Goirkestraat 7, Tilburg foto-1
Tilburg

Goirkestraat 7

€ 950.000 k.k.
Goirkestraat 7, Tilburg foto-0
Goirkestraat 7, Tilburg foto-1
Goirkestraat 7, Tilburg foto-2
Goirkestraat 7, Tilburg foto-3
Goirkestraat 7, Tilburg foto-4
Goirkestraat 7, Tilburg foto-5
Goirkestraat 7, Tilburg foto-6
Goirkestraat 7, Tilburg foto-7
Goirkestraat 7, Tilburg foto-8
Goirkestraat 7, Tilburg foto-9
Goirkestraat 7, Tilburg foto-10
Goirkestraat 7, Tilburg foto-11
Goirkestraat 7, Tilburg foto-12
Goirkestraat 7, Tilburg foto-13
Goirkestraat 7, Tilburg foto-14
Goirkestraat 7, Tilburg foto-15
Goirkestraat 7, Tilburg foto-16
Goirkestraat 7, Tilburg foto-17
Goirkestraat 7, Tilburg foto-18
Goirkestraat 7, Tilburg foto-19
Goirkestraat 7, Tilburg foto-20
Goirkestraat 7, Tilburg foto-21
Goirkestraat 7, Tilburg foto-22
Goirkestraat 7, Tilburg foto-23
Goirkestraat 7, Tilburg foto-24
Goirkestraat 7, Tilburg foto-25
Goirkestraat 7, Tilburg foto-26
Goirkestraat 7, Tilburg foto-27
Goirkestraat 7, Tilburg foto-28
Goirkestraat 7, Tilburg foto-29
Goirkestraat 7, Tilburg foto-2
Goirkestraat 7, Tilburg foto-3
+30
Perceeloppervlakte
1.170 m²
Woonoppervlakte
460 m²
Inhoud
1.720 m³

Omschrijving

RIJKSMONUMENT MET ACHTERHUIS MET EEN ZELDZAAM GAAF EX- EN INTERIEUR

Wonen in een karakteristiek herenhuis met veel ruimte en privacy en gelegen in één van de mooiste historische straten van Tilburg. Een pand waarin alle originele en historische elementen bewaard zijn gebleven.

Bouwjaar: 1861
Inhoud: circa 1.720 m³
Vloeroppervlak: circa 460 m²
Perceelsoppervlak: circa 1.170 m²
Aantal kamers: 13 kamers (7 slaapkamers)

VRIJSTAAND HERENHUIS MET EEN UNIEKE SFEER EN UITSTRALING
Deze voormalige fabrikantenwoning is in de jaren negentig compleet gerenoveerd. Sinds 2001 bewoont interieurontwerpster Ingrid Lintz met haar gezin dit pand. Het pand heeft een opvallend warme sfeer waar zij met veel zorg aan heeft gewerkt. Door gebruik te maken van kalk- en Engelse verven op de wanden, bijpassende stoffering, inrichting en decoratie hebben alle ruimtes een eigen sfeer gekregen die past bij het karakter van dit huis. De aangename ambiance proeft u in alle vertrekken van de woning. Met recht is dit een uniek pand te noemen op een bijzondere locatie.

MEERWAARDE WONEN –EN NAAR WENS- WERKEN / KANTOOR / WINKEL
Het herenhuis is geschikt als woning maar het bestemmingsplan biedt ook de mogelijkheid voor aan huis gebonden beroep, kantoor, detailhandel (90 m2) en bed & breakfast. Bijkomend voordeel is dat het perceel niet alleen een aangenaam rustige en volledig met groen omzoomde tuin heeft, maar ook een 8-tal parkeerplaatsen achter de woning. Het achterhuis (thans in gebruik als extra eetkamer) biedt de mogelijkheid voor een gastenverblijf of atelier. ‘Een unieke situatie voor stads wonen.’

UITSTEKENDE LIGGING EN BIJZONDERE GESCHIEDENIS
De Goirkestraat één van de mooiste historische straten van Tilburg, met musea zoals het Textielmuseum en De Pont. Goed bereikbaar vanaf de Ringbanen en op
5 á 10 minuten fietsen van het centrum en winkels voor dagelijkse boodschappen op loopafstand.

BEGANEGROND

ENTREE: hal - toilet
De fraaie voordeur biedt toegang tot een royale HAL met zijn authentieke afwerking: de originele tegelvloer, het stucwerkplafond met sierlijsten, de trap, het is een smaakvol geheel. Er is lambrisering aangebracht; de radiatoren zijn voorzien van een ombouw. De deuren zijn breed en hebben sierlijke architraven. De taupe kleur op de muren is afgestemd op de vloertegels. Het bovenlicht boven de voordeur valt op door zijn royale afmetingen. De trap is vervaardigd van hardhout. Onder de trap bevindt zich een trapkast.
Het TOILET, met wit sanitair, heeft nog het oude fonteintje met een koperen kraantje. De wanden en het plafond zijn voorzien van stucwerk; de vloertegels zijn van getrommeld marmer en op de wand is een sierrand aangebracht.

LIVING
Vanuit de hal, komt u -links- in de mooie grote woonkamer (46 m2) met zijn warme sfeer. Op de vloer ligt de oude planken vloer. Indrukwekkend is het rijk uitgevoerde stucplafond, met ornamenten en sierlijsten. Ook de grote originele zwarte marmeren schouw is een stijlvol element in de living. De hoge ramen, de warme kleuren, de dubbele openslaande tuindeuren, nog voorzien van de originele spanjoletsluitingen.

EETKAMER thans in gebruik als WERKKAMER
Rechts van de gang ligt de eetkamer (23 m2 , nu in gebruik als werkkamer). Het vertrek is voorzien van een eiken visgraat parketvloer, heeft nog de originele schouw van zwart marmer en een stucplafond dat uitbundig is voorzien van ornamenten en lijsten. Zoals ook elders in de woning, ook hier: hoge ramen die het geheel veel cachet geven.

KEUKEN
De sfeervolle keuken (17 m2) ligt rechts van de hal en daarin bevindt zich nog een originele servies- en inloopkast (met doorgeefluik naar de eetkamer). Heden en verleden vallen ook hier op bijzondere wijze samen. Hoge ramen aan de tuinzijde zorgen voor een goede lichtinval. De keuken is in 2001 volledig vernieuwd. Hierbij is gekozen voor een stijl die past bij de uitstraling van de woning. In de schouw, die betegeld is met antieke witjes, staat een AGA-cooker (2-oven), het keukenblok heeft zwarte eikenhouten kastjes, een terrazzo werkblad met een betegelde gootsteen en koperen kraan.
Onder de keuken ligt een getoogde kelder met wijn- en voorraadvakken.

ACHTERHUIS
Vanuit de keuken komt u in het achterhuis (nu in gebruik als extra eetkamer). Deze ruimte heeft een openhaard, rookkast en het originele keukenblok met granieten bak en waterpomp en koperen kranen. Onder de originele tegelvloer is isolatie en vloerverwarming aangebracht. Een bordestrap leidt u naar de zolder (1) van het achterhuis.


1E VERDIEPING
Via de trap -voorzien van een rond-doorlopende hardhouten trapleuning- komt u op de eerste verdieping. Op de overloop heeft u goed zicht op de tuin. Ook de overloop heeft een stucplafond met sierlijsten, een plankenvloer van massief eikenhout en de radiator is voorzien van een ombouw.

OUDERSLAAPKAMER (1)
Links op de eerste verdieping ligt de ouderslaapkamer (24 m2) met nog de originele zwart marmeren schouw. De kamer ligt aan de voorzijde van de woning. Heeft hoge ramen, een stucwerkplafond met sierlijsten en ornament en een vaste kledingkast. Een deur in de hoek van de kamer geeft toegang tot slaapkamer 2.

SLAAPKAMER 2 - of werkkamer
Ligt ook aan de voorzijde van de woning met openslaande deuren naar het balkon, met zijn fraaie smeedijzeren hekwerk. Het plafond van de kamer is voorzien van sierlijsten en de radiator heeft een ombouw. Naar wens kan deze kamer in gebruik genomen worden als garderobekamer bij de naastgelegen ouderslaapkamer.

DUBBELE SLAAPKAMER (3 en 4)
Rechts is een dubbele slaapkamer (24 en 22 m2): een slaapkamer-en-suite met aan één kant boekenkasten en ook nog de originele roodbruine marmeren schouw. (Momenteel is deze ruimte in gebruik als zit- en eetkamer.) De plafonds van de kamers zijn voorzien van sierlijsten en ornamenten. In de beide kamers ligt een plankenvloer van massief eikenhout en de radiatoren zijn met ombouw. De hoge ramen kenmerken de architectuur. Ook hier zorgen de gebruikte kleuren voor een aangename ambiance.

BADKAMER
Deze bevindt zich aan de achterzijde en biedt zicht op de tuin. Het gietijzeren bad op pootjes is authentiek. De badkamer is gezellig, licht, en aangenaam van formaat (15 m2). Er zijn twee wastafels, een douche, toilet en bidet. De douche is voorzien van getrommeld marmeren tegeltjes in een zandkleur. Het stucwerk plafond heeft een sierlijst. De tegelvloer is offwhite.

GARDEROBE
Op de overloop is een toog met daarachter een garderobe. Een sfeervol architectonisch element.


2e VERDIEPING
Via de bordestrap komt u op de tweede verdieping met een royale vierkante overloop met een balkenplafond. Ook op de tweede verdieping hebben de kamers royale afmetingen van ruim 20 vierkante meter. Alle slaapkamers zijn voorzien van aansluitingen voor wastafels. Naar wens zou van één van de bergkamers een extra badkamer gemaakt kunnen worden. Het dak is bij de renovatie geïsoleerd met nieuwe dakplaten.

SLAAPKAMER (5)
Op de tweede verdieping ligt direct rechts de 5e slaapkamer die is voorzien van een houten vloer en een balkenplafond. Kenmerkend op deze verdieping -en eveneens in deze kamer- zijn de (gave) houten spanten die in het zicht zijn gehouden. Aan de westzijde biedt het raam zicht op de straat. De kamer heeft tevens een dakraampje.

SLAAPKAMER (6)
Links van de overloop, ligt de 6e slaapkamer. Een hoge kamer waarin een schuin toelopend plafond is gecreëerd. Ook dit vertrek is voorzien van een plankenvloer -en de spanten zijn in het zicht gehouden. De kamer heeft een raam aan de oostzijde en tevens een dakraampje.

LOGEERKAMER (7)
Ook in deze kamer- zijn de (gave) houten spanten in het zicht gehouden. Aan de westzijde biedt het raam zicht op de straat. De kamer heeft ook een dakraampje en biedt toegang tot een bergzolder.

BERGKAMER 1 en 2
Aan de voorzijde liggen twee bergkamers met een oude planken vloer.


3e VERDIEPING
ZOLDER (2)
In de nok van de woning is een grote bergzolder van 35 m2.


TUIN EN PARKEREN
De woning ligt op een royaal perceel van bijna 1.200 m2 met een oprit met aansluitend parkeerplaats voor een 8-tal auto’s. Daarachter ligt een ommuurde aangename, groene tuin met hoge hagen. Met een diepte van 40 meter en breedte van 25 meter is het een ruimtelijke tuin: heerlijk om in te vertoeven en een veilige plek om kinderen te laten spelen. In de tuin staan enkele monumentale bomen. De tuin heeft diverse terrassen. Bij het achterhuis ligt een terras dat omzoomd is met een haag van buxus. Er zijn taxus- en beukenhagen aangelegd. In het deel bij het achterhuis, aan de ommuring, staat een verhoogde 'fontein'. Deze past fraai in de sfeer van het historische geheel. Een toog in een beukenhaag geeft toegang tot het achterste gedeelte van de tuin. Een centraal pad, met aan weerszijden gazon en beplanting aan de muurzijden, leidt naar een iets verhoogd terras dat heerlijk beschut ligt. Van hier heeft u een fraai zicht op de woning.

KENMERKEND AAN DEZE MONUMENTALE WONING
• Rijksmonument - charmewoning
• Fraaie, eclectische architectuur
• Een authentieke sfeer: een oprecht warm karakter
• Royale inhoud en ruimtelijke vertrekken
• Bewerkte stucwerk plafonds met uitbundige ornamenten en lijsten
• Bewerkte architraven rond de kozijnen
• Schouwen in diverse uitvoeringen
• In de meeste vertrekken de originele vloeren
• Getoogde kelder met gemetselde nissen
• Authentiek keukenblok met koperen pomp en kranen in het achterhuis
• Authentieke badkuip

• Gezellige omsloten, royale tuin met diverse terrassen; veel privacy
• Oprit; bestraat met klinkers; de oprit is voorzien van een smeedijzeren hek, intercom
• Achter de woning: royale parkeergelegenheid voor 8 auto's op bestraat gedeelte

• Goed onderhouden rijksmonument
• In 2012 is de gehele buitenzijde geschilderd
• Een heerlijke, multifunctionele familiewoning die absoluut tot de verbeelding spreekt
• De woning is ook geschikt voor aan huis gebonden beroepen, kantoor, detailhandel en bed & breakfast.
Meer lezen
Minder lezen
Floor Appels
Uw qualis-makelaar
Floor Appels
Appels Makelaardij
Tilburgseweg 88
5051 AJ Goirle
013-534 91 15
Contact met de makelaar

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 950.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
08724

Bouw

Type
Herenhuis, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1861
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Beschermd stads- of dorpgezicht, Monument

Oppervlakten en inhoud

Wonen
460 m²
Perceel
1.170 m²
Overig
30 m²
Inhoud
1.720 m³

Indeling

Kamers
13
Slaapkamers
7
Verdiepingen
3

Energie

Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Nefit Ecomline HR (1997, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, Zijtuin
Achtertuin
Noord, 943 m², 23×41cm
Schuur
Inpandig
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra, Voorzien van verwarming, Voorzien van water

Garage

Soort garage
Parkeerplaats

Objectkenmerken

• TV-Kabel
• Balkon

Locatie

Goirkestraat 7, 5046 GC Tilburg

• Beschutte ligging

Meer lezen
Minder lezen

Plattegronden

Goirkestraat 7, Tilburg plattegrond-0
Goirkestraat 7, Tilburg plattegrond-1
Goirkestraat 7, Tilburg plattegrond-2

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Goirkestraat 7

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens (verplicht)
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Floor Appels
Uw qualis-makelaar
Floor Appels
Appels Makelaardij
Tilburgseweg 88
5051 AJ Goirle
013-534 91 15

Appels Makelaardij
Account aanmaken
Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland. Account aanmaken
Magazine
De laatste trends op het gebied van interieur, design, reizen en culinair genieten. Lees Qualis e-Magazine