Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-1
Swalmen

Asseltsestraat 8 .

€ 975.000 k.k.
Verkocht
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-0
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-1
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-2
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-3
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-4
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-5
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-6
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-7
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-8
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-9
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-10
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-11
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-12
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-13
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-14
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-15
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-16
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-17
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-18
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-19
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-20
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-21
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-22
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-23
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-24
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-25
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-26
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-27
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-28
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-29
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-30
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-31
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-32
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-33
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-34
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-35
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-36
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-37
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-38
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-39
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-40
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-41
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-42
Verkocht
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-2
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-3
+43
Perceeloppervlakte
2.640 m²
Woonoppervlakte
308 m²
Inhoud
1.374 m³
Asseltsestraat 8 . is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Aan de rand van Swalmen, omringd door een parkachtig aangelegde beeldentuin met een vijver en verwarmd zwembad, ligt deze karakteristieke villa die in oorsprong dateert van 1936. Het object maakte in de afgelopen decennia fasegewijs diverse verbouwingen en hoogkwalitatieve moderniseringen door. Op het beganegrondniveau heeft de villa een luxe ingerichte woonkeuken en een grote woonkamer met aanliggende kantoorruimte die een schitterend uitzicht hebben op de tuinpartijen. Op de eerste verdieping telt zij drie slaapkamers, waarvan een met airconditioning, en twee
modern ingerichte badkamers. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1936, de inhoud bedraagt 1.374 m3 en het perceeloppervlak meet ca. 2.640 m ².

BEGANE GROND
Via een inpandige entree (3,3 m2) is met een originele, getoogde voordeur in een raampartij met gebrandschilderd glas toegang tot een portaal dat in verbinding staat met de ontvangsthal (21,5 m2). Deze hebben een vloerafwerking van travertin die drempelloos doorloopt in de aan de rechterzijde gelegen woonkamer. In het portaal is de gasmeter (slimme meter) ondergebracht, de elektriciteitsmeter bevindt zich in de keuken en de watermeter in de kelder. Aan de achterzijde van de hal is toegang tot het met marmeren wand- en vloertegels afgewerkte gastentoilet met vrijhangend sanitair en fonteintje. Vóór het toilet is aan de linkerzijde toegang tot de trap naar de kelderruimtes; aan de rechterzijde leidt een tuindeur met elektrisch bedienbaar rolluik naar de achtertuin.

L-vormige woonkamer
De L-vormige woonkamer (57,9 m2) heeft aan de voor- en achterzijde volop daglichttoetreding dankzij drie brede raampartijen die een magnifiek uitzicht bieden op de omliggende tuinpartijen. De raampartijen zijn voorzien van elektrisch bedienbare rolluiken en aan de rechterzijde is toegang tot een terras (15 m2) van waaraf uitzicht is op de vijverpartij met vlonderterras in de rechterzijtuin. Aan de achterzijde is een wand voorzien van een ingebouwde maatwerkmuurkast.

Werkkamer/kantoor
Met een volledig in de wand geïntegreerde, brede schuifdeur staat de woonkamer in verbinding met in een 1980 aangebouwde en gestoffeerde werkkamer (32,4 m2). De ruimte heeft een openhaardpartij in een strak gestucte omlijsting en in het plafond is richt- en dimbare spotverlichting opgenomen.

Eetkamer
Vanuit de hal is toegang tot de eetkamer (14,9 m2) die uitzicht heeft op zowel de voor- als linkerzijtuin.

Keuken
Zij staat in open verbinding met de op de achterzijde georiënteerde keuken (16,4 m2) die met een uitbouw met brede raampartij aan twee zijden uitzicht heeft op de achtertuin. De vloer van deze woonkeuken is afwerkt met massief essenhout en de inrichting van het keukengedeelte heeft een driezijdige opstelling met onder- en bovenkasten met zachtgrijze fronten en een composieten werkblad met artistieke tegelachterwand. Tot de inbouwapparatuur behoren een 4-pits elektrische kookplaat met rvs-schouwkap (Neff), een koelkast en diepvries (Atag), alsmede een elektrische
oven en afwasmachine (Imperial). Negen richtbare plafondspots zorgen er voor de gewenste sfeerverlichting en de rolluiken – zoals overigens alle in huis – zijn inpandig in de gevels geïntegreerd.

EERSTE VERDIEPING
Drie slaapkamers
Vanuit de ontvangsthal leidt een gestoffeerde trap via een tussenoverloop met glas-in-lood raampartijen naar een eveneens gestoffeerde overloop (8,5 m2) die toegang biedt tot drie slaapkamers.

Hoofdslaapkamer met aanliggende badkamer
In de linkervleugel bevindt zich de van airconditioning voorziene hoofdslaapkamer (met 29,7 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Deze is ontstaan door samenvoeging van twee voormalige slaapkamers en heeft een vloerafwerking van essenhouten parket. De raampartijen zijn voorzien van elektrisch bedienbare rolluiken met geïntegreerde horren. In het plafond zijn vier
ingebouwde halogeenspots opgenomen.

Hoofdbadkamer
De hoofdslaapkamer staat aan de voorzijde in verbinding met een badkamer (met 9,3 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) waar de parketvloer drempelloos in doorloopt. De vernieuwde designinrichting bestaat uit twee keramische waskommen (Sphinx) in een composieten blad dat wordt geflankeerd door een matglazen bergkast. Het kunststoffen ligbad heeft eenzelfde composieten omranding en ingebouwde halogeenspots in een doorlopende koof. Naast een vrijstaande designradiator als ruimtedeler is het vrijhangende toilet geplaatst.

Tweede slaapkamer
Aan de andere zijde van de overloop is toegang tot de tweede slaapkamer (met 20,9 m2 aan stahoogte boven de 1.50- meterlijn), is gestoffeerd en heeft uitzicht op de achtertuin. Aan de linker- en rechterzijde van de raampartij in een dakkapel bevinden zich dubbele, ingebouwde muurkasten.

Derde slaapkamer
De derde slaapkamer (23,6 m2) beschikt over een muurkast (met 2,5 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Een kastenwand in deze kamer met schuifdeuren fungeert als ruimtedeler waardoor een ‘hal’ is ontstaan die naar de tweede badkamer leidt en aan de linkerzijde een ingebouwde wastafel met spiegelachterwand heeft.

Tweede badkamer
Aan het einde van de ‘hal’ in de derde slaapkamer is met een schuifdeur met spiegelfront toegang tot de tweede badkamer (met 3,6 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Deze heeft een wand- en vloerafwerking van tegels en een open inloopdouche met verzonken afvoer en regendouchekop. Aan de andere zijde bevindt zich een vrijhangend toilet.

ZOLDER
De gestoffeerde trap met een tussenoverloop leidt voorts naar een overloop op de zolderetage (5,5 m2).

Vierde slaapkamer
In de linkervleugel is toegang tot de verwarmde vierde slaapkamer (met 13,4 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) die de beschikking heeft over een vaste wastafel.

Zolderbergingen
De overige ruimten op deze etage bestaan uit zolderbergingen (met 27,6 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) waar zich tevens de techniek van de mechanische ventilatie voor beide badkamers bevindt.

KELDER
4 kelderruimtes
Vanuit de hal leidt een trap naar de kelderverdieping met gevlinderde betonnen vloeren. De eerste kelder (14,1 m2) herbergt de watermeter en biedt plaats aan de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger) op een verhoging. De tweede kelder (20.3 m2 biedt plaats aan de cvinstallatie van Radson (2002) waarbij één van de drie cv-ketels is bestemd voor warmwatervoorziening (ringleiding met
directe warmwatertoevoer op tappunten). Ernaast is de techniek van het verwarmde zwembad geplaatst met een zuiveringsinstallatie met zogeheten glasvulling en warmtewisselaar. De twee andere kelders (13,5 m2 en 10,9 m2) betreffen een provisie- en wijnkelder waarin eveneens een installatie voor waterontharding is geplaatst.

TUIN
De omliggende tuin verdient met recht het predikaat ‘park’. Het terrein is vanaf de straatzijde toegankelijk via een brede kiezeloprit die stallingsmogelijkheid biedt aan diverse auto’s op eigen terrein. De tuin heeft een inrichting met gazons waarop zich diverse volgroeide bomen bevinden en biedt momenteel plaats aan diverse kunstobjecten die door de eigenaar in de loop der jaren zijn aangekocht. Aan de linkerzijde bevindt zich een houten tuinberging (18,4 m2) welke momenteel voor de stalling van tuinmaterieel wordt gebruikt. Aan de rechterzijde leidt een tuinpad naar een vijverpartij waar een hardhouten vlonderterras alle gelegenheid biedt om in alle rust van de tuin te genieten.

Zwembad
Aan de achterzijde in de tuin bevindt zich een zwembad (10.00 x 5.00 x 1.80 meter) waarvan de omranding enige renovatie verdient en dat is voorzien van een elektrisch bedienbare lamellenafdekking. Het zwembad is omringd door terrassen die toegang bieden tot verschillende, geschakelde overkappingen die naast omkleed- en opslagruimten tevens plaats bieden aan een douche.

ALGEMEEN
- Vrijstaande villa in oorsprong daterend van 1936 die fasegewijs geheel is gemoderniseerd;
- Omringd door een parkachtig aangelegde beeldentuin rondom;
- Ligging in een verkeersluwe woonwijk aan de rand van Swalmen, grenzend aan de Eppenbeek;
- Woonkamer met optimaal tuincontact en een woonkeuken die is voorzien van alle gebruikelijke inbouwapparatuur;
- Drie slaapkamers en twee badkamers op de eerste verdieping; de vierde slaapkamer bevindt zich op de zolderetage;
- Verwarmd zwembad met terras en overkappingen/kleedruimtes en een hoge mate van privacy;
- Op korte afstand van diverse uitvalswegen, het centrum van Swalmen en Roermond, en met oprit naar autosnelweg A73 op enkele autominuten afstand;
- De mogelijkheid bestaat om ca. 1950 m² (bouw)grond gelegen aan de linkerzijde van het perceel bij te kopen (afmetingen ca. 65 meter diep x 30 meter breed).
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Asseltsestraat 8 ., Swalmen foto-1
Asseltsestraat 8 . is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken