Markt 16, Wessem foto-1
Wessem

Markt 16

€ 595.000 k.k.
Verkocht
Markt 16, Wessem foto-0
Markt 16, Wessem foto-1
Markt 16, Wessem foto-2
Markt 16, Wessem foto-3
Markt 16, Wessem foto-4
Markt 16, Wessem foto-5
Markt 16, Wessem foto-6
Markt 16, Wessem foto-7
Markt 16, Wessem foto-8
Markt 16, Wessem foto-9
Markt 16, Wessem foto-10
Markt 16, Wessem foto-11
Markt 16, Wessem foto-12
Markt 16, Wessem foto-13
Markt 16, Wessem foto-14
Markt 16, Wessem foto-15
Markt 16, Wessem foto-16
Markt 16, Wessem foto-17
Markt 16, Wessem foto-18
Markt 16, Wessem foto-19
Markt 16, Wessem foto-20
Markt 16, Wessem foto-21
Markt 16, Wessem foto-22
Markt 16, Wessem foto-23
Markt 16, Wessem foto-24
Markt 16, Wessem foto-25
Markt 16, Wessem foto-26
Markt 16, Wessem foto-27
Markt 16, Wessem foto-28
Markt 16, Wessem foto-29
Markt 16, Wessem foto-30
Markt 16, Wessem foto-31
Markt 16, Wessem foto-32
Verkocht
Markt 16, Wessem foto-2
Markt 16, Wessem foto-3
+33
Perceeloppervlakte
885 m²
Woonoppervlakte
228 m²
Inhoud
1.817 m³
Markt 16 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Aan het historische marktplein van havenstadje Wessem bevindt zich dit (geschakeld) vrijstaand herenhuis, een beschermd stadsgezicht dat in oorsprong dateert van het eerste decennium van de vorige eeuw. Door zijn huidige eigenaren is het op zorgvuldige wijze naar hedendaagse woonnormen gebracht waarbij respectvol is omgegaan met historische details die het object kenmerken. Het beschikt over een luxe designkeuken van Bulthaup en heeft op de eerste verdieping vier slaapkamers waar de massief eikenhouten vloer drempelloos in doorloopt. Aan de rechterzijde bevindt zich tevens een grote aangebouwde garage die aan zowel de straat- als tuinzijde een tweevleugelige toegangspoort heeft. Bijzonder detail is zonder twijfel de originele gewelvenkelder die, naar verluidt, dateert van de vierde eeuw van onze jaartelling en nog beschikt over een middeleeuwse en bruikbare waterput. Het bouwjaar is 1910, de inhoud bedraagt 1.817 m3 en het perceeloppervlak meet 885 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Vanaf de historische markt van Wessem is via een inpandig portiek toegang tot de voordeur. Aan de rechterzijde van dit portiek bevindt zich een thans blinde deur die eertijds naar de ‘caféruimte’ leidde toen honderd jaar geleden ‘café aan huis’ gebruikelijk was. De voordeur met originele glas-in-loodraampjes opent naar de ontvangsthal (12,3 m2) met een originele en ongeschonden tegelvloer met Jugendstil-motieven uit het begin van de vorige eeuw.

Woonkamer
Bij binnenkomst in de hal is aan de linkerzijde toegang tot de eertijds uit twee ruimtes bestaande woonkamer (37,6 m2). Hij heeft overal een hoog (3.30 m) ornamenten plafond met gestuukte lijsten rondom. De ruimtes bieden veel licht door de grote gebogen ramen. De vloer is afgewerkt met Kambala-parket dat in een visgraatmotief is gelegd. Sfeervol is zonder twijfel het uitzicht op het marktplein en het historische en beschermde pand aan de overzijde; het voormalige gemeentehuis van Wessem dat voorheen heeft gefungeerd als school en zélfs als gevangenis. In de woonkamer is, evenals in de andere ruimten in huis, de aansluiting op een rookkanaal nog intact aanwezig. Aan de achterzijde bieden openslaande tuindeuren toegang tot het achterterras en de achtertuin.

Gesloten keuken
Vanuit de ontvangsthal is aan de rechterzijde toegang tot de gesloten keuken (16,7 m2). Deze heeft een vrijhangende designinrichting van Bulthaup met aan de linkerzijde een gedeelte waar de fronten van de kastdeuren zijn uitgevoerd in geanodiseerd aluminium, de kasten onder het werkblad hebben houten fronten. Fabrikant Bulthaup bewaart de partij hout waarvan deze laatste zijn vervaardigd twintig jaar lang in geval een nabestelling wenselijk mocht zijn. De vloer van de keuken heeft dezelfde keramische tegels als de ontvangsthal en verkeert eveneens in ongeschonden staat.
Tot de inbouwapparatuur in het linkerdeel behoren een combimagnetron, een op werkhoogte geplaatste afwasmachine (Miele), alsmede een koelkast met separate groenteladen (Liebherr). In het rvs-werkblad met glazen achterwand is een hardglazen 5-pits (gas)kookplaat met wokbrander (Miele) ingebouwd die is voorzien van een designwasemkap van Bulthaup: strak vormgegeven in gesloten stand en met automatisch openende lamellen tijdens gebruik. Aan de rechterzijde beschikt de inrichting tevens over speciale kruidenpotjes en slimme geïntegreerde opbergvakjes.
De radiator onder de dubbele raampartij is voorzien van een metalen omkleding in een strak design, in vormtaal aansluitend op de stijl van de keukeninrichting. Overigens is deze keuken met elektriciteitsaansluitingen in de wand reeds voorbereid op toekomstige wijzen van koken.

EERSTE VERDIEPING
Vanuit de hal leidt een originele en hoogglans wit gelakte trappartij met tussenoverloop naar een L-vormige overloop (9,8 m2) op de eerste verdieping. De vloer is er afgewerkt met massief-eikenhouten vloerdelen en loopt drempelloos door in de vier slaapkamers.

Vier slaapkamers
Drie slaapkamers (van 17,3 m2 en twee van 11,5 m2) bevinden zich aan de voorzijde, waarbij de laatste twee met een tussendeur met elkaar zijn verbonden. De vierde (13,5 m2) is georiënteerd op de achterzijde. Alle kozijnen van de voor- en zijgevel op de begane grond en verdieping zijn voorzien van thermopane beglazing, die aan de achterzijde hebben enkel glas en handbediende rolluiken.

Badkamer
Bij bovenkomst op de verdieping bevindt zich aan de linkerzijde de betegelde badkamer (11,7 m2) met uitzicht op de achtertuin. De inrichting bestaat uit een douchecabine met regendouchekop en eengreepsmengkraan (Grohe), een ligbad, tweede toilet en een vrijhangend wastafelmeubel met twee ovalen waskommen met eengreeps mengkranen (Grohe) en verwarmde spiegels.

ZOLDER
De witgelakte trap voert voorts naar de zolderverdieping waar zich op de gestoffeerde tussenoverloop een tochtdeur bevindt. De tweede trap leidt naar een geïsoleerde zolderverdieping (59,8 m2) met afgewerkte wanden en dakbeschot. De ruimte is eveneens gestoffeerd en heeft zicht op de intacte balkendakconstructie. Hij biedt plaats aan de HRcombiketel (Daalderop Comfort Classic, 2011) en biedt volop mogelijkheden om er toekomstig een indeling met extra slaap- of werkkamer(s) van te maken.

KELDER
In de ontvangsthal is toegang tot de uit twee ruimtes bestaande kelderverdieping (23,4 m2 en 13,2 m2). Dit is het oudste gedeelte van het huis en dateert volgens overlevering uit de periode dat de oorspronkelijke kerk van Wessem is gebouwd, omstreeks de vierde eeuw na Christus. Beide kelderruimtes zijn gebouwd van mergel als tongewelf en in de eerste bevinden zich de nog originele pekelbakken en een diepe waterput met een authentieke, gemetselde omranding. Het is een ruimte die tegenwoordig ideaal geschikt zou zijn als wijnkelder.

Aangebouwde garage/berging
De aangebouwde garage/berging (111,7 m2) is aan zowel de voor- als achterzijde voorzien van toegangspoorten hetgeen erg praktisch is bij tuinwerkzaamheden. De vloer is afgewerkt met beton;
er is een krachtstroomaansluiting aanwezig en via een ladder is toegang tot een open zolderverdieping. Deze ruimte kan onder meer de functie krijgen van atelier aan huis of voor de restauratie van een klassieke auto. De mogelijkheden zijn kortweg legio.

TUIN
Aan de woningzijde ligt een groot terras van gebakken klinkers dat een natuurstenen middendeel omsluit, in vierkant grondpatroon met cirkelvormig middendeel. Tweemaal twee treden lager is een tweede terras aangelegd dat in uitvoering aansluit op het hoofdterras. De tuin bestaat uit gazon dat is omringd door borders met volgroeide beplanting waartoe een notenboom (walnoten), kersenboom en appelboom behoren. De toegang naar de zijtuin, die in verbinding staat met Markt, wordt gevormd door een afsluitbaar metalen hekwerk dat thans aan de zijde van de
achtertuin aan het oog wordt onttrokken door hoge begroeiing. Deze ingang is uit praktisch oogpunt immers niet noodzakelijk, aangezien de aangebouwde garage hier volop in voorziet.

ALGEMEEN
- Vrijstaand – door garage – geschakeld herenhuis dat in oorsprong dateert van het eerste decennium van de vorige eeuw;
- Gelegen aan de Markt in de historische kern van Wessem;
- Vier slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping met drempelloos doorlopende, massief-eikenhouten vloeren;
- Uitgerust met een topklasse designkeuken van Bulthaup die is voorzien van inbouwapparatuur van Miele;
- Historisch gewelfde mergelkelderj met nog originele waterput; ideaal geschikt als wijnkelder;
- Grote geïsoleerde en gestoffeerde zolder met diverse inrichtingsmogelijkheden;
- Gelegen op korte afstand van de Maas en nabij diverse grindmeren met jachthavens en watersportmogelijkheden;
- Nabij de A2 en met uitgebreide winkelvoorzieningen in het nabijgelegen Maasbracht, Ittervoort en Heel;
- Basisschool Sint Merardus ligt op korte (loop-)afstand in Wessem zelf, middelbaar onderwijs bevindt zich op fietsafstand in Horn (Sint Ursula).
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Markt 16, Wessem foto-1
Markt 16 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken