De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-1
Vlijmen

De Hooge Bank 0 ong

€ 799.000 k.k.
Verkocht
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-0
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-1
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-2
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-3
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-4
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-5
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-6
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-7
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-8
Verkocht
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-2
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-3
+9
Perceeloppervlakte
5,1 ha
De Hooge Bank 0 ong is succesvol verkocht door Honders/Alting Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Omschrijving

Op een unieke locatie is een mooi landgoed in ontwikkeling: Landgoed De Hooge Bank. Het landgoed is gelegen in de bosrijke omgeving van het grensgebied tussen de gemeenten Heusden, Vught en Haaren. En wat het nog specialer maakt: het geheel bevindt zich op een uitloper van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Door de unieke ligging ten opzichte van belangrijke autosnelwegen geniet u enerzijds van een extra gezonde en heerlijk rustige woonomgeving, terwijl toch de A59 binnen 4 minuten te bereiken is. Verrassend genoeg bedraagt ook de afstand tot het Jeroen Bosch ziekenhuis minder dan 5 autominuten.

In Cromvoirt op minder dan 2 kilometer afstand wordt momenteel in opdracht van succesondernemer Robert van der Wallen een schitterende nieuwe 18-holes golfbaan aangelegd, bijna in de achtertuin van De Hooge Bank. In 2017 moet dit fraaie project worden opgeleverd.

Verder ligt het landgoed op slechts enkele autominuten van ’s-Hertogenbosch, de ‘gezelligste stad van Nederland’. Kortom een unieke combinatie van zaken die samen komen op dit werkelijk schitterende Landgoed.

En dit alles wordt nog eens overtroffen doordat u op deze locatie de mogelijkheid heeft om uw droomwoning volledig naar eigen inzicht te realiseren! Landgoed De Hooge Bank bestaat uit ruim 21,5 hectare natuurgebied waar vier grote landhuizen worden gebouwd. Twee daarvan zijn inmiddels gerealiseerd en met de bouw van huize De Hooge Bank wordt in de tweede helft van 2016 een begin gemaakt. Ten aanzien van het ontwerp van de woningen bestaat een grote mate van vrijheid waarop iedere eigenaar zich kan uitleven. Samen met de nieuwe natuur gaan de huizen een betoverend mooi project vormen. Het laatste beschikbare bouwkavel is bestemd voor een Landhuis, dat als werktitel "Rentmeesterswoning De Hooge Bank" heeft meegekregen. Dit landhuis wordt, als vanzelfsprekend, een vrijstaande woning op een bouwvlak van 4.000 m². Er mag maximaal 1.250 m³ bovengronds volume worden gebouwd, één en ander desgewenst nog te verhogen met de vergunningsvrije ruimte. Ook mag de bebouwing geheel worden onderkelderd. Bijgebouwen Bij het hoofdhuis en de 3 woningen mogen ook bijgebouwen worden opgericht. Deze dienen functioneel en architectonisch gekoppeld te zijn aan de woningen. Een maximale afstand tot de hoofdbebouwing van 20 meter dient hiertoe te worden aangehouden. Voor het materiaal- en kleurgebruik van de bijgebouwen moet aansluiting te worden gezocht bij de respectievelijke hoofdgebouwen. De bijgebouwen dienen hierbij ondergeschikt zijn aan deze hoofdgebouwen. De maximale goothoogte van het bijgebouw is 3 meter en de nokhoogte maximaal 6,5 meter. Dakkapellen zijn niet toegestaan. Dit volume dient gekenmerkt te worden door een afgeronde kapvorm met schilden en/of wolfseinden. De maximale totale oppervlakte voor de bijgebouwen bedraagt 150 m2. Verharding en toegang(spoort) tot landhuizen Op dit moment wordt een nieuwe toegang tot het landgoed aangelegd via de Honderdbunderweg, waarmee de uitrit veel overzichtelijker wordt. Met het weghalen van de huidige toegangsweg via de Nieuwkuijkseweg wordt enerzijds het risico op verkeersongelukken weggenomen en anderzijds wordt hierdoor het landgoed nog meer besloten gemaakt. Aldus ontstaat een bijzonder veilige woonomgeving met eventueel zelfs de mogelijkheid tot het opnemen van een slagboom.

Verharding De entree tot de gebouwen wordt vooralsnog voorzien van grind. Zo ontstaat er een duidelijke oprit naar de gebouwen. Deze wordt gezien als privéruimte. De laan die de zichtlijn vormt naar het landhuis is ook onverhard en zal een groen karakter hebben. Decoratieve toegangspoort. In het verlengde van de Nieuwkuijkseweg richting Huize De Hooge Bank, is een statige poort opgenomen. Deze poort heeft slechts een decoratieve functie en blijft gesloten om te voorkomen dat mensen het landgoed op rijden. De hoogte van de poort is 3 meter. Verlichting De verlichting van de tuinen en de oprit zal intelligent zijn om het karakter van het landgoed te ondersteunen. De ontsluiting van de woning loopt door de Ecologische Hoofdstructuur. Om deze structuur zo min mogelijk schade aan te doen, wordt de verlichting van het landgoed tot een minimum beperkt. Het wonen op dit landgoed is zo uniek vanwege de: - Groene en stille omgeving, die optimaal laat genieten van de natuur; - Nabijheid van ’s-Hertogenbosch, de gezelligste stad van Nederland; - Grote kavels met veel vrijheid om een landhuis naar, grotendeels, eigen inzicht te ontwerpen; - Mogelijkheid om een ruime villa te realiseren; - En extra interessant: de fiscale voordelen (door rangschikking onder de Natuurschoonwet) met betrekking tot WOZ en successiebelasting. Meer informatie over deze prachtige ontwikkeling vindt u op de speciale website: www.landgoed-dehoogebank.nl
Meer lezen
Minder lezen
Henk Honders
Uw qualis-makelaar
Henk Honders
Honders/Alting Makelaars
De Lind 18
5061 HW Oisterwijk
013-523 26 00
Contact met de makelaar
De Hooge Bank 0 ong, Vlijmen foto-1
De Hooge Bank 0 ong is succesvol verkocht door Honders/Alting Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken