Landschapsbeheer Drenthe heeft advies gegeven over de biodiversiteit op de kavel en hoe je die kunt behouden en integreren in modern wonen.

De rest van de kavel bestaat uit weide. Aan de achterkant is nog een dam met een hek. Verder een ingang aan de voorkant van het weiland. De sloot die langs het weiland loopt aan de zuidkant is van de gemeente en vraagt dus, evenals de bomen in de coulissen, geen onderhoud van de nieuwe eigenaar.

Aan de noordkant wordt het weiland afgesloten door oude eiken die in het coulisselandschap staan. Deze zijn ook eigendom van de gemeente en zorgen voor een fantastische doorkijk op het naast- en achtergelegen land (weiland/akkerland). Kijk je een stukje verder naar het noordoosten dan kom je (eveneens op loopafstand) het nieuw aangelegde natuurgebied Het Tusschenwater tegen. Een fantastische plek voor watervogels. Er is dus sprake van blijvend vrij uitzicht.

Eigen bomen staan aan de voorkant van het weiland en naast de boerderij. Tel daarbij 2 zeer oude eiken op, de nodige hazelaren en andere struiken die veel vlinders aantrekken en het is niet gek om te bedenken dat je midden in de natuur woont en alles wat je nodig hebt aan winkels en restaurants op enkele minuten afstand.

Het levendige centrum van Zuidlaren ligt op 300 meter afstand en het bos/zandpad op 100 meter. Werkelijk uniek dus om een royale nieuwe woning op historische grond direct in het dorp te kunnen bouwen. Op 100 meter afstand ligt nu ook de manege van de Laarwoudruiters met een binnen- en buitenbak. Als lid van de vereniging kun je gebruik maken van de accommodatie, dus paard bij huis en rijden in de binnenbak bij de buren. Fantastisch toch? De manege gaat op termijn verhuizen om plaats te maken voor woningbouw. Deze plannen zijn thans in ontwikkeling en zullen ergens de komende jaren vorm krijgen.

De gemeente Tynaarlo heeft toegezegd mee te werken aan het volgende;
- Behoud bestaande boerderij (of nieuwbouw, in overleg met gemeente)
- Totaal aan bijgebouwen (boerderij en eventueel vrijstaand schuurtje achter de boerderij) maximaal 225m2 bouwoppervlakte
- Totaal aan nieuw te bouwen schuurwoning 300 m2 bouwoppervlakte
- 1 woonbestemming

De welstandscommissie heeft op 21 april 2022 geadviseerd over uw bouwplan en is van mening dat het bouwplan kan voldoen aan de redelijke eisen van welstand. De commissie heeft met waardering van het plan kennis genomen. Op deze bijzondere locatie zorgt de architectonische kwaliteit van het ontwerp voor een positieve bijdrage aan het agrarische bouwtype.

NB de omgevingsvergunning aanvraag die er nu ligt voorziet in een nieuwe woning van 225m2 bouwoppervlakte, maar deze mag dus groter in overleg met de gemeente

Boerderij;
Momenteel is heeft boerderij een bouwoppervlakte van ca. 238m2. Deze moet dus teruggebracht naar 225m2. Als aan de noordkant de muur van de schuur 2 meter naar binnen wordt geplaatst dan voldoet de boerderij hier al aan en kan de schuur als garage dienen voor bijvoorbeeld 6 auto’s. Door de muur te laten inspringen ontstaat een mooie inrijhoogte, ook voor een camper of paardentrailer. Maar natuurlijk kan er ook een gastenverblijf, kantoor, paardenstalling, hobbyruimte of wat je ook maar kan bedenken in de boerderij onderdak krijgen. Kortom heel veel potentie voor iemand die ruimte zoekt (ca. 1200 m3). Een bouwtechnische rapportage is beschikbaar. Het pand heeft veel sfeer door de oude spanten en heeft wat liefde en aandacht nodig.

Nieuwe woning;
Voor de nieuwe woning heeft het bureau voor Architectuur en Stedenbouw +Peil uit Groningen een next level schuurwoning ontworpen. Op de plaats van de oude houten garage kan tussen bestaande bomen en struiken een fantastische moderne en open (schuur)woning worden geplaatst. De woning staat dan achter de boerderij en samen met de oude eiken en mogelijk het oude schuurtje ontstaat een soort binnenplein op zuid. De voorkant van de woning staat al snel 34 meter van de weg af waardoor volledige privacy ook hier gewaarborgd is.

De woning kenmerkt zich als een sobere schuurwoning met weinig binnenmuren, een zichtlijn door de hele woning heen en aan alle kanten fenomenaal uitzicht. Op zuid een groot overdekt terras aan de binnentuin en op noord een inpandig terras voor de laatste avondzon en een blik op het coulisselandschap.

Ondertussen genieten van alle ruimte die de woning te bieden heeft;
- een zeer royale woonkeuken (kookeiland en kastenwand van ruim 5 meter)
- garderobe nis
- royaal toilet
- bijkeuken voor wasmachine etc.
- woonkamer met uitzicht aan 2 kanten (oost en noord)
- slaapkamer met badkamer beneden
- vide in de keuken
- royale trap
- boven 4 slaapkamers met prachtig uitzicht
- boven badkamer en separaat toilet

Wil je aanpassingen doen om het echt jullie ontwerp te maken, dan kan dat natuurlijk. Ook bestaat er uiteraard de mogelijkheid om met een ander/aangepast ontwerp langs de gemeente te gaan.

Let op! Genoemde volumes en woon/gebruiksoppervlaktes in de presentatie en brochure zijn een schatting op basis van de schetstekeningen van de architect.

Het dorp Zuidlaren;
Zuidlaren is een dorp met veel karakter en er is altijd iets te doen. Denk aan evenementen op de Brink en levendige horeca. In Zuidlaren kun je kiezen uit ca. 25 horecagelegenheden, van snackbar, tot Michelin ster, van pizzeria tot brasserie, van hotel tot kroeg. Ook een zeer groot aanbod van winkels voor kleding, tuin, wonen, voeding en nog veel meer.

Verder veel sportaanbod, denk aan voetbal, tennis, hockey, zwemmen, korfbal, paardrijden, scouting, fietsen en nog veel meer.

Zuidlaren heeft ook een actief verenigingsleven, met onderwerpen als cultuur, muziek, natuur, een imkervereniging, een historische vereniging, kaartclubs etc.. Er zijn 7 basisscholen en zeer goede busverbindingen met Groningen. In 20 minuten ben je in Assen of Groningen. Handig voor theater, bioscoop, trein of winkelen. Vervelen hoeft dus niet.

Natuur is er ook genoeg te vinden. In een straal van 5 km om Zuidlaren heen vind je ondermeer Het Tusschenwater (richting De Groeve), 50Bunder (richting Midlaren), Zuidlaardermeer (richting Midlaren), De Strubben (richting Annen) en natuurlijk het Nationaal Park Drentsche Aa (richting Schipborg/Zeegse).

De vraagprijs omvat de aankoop van het perceel met de huidige opstallen, tekeningen van de architect, vergunning voor de bouw van de gepresenteerde schuurwoning en reeds betaalde leges inzake de aanvraag voor de huidige vergunning. Daarnaast natuurlijk het ongekende uitzicht op het coulisselandschap en het Hunzedal en vermoedelijk blijven de fazanten ook wel over het terrein lopen.
Meer lezen
Minder lezen
Jacob Muller
Uw qualis-makelaar
Jacob Muller
MJM Makelaardij
Hoofdstraat 2
9431 AD Westerbork
0593-562 045
Contact met de makelaar
Ekkelkamp 2, Zuidlaren foto-1
Ekkelkamp 2 is succesvol verkocht door MJM Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken