Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-1
Rotterdam

Zeemansstraat 8 A

€ 1.495.000 k.k.
Verkocht
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-0
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-1
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-2
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-3
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-4
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-5
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-6
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-7
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-8
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-9
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-10
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-11
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-12
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-13
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-14
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-15
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-16
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-17
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-18
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-19
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-20
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-21
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-22
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-23
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-24
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-25
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-26
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-27
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-28
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-29
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-30
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-31
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-32
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-33
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-34
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-35
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-36
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-37
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-38
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-39
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-40
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-41
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-42
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-43
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-44
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-45
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-46
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-47
Verkocht
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-2
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-3
+48
Aantal kamers
4
Woonoppervlakte
191 m²
Inhoud
1.108 m³
Zeemansstraat 8 A is succesvol verkocht door Baljon Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

In het Scheepvaartkwartier, Rotterdams ongerept negentiende-eeuwse lustoord voor de gelukkigste zielen van de stad, liggen de verrukkingen voor het oprapen. Het Wereldmuseum, Het Park, de Veerhaven. Curiositeiten uit vreemde culturen en wonderlijk natuurschoon. Rijke historie. Heel leuk allemaal, maar als bewoner van de Zeemansstraat 8a heb je er geen boodschap aan. Daar leef je in nóg hogere sferen.

Staande voor de voorgevel van het oude koetshuis hoor je de echo van paardenhoeven op negentiende-eeuwse kades. Stemmen van zwoegende stuwadoors. Deze omgeving was anno 1870 niet meer dan een polder achter de Westerkade, een beginnend havengebied. Het enige dat er stond was dit koetshuis met paardenstal, geflankeerd door een pakhuis. In de verte, aan de Parklaan, verpoosden de rijken in hun buitenhuizen. Maar hier werd noeste arbeid geleverd. Hier werd geschiedenis gemaakt.

Sporen uit die tijd zijn over de hele gevel te vinden: stevige balken, een brede toegangspoort met daarboven een rij halfhoge ramen – de oude hooizolder. Twee oude lantaarns bewaken de pre-industriële sfeer van weleer. Zoals je in Rome of Parijs soms langs grote, kale poorten wandelt, je afvragend welke idylle zich daarachter bevindt, zo kan je ook hier slechts gissen naar het verborgene. Grote, sierlijke vijgen lichten een tipje van de sluier op: hierachter bevindt zich een waar paradijs.

Open de poort en je stapt in een wereld die ieder voorstellingsvermogen overtreft. Talloze kleuren, prachtige objecten, ampel groen. Zintuigen schieten tekort om deze weldadige, organische omgeving in één keer in je op te nemen. Honderden opzichzelfstaande schoonheden vloeien hier samen tot één bombastisch geheel. Het duurt even voor je op adem komt en ieder element op zijn eigen merites kunt waarderen.

Donkere vloeren steken af tegen heldere muren. Plinten, ornamenten en lambriseringen leggen als sierlijke pennenstreken de speelse omtrek van beide verdiepingen bloot. Tussenmuren voorzien van ronde bogen met originele, door staal bijeengehouden raampartijen. Fijne, doordachte materialen: een antracieten keuken van samengeperst hout met geometrische vormen en koperkleurige details. Een gebikte bakstenen muur. Zwart marmer. Een met pigment gekleurde antracieten betonvloer. Alles, maar dan ook echt alles, nodigt uit tot een nadere blik, tot een aanraking zelfs.

Nodig hier je gasten uit, aan je messing bar onder de zware balken die de contouren van de oude stal blootleggen, en vrees niet voor een gebrek aan gespreksstof. Zelfs met je grootste karakterologische tegenpolen kan je uren vullen met geklets over alle moois dat je omringt. Curiositeiten uit alle windstreken. Dieren vereeuwigd in beeldhouwwerken, huiden en prints. Exotische planten. Modern design en klassieke instrumenten. Je gasten zullen niet alleen happen naar adem, maar naar woorden. Geen vocabulaire is rijk genoeg om dit eclectische amalgaam aan objecten te beschrijven.

En te midden van dit zintuiglijke feest ligt dan ineens, bijna onopvallend, een klein, zalig, binnenhof. Een wazige kleur groen op de hoge muren, gelijk met de hosta’s, de varens en het groen van een Japanse esdoorn. Een klassiek zwanenbeeld met putti. Een Frans tuinsetje. Als een natuurlijke bron voedt dit lieflijke binnenplaatsje het huis met lucht en rust. Én met licht. Want ineens valt het op: het licht in deze woning komt van boven. Tussen de hoge muren banen zonnestralen zich een weg door het glazen dak en hoge zijramen, als door het dikke gebladerte van een tropisch regenwoud, straal voor machtige straal naar de aardedonkere ondergrond. Het effect is verbluffend. Je waant je hier niet binnen, maar buiten, in een koel en kleurrijk stads arboretum.

En dan ben je nog niet eens buiten geweest. Dat hoeft ook niet, want binnen heb je alle genoegdoening die de buitenwereld je kan geven. Het enige dat je misschien mist is de historische grootsheid van het Scheepvaartkwartier, etalage van de rijkdom die de handel en scheepvaart Rotterdam in de loop der eeuwen schonken. Standplaats van baronnen, industriëlen, tsáren zelfs. Je mist hooguit de wiegende masten in de Veerhaven, voortreffelijke restaurants en de Westerkade met zijn kinderkopjes, klotsend Maaswater en bomenrijen zover het oog reikt. Nee, het is absoluut beter binnen te blijven. Hier ligt de wereld, met al zijn natuurschoon, rijkdom en historie, immers al aan je voeten.

Indeling

Begane grond: entree, royale gang met natuurstenen vloer, lounge/tv kamer, garderobe, toilet met voorportaal, wandcloset en fontein, inpandige garage (momenteel in gebruik als eetkamer) met natuurstenen vloer en openslaande deuren naar de straatzijde, verwarmingsruimte/berging, binnentuin, leefruimte met daklicht en brickwall, zeer bijzondere en luxe open keuken met eiland en alle denkbare luxe inbouw apparatuur.

Eerste verdieping: bereikbaar middels een stalen trap, gang, toilet met wandcloset en fontein, wasruimte, hoofdslaapkamer met stalen taatsdeuren naar de luxe badkamer met bad, inloopdouche, wastafelmeubel, stalen taatsdeuren naar garderobekamer met inbouwkasten.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1883
- Eigen grond
- Rijksmonument
- Energielabel B
- Verwarming en warm water d.m.v. stadsverwarming
- Geheel voorzien van vloerverwarming
- Zeer hoogwaardige en exclusieve afwerking
- Geheel voorzien van geïntegreerd lichtplan en audiosysteem
- Sedum dakbedekking
- Begane grond voorzien van natuurstenen vloer en gevlinderde betonvloer
- Eerste verdieping voorzien van Eiken parket in Hongaarse punt
- Patio/binnentuin af te sluiten middels lamellendak
- Stoffering en meubilering desgewenst ter overname
- Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.
Meer lezen
Minder lezen
Karel Glazener
Uw qualis-makelaar
Karel Glazener
Baljon Makelaars
Straatweg 233
3054 AH Rotterdam
010-422 30 00
Contact met de makelaar
Zeemansstraat 8 A, Rotterdam foto-1
Zeemansstraat 8 A is succesvol verkocht door Baljon Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken