Hertenroep 10, Teteringen foto-1
Teteringen

Hertenroep 10

€ 4.125.000 k.k.
Verkocht
Hertenroep 10, Teteringen foto-0
Hertenroep 10, Teteringen foto-1
Hertenroep 10, Teteringen foto-2
Hertenroep 10, Teteringen foto-3
Hertenroep 10, Teteringen foto-4
Hertenroep 10, Teteringen foto-5
Hertenroep 10, Teteringen foto-6
Hertenroep 10, Teteringen foto-7
Hertenroep 10, Teteringen foto-8
Hertenroep 10, Teteringen foto-9
Hertenroep 10, Teteringen foto-10
Hertenroep 10, Teteringen foto-11
Hertenroep 10, Teteringen foto-12
Hertenroep 10, Teteringen foto-13
Hertenroep 10, Teteringen foto-14
Hertenroep 10, Teteringen foto-15
Hertenroep 10, Teteringen foto-16
Hertenroep 10, Teteringen foto-17
Hertenroep 10, Teteringen foto-18
Hertenroep 10, Teteringen foto-19
Hertenroep 10, Teteringen foto-20
Hertenroep 10, Teteringen foto-21
Hertenroep 10, Teteringen foto-22
Hertenroep 10, Teteringen foto-23
Hertenroep 10, Teteringen foto-24
Hertenroep 10, Teteringen foto-25
Hertenroep 10, Teteringen foto-26
Hertenroep 10, Teteringen foto-27
Hertenroep 10, Teteringen foto-28
Hertenroep 10, Teteringen foto-29
Hertenroep 10, Teteringen foto-30
Hertenroep 10, Teteringen foto-31
Hertenroep 10, Teteringen foto-32
Hertenroep 10, Teteringen foto-33
Hertenroep 10, Teteringen foto-34
Hertenroep 10, Teteringen foto-35
Hertenroep 10, Teteringen foto-36
Hertenroep 10, Teteringen foto-37
Hertenroep 10, Teteringen foto-38
Hertenroep 10, Teteringen foto-39
Hertenroep 10, Teteringen foto-40
Hertenroep 10, Teteringen foto-41
Hertenroep 10, Teteringen foto-42
Hertenroep 10, Teteringen foto-43
Hertenroep 10, Teteringen foto-44
Verkocht
Hertenroep 10, Teteringen foto-2
Hertenroep 10, Teteringen foto-3
+45
Perceeloppervlakte
1,6 ha
Woonoppervlakte
680 m²
Inhoud
3.150 m³
Hertenroep 10 is succesvol verkocht door Biemans Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Wonen en werken op een parkachtig perceel
‘Via de achtertuin de golfbaan op’

Verscholen achter loofbomen en een behoorlijk stuk van de Oosterhoutseweg vandaan, ligt aan de Hertenroep in Teteringen een imposante witte villa. “Toen ik hier als jong ventje regelmatig voorbijreed vroeg ik me af wie hier toch woonde. Het leek wel een paleis”, vertelt de heer des huizes lachend. In 2014 nam hij met z’n gezin zelf intrek in het huis. Een plek waar hij wonen en werken uitstekend kon combineren. “Hier wonen is ontzettend luxe, maar nu ik mijn kantoor elders heb is het voor ons te groot.”

De villa aan de Hertenroep oogt vanbuiten misschien als een paleis, vanbinnen doet de grootse woning vooral warm en sfeervol aan. Dat komt niet alleen door de slimme indeling van de enorme ruimte, maar ook door het materiaalgebruik, de aanwezigheid van een open haard, de vele vloerkleden en vitrage. Het draagt bovendien bij aan een prettige akoestiek. Opvallend is de mooie zichtlijn vanuit de hal, door de woonkamer richting het zwembad in de tuin. Links van deze zichtlijn bevindt zich het woongedeelte. Hier vormt de haard het middelpunt van het interieur. Laat hier de ruimte even op je inwerken en kijk rustig rond. Geheid dat de parkachtige tuin rondom het huis je aandacht trekt.

Het kloppende hart van het huis
Achter de open haard langs, loop je via een aparte eetkamer door de speelkamer de woonkeuken binnen. Een ruimte van zo’n zestig vierkante meter, die met recht als het kloppende hart van het huis fungeert. Terwijl kids zich in de speelkamer vermaken, brengen de bewoners en hun gasten al kokend en etend heel wat uurtjes in de woonkeuken door. “Dit is absoluut één van onze favoriete plekken in huis. Een andere plek waar ikzelf graag vertoef, is mijn kantoorruimte aan de andere kant van het woongedeelte. Mét uitzicht op het buitenzwembad.”

Niet alleen op de begane grond, maar ook op de verdieping voeren warmte en sfeer de boventoon. De vide geeft de statige villa een speels karakter. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers (een met aangrenzende badkamer), een masterbedroom met badkamer en suite en een wasruimte met toegang tot een balkon.

Standalone kantoor
Via de open kantoorruimte in de woonkamer, wandel je via een keukentje het kantoor in de rechtervleugel van de villa binnen. Het is een standalone kantoor met naast een eigen keuken en toiletten, ook een aparte entree en parkeerruimte voor vier auto’s. “De vorige bewoner werkte hier met ongeveer tien man personeel. Hier beneden zijn drie werkruimtes gecreëerd, maar ook op de verdieping zijn drie werkkamers. Dat maakt deze plek ideaal voor mensen met bijvoorbeeld een praktijk aan huis. Dan denk ik onder andere aan een advocaat, een fysiotherapeut of een tandarts.”

“Vanwege de uitstraling en de ruimte zou de villa ook heel goed als schoonheidskliniek dienst kunnen doen. Al zie ik hier ook een groot gezin wonen, of iemand met een uit de hand gelopen hobby.” Een meerwaarde van de villa is dat aan de zijkant (aan het huis vast) 580 vierkante meter vergunningsvrij bijgebouwd mag worden. Bijvoorbeeld voor die uit de hand gelopen hobby, een binnenzwembad of misschien wel een showroom. En wie daaraan niet genoeg heeft, kan ook links in de voortuin een bijgebouw van 350 vierkante meter laten plaatsen.

Beschut en uit de wind
Met een perceel van ruim 15.925 vierkante meter mag de tuin gerust als park omschreven worden. “Buiten zitten we, mits het mooi weer is, graag rond het zwembad. Omdat het huis een u-vorm heeft, zit je aan de achterkant heerlijk beschut en uit de wind. Naast ontspannen rond het zwembad, vind ik het ook heerlijk om een uurtje of twee op de grasmaaier te toeren.” Linksachter in de tuin bevindt zich een grote vijver en verderop is een hek met een poort. “Als je met je golfset door het hek wandelt en een kleine honderd meter loopt, sta je bij de eerste hole van de 18-holes Golfpark De Haenen. Ik golf, maar vanuit onze tuin wandelen naar de eerste hole heb ik nog nooit gedaan hoor”, vertelt de heer des huizes lachend.

Op het perceel bevindt zich ook een garage met drie units en er zijn twee toegangspoorten. Via de ene poort rijd je het terrein op en langs de andere poort rijd je het perceel af. “Het was in het bestemmingsplan opgenomen en de vergunningen waren ver rond. Het leek ons daarom leuk om er een cirkel/boog van te maken.”

Teteringen en omgeving
Teteringen (gemeente Breda) is een leuk, gezellig, centraal gelegen dorp met in de dorpskern basisscholen, een aantal winkels, horeca en een supermarkt. Sportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Binnen een straal van tien kilometer zijn maar liefst vier golfbanen. Ook zijn er in Teteringen sportclubs, zoals een hockey-, een tennis- en een voetbalvereniging. Op steenworp afstand van de villa bevinden zich bovendien een ruitersportcentrum en een dressuurstal. In het achter de villa gelegen uitgestrekte bos- en heidegebied kunnen sport- en natuurliefhebbers eindeloos wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden op de daarvoor bestemde routes.
Het centrum van bruisend Breda, maar ook het centrum van Oosterhout liggen op ongeveer tien minuten rijden. Binnen dertig minuten sta je op Eindhoven Airport en steden als Antwerpen en Rotterdam zijn binnen ongeveer veertig minuten te bereiken.
Meer lezen
Minder lezen
Bart Biemans
Uw qualis-makelaar
Bart Biemans
Biemans Makelaardij
Heuvel 4
4901 KC Oosterhout (NB)
0162-472 950
Contact met de makelaar
Hertenroep 10, Teteringen foto-1
Hertenroep 10 is succesvol verkocht door Biemans Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken