IJsseldijk 63, Welsum foto-1
Welsum

IJsseldijk 63

€ 1.098.000 k.k.
Verkocht
IJsseldijk 63, Welsum foto-0
IJsseldijk 63, Welsum foto-1
IJsseldijk 63, Welsum foto-2
IJsseldijk 63, Welsum foto-3
IJsseldijk 63, Welsum foto-4
IJsseldijk 63, Welsum foto-5
IJsseldijk 63, Welsum foto-6
IJsseldijk 63, Welsum foto-7
IJsseldijk 63, Welsum foto-8
IJsseldijk 63, Welsum foto-9
IJsseldijk 63, Welsum foto-10
IJsseldijk 63, Welsum foto-11
IJsseldijk 63, Welsum foto-12
IJsseldijk 63, Welsum foto-13
IJsseldijk 63, Welsum foto-14
IJsseldijk 63, Welsum foto-15
IJsseldijk 63, Welsum foto-16
IJsseldijk 63, Welsum foto-17
IJsseldijk 63, Welsum foto-18
IJsseldijk 63, Welsum foto-19
IJsseldijk 63, Welsum foto-20
IJsseldijk 63, Welsum foto-21
IJsseldijk 63, Welsum foto-22
IJsseldijk 63, Welsum foto-23
IJsseldijk 63, Welsum foto-24
IJsseldijk 63, Welsum foto-25
IJsseldijk 63, Welsum foto-26
IJsseldijk 63, Welsum foto-27
IJsseldijk 63, Welsum foto-28
IJsseldijk 63, Welsum foto-29
IJsseldijk 63, Welsum foto-30
IJsseldijk 63, Welsum foto-31
IJsseldijk 63, Welsum foto-32
IJsseldijk 63, Welsum foto-33
IJsseldijk 63, Welsum foto-34
IJsseldijk 63, Welsum foto-35
IJsseldijk 63, Welsum foto-36
IJsseldijk 63, Welsum foto-37
IJsseldijk 63, Welsum foto-38
IJsseldijk 63, Welsum foto-39
IJsseldijk 63, Welsum foto-40
IJsseldijk 63, Welsum foto-41
IJsseldijk 63, Welsum foto-42
IJsseldijk 63, Welsum foto-43
IJsseldijk 63, Welsum foto-44
IJsseldijk 63, Welsum foto-45
IJsseldijk 63, Welsum foto-46
IJsseldijk 63, Welsum foto-47
IJsseldijk 63, Welsum foto-48
IJsseldijk 63, Welsum foto-49
IJsseldijk 63, Welsum foto-50
IJsseldijk 63, Welsum foto-51
IJsseldijk 63, Welsum foto-52
Verkocht
IJsseldijk 63, Welsum foto-2
IJsseldijk 63, Welsum foto-3
+53
Perceeloppervlakte
2.611 m²
Woonoppervlakte
347 m²
Inhoud
1.150 m³
IJsseldijk 63 is succesvol verkocht door Driessen Woningmakelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Op de mooist denkbare locatie pal aan de meanderende IJssel, bevindt zich Watermulder’s Hofstede.

“….prachtige vergezichten, mooie fietstochten en avondwandelingen langs de waterkant, flonkerende sterren aan de hemel. Tussen het water en de langstrekkende ganzen, was het leven nog nooit zo leuk, licht en genietbaar.” B&B gasten Jan en Vanessa.

De unieke kans doet zich voor onderdeel te worden van haar rijke geschiedenis.
De zeer fraaie voormalige molenaarshoeve met geschakeld twee gastenverblijven, biedt prachtige uitzichten op Nederland’s mooiste rivier met haar afwisselende uiterwaarden, èn op korenmolen ‘Houdt Braef Stand’, absoluut uniek.

Aan het lint van de rivier bieden vriendelijke plattelandsdorpen en historische Hanzesteden als Deventer vertier en cultuur. De werkelijk schitterende locatie centraal in de IJsselvallei geeft alle natuur die men zich kan wensen. Zo vanuit huis kunt u heerlijk oever-wandelen, fietsen, picknicken of vissen. Nabij bevinden zich Salland en de Veluwe en natuurgebied ‘Duursche Waarden’ met hun coulissen-, bos- en heidelandschappen.

Iedere dag biedt de prachtige IJssel nieuwe ansichtkaarten, right on your doorstep.
Paradijselijk wonen aan Nederland’s mooiste rivier!

Het vriendelijke en open dorp Welsum geeft een prettige sociale setting, en heeft een rijk verenigingsleven en veel voorzieningen zoals een basisschool, kerk, sport, landwinkels etc.
Restaurants, een treinstation en supermarkten bevinden zich op loopafstand of op enkele autominuten. Hanzestad Deventer, de Veluwe en de A50 (ontsluiting naar het gehele land) bevinden zich op slechts 15 autominuten.

Watermulder’s Hofstede geniet Rijksmonumentale status vanwege de historie en unieke ligging, in de lengte op de dijk en pal aan de rivier, en bestaat uit een hoofdwoning met achter de leilindes twee zelfstandige, zelfvoorzienende gastenverblijven. Laatsten zijn sinds jaren zeer succesvol in de recreatieve verhuur en realiseren een riante verdienste. De vele enthousiaste gasten voegen veel toe aan het woongenot. Niet zelden zijn er bijzondere ontmoetingen, vooral met gasten vanuit de verste werelddelen. De beide verblijven waren voor de molenaar opslagruimten voor o.a. het meel. Nu zijn ze tot zeer fraaie en gerieflijke onderkomens gemaakt waarbij het historische decor gecombineerd is met fraai en speciaal ontworpen elementen.

Op de riante kavel van ruim 2600 m2 bevinden zich de prachtige vogelrijke, parkachtige siertuin meerdere zonneterrassen, een fruit- moes- en kruidentuin, kweekkas en vijverpartij met zitkuil. Het oogsten van 18 soorten fruit, groenten en walnoten is pure rijkdom.

Door de tijd is met liefde onderhouden en gemoderniseerd (grote verbeteringen o.a. in 2006, 2010 en 2015), met behoud van de historische elementen zoals bedsteden, het oude ‘gemak’ buiten, houten en antieke estriken vloeren, hoge balkenplafonds, schouwen en de grote oude bakkersoven, welke nu een bijzonder decor vormt in de woonkeuken en een van de gastenverblijven. In een ambachtelijke bakkerij in de buurt is deze nog werkend te zien.

Watermulder’s Hofstede biedt een prachtig Hollands plaatje met rieten dak, wit stucwerk en luiken voor de schuiframen; het is niet vreemd dat zij als decor diende in de film ‘Een Brug te Ver’ en in TV programma’s en landelijke bladen verscheen.

INDELING

Hoofdwoning
De entree op de dijk bevindt zich centraal in de hoofdwoning. Binnenkomst in een kleine hal, met rechts de riante woonkamer met brede houten vloerdelen, schouw, bedstede, inbouwkast en hoog balkenplafond. In de schouw staat een houtkachel die de hele ruimte kan verwarmen, maar er zijn ook radiatoren. Vanuit deze zonovergoten woonkamer is er zicht op zowel de rivier als de korenmolen.
Achter de woonkamer is een ‘Herenkamer’, thans slaapkamer met luxe douchecabine. Ook hier bevinden zich een bedstede en inbouwkast, radiatoren en een kachel in de schouw.
Links van de entree bevindt zich thans een kunstatelier met toiletruimte en inbouwkast. Voorheen werd deze riante ruimte gebruikt als slaapkamer met badkamer-en-suite; dit kan eenvoudig weer zo gerealiseerd worden. Er zijn ook vele andere mogelijkheden denkbaar zoals kantoor of praktijkruimte aan huis. En in deze zeer lichte ruimte ook aan beide zijden schitterende uitzichten op de molen, tuin en meanderende IJssel en uiterwaarden.

De vaste trap leidt naar de verdieping ìn de dijk, ’s zomers heerlijk koel. Onder het atelier bevindt zich de riante woonkeuken, de voormalige bakkerij. De antieke estriken vloer en de voorkant van de enorme bakkersoven met gietijzeren luik, geven de ruimte een historische uitstraling. Verder een riante maatgemaakte essenhouten keuken met granieten aanrechtblad en alle apparatuur. Een 2,5 mtr lange eettafel, een zithoek bij de voormalige bakkersoven en houtkachel (ook radiatoren) maken het tot een riante woonkeuken. Binnendoorgang naar één van de gastenverbijven. Boerendeur naar het riante terras met zicht op de tuin en korenmolen. Paneeldeur naar de riante bijkeuken met aansluitingen voor witgoed en volop ruimte voor opslag, zoals bijvoorbeeld van alle ingemaakte jams, chutneysd e.d. van oogst uit de tuin, en de zelfgemaakte wijnen!
Achter deze bijkeuken bevindt zich nog een ruimte te gebruiken als bijv. klusruimte.

Vanuit het atelier leidt ook een vaste trap naar zolder onder de rieten kap. Denkbaar is deze gehele ruimte te gebruiken voor zeer riante slaapkamer (met IJsselzicht vanuit bed), een ruime badkamer en walk-in closet. Water en elektra zijn reeds aanwezig, net als een ventilatiesysteem.

Gastenverblijf 1, 4-persoons
Vanaf de eigen entree op de dijk, een weinig afdalend ìn de dijk, komt men op de ’s zomers altijd koele verdieping van het 4-persoons gastenverblijf met hal en twee slaapvertrekken, welke beiden een eigen luxe badkamer hebben.
Slaapkamer 1 heeft een boxspringbed, kroonluchter, TV, een badkamer met duo-douche, een wastafel en Duofresh-toilet. Antieke kledingkast. De vloer bestaat uit antieke vloertegels met vloerverwarming.
Slaapkamer 2 heeft een Hästensbed, design hanglampen, TV, een badkamer met Duofresh-toilet, douchenis met douchepaneel en Sunshower, een grote wastafel, De vloer bestaat uit Franse vloertegels van PIERRE met vloerverwarming.
In de hal is een verbindingsdeur (brandvertragend) naar de woonkeuken van de hoofdwoning, af te sluiten.
Vanuit de hal leidt een vaste trap naar de woonverdieping (airconditioning, radiatoren) die iets hoger dan dijkniveau ligt. De gehele ruimte is open plan. De moderne keuken is zeer compleet met alle apparatuur. Een lees-/eettafel van 240 cm, bureautje, en zithoek met hoekbank bij de koekoek (IJsselzicht) met gietijzeren radiator, TV. Groot klapraam met 180 graden IJsselzicht. Ter afscheiding tussen de tafel en de zithoek staat een open bamboe kast met boeken en decoratie. Schuifkast voor voorraad. Extra ruimte voor opslag.
Gasten van dit verblijf maken gebruik van het gedeelde dijkterras, en een ruim privé terras in de tuin met complete inrichting.

Gastenverblijf 2, 2-persoons
Vanaf het gedeelde dijkterras, een weinig afdalend in de dijk, komt men in het ’s zomers altijd koele, gelijkvloerse 2-persoons gastenverblijf (vloerverwarming en 1 radiator). De trap komt uit in de woonkamer met zitbank en TV. Tegelvloer met vloerverwarming.
Een toog leidt naar de moderne keuken (tegelvloer met vloerverwarming), compleet met alle apparatuur, eethoek met antieke kerkbank, antieke (linnen)kast. Apart toilet. Vanuit de keuken is toegang tot een privéterras met twee zitgelegenheden en BBQ.
Naast de keuken een slaapkamer (massief eiken vloer, wandradiator) met boxspringbed. En-suite badkamer (vloertegels, vloerverwarming) met wastafel, douchenis met douchepaneel en Sunshower.

VOORZIENINGEN
Met behoud van het historische karakter is Watermulder’s Hofstede goed met haar tijd meegegaan.
In het pand vindt u:
Badkamers met douchepanelen, Sunshouwers (2), Duo-fresh toiletten (2), een luxe douchecabine, een beveiligingssysteem, brandmeldcentrale, schotel TV, waterontharder, airco (deels), vloerverwarming (deels), dubbel glas (deels), 3 vrij jonge CV ketels, 30 groepen electra met kookgroep, grondwaterpomp, 2 houtkachels en 2 schoorsteenkappen met vonkenvangers. Verder een eigen oprit en eigen parkeergelegenheid.

INFO
• Schilderwerk grotendeels 2021
• Rietenkap deels vervangen 2010, deels gerenoveerd 2021
• Restauratie 2010: o.a. deels nieuwe rieten kap, nieuwe muurplaat, luiken, voordeur, stucwerk.
• Verbouwing 2006: realisatie 2-persoons gastenverblijf
• Verbouwing 2015: realisatie 4-persoons gastenverblijf
• Pand heeft nog veel potentie, zoals slaapkamers met zicht op de IJssel vanuit bed, bedrijf aan huis, dubbele bewoning, mantelzorgwoning….

Aanvaarding in overleg
Vraagprijs € 1.098.000,- k.k.
Meer lezen
Minder lezen
André Driessen
Uw qualis-makelaar
André Driessen
Driessen Woningmakelaars
Dorpstraat 84
7361 AX Beekbergen
055-843 12 49
Contact met de makelaar
IJsseldijk 63, Welsum foto-1
IJsseldijk 63 is succesvol verkocht door Driessen Woningmakelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken