Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-1
Swalmen

Rijksweg Zuid 54

€ 487.500 k.k.
Verkocht
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-0
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-1
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-2
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-3
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-4
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-5
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-6
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-7
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-8
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-9
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-10
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-11
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-12
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-13
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-14
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-15
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-16
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-17
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-18
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-19
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-20
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-21
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-22
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-23
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-24
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-25
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-26
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-27
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-28
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-29
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-30
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-31
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-32
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-33
Verkocht
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-2
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-3
+34
Perceeloppervlakte
585 m²
Woonoppervlakte
253 m²
Inhoud
1.171 m³
Rijksweg Zuid 54 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Aan Rijksweg Zuid in Swalmen bevindt zich dit herenhuis dat in oorsprong dateert van 1923. Het maakte destijds deel uit van een twee woningen tellend bouwplan waar twee broers, die beiden aannemer waren, architect Klaarenbeek voor in de arm namen. Het resulteerde in tal van details die deze thans zeer gewilde bouwperiode kenmerken. Het object heeft twee woonkamers op de begane grond, waarvan één en suite, een luxe designkeuken van SieMatic en telt op beide verdiepingen in totaal zes (slaap)kamers en een comfortabel verbouwde badkamer. Het bouwjaar is 1923, de inhoud bedraagt 1.171 m3 en de perceeloppervlakte meet 585 m2.

BEGANE GROND
Hal
Via een overdekt portaal, met een voor deze bouwperiode kenmerkende, strakke ornamentering, is toegang tot de ontvangsthal. Tijdens renovatiewerkzaamheden is de vloerbedekking verwijderd waarna er een terrazzovloer tevoorschijn kwam met art nouveau detaillering aan de randen. Vooraan in de hal bevindt zich naast de garderobe een meterkast met aansluitingen van gas en elektra. Aan de achterzijde van de hal is toegang tot de kelderruimtes; ernaast bevindt zich een geheel vernieuwde toiletruimte met vrijhangend sanitair en designfonteintje (Sphinx). De vloer is afgewerkt met een grijze tegel en de wanden met witte metrotegels.

Woonkamer en suite
Bij binnenkomst is aan de linkerzijde toegang tot een kamer en suite (totaal 34,1 m2). Deze heeft aan de voorzijde een erkeruitbouw en aan de achterzijde met een dubbele tuindeur toegang tot het terras. De originele, beukenhouten parketvloeren hebben een visgraat legpatroon en een ingelegde, donkerkleurige rand rondom. In de voorste ruimte is de zwarte hardstenen schouw in ongeschonden staat bewaard gebleven en biedt plaats aan een hedendaagse allesbrander. Met schuifdeuren staan beide ruimtes met elkaar in verbinding.

Woonkeuken
De woonkeuken (25,5 m2) heeft een donkergrijze vloer van grootformaat natuursteen tegels en aan de raamzijde een L-vormige inrichting van SieMatic (1999) met onder- en bovenkastjes met matwitte fronten. Het zwartgranieten werkblad is onbehandeld omwille van de natuurlijke uitstraling en biedt plaats aan een rvs-spoelbak van Franke. Tot de (inbouw)apparatuur behoren een 5-pits gasfornuis (Solitaire) met elektrische oven en (nieuwe) wasemkap van Bosch en een afwasmachine (Miele). Aan de overzijde, in een apart kastdeel, is de combimagnetron van Siemens ingebouwd. Een tuindeur biedt er toegang tot het deels overdekte achterterras.

Bijkeuken
De achtergelegen bijkeuken (6,1 m2) heeft een zwarte keramische tegelvloer met contrasterend witte voeg en een inrichting met boven- en onderkasten en een werkblad met spoelbak en mengkraan. Deze ruimte biedt tevens plaats aan de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger) en de HR-combiketel (Nefit Ecomline, 2005). In het plafond zijn diverse halogeeninbouwspots verwerkt.

Tweede woonkamer
Aan de overzijde in de ontvangsthal is toegang tot een tweede woonkamer (14,6 m2). Deze beschikt over een parket vloer en een ingebouwde muurkast. Via een deur is er rechtstreeks toegang tot de keuken.

EERSTE VERDIEPING
Een in originele staat teruggebrachte trappartij met tussenoverloop leidt naar de eerste verdieping. Op de tussenoverloop bevindt zich een gemoderniseerde toiletruimte met een wandafwerking van witte metrotegels en een vloer van donkergrijze, keramische vloertegels. De inrichting bestaat uit vrijhangend sanitair van Ceravid.

Drie (vier) slaapkamers
De slaapkamers hebben een vloerafwerking van laminaat in brede delen met een kersenhouten dessin. De hoofdslaapkamer (totaal 31,6 m2) ligt aan de linkerzijde en is ontstaan door de samenvoeging van twee voormalige slaapkamers waarbij de overgang op contrasterend strakke wijze is vormgegeven. Deze ruimte heeft aan de voorzijde met twee openslaande deuren toegang tot ommuurd balkon en beschikt tevens over airconditioning (Mitsubishi).
Tijdens de verbouwing is de vloerbedekking verwijderd waarbij de restanten van een origineel geschilderd Perzisch tapijt tevoorschijn kwamen. Aan de rechterzijde van de overloop bevinden zich twee slaapkamers (van 16,2 m2 en 14,8 m2) die met een tussendeur met elkaar in verbinding staan. De aan de achterzijde gelegen grootste slaapkamer heeft met een deur toegang tot het platte dak boven de keuken en bijkeuken.

Badkamer
De voormalige badkamer is vergroot door er een deel van de overloop erbij te betrekken. Hij kreeg een wandafwerking van witte en antraciete tegels met witte voeg en een keramische tegelvloer die is voorzien van vloerverwarming. Tot de inrichting behoren een inloopdouche met verzonken afvoer en designarmatuur alsmede een vrijhangend wastafelmeubel met hoogglans witte fronten waarop zich een brede wastafel bevindt met twee geïntegreerde waskommen en designarmaturen. De halogeenplafondspots zijn onafhankelijk van elkaar bedienbaar en in het plafond zijn tevens twee luidsprekers verwerkt voor muziekbeleving. Een designwandradiator voor het drogen van handdoeken completeert deze inrichting.

ZOLDER
Drie slaap-/werkkamers
De vaste trap voert voorts naar de zolderverdieping waar een overloop (6,5 m2) toegang biedt tot drie multifunctioneel inzetbare slaap-/werkkamers. In de voorste kamer (14,1 m2) aan de linkerzijde is de opstelplaats van de badgeiser (Vaillant). Bijzonder detail van deze ruimte is zonder twijfel de driehoekvormige raampartij aan de voorzijde. De achterste kamer (13,3 m2) heeft een laminaatvloer en is thans als muziekkamer/kantoor in gebruik. De derde kamer (met 16,6 m2 aan stahoogte boven de 1.50 meterlijn) fungeert momenteel als schilderatelier, is georiënteerd op de achterzijde en heeft daglichttoetreding via twee Velux-dakramen en bergruimte onder de dakhelling. Kenmerkend detail in deze kamers is de balken kapconstructie die in elke kamer zichtbaar is gehouden.

TUIN
De voortuin heeft een inrichting met gazon en borders waar een oprit en toegangspad van meerkleurige betonklinkers is aangelegd. Aan de linkerzijde bevindt zich een garage met houten poort
(17,8 m2) die is voorzien van elektriciteitsaansluiting. De achtertuin heeft aan de woningzijde een overkapping/serre (15,8 m2) met semitransparant dak en uitneembare/oprolbare transparante wanden op een terras van betonklinkers. Ernaast ligt een tweede terras van betonklinkertjes die als tuinpad door het gazon ‘meandert’. De linker- en rechtererfgrens worden gevormd door respectievelijk een volgroeide, hoge haag en een tuinmuur.
Geheel achter in de tuin bevindt zich een nieuw aangelegde, volledig geïsoleerde garage (29,3 m2) met tentdak, zolderberging (met 0,9 m2 aan stahoogte boven de 1.50 meterlijn) en twee handbediende rolpoorten. Hij is probleemloos te bereiken via de achtergelegen verkeersluwe weg. Gasten hebben hier ruimschoots parkeergelegenheid op het eigen, voorliggende terrein. Toekomstige bewoners kunnen deze ruimte desgewenst omvormen tot een zogeheten ‘kangoeroe-woning’ waarbij ouders op leeftijd zelfstandig bij hun kinderen separaat kunnen ‘inwonen’.

KELDER
Twee kelderruimten
Vanuit de hal leidt een trap met automatische verlichting naar de beide kelderruimtes (totaal 27,3 m2). De eerste is een voorraadkelder die de watermeter herbergt, de achterliggende is een hobbyruimte. Beide keldervertrekken beschikken over de originele en nog intacte bakstenen vloeren.

ALGEMEEN
- Karakteristieke jaren ’20-architectuur waarbij veel originele elementen in de gerenoveerde opzet zijn geïntegreerd;
- Drie slaapkamers op de eerste verdieping en drie slaap-/werkkamers op de tweede verdieping;
- Uitgerust met een luxe (design)keuken (SieMatic) die is voorzien van inbouwapparatuur;
- Moderne en luxe uitgevoerde badkamer op de eerste etage;
- Op korte afstand van het winkelhart van Swalmen en Roermond met zijn uitgebreide aanbod aan voorzieningen.
- Detail voor toekomstige bewoners: de vorige bewoners hebben hun kinderen de opdracht gegeven een tekening te maken. Deze is als tijdcapsule tijdens de restauratie in de trappost verborgen.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Rijksweg Zuid 54, Swalmen foto-1
Rijksweg Zuid 54 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken